Badanie kliniczne Novum
-
WIADOMOŚĆ
-
Maryl wrote:Ooo, to ja muszę wniosek o zwrot napisać!😁
Wszamanka płaciłas za mrożenie..?
Tzn. do mnie nikt nie podszedł i nie kazał płacić, sami zapłaciliśmy, bo tak nam mówiła dr na pierwszej wizycie..
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Maryl wrote:Ooo, to ja muszę wniosek o zwrot napisać!😁
Wszamanka płaciłas za mrożenie..?
Tzn. do mnie nikt nie podszedł i nie kazał płacić, sami zapłaciliśmy, bo tak nam mówiła dr na pierwszej wizycie.. -
My też płaciliśmy za mrożenie. I potwierdzam, jeżeli zarodek będzie gorszej klasy i wypadnie się z programu to za transfer się nie płaci .
Robiliśmy też jakieś dodatkowe badania np. ferrytyna, kwas foliowy, których program nie obejmuje i faktycznie nie kazali płacić od razu, ale gdy w późniejszym terminie poszliśmy do kasy żeby uregulować należność za mrożenie to automatycznie tamte badania wykonane wcześniej pojawiły się na fakturze.
-
Malaw wrote:Hej, ja czekam na okres i bede zaczynać stymulację w drugiej połowie maja
hejka
dziewczyny jestem zapisana na program IMPLANT. Umowę podpisaliśmy, sprawa wygląda tak że mam umówić się około 21dc aby sprawdzić czy nie mam żadnych torbieli itp.
Pytanie takie teoretyczne czy ja mogę umawiać się bezpośrednio ze swoją panią doktor? do niej odrazu dzwonić czy poprzez recepcję? -
jusi wrote:hejka
dziewczyny jestem zapisana na program IMPLANT. Umowę podpisaliśmy, sprawa wygląda tak że mam umówić się około 21dc aby sprawdzić czy nie mam żadnych torbieli itp.
Pytanie takie teoretyczne czy ja mogę umawiać się bezpośrednio ze swoją panią doktor? do niej odrazu dzwonić czy poprzez recepcję?
Ja sie umawiałam przez p. Agnieszkę. Choć na tą wizytę przed stymulacja zapisali mnie już na wizycie wstępnej, dopiero na wizytę w 6dc sama sie zapisywałam.jusi36 lubi tę wiadomość
01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Ja na pierwszą wizytę umiałam się też przez panią Agnieszkę, a na kolejne zawsze wpisywała mnie pielęgniarka z programu
jusi36 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Nachodzą mnie myśli graniczące z przekonaniem, że u mnie się nie udało całe internety piszą, że objawy hiperki nasilają się w ciąży, a moje mi przechodzą i zamiast się cieszyć że czuję się dużo lepiej, to ja się coraz bardziej martwię
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
gitmartusia wrote:Dziewczyny, którym skórę udało u kogo się leczyłyście i kto robił transfer? Stoję przed wyborem lekarza prowadzącego przed kolejnym transferem i nie wiem na kogo się zdecydować. Pomożecie?
A na każdą wizytę do tej pory umawiana jestem w IMPLANCIE u P. Agnieszki. Nawet raz sama dr. Starosławska mnie umówiła to P. Agnieszka nic nie wiedziała i musiała umawiać mnie drugi raz bo coś się pozmienialo u nich. Najlepiej kontaktować sie z nią.
A ja mam pytanie do dziewczyn juz po wszystkim czy jak mnie podczas stymulacji bardzo boli głowa to mogę wziąć jakis Apap? Bo czasem jest to nie do wytrzymania serio... -
wszamanka wrote:Nachodzą mnie myśli graniczące z przekonaniem, że u mnie się nie udało całe internety piszą, że objawy hiperki nasilają się w ciąży, a moje mi przechodzą i zamiast się cieszyć że czuję się dużo lepiej, to ja się coraz bardziej martwię
Nie wymyślaj;) Skoro dopuścili cię do transferu to nie miałaś dużej hiperki, więc pewnie przeszła zanim zarodek się zagniezdził będzie dobrzewszamanka lubi tę wiadomość
01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
nowa wrote:Ja polecam Dr Obuchowską, wspaniała kobieta !
A na każdą wizytę do tej pory umawiana jestem w IMPLANCIE u P. Agnieszki. Nawet raz sama dr. Starosławska mnie umówiła to P. Agnieszka nic nie wiedziała i musiała umawiać mnie drugi raz bo coś się pozmienialo u nich. Najlepiej kontaktować sie z nią.
A ja mam pytanie do dziewczyn juz po wszystkim czy jak mnie podczas stymulacji bardzo boli głowa to mogę wziąć jakis Apap? Bo czasem jest to nie do wytrzymania serio...
Można apap. Ibuprofenu nie można i aspiryny.01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
wszamanka wrote:Nachodzą mnie myśli graniczące z przekonaniem, że u mnie się nie udało całe internety piszą, że objawy hiperki nasilają się w ciąży, a moje mi przechodzą i zamiast się cieszyć że czuję się dużo lepiej, to ja się coraz bardziej martwię
wszamanka lubi tę wiadomość
-
nowa wrote:Ja polecam Dr Obuchowską, wspaniała kobieta !
A ja mam pytanie do dziewczyn juz po wszystkim czy jak mnie podczas stymulacji bardzo boli głowa to mogę wziąć jakis Apap? Bo czasem jest to nie do wytrzymania serio... -
Ile dni po transferze nie możemy brać nospy? Przestrzega tego ktoś w ogóle, czy to tylko ja się przejęłam pilnowaniem warunków programu, bo mam wrażenie że dziewczyny z wątku z innego miasta to co chwilę ją biorą na szczęście jeszcze nie odczuwam potrzeby zażywania czegokolwiek, ale tak na zaś pytam.
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
wszamanka wrote:Ile dni po transferze nie możemy brać nospy? Przestrzega tego ktoś w ogóle, czy to tylko ja się przejęłam pilnowaniem warunków programu, bo mam wrażenie że dziewczyny z wątku z innego miasta to co chwilę ją biorą na szczęście jeszcze nie odczuwam potrzeby zażywania czegokolwiek, ale tak na zaś pytam.
Wg programu chyba wcale nie można- mi nawet po becie mówili żeby nie brać. Ale raczej nikt tego nie przestrzega.01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
jusi wrote:ja jestem u Dr Starosławskiej.
narazie jedna wizyta ale jestem pozytywnie do niej nastawiona. Bardzo sympatyczana, usmiechnięta i dużo tłumaczy,spokojnie odpowiada na każde pytanie