CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikoleta wrote:Dziewczyny, ja dostałam Letrozol od tego cyklu, ale mam do was taką słabość i tak Wam kibicuję, że tutaj zostanę, pozwolicie
?
Którakolwiek z Was brała prze CLO Letrozol? Albo słyszała o jego działaniu?
kizia mizia, na forum czytałam. niektórzy uważają, że lepszy od clo... clo podobno może źle wpływać na endometrium, niektórzy mają problem ze śluzem. Myślę, że to bardzo indywidualna sprawa. Jak clo nie podziałało to warto coś zmienić! u mnie każda zmiana daje nadzieję, że to będzie toNikoleta lubi tę wiadomość
[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Nikoleta wrote:Dziewczyny, ja dostałam Letrozol od tego cyklu, ale mam do was taką słabość i tak Wam kibicuję, że tutaj zostanę, pozwolicie
?
Ja. Pierwszy cykl uroslo piekne jajo i peklo ale dzidzi nie bylo. Drugi cykl byly dwa ale juz nie urosly. Za to wydluzyl mi cykl do 47dni.albo owulka mi sie przesunela. Nigdy nie bralam clo wiec nie mam porownania ale wiele dziewczyn zmienia lek i dziala na nich z zakonczeniem na fasolce
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Ja jutro idę na usg żeby sprawdzić czy z moim endometrium wszystko w porządku po @. Jestem dokładnie trzy miesiące po poronieniu, właśnie jestem w trakcie drugiej @ wywołanej luteina. Oczywiście cykle w trakcie tych trzech miesięcy trwały 40 i 50 dni w każdym razie jeśli z endometrium, ogólnie z macicą i jajnikami i wynikiem z szyjki wszystko ok to od razu biorę Clo i zaczynam walkę os nowa. Nie wiem tylko na ile mi starczy sił bo mam ich już coraz mniej.
W każdym razie trzymajcie kciuki03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
moniaaa_1988 wrote:Ja jutro idę na usg żeby sprawdzić czy z moim endometrium wszystko w porządku po @. Jestem dokładnie trzy miesiące po poronieniu, właśnie jestem w trakcie drugiej @ wywołanej luteina. Oczywiście cykle w trakcie tych trzech miesięcy trwały 40 i 50 dni w każdym razie jeśli z endometrium, ogólnie z macicą i jajnikami i wynikiem z szyjki wszystko ok to od razu biorę Clo i zaczynam walkę os nowa. Nie wiem tylko na ile mi starczy sił bo mam ich już coraz mniej.
W każdym razie trzymajcie kciuki
moniaaa_1988 na pewno będzie wszystko ok! Trzymamy kciuki!![/url]
-
basia7777 wrote:Kizia mizia dostałam go drugi raz w mniejszej dawce aby wzmocnić ewentualną ciążę. Muszę właśnie bete zrobić bo już 10 dni od brania duphastonu minęło wczoraj.
I weź tu człowieku nie zwariuj... trzymam kciuki za wzrost betybasia7777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikoleta wrote:Dziewczyny, ja dostałam Letrozol od tego cyklu, ale mam do was taką słabość i tak Wam kibicuję, że tutaj zostanę, pozwolicie
?
Ja brałam raz clo (1x1 3-7 dc)i raz letrozol (1x1 3-7 dc)Teraz zaczynam drugi cykl z letrozolem.
Przy clo miałam 3 pęcherzyki, ale marne endometrium i zero śluzu.
Stąd decyzja o przejściu na letrozol.
Przy letrozolu pojawił się śluz i był jeden pęcherzyk dominujący (w 10 dc 26 mm, za duży, ale pękł sam. W tym cyklu chyba dostaną letrozol od 5-9dc.
Powodzenia!
Brałam -
Na dniach zaczynam nowy cykl z clostilbegyt i jeżeli się uda wychwycić owulację to również z pregnylem. I moje pytanko brzmi ile musi mieć pęcherzyk żeby podać pregnyl? Czy w ten sam dzień podania pregnylu pęcherzyk pęka? I ile kosztuje pregnyl do samodzielnego podania? Czy dodatkowo czymś jeszcze się wspomagać?
I w których dniach cyklu najlepiej zrobić monitoringi?
Będę wdzięczna za pomoc:) -
Rafaello wrote:Na dniach zaczynam nowy cykl z clostilbegyt i jeżeli się uda wychwycić owulację to również z pregnylem. I moje pytanko brzmi ile musi mieć pęcherzyk żeby podać pregnyl? Czy w ten sam dzień podania pregnylu pęcherzyk pęka? I ile kosztuje pregnyl do samodzielnego podania? Czy dodatkowo czymś jeszcze się wspomagać?
I w których dniach cyklu najlepiej zrobić monitoringi?
Będę wdzięczna za pomoc:) -
pabelka88 wrote:Ja płacę u siebie za pregnyl coś w granicach 30zl.w dawce 5000tj.
Dzięki za pomoc, miałam robione badanie progesteronu w 22dc (na 27dniowym cyklu) za wysoki to on nie był ale dokładnego wyniku nie pamiętam:/ Jeżeli okres zawita zgodnie z planem to monitoring będę miała 10dc. Może się orientujesz jaką wielkość w przybliżeniu mogą mieć jajca w 10dc?
30zł za pregnyl to jest ten do samodzielnego podania? -
Rafaello wrote:Dziki za pomoc, miałam robione badanie progesteronu w 22dc (na 27dniowym cyklu) za wysoki to on nie był ale dokładnego wyniku nie pamiętam:/ Jeżeli okres zawita zgodnie z planem to monitoring będę miała 10dc. Może się orientujesz jaką wielkość w przybliżeniu mogą mieć jajca w 10dc?
30zł za pregnyl to jest ten do samodzielnego podania?
Jesli chodzi o samodzielne podanie,to nie wiem czy jest jakaś różnica,my zawsze mamy jedno i to samo opakowanie,i raz robi zastrzyk lekarz,a innym razem mój mążz tym ze do lekarza zabieram samo pudeleczko z proszkiem i solą do rozpuszczenia,a jak wiem ze zezastrzyk w domu ,To dokupuje igły i strzykawke.
-
Dlatego pytam tak orientacyjnie o wzrost jajca:) mi lekarz powiedział, że pregnyl do samodzielnego podania jest droższy od tego, który się kupuje i podaje go ktoś przeszkolony czyli np. pielęgniarka na pogotowiu lub w zabiegowym. Może chodzi o to że ten pregnyl co się samemu podaje jest już "zmiksowany" i w strzykawce zaaplikowany i wystarczy się nim po prostu dziabnąć
Pregnyl podaje się w brzuch? -
Rafaello wrote:Mam nadzieję, że coś takiego jest i lekarz mi nic nie namieszał
Na ulotce czytałam, że clo powinno się stosować tylko 3 miesiące, czemu tylko 3? -
Rafaello wrote:Dlatego pytam tak orientacyjnie o wzrost jajca:) mi lekarz powiedział, że pregnyl do samodzielnego podania jest droższy od tego, który się kupuje i podaje go ktoś przeszkolony czyli np. pielęgniarka na pogotowiu lub w zabiegowym. Może chodzi o to że ten pregnyl co się samemu podaje jest już "zmiksowany" i w strzykawce zaaplikowany i wystarczy się nim po prostu dziabnąć
Pregnyl podaje się w brzuch?
Ja miałam w tym cyklu (pierwsza stymulacja CLO) w 11 dc pęcherzyk dominujący o wymiarach 15,0x22,5 mm. Pękł około 15,16 dnia samoistnie, bez podawania pregnylu. Pęcherzyki rosną zazwyczaj ok 1-2mm na dobę.[/url]
-
Rafaello wrote:Mam nadzieję, że coś takiego jest i lekarz mi nic nie namieszał
Na ulotce czytałam, że clo powinno się stosować tylko 3 miesiące, czemu tylko 3?
CLO źle wpływa na śluz i endometrium, ma sporo ubocznych efektów niestety. Z reguły lekarze nie dają dłużej niż 6 mieś, jeśli w tym czasie nie udaje się zajść w ciążę to robią przerwę bądź kontynuują stymulację innymi lekami (np. letrozolami). Moja ginka powiedziała, że jeśli po 4 cyklach z clo monitorowanych, z potwierdzoną owu nie zajdę to będzie mnie diagnozować pod kontem niedrożnośći jajowodów. I warto, żeby Twój partner też się przebadał, żebyście znali przyczynę ewentualnych niepowodzeń.[/url]
-
Facet był badany z nim wszystko ok. Ja też miałam już robione HSG- wszystko drożne. Obecnie tsh 2,3 i je zbijam, tak samo biorę od 3mc bromergon. Poza tym niby jest wszystko ok, a od przeszło roku brak zielonego kropka:/
Już się nawet zaczęłam zastanawiam nad zrobieniem AMH...