X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Badanie PGT a

Oceń ten wątek:
  • north_node Koleżanka

Wysłany: 6 września, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Odrobina statystyki ode mnie:
    Ja 37 lat, partner 44 lata.
    Przebadaliśmy w dwóch procedurach 9 zarodków i 3 były prawidłowe = 30%
    3 miały wady z tych top najgorszych (+21, +13) i z uwagi na lepszą klasę byłyby transferowane w pierwszej kolejności.

5 doba:
    5.1.1❌️
    5.1.1✅️
    4.1.1❌️
    4.1.1❌️
    3.1.1❌️

6 doba:
    5.1.1❌️
    5.1.1❌️
    4.1.2✅️
    4.2.2✅️

Dzięki że się tym podzieliłaś, szalenie ciekawe, że te najlepsze morfologicznie zarodki miały takie wady. Dlatego, że o podobnym przypadku już czytałam tu na forum, zależało mi bardzo na PGT-a, i dziwi mnie, że niektórzy lekarze tego nie zalecają - o tym też tutaj gdzieś czytałam.
    (Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to badanie ma też swoje ograniczenia i nie daje stuprocentowej pewności)

Nie wiem, na jakim etapie jesteś, ale życzę Ci powodzenia ❤️‍🔥

krakowiankq, KateM lubią tę wiadomość

💁‍♀️34🙋🏻‍♂️34
    AMH 2,2
    Parametry nasienia poniżej normy
    2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 7 września, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_M wrote:
    Udało się ? 🥹
    U mnie przebadano ostatnio 9 z czego 1 mozaika genetyk nie dopuścił do transferu i 1 prawidłowy. Między czasie okazało się że mam wodniaka na prawym jajowodzie czeka mnie operacja, usunięcia całego jajowodu. Mimo tego że jeden zarodek całkiem ok tracę już nadzieję na cokolwiek jestem w rozsypce nie potrafię myśleć pozytywnie 😞

Transfer dopiero przede mną.

Trzymam kciuki za operację, a potem transfer :)
    Ważne, że udało się uzyskać prawidłowy zarodek 🤞

👱‍♀️88' 👱81'
    IVF I: 03.24 14/10🥚-5z-> 3(3d)-> 0️⃣❄
    IVF II: 08.24 16/11🥚-6z-> 5(3d)-> 4️⃣❄
    10.24 FET I 5.1.1 beta <2,3❌
    11.24 FET II 4.1.1 beta <2,3❌
    03.25 FET III 3.1.1 beta <2,3❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
    04.25 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌
    IVF III 05.25 14/9🥚-6z-> 6(3d)->2️⃣❄->PGT-A 0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚-> 11z-> 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️

usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,19
    ❌️Endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖ NK w krwi 18%, PAI-1, MTHFR, V R2-hetero, IL-10
    ✅ kariotypy, Parento O, pasożyty z HP, tarczyca, krzywa cukr i ins, witaminy, homocysteina
    ✅histero+biopsja (12.24): cd138✅ cd56✖
    cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
    ♂️HBA,MAR,hormony,CFTR,AZF✅m.0%,MSOME✖ SCD 22%
    🔜 3msc Diphereline, histeroskopia
  • M_M Debiutantka

Wysłany: 8 września, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję.... 🥹
    Oczywiście ja również trzymam kciuki za udany transfer... Wszystkiego dobrego i czekam na dobre wieści 💙🤞🏼

krakowiankq lubi tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ