X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy juz wszystko przerobione. Moj maz jest drugim partnerem z którym sie staram o dziecko.
    Pierwszy związek nie wytrzymał presji.
    Mam poważna endometrioze, z powodu ryzyka zachorowania na raka mam zakaz przyjmowania hormonów dłużej niż 3 miesiace od onkologa. Do tego przez trzy lata walczyłam z policystycznymi jajnikami.
    Miałam inseminację, nieudane invitro.
    Operacyjnie usuwana torbiel, uszkodzony jajowod i jeden niepracujący jajnik.
    Nasienie meza bardzo dobre, hormony tez.
    W tej chwili po 5 latach - minęła w sierpniu rocznica rozpoczęcia starań na luzie :) mam zaleczona endometrioze.
    Zdrowy jajnik sam z siebie produkował pecherzyki ale za małe, najwyżej miały 15mm.
    Ten cykl jest jedynym na clo na który pozwala mi onkolog.
    Z powodu wieku i zagrożenia nowotworem jestem kwalifikowana do usunięcia narządów- profilaktycznie.
    To tyle w skrócie. Dluuuga to droga.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej atat szacun i walcz dalej trzymam kciuki!uda sie teraz!

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze Wy przechodzicie to samo. Tu nie usłysze - zrelaksuj sie, wyjedź gdzieś.
    Każda z Was przechodzi przez to samo co miesiąc.
    Wokół każdej wszyscy zachodzą w ciaze i mówią ze wpadka. Narzekają na ciaze.
    Na dzieci. Na marzenie które nam sie jeszcze nie spełniło.
    A tu każda sie rozumie:) lubię to forum choć zdecydowałam sie dołączyć niedawno:)

Edka, moniaaa_1988, gogo19 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze teraz sie uda!!

Edka, Angie 31, gogo19 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu nie boje sie powiedziec ze jutro rano sikam chociaz to bedzie dopiero 26dc:))))
    A nasikam, co mi tam :)

Edka, Angie 31, gogo19 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Edka kochana jaki ty masz teraz sluz?wiem ze kazda ma inaczej ale ty jestes najlepszym teraz dla nas informatorem
    Sluz mam kremowo-biały cholernie gęsty i cholernie lepki :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ja miałam dziś znów kłucie w brzuchu, na dole. Nie mogłam się wyprostować.
    Potrzymało z godzinę i przeszło.
    Bardzo dużo sikam.
    Widze światełko w tunelu! Edka zapaliła :))))
    Wywołałam burzę na forum, taką pozytywną, cieszę się, że mój przypadek daje Wam nadzieję :)

Angie 31, atat, gogo19 lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Jestem po jakiś 60 rozczarowaniach. Co miesiąc. Od 5 lat każdy okres to porażka, regularna. Wiem ze znów bedzie mi przykro, wiem jak to przecierpie. Znam ten bol doskonale.
    Nic w moim życiu nie jest tak regularne jak ta porażka. Wiec co mi pozostało,? Dwa tygodnie radości i śmiechu :) jeśli znów bedzie @ wiem co bede czuła. A teraz jak tak z wami rozmawiam mam chociaz troche uśmiechu :)
    Wiem co piszesz, znam to, w pewnym momencie łatwiej mi było brać to na śmiech jak dostawałam @ to mówiłam ze jestem w pierwszym dniu ciąży. :P

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    I tu nie boje sie powiedziec ze jutro rano sikam chociaz to bedzie dopiero 26dc:))))
    A nasikam, co mi tam :)
    SIKAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja jutro też nasikam ;) Bedzie Ci raźniej :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Powiem szczerze,ze jeżeli Wam cos daje to nakręcanie to jak najbardziej możecie sie nakręcać. Na mnie nakręcanie nie działa a wręcz ma odwrotny skutek, bo jeszcze większe rozczarowanie wtedy sie pojawia kiedy zjawi sie okres.
    Dziewczyny Co ma byc to bedzie a takie nakręcanie i szukanie objawów nie sprzyja zaciązaniu.
    Ja nie do końca się zgodzę, bo jak to mówia pozytywne myślenie przyciąga dobre zdarzenie, u mnie w pracy moja świeżo zaciążona koleżanka (majówka 2016), tak sie nakręcała ze ja muszę zajść, że zajde na bank, ze jej w to uwierzyłam i zaszłam :) do tego ciśnienie, by nie było IUI i sytuacja w pracy (dobry czas na zniknięcie na jakieś 2 lata ;P) i się udało, a presja była, myślę spora

gogo19 lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Przykład nasza ciężaróweczka Edka. Siedziala cichutko zeby nie zapeszyc zeby nikt jej nie nie wytknal ze sie nakreca nie przyznala sie ze juz testowala i to szybciej niż to mozliwe i na pewno miala wiele myśli w sobie czy w końcu się udało i trach jest fasolinka. Buziaki
    No prawie tak, ale bardziej to ja siedziałam cicho tym razem niz otoczenie wokół :P a gdyby nie silne przeczucie i to na 3/2 dni przed terminem @ w życiu bym nie osikała żadnego testu :) hehe ja nadal jeszcze cichutko siedzę, czekam na drugą betę (jutro robię), mam lekkiego stresika, i na serducho czekam chyba najbardziej,na zarodek <3

atat, Angie 31 lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Sluz mam kremowo-biały cholernie gęsty i cholernie lepki :)

Dziękuję ci za odpowiedź. Baaardzo! Ale mam cichutenka prosbe taką malutenka mogłabyś nasikac na test lh owulacyjny?blaaagam.moja siostra jak zaszła w ciążę nasikala dla mnie ale byla juz w 3 m-cu i krecha byla ciemniejsza od kontrolnej. Ciekawe czy to prawda. Jeden przypadek to jest nic a dwa to juz cos

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    No prawie tak, ale bardziej to ja siedziałam cicho tym razem niz otoczenie wokół :P a gdyby nie silne przeczucie i to na 3/2 dni przed terminem @ w życiu bym nie osikała żadnego testu :) hehe ja nadal jeszcze cichutko siedzę, czekam na drugą betę (jutro robię), mam lekkiego stresika, i na serducho czekam chyba najbardziej,na zarodek <3

Oj jak bardzo trzymam kciuki za druga bete :)
    Dawaj znac!!!:)

Edka lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziękuję ci za odpowiedź. Baaardzo! Ale mam cichutenka prosbe taką malutenka mogłabyś nasikac na test lh owulacyjny?blaaagam.moja siostra jak zaszła w ciążę nasikala dla mnie ale byla juz w 3 m-cu i krecha byla ciemniejsza od kontrolnej. Ciekawe czy to prawda. Jeden przypadek to jest nic a dwa to juz cos
    Nie posiadam takich testów w domu, kiedyś robiłam ale nigdy mi nie wyszły, pomimo owulacji.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szkoda.moze następne dziewczyny będą jeszcze posiadać

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie jesli ja bede w ciazy to nasikam na ten ovu choć juz sama będziesz wiedziała ze tez jesteś :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy spotkałyście się z dawką 1,5 tabletki?
    Mam własną owulację z 1 pęcherzykiem, a jak wcześniej brałam 2 tabletki to rosły mi po 3 pęcherzyki, a jakch chcialam po przerwie, czyli teraz wziąć 1 tabletkę to lekarka atwierdziła, że to nie zadziała. A ja znowu nie chcę mieć tylu pęcherzyków.

M&M
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Angie jesli ja bede w ciazy to nasikam na ten ovu choć juz sama będziesz wiedziała ze tez jesteś :)

Kochana❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat sikalas? Milego dzionka dziewcZyny! :-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Atat sikalas? Milego dzionka dziewcZyny! :-)

Sikalam! I nic pusciutko. Ale to 26dc.
    Owu była 10 dni temu. Jeszcze sie pokaze druga kreska!!!

gogo19 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ