WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    atat po jakim poronieniu???czy ja Cie przypadkiem nie widzia\lam na wątku lipiec 2016 po fioletowej stronie?co się stało?:(

Tak byłam na fioletowej.
    Ni eudało się, mimo 3 duphastonow dziennie w nocy zaczęły się masakryczne skurcze.
    Na szczescie naturalnie sie oczyscilo, co prawda w bólach strasznych ale naturalnie.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny powiem wam tak. Nigdy tak nie wariowałam do momentu jak trafiłam na ovufriend... Tyle się napatrzyłam naczytałam... Nigdy nie używałam testów lh.od kiedy tu trafiłam bo szukałam bratnich dusz z podobnym mysleniem pragnienia dzidziusia. Na codzien miałam dość słuchania przestań o tym myśleć. Daj se na spokoj.nie nakrecaj się itd itp.
    I wiecie co te wszystkie co tak mówiły okazało się że są teraz w ciąży miały w telefonach zainstalowane aplikacje do zapisywania dni plodnych sluzu ❤ itd. Siedzialy cicho jak myszy brały witaminy i latały po lekarzach na monitoringi. Ba nawet często do polski latały teraz wiem po co. Siedzę teraz i sprawdzam swój kalendarz. Wszystko układa się w całość. Ja robię im paznokcie i zawsze zapisywałam kiedy przyjdą kiedy odmówiły bo jadą do Polski. Dzięki wam dziewczyny wiem kiedy w którym dniu cyklu jakie wyniki robić. A ja jak głupia wymieniałam się informacjami gadałam jak katarynka. Teraz słyszę co chwila ooo twój synek skończył 7lat może czas na drugie. Kurde jakie to ciężkie. Chyba tez zastosuje tą taktyke i zacznę kłamać ze sie nie staram i nie chce mieć więcej dzieci.
    Myślę nawet żeby skończyć z OF.
    Miskowa rozumiem cię doskonale. Ja u siebie nie mam tu rodziny blisko jest tylko moja siostra która swieci mi przed oczami swoim 6miesiecznym brzuszkiem i mnie zaraża ale wyciągnęłam od niej że starała się jak cholera dopiero jak była w 3m-cu.

Ty mi się moja dobra duszyczko nigdzie nie wybieraj :)
    Kocham twoje poczucie humoru, niech Cie boze bron nie opuszcza!!!!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Tak byłam na fioletowej.
    Ni eudało się, mimo 3 duphastonow dziennie w nocy zaczęły się masakryczne skurcze.
    Na szczescie naturalnie sie oczyscilo, co prawda w bólach strasznych ale naturalnie.
    Atat, a może Ty nie przyswajasz progesteronu w postaci doustnej? ja tak mam... i muszę dopochwowo i podjęzykowo luteinę zażywać.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Tak byłam na fioletowej.
    Atat tak mi przykro ale wierzę, że nie przestaniesz dalej walczyć. Taki nasz los.

• atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przestane, choc chwilowo zastanawiam sie czy nie zrobic przerwy.
    Mąż mocno przeżył to poronienie. Chyba bardziej niż ja.
    a z tym przyswajaniem progesteronu moze cos byc, ale niestety nikt nie chcial zrobic badan.
    Wiec chialabym teraz poswiecic miesiac na zrobienie kolejny raz całego pakietu, nawet na wlasna reke.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie ma co sie poddawać. Każda z Was przezywa takie tragedie co chwila, po to tu jesteśmy, żeby wiedzieć, że nie jesteśmy w tym same.
    Próbować próbowac próbować :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Atat, a może Ty nie przyswajasz progesteronu w postaci doustnej? ja tak mam... i muszę dopochwowo i podjęzykowo luteinę zażywać.
    Ja również tak mam. Myślę, że straciłam ciąże właśnie przez to, że brałam ją wtedy doustnie. Z synkiem też brałam ale dopochwowo i było wszystko ok. Kiedyś jedna lekarka ginekolożka powiedziała mi, że ona inaczej nie przepisuje jak tylko dopochwowo. Może coś w tym jest.

• gogo19 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Pika czas nam pika!

• Reina Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Kochane jestem tutaj nowa i wpadłam na forum z pytaniem dotyczącym dawkowania CLO. W czwartek mam laparoskopię torbieli jajnika plus sprawdzanie drożności jajowodów. Od nowego cyklu zaczynam CLO z dawką 3tabsy dziennie. Brałam już w dawkach 1x1, i 2x1 ale niestety marnie bo jeden pęcherzyk był. Więc ginekolog powiedziała żeby spróbować z największą dawką. Czy któraś z Was tutaj się udzielających stosowała taką "końską" dawkę Clostilbegytu?:)

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Monia, Pika czas nam pika!

Wiem! Postanowiłam testować w piątek czyli dzień po @ według ovufriend ale nie wiem czy aż tyle wytrzymam... Nie mam za bardzo żadnych objawów, piersi normalne a w poprzednich ciążach je czułam. Jedynie brzuch cały czas czuje, tak dziwnie trochę może jak na @ ale nigdy mnie brzuch przed @ nie boli..
    Ehh chyba sobie wkręcam.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reina wrote:
    Witajcie! Kochane jestem tutaj nowa i wpadłam na forum z pytaniem dotyczącym dawkowania CLO. W czwartek mam laparoskopię torbieli jajnika plus sprawdzanie drożności jajowodów. Od nowego cyklu zaczynam CLO z dawką 3tabsy dziennie. Brałam już w dawkach 1x1, i 2x1 ale niestety marnie bo jeden pęcherzyk był. Więc ginekolog powiedziała żeby spróbować z największą dawką. Czy któraś z Was tutaj się udzielających stosowała taką "końską" dawkę Clostilbegytu?:)

Witaj na wątku :)
    Ja biore dawkę 2×1 bo po dawce 1×1 w ogóle nie było pęcherzyka. A teraz rośnie mi zawsze jeden, nie miałam nigdy więcej pęcherzyków.
    Jak zapytałam ostatnio lekarki czy to nie jest niepokojące ze po stymulacji mam tylko jeden pecherzyk powiedziała że absolutnie nie, że naturalnie tez rośnie jeden, więcej pęcherzyków wcale nie rośnie tak często i ze nie ma potrzeby zmieniać dawki bo reakcja organizmu jest prawidłowa.
    Powodzenia! :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Wiem! Postanowiłam testować w piątek czyli dzień po @ według ovufriend ale nie wiem czy aż tyle wytrzymam... Nie mam za bardzo żadnych objawów, piersi normalne a w poprzednich ciążach je czułam. Jedynie brzuch cały czas czuje, tak dziwnie trochę może jak na @ ale nigdy mnie brzuch przed @ nie boli..
    Ehh chyba sobie wkręcam.
    Ja mam identycznie.
    Brak mi odwagi ale muszę się zmusić, bo nie biorę w tym cyklu Lutki i nie wiem kiedy małpiszon mnie nawiedzi. Może będę musiała go podkarmić Lutką.
    W d...e postanawiam sikam jutro z rana! Koniec!Kropka!
    Zaraz po ujrzeniu tej jednej tłustej krechy wcisnę tam gdzie trzeba Lutkę.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reina wrote:
    Zgadzam się z Monią, po co aż trzy? Ja brałam po 1 dziennie był jeden pęcherzyk zawsze i ginekolog powiedział, że tak ma być, każda ciąża mnoga to większe ryzyko.
    Jeżeli miałaś pęcherzyk po 1-2 tabletkach nie ryzykuj, CLO to nie jest witamina C...

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Biedronko rzeczywiście spróbuj z tą tarczycą. Mnie też ginekolog powiedział że mieści się w normie ale endokrynolog już widział sens ją zbijać (tym bardziej że mam PCO).

Angie, Kochana Ty się nigdzie nie wybieraj! Możesz nie prowadzić obserwacji ale nie odchodź z forum! Ja już też w sumie nie powinnam tu "siedzieć" ale dobrze mi z Wami. Tu znalazłam wsparcie, dobre słowo i dobrą radę i nie zamierzam się stąd wynosić. Może nie wiesz ale właśnie twoje hasło "wino, orzechy i rodeo" sprowadziło uśmiech po tym jak zobaczyłam zerową bete... i pomyślałam, że rzeczywiście trzeba zagryźć zęby i dalej próbować. Mam nadzieję, że jak przejdziesz na fioletową stronę to mnie tu odwiedzisz czasem:)

Nawet nie wiem jak tam jest na tej fioletowej i wątpię żebym tam tyle przesiadywala co tutaj. Chyba bardziej rajcuja mnie te pecherzyki i endo a na koniec ta dan dwie krechy!albo beta powyżej 5!
    Jeśli zaszlabym w ciążę chyba nie podolalabym tym wszystkim komentarzom a jakie masz wyniki a dla mnie to za mało a tego masz za dużo a czemu nie zrobilas tego i owego. To by mnie przerosło i zamiast się cieszyć i normalnie funkcjonować gryzlabym paznokcie i beczała po katach.
    A czas staranek naprawde jest fajny. Lajcikowy i przy winku itd... Teraz czuję się jak mina. Sproboj nadepnac to cie rozwalę!
    I tak właśnie zrobił dziś mój mężulek.Zaczal ze mnie sobie drwic ze juz pewnie filuje przy drzwiach kiedy paczka z testami nadejdzie do moich drzwi. Oczywiście sie wyparlam a on dalej że jesli się nie stresuje to po idę spać z termometrem.Ozesz alez mnie on wk... Yl. Powiedzialam ze z nim śpię zeby móc w końcu wsadzić mu go w dupe!i jutro tak chyba zrobię. Jak się obudzi z termometrem w dupie tez będzie miał stresa!

atat, Miśkowa, paullaa1990, gogo19 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Cie Angie, chyba zbiorę twoje wpisy i wydam w formie książki :) Zyskami się podzielimy :)

Martek32, Miśkowa lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Uwielbiam Cie Angie, chyba zbiorę twoje wpisy i wydam w formie książki :) Zyskami się podzielimy :)

Atat to nie jest głupi pomysł. Ciekawa jestem czy jest wogole taka książka staraczki.ale nie takiej poukladanej tylko krejzolki.chetnie bym sobie poczytala i się posmiala. Widzac w autorce samą siebie hihihi

Martek32, atat, Martoszka lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma. Takie starania na wesoło. Łącznie z opisami łóżkowych scen, kiedy juz nic sie nie chce, ale zaciskacie zęby i w duchu modlisz się, zeby szybko skończył. Samo życie! Albo jak akurat owu wypada jak jestescie u znajomych i musicie to zrobić. Nie chce Ci się ale wymuszasz powłóczyste spojrzenie! Rany ile jeszcze :)

cookiemonster, Płatek szkarłatny, 230515, Angie 31, gogo19 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w gruncie rzeczy te łóżkowe sprawy robią się już smieszne, wierzę, że kiedyś bede je wspominac z uśmiechem.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat ja myślę, że mógłby to być bestseller na miarę 50 twarzy Greya ;)

gogo19 lubi tę wiadomość

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ze śmieszniejszych syt, to mieliśmy przygodę z conseive żelem. Jak nacisnęłam to się prawie cały wylał na brzuch mojego m. Tak go to obrzydziło, że z seksowania były nici. :D :D :D

ja póki co mam tak, że w czasie owu mam ogromniaste libido więc pod tym względem chociaż luz, że się specjalnie zmuszać nie muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 16:11

atat lubi tę wiadomość

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ