X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista testujących:
    Ja 15.12
    moniaaa 17.12
    Pika 18.12
    Płatek szkarłatny 20.12
    Rafaello 22.12
    230515 koło świąt:)
    Ktosik w okolicach świąt:)

Kogo ominęłam to najmocniej przepraszam a jednocześnie proszę się dopisywać:))

Płatek szkarłatny, 230515, ktosik lubią tę wiadomość

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Wymiotuję od godziny 21 i tak co jakiś czas, myślicie że to możliwe żeby to był objaw tak wczesnej ciąży? Zrobiłam wczoraj wieczorem test, negatyw, ale wiadomo wieczór i 12dpo to mógł nie wyjść...

Ja mysle, ze to troche za wczesniej na wymioty.
    Zaczynaja sie od 5 tyg ciazy, ale nigdy nic nie wiadomo. Kazda kobieta jest inna. Wiec mimo wszystko trzymam kciuki.

Ja w tym cyklu nie testuje.
    Prawdopodobnie cykl bedzie 40 dniowy bo owulacja byla pozno.
    Czyli jeszcze jakies 8dni

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie to super!!! ja myślę że pod choinkę będzie piękny dwukreskowy prezent:D Trzymam też kciuki za wszystkie testujące:)

Angie 31 lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Moje dwa kochane babelki pękły.Opuscily mnie skubance jedne.w poniedziałek jajnik juz czysty.Nie było po nich sladu. Gdzie teraz są i co się z nimi dzieje hmmm... Tik tak tik tak. Tylko Pan Bóg wie.

Trzymam kciuki! :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Lista testujących:
    Ja 15.12
    moniaaa 17.12
    Pika 18.12
    Płatek szkarłatny 20.12
    Rafaello 22.12
    230515 koło świąt:)
    Ktosik w okolicach świąt:)

Kogo ominęłam to najmocniej przepraszam a jednocześnie proszę się dopisywać:))
    ja jak cos to raczej po swietach, pewnie na sylwestra żeby wiedzieć czy szampana mogę łyknąć ;) nie chce się nakrecac
    oczywiście trzymam kciuki za wszystkie testujące i życzę Wam pięknego prezentu na Święta i zakończenie mijającego roku ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:36

Miśkowa, gogo19 lubią tę wiadomość

• Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogo jeszcze ja 13.12 :)

Myślę że to jakiś wirus mnie dopadł, nie mdli mnie już ale mam podwyższoną temperaturę 37,55 i wszystko mnie boli jak przy grypie. Nie poszłam do pracy bo pół nocy nie spałam...

Gogo, Michasia dzięki za kciuki :)

• Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu dziewczyny mam cień cienia na tym wczorajszym teście... Widać dopiero w świetle dziennym. Haluny :(

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was wszystkie kciuki!! oby grudzień okazał się naprawdę magiczny!! Ja przed świętami dopiero będę miała owulkę, więc zatestuję w sylwestra tak jak ktosik ;)

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z fioletowej strony.
    Poronienie. Zaczynam CLO od następnego cyklu.
    Jajniki cały czas mam mocno pobudzone. Myslę, że przyszły cykl bedzie moim ostatnim z CLO.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Jeżu dziewczyny mam cień cienia na tym wczorajszym teście... Widać dopiero w świetle dziennym. Haluny :(

A który dzień?
    Poczekaj dwa dni, HCG powinno się podwoic więc kreska byłaby mocniejsza. Testy wykazują HCG od wartości 25, te czulsze od 10, więc może :) Trzymam kciuki!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat bardzo mi przykro!! życzę powodzenia, trzymam kciuki!

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kizia mizia a który to twój dpo? Trzymam kciuki! może idź na betę albo zrób sikańca za 2 dni :)

• gogo19 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej atat! A co się stało?

• atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Ojej atat! A co się stało?

Poronienie, 7 tydzień.
    No ale dzięki CLO w ogóle zaszłam. I to w pierwszym cyklu z CLO.
    Boję się teraz okropnie, kolejnego nieutrzymania. Brałam duphaston juz 3 razy dziennie i nie pomogło.
    Myslę sobie, ze do trzech razy sztuka. I daje sobie ten jeszcze jeden raz.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Wracam z fioletowej strony.
    Poronienie. Zaczynam CLO od następnego cyklu.
    Jajniki cały czas mam mocno pobudzone. Myslę, że przyszły cykl bedzie moim ostatnim z CLO.

O boziulku kochany jak!dlaczego!Caluje przytulam sciskam i wyje

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno tak się dzieje.
    Ale przynajmniej zaszłam :)
    Mówią, że poszerzą diagnostyke po trzecim poronieniu. Na razie podstawowe mam zrobione - toczeń, tarczyca, krzepliwosc... Wszystko OK.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    O boziulku kochany jak!dlaczego!Caluje przytulam sciskam i wyje

Dziękuję i tez ściskam

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Podobno tak się dzieje.
    Ale przynajmniej zaszłam :)
    Mówią, że poszerzą diagnostyke po trzecim poronieniu. Na razie podstawowe mam zrobione - toczeń, tarczyca, krzepliwosc... Wszystko OK.

Strasznie mi przykro! :(
    Mi też mówili że najważniejsze że zachodzę w ciążę. Chociaż dla mnie to niewielkie pocieszenie biorąc pod uwagę poronienia.
    A jeśli chodzi o diagnostyke po poronieniach to faktycznie doprosic się o jakieś badania graniczy z cudem. Moja lekarka powiedziała ze gdyby badali wszystkie kobiety po poronieniu to państwo poszło by z torbami. Noo niby to rozumiem ale...
    Postanowiłam zrobić prywatnie badania ma zespół antyfosfolipidowy i trombofilie. Lekarka z kliniki uważała że są podstawy żeby je zrobić ale nie może mi ich kazać zrobić bo skierowania mi nie może dać. A mój drugi lekarz stwierdził że w ogóle są niepotrzebne bo nie wychodzą. No ale u mnie jednak coś wyszło. I przez to że je zrobiłam na własną rękę to ten drugi lekarz jest ewidentnie na mnie zły. Noo rozumiecie to w ogóle? Bo mnie szlag trafia, nie będę do niego już chodzić.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Strasznie mi przykro! :(
    Mi też mówili że najważniejsze że zachodzę w ciążę. Chociaż dla mnie to niewielkie pocieszenie biorąc pod uwagę poronienia.
    A jeśli chodzi o diagnostyke po poronieniach to faktycznie doprosic się o jakieś badania graniczy z cudem. Moja lekarka powiedziała ze gdyby badali wszystkie kobiety po poronieniu to państwo poszło by z torbami. Noo niby to rozumiem ale...
    Postanowiłam zrobić prywatnie badania ma zespół antyfosfolipidowy i trombofilie. Lekarka z kliniki uważała że są podstawy żeby je zrobić ale nie może mi ich kazać zrobić bo skierowania mi nie może dać. A mój drugi lekarz stwierdził że w ogóle są niepotrzebne bo nie wychodzą. No ale u mnie jednak coś wyszło. I przez to że je zrobiłam na własną rękę to ten drugi lekarz jest ewidentnie na mnie zły. Noo rozumiecie to w ogóle? Bo mnie szlag trafia, nie będę do niego już chodzić.

Rozumiem. Ja już po poprzednim poronieniu naciskałam i zriobili mi sporo badań. Ale chodze do prywatnej przychodni więc w sumie łaski nie robia.
    Dużo sie naczytałam o tym i postanowiłam przygotować sama. Powodem może być niedobór witaminy B12 odpowiedzialnej za krzepliwość. Koszt zbadania jej poziomu to około 150zł. Ale weź człowieku sie doproś. Że o badaniach genetycznych nie wspomnę.
    Ale wiadomo jak z nimi tez. Każą brać ten kwas foliowy, biore go już regularnie milion lat i nikt nie ma zamiaru zmierzyć jego poziomu. A może mam wystarczający i nie musze go ciagle brać?

Znam przypadek dziewczyny, która poroniła około 10 razu i wiecie co? Okazało się, że ma problem z krzepliwościa i wystarczyło brać troche rutinoskorbinu. Rozumiecie? Nie mógł ktoś tego wcześniej sprawdzic? 10 poronień, tony hormonów. A lekarstwem był rutinoskorbin. Ale to nie u nas - w Kanadzie. widać wszędzie jest tak samo źle.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia nie przejmuj się opinią tego lekarza, ważne, że się przebadałaś!

Dziewczynki, chcę podzielić się z Wami pewnymi fotografiami, które są urzekające https://www.facebook.com/449000481779692/photos/pcb.1092218150791252/1092217437457990/?type=3&theater .... kliknijcie dalej...

<3 <3 <3

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ