CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
ktosik wrote:clostilbegyt pomaga dojrzeć komórce jajowej? wpływa na pęknięcie?
ja inofen rozpuszczam dwie saszetki w jednej szklance, tak mi dr kazał, bo jak dwie saszetki ale w dwóch szklankach to bardziej rozcieńczone chyba?
Clostilbegyt powoduje dojrzewanie pęcherzyków, lekarze przepisują go również na poprawę jakości pęcherzyka jeśli owulacje występują naturalnie. Jeśli chodzi o pęknięcie to z tego co wiem clo nie ma na to wpływu. Na pęknięcie lekarze dają zastrzyk Pregnyl lub Ovitrelle.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Hej kobitki no u mnie @ jak co miesiąc zawitała
ale nie jestem jakos bardzo zdołowana bo miałam pierwsza wizytę w szpitalu i pan doktor mi omówił wszystkie wyniki i objaśnił plan działania. Twierdzi ze do konca marca wyrobimy sie z usg, hsg i jeszcze jedno badanie krwi bo prolaktyne miałam według niego za wysoką. Wyszło cos 750 ale zauważyłam ze chormon tarczycy tez cos wysoki bo było tam napisane ze 4.36 ale on twierdził ze to sie całkiem mieści w normie
dziewczyny co o tym myślicie ?
Będzie córeczka -
Rafaello wrote:a u mnie w 13dc pęcherzyk 26mm, lekarz powiedział, że za duży do podania pregnylu:/ wczoraj pękł albo dzisiaj pęknie (o ile w ogóle pęknie)
ech, a był taki ładny 18mm w 10dc to menda nie chciała podać pregnylu. Dupa z tym wszystkim:/ chociaż trochę mnie pocieszyła, że pęcherzyki na sztucznej stymulacji są zazwyczaj większe
-
Biedronka7 wrote:Hej kobitki no u mnie @ jak co miesiąc zawitała
ale nie jestem jakos bardzo zdołowana bo miałam pierwsza wizytę w szpitalu i pan doktor mi omówił wszystkie wyniki i objaśnił plan działania. Twierdzi ze do konca marca wyrobimy sie z usg, hsg i jeszcze jedno badanie krwi bo prolaktyne miałam według niego za wysoką. Wyszło cos 750 ale zauważyłam ze chormon tarczycy tez cos wysoki bo było tam napisane ze 4.36 ale on twierdził ze to sie całkiem mieści w normie
-
Angie 31 wrote:Martek tylko nie przesadz z tymi pomaranczami wyczytałam że pogarszaja w jakości sluzu zakwaszaja go przez co utrudniają plemnikom w wyścigach ale facet za to powinien tego dużo jeść lub pic bo pobudzają plemniki
Ja ogólnie ograniczam pomarańcze/cytrusy, bo bardzo wychładzają organizm, nie są polecane w zimie, mimo, iż są tak popularne właśnie w okresie bożonarodzeniowym;) a co do zakwaszania to się nie zgodzę raczej kochana, pomarańcze to owoce lekko alkalizujące. Niektórzy np myślą, że kwaśne to zakwasza- to nie o to chodzi, np cytryna mimo kwaśnego smaku jest wysoce alkalizująca, nie jestem ekspertem, ale to wynika z metabolizmu i z soli mineralnych podobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:07
[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Miśkowa wrote:Kizia mizia to nie jest zasada, owszem gdzieś tam zaobserwowano że coś takiego występuje ale nie u każdej kobiety - jednak w wielu sprawach jesteśmy dość indywidualne, tak jak przy plamieniu owulacyjnym czy implantacyjnym - zdarza się ale nie zawsze i nie u każdej:) trzymam kciuki, żeby jednak były dwie krechy:)
Dzięki Miśkowa :* czyli nie wszystko stracone... Oby
Martek, ja uwielbiam mandarynki, wczoraj pojadłam, może dlatego miałam niską temperaturę heheWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:15
Martek32 lubi tę wiadomość
-
Martek32 wrote:Ja ogólnie ograniczam pomarańcze/cytrusy, bo bardzo wychładzają organizm, nie są polecane w zimie, mimo, iż są tak popularne właśnie w okresie bożonarodzeniowym;) a co do zakwaszania to się nie zgodzę raczej kochana, pomarańcze to owoce lekko alkalizujące. Niektórzy np myślą, że kwaśne to zakwasza- to nie o to chodzi, np cytryna mimo kwaśnego smaku jest wysoce alkalizująca, nie jestem ekspertem, ale to wynika z metabolizmu i z soli mineralnych podobno.
A widzisz myślę że masz rację. Wyczytałam to gdzieś w internecie i może coś mi się pokrecilo
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Hej. U mnie 10dc i są dwa dominujące pęcherzyki!! Tylko lekarz nie powiedział wymiarów
ale są widziałam mam zdjęcie
To drugi cykl z clo. W czwartek na kolejny monitoring i zobaczymy co z tego będzie. Już mnie jajnik boli. Jak ja lubię ten ból!!!
gogo19, Biedronka7, Martek32, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
No i niestety dziś przyszła @ koniec złudzeń, że może się udało. Trzeci cykl z clo bez efektów.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Dziewczyny mam pytanko... W piątek dostałam pregnyl i od soboty strasznie boli mnie "chyba" jajnik... Na owulację jest to za długo, a na ciążę za wcześnie. Boję się, że dzieje się tam coś nie tak.... To mój pierwszy cykl z pregnylem wiec nie wiem jak to interpretować. Na USG teraz nie mam co iść bo moja pani dr pojechała na sympozjum...
-
Biedronka7 wrote:Hej kobitki no u mnie @ jak co miesiąc zawitała
Najlepszy wynik tarczycy do zachodzenia w ciążę to poniżej 2...jesteś w górnej granicy, pewnie powinien Ci dać jakieś leki i dodatkowo zbadać inne parametry tarczycy -
biedronka, ania przykro mi że jednak @ przyszła... wspieram mocno, trzymajcie się cieplutko.
Płatku ja się zgodzę ze Smile powinnaś zbić tsh. Ja miałam powyżej 3 (zawsze tak miałam bo często sprawdzałam) i ginekolog powiedział, że jest w normie więc nie ma co się martwić, ewenrualnie konsultacja u endo nie zaszkodzi. Więc się uparłam i poszłam do endokrynologa, który powiedział że owszem jest w normie ale przy pco wszystkie hormony trzeba trzymać na wodzy i wyrównać to tsh, dostałam leki na zbicie. Później ginekolog przyznał mi racjęw styczniu idę na wizytę więc zobaczę czy udało się coś zdziałać.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
gogo19 wrote:Hej dziewuszki staraczki!
Tworzę grudniową grupę wsparcia:)) Które testują w okolicach 15.12?
Ja będę tak testować chociaż czuje że nic w tym cyklu dobrego nie będzie.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta