X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista testujących:
    Ja 15.12
    moniaaa 17.12
    Pika 18.12
    Płatek szkarłatny 20.12
    Rafaello 22.12
    230515 koło świąt:)
    Ktosik w okolicach świąt:)

Kogo ominęłam to najmocniej przepraszam a jednocześnie proszę się dopisywać:))

Płatek szkarłatny, 230515, ktosik lubią tę wiadomość

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Wymiotuję od godziny 21 i tak co jakiś czas, myślicie że to możliwe żeby to był objaw tak wczesnej ciąży? Zrobiłam wczoraj wieczorem test, negatyw, ale wiadomo wieczór i 12dpo to mógł nie wyjść...

Ja mysle, ze to troche za wczesniej na wymioty.
    Zaczynaja sie od 5 tyg ciazy, ale nigdy nic nie wiadomo. Kazda kobieta jest inna. Wiec mimo wszystko trzymam kciuki.

Ja w tym cyklu nie testuje.
    Prawdopodobnie cykl bedzie 40 dniowy bo owulacja byla pozno.
    Czyli jeszcze jakies 8dni

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie to super!!! ja myślę że pod choinkę będzie piękny dwukreskowy prezent:D Trzymam też kciuki za wszystkie testujące:)

Angie 31 lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Moje dwa kochane babelki pękły.Opuscily mnie skubance jedne.w poniedziałek jajnik juz czysty.Nie było po nich sladu. Gdzie teraz są i co się z nimi dzieje hmmm... Tik tak tik tak. Tylko Pan Bóg wie.

Trzymam kciuki! :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Lista testujących:
    Ja 15.12
    moniaaa 17.12
    Pika 18.12
    Płatek szkarłatny 20.12
    Rafaello 22.12
    230515 koło świąt:)
    Ktosik w okolicach świąt:)

Kogo ominęłam to najmocniej przepraszam a jednocześnie proszę się dopisywać:))
    ja jak cos to raczej po swietach, pewnie na sylwestra żeby wiedzieć czy szampana mogę łyknąć ;) nie chce się nakrecac
    oczywiście trzymam kciuki za wszystkie testujące i życzę Wam pięknego prezentu na Święta i zakończenie mijającego roku ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:36

Miśkowa, gogo19 lubią tę wiadomość

• Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogo jeszcze ja 13.12 :)

Myślę że to jakiś wirus mnie dopadł, nie mdli mnie już ale mam podwyższoną temperaturę 37,55 i wszystko mnie boli jak przy grypie. Nie poszłam do pracy bo pół nocy nie spałam...

Gogo, Michasia dzięki za kciuki :)

• Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu dziewczyny mam cień cienia na tym wczorajszym teście... Widać dopiero w świetle dziennym. Haluny :(

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was wszystkie kciuki!! oby grudzień okazał się naprawdę magiczny!! Ja przed świętami dopiero będę miała owulkę, więc zatestuję w sylwestra tak jak ktosik ;)

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z fioletowej strony.
    Poronienie. Zaczynam CLO od następnego cyklu.
    Jajniki cały czas mam mocno pobudzone. Myslę, że przyszły cykl bedzie moim ostatnim z CLO.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Jeżu dziewczyny mam cień cienia na tym wczorajszym teście... Widać dopiero w świetle dziennym. Haluny :(

A który dzień?
    Poczekaj dwa dni, HCG powinno się podwoic więc kreska byłaby mocniejsza. Testy wykazują HCG od wartości 25, te czulsze od 10, więc może :) Trzymam kciuki!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat bardzo mi przykro!! życzę powodzenia, trzymam kciuki!

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kizia mizia a który to twój dpo? Trzymam kciuki! może idź na betę albo zrób sikańca za 2 dni :)

• gogo19 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej atat! A co się stało?

• atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Ojej atat! A co się stało?

Poronienie, 7 tydzień.
    No ale dzięki CLO w ogóle zaszłam. I to w pierwszym cyklu z CLO.
    Boję się teraz okropnie, kolejnego nieutrzymania. Brałam duphaston juz 3 razy dziennie i nie pomogło.
    Myslę sobie, ze do trzech razy sztuka. I daje sobie ten jeszcze jeden raz.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Wracam z fioletowej strony.
    Poronienie. Zaczynam CLO od następnego cyklu.
    Jajniki cały czas mam mocno pobudzone. Myslę, że przyszły cykl bedzie moim ostatnim z CLO.

O boziulku kochany jak!dlaczego!Caluje przytulam sciskam i wyje

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno tak się dzieje.
    Ale przynajmniej zaszłam :)
    Mówią, że poszerzą diagnostyke po trzecim poronieniu. Na razie podstawowe mam zrobione - toczeń, tarczyca, krzepliwosc... Wszystko OK.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    O boziulku kochany jak!dlaczego!Caluje przytulam sciskam i wyje

Dziękuję i tez ściskam

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Podobno tak się dzieje.
    Ale przynajmniej zaszłam :)
    Mówią, że poszerzą diagnostyke po trzecim poronieniu. Na razie podstawowe mam zrobione - toczeń, tarczyca, krzepliwosc... Wszystko OK.

Strasznie mi przykro! :(
    Mi też mówili że najważniejsze że zachodzę w ciążę. Chociaż dla mnie to niewielkie pocieszenie biorąc pod uwagę poronienia.
    A jeśli chodzi o diagnostyke po poronieniach to faktycznie doprosic się o jakieś badania graniczy z cudem. Moja lekarka powiedziała ze gdyby badali wszystkie kobiety po poronieniu to państwo poszło by z torbami. Noo niby to rozumiem ale...
    Postanowiłam zrobić prywatnie badania ma zespół antyfosfolipidowy i trombofilie. Lekarka z kliniki uważała że są podstawy żeby je zrobić ale nie może mi ich kazać zrobić bo skierowania mi nie może dać. A mój drugi lekarz stwierdził że w ogóle są niepotrzebne bo nie wychodzą. No ale u mnie jednak coś wyszło. I przez to że je zrobiłam na własną rękę to ten drugi lekarz jest ewidentnie na mnie zły. Noo rozumiecie to w ogóle? Bo mnie szlag trafia, nie będę do niego już chodzić.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Strasznie mi przykro! :(
    Mi też mówili że najważniejsze że zachodzę w ciążę. Chociaż dla mnie to niewielkie pocieszenie biorąc pod uwagę poronienia.
    A jeśli chodzi o diagnostyke po poronieniach to faktycznie doprosic się o jakieś badania graniczy z cudem. Moja lekarka powiedziała ze gdyby badali wszystkie kobiety po poronieniu to państwo poszło by z torbami. Noo niby to rozumiem ale...
    Postanowiłam zrobić prywatnie badania ma zespół antyfosfolipidowy i trombofilie. Lekarka z kliniki uważała że są podstawy żeby je zrobić ale nie może mi ich kazać zrobić bo skierowania mi nie może dać. A mój drugi lekarz stwierdził że w ogóle są niepotrzebne bo nie wychodzą. No ale u mnie jednak coś wyszło. I przez to że je zrobiłam na własną rękę to ten drugi lekarz jest ewidentnie na mnie zły. Noo rozumiecie to w ogóle? Bo mnie szlag trafia, nie będę do niego już chodzić.

Rozumiem. Ja już po poprzednim poronieniu naciskałam i zriobili mi sporo badań. Ale chodze do prywatnej przychodni więc w sumie łaski nie robia.
    Dużo sie naczytałam o tym i postanowiłam przygotować sama. Powodem może być niedobór witaminy B12 odpowiedzialnej za krzepliwość. Koszt zbadania jej poziomu to około 150zł. Ale weź człowieku sie doproś. Że o badaniach genetycznych nie wspomnę.
    Ale wiadomo jak z nimi tez. Każą brać ten kwas foliowy, biore go już regularnie milion lat i nikt nie ma zamiaru zmierzyć jego poziomu. A może mam wystarczający i nie musze go ciagle brać?

Znam przypadek dziewczyny, która poroniła około 10 razu i wiecie co? Okazało się, że ma problem z krzepliwościa i wystarczyło brać troche rutinoskorbinu. Rozumiecie? Nie mógł ktoś tego wcześniej sprawdzic? 10 poronień, tony hormonów. A lekarstwem był rutinoskorbin. Ale to nie u nas - w Kanadzie. widać wszędzie jest tak samo źle.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia nie przejmuj się opinią tego lekarza, ważne, że się przebadałaś!

Dziewczynki, chcę podzielić się z Wami pewnymi fotografiami, które są urzekające https://www.facebook.com/449000481779692/photos/pcb.1092218150791252/1092217437457990/?type=3&theater .... kliknijcie dalej...

<3 <3 <3

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ