Badanie kliniczne Novum
-
WIADOMOŚĆ
-
dzwoniłam dzisiaj dowiedzieć się o moje zarodki, bo dzisiaj czwarta doba, i wszystkie 6 wojowników jest w stadium moruli, a jeden to nawet już powoli w blastocyste przechodzi a tak się bałam, że z moim wysokim amh i beznadziejnymi wynikami męża żaden nie dotrwa do końca..
Mam pytanie. Czy przed transferem w związku z implantem muszę byc rano na czczo, czy mogę rano cos przegryźć? Wizytę u doktor mam na 8, transfer na 12.30. Miałam dzwonić do p. Agnieszki, ale pomyślałam, że najpierw was zapytam
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
a lek jest ile czasu przed transferem?
Gitmartusia, daj znać co u ciebie, bo myślę o Tobie od rana :*
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
gitmartusia wrote:Dzięki dziewczyny, ale moja intuicja mnie nie zawiodła. Niestety nie udało się. Beta <0,100 😔 Powiedzcie co dalej?
Bardzo mi przykro:( Na szczęście masz mrozaczki!01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
11.04 tranfer blastka 4BB, ❄❄
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Hej dziewczyny mam dwa pytania.
Czy w dniu transferu trzeba być wcześniej przed wizytą na pobranie krwi?
Czy któraś z was ubiegała się o zwrot kosztów dojazdu?
Pozdrawiam i gratuluję pozytywnych wieści:)
Gitmartusia trzymaj się, jeszcze przyjdzie Twoja kolej!09.2015- rozpoczęcie starań
09.2016r - niepłodność idiopatyczna
02.2018- ICSI = 6 zapłodnionych = blastka 4.1.2 = FET 😔
04.2019r - ICSI = 6 zapłodnionych = blastki 4aa i 4bb
05.2019 ET 😍
01.2020👨👩👧👧
Zimowisko: ❄️4bb Fet 09.21😔
11.21r naturals🤰
-
Gitmartusia, przykro mi że tym razem się nie udało:( ale ważne że masz jeszcze mrozaczki, wierzę że one dadzą radę :*
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Polecać chyba się nie bardzo da. To czy lekarz nam przypasuje to raczej kwestia indywidualna, naszego charakteru jak i usposobienia lekarza. My zaczęliśmy od wizyty startowej od dr. Traczyńskiej- przypadła nam do gustu, bo konkretna i rzeczowa, ale fakt-mało wylewna. Podczas stymulacji dr. Traczyńska była na urlopie (weekend majowy) i przejęła nas dr. Starosławska- przemiła osoba, serdeczna, ale troszkę roztargniona, niemniej jednak stymulację przeprowadziła bardzo dobrze. Dziś miałam punkcję, a wypis oraz kontrolę miałam u dr. Taszyckiej- z dystansem, ale i miłym usposobieniem. Podejrzewam, że inne dziewczyny każdego z lekarzy opiszą inaczej
-
antna wrote:Hej dziewczyny mam dwa pytania.
Gitmartusia trzymaj się, jeszcze przyjdzie Twoja kolej!
Hej, nie w dniu transferu przyjeżdżasz na godzinę wizyty.
Nie ubiegałam się o zwrot.01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
gitmartusia wrote:Dziewczyny kogo z Novum wy polecacie? Którego lekarza? W badaniu byliśmy u dr Traczyńskiej, ale szczerze powiedziawszy nie specjalnie przypadła mi do gustu. Do kolejnego podejścia chciałabym podejść u kogoś innego.
Tak jak pisze Igg- to zależy. My większość wizyt mieliśmy u dr Starosławskiej i nam odpowiadała, choć faktycznie ma się wrażenie, że cały czas się spieszy. Ale jedną wizytę mieliśmy u dr Traczynskiej i też zrobiła na mnie dobre wrażenie. Dużo dobrych opinii słyszałam o dr Łukasiewicz, ale nie byliśmy u niej.01.2018 Kryptozoospermia
03.2019 ICSI
7 dpt beta 46
9 dpt beta 112
12 dpt beta 407 -
Igg wrote:Polecać chyba się nie bardzo da. To czy lekarz nam przypasuje to raczej kwestia indywidualna, naszego charakteru jak i usposobienia lekarza. My zaczęliśmy od wizyty startowej od dr. Traczyńskiej- przypadła nam do gustu, bo konkretna i rzeczowa, ale fakt-mało wylewna. Podczas stymulacji dr. Traczyńska była na urlopie (weekend majowy) i przejęła nas dr. Starosławska- przemiła osoba, serdeczna, ale troszkę roztargniona, niemniej jednak stymulację przeprowadziła bardzo dobrze. Dziś miałam punkcję, a wypis oraz kontrolę miałam u dr. Taszyckiej- z dystansem, ale i miłym usposobieniem. Podejrzewam, że inne dziewczyny każdego z lekarzy opiszą inaczej
-
Maryl wrote:Tak jak pisze Igg- to zależy. My większość wizyt mieliśmy u dr Starosławskiej i nam odpowiadała, choć faktycznie ma się wrażenie, że cały czas się spieszy. Ale jedną wizytę mieliśmy u dr Traczynskiej i też zrobiła na mnie dobre wrażenie. Dużo dobrych opinii słyszałam o dr Łukasiewicz, ale nie byliśmy u niej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyantna wrote:Hej dziewczyny mam dwa pytania.
Gitmartusia trzymaj się, jeszcze przyjdzie Twoja kolej!
hej wiecie jak wygląda sprawa zwrotu kosztów dojazdu? -
jusi36 wrote:hej wiecie jak wygląda sprawa zwrotu kosztów dojazdu?
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄