Aspiryna / Acard pomocne w zagnieżdżeniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iownka przeczytalam co piszesz o tym samopoczuciu grypowo chorobowym i wysokiej temp. i powiem Ci ze ja mam identycznie.I tez to sie zaczelo od kiedy sie stsramy.Po owu mam draszcze i ogolne zle samopoczucie.Tez poronilam ale 3 lata temu potem udana ciaza obie za pierwszym razem teraz sie nie udaje tylko te objawy.W tym cyklu wezmie progesteron ale moze ten scard by pomogl?
-
Wiesz co, biore ten Acard od dwóch miesięcy i na razie w ciąży nie jestem,tylko po nim mam lepsze samopoczucie w drugiej fazie, takie mam wrażenie.
Ja też miałam jedną udaną ciążę, potem poronienie, a teraz się nie udaje, tylko to samopoczucie dodupne.
Jak skończe antybiotykoterapię i minie trochę czasu, to wybieram się na badanie ANA-2, żeby sprawdzić, czy to nie problem z immunologią. -
Mam pytanie nieco z innej beczki. Miałam zamiar zacząć zażywać Acard, ale po przeczytaniu ulotki informacyjnej zamarłam... Często mam migrenowe bóle głowy i wtedy jedyne co mi pomaga, to tabletka przeciwbólowa i to w dużej dawce. Acard jednak mi to utrudni - "Należy unikać jednoczesnego przyjmowania leku Acard i ibuprofenu, ponieważ ibuprofen znacząco zmniejsza działanie kwasu acetylosalicylowego.". Jakie środki przeciwbólowe proponujecie przy zażywaniu Acardu? "Ibupromopodobne" odpadają, na Pyralginę jestem uczulona...
-
Iownka wrote:Ja ogólnie cykle mam książkowe, co można zobaczyć na moich wykresach.
To samopoczucie jest straszne. Czuję implantację, a potem już czuję się grypowo, wyskakują mi opryszczki - wszystko przechodzi z dniem miesiączki.
Jedno dziecko już mam, więc wiem, że płodna jestem i to bardzo. Tylko teraz tak jakoś mam jakieś tajemnicze stany Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, na żadnym forum, nigdzie.
Iownka -> ja mam dość podobnie. Tz. zawsze przed okresem łapie mnie kaszel, zwiększa się katar, w gardle drapie i ogólnie takie lekkie przeziębienie/grypa. I u mnie lekarz właśnie stwierdził, że mam za małe endometrium i zarodek nie ma się za bardzo jak zagnieździć. Dlatego od tego cyklu startuje z lekami i liczę na poprawęHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Eklerka wrote:Mam pytanie nieco z innej beczki. Miałam zamiar zacząć zażywać Acard, ale po przeczytaniu ulotki informacyjnej zamarłam... Często mam migrenowe bóle głowy i wtedy jedyne co mi pomaga, to tabletka przeciwbólowa i to w dużej dawce. Acard jednak mi to utrudni - "Należy unikać jednoczesnego przyjmowania leku Acard i ibuprofenu, ponieważ ibuprofen znacząco zmniejsza działanie kwasu acetylosalicylowego.". Jakie środki przeciwbólowe proponujecie przy zażywaniu Acardu? "Ibupromopodobne" odpadają, na Pyralginę jestem uczulona...
Eklerka -> mi neurolog na napadowe migreny zapisał Cinie, żadne ibupromy, czy inne popularne, łatwo dostępne leki nie pomagają. A wspomniany tutaj ketonal bym odradzała - za bardzo szkodzi. Może też pogadasz ze swoim lekarzem? A leczysz w ogóle te migreny?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wzielam bo poronilam pierwsza ciaze byl krwiak pod kosmowka ,a w drugiej kosmowka sie odklejala ale donosilam wiec stwierdzilam ze acard moze pomoze i o dziwo sie udalo czy to zasluga acardu ,progesteronu ,inozytolu czy stosu witamin nie wiem ale jest nie chce tylko czegos zepsuc.
-
Wczoraj zaaplikowałam sobie pierwszą tabletkę acardu w 9 dniu cyklu, bardzo źle znoszę drugą fazę, temperatura, osłabienie, może złagodzi mi dolegliwości A jak już poczytałam o tym że lekarze zalecają to na zagnieżdżenie to mam nadzieję że coś ruszy się do przodu Wiecie może już fiksuje ale mam wrażenie że dochodzi do zapłodnienia ale nie daje rady się zagnieździć.
Staramy się od września 2012...
Styczeń HSG- niedrożny prawy
28 Luty- 1 IUI - nie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny