X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Zaczynałby się od tej pieknej historii wszystkich par, które na początku starań mówiły:
    - chodź zaczniemy sie starać ale tak na luzaku, po prostu sie nie zabezpieczajmy. Co ma byc to bedzie.
    Rok później z pewną dozą niesmiałości idą do lekarza bo może coś trzeba sprawdzić. A lekarz na to, to dopiero rok, prosze się rozluźnić, wyjechac gdzieś. Przestac się starać a na pewno się uda.
    Po kolejnym roku lekka panika, mierzenie temperatur, wykresy, monitoringi, szpital, zycie według cyklu. Sex już tylko podczas TYCH dni, który w praktyce wcale nie jest "serduszkowaniem".

gogo19 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze śmieszniejszych to miałam kiedy nie był to ten dzień ale mężowi zebrało się na amory. A ja do niego - proszę Cię to będzie strata nasienia. Poczekaj dwa dni. Obraził sie. Teraz to mnie już bawi.
    Albo TEN dzień wypadł kiedy bylismy u teściowej. I jakoś tak się próbujemy odizolować na chwilę ale nie ma jak. W końcu ja powiedziałam teściowej że dziś wypada mi owulacja i chcielibysmy zostać sami, bo musimy sie poprzytulać. A ona z kamienna twarzą - wystarczy jak wyjde do sklepu czy mam jeszcze do babci pojechać?

cookiemonster, Płatek szkarłatny, moniaaa_1988, ktosik, 230515, Angie 31, Miśkowa, gogo19, Dea28 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat hehe, spoko teściowa :)
    a faceci to fakt, są trochę wrażliwi w tych tematach... mój musiał przetrawić ostatnio potrzebę przebadania nasienia... jak mu powiedziałam, że niech nie porównuje się do dwudziestolatków, do tego fajeczki, piwko - to się też obraził.
    a w sumie to mnie to trochę wkurza, ja nawet z mojej ukochanej kawy zrezygnowałam, a on od siebie nic ;) hehe

u nas są jeszcze śmieszne syt związane z tym, że mamy jedno dziecko i trzeba czasem kombinować jak jest TEN czas... dobrze, że mamy dosyć sporą wannę ;)

u mnie swego czasu nas syn rozśmieszał, bo w jednej książce było opisane poczęcie dziecka w ten sposób: że rodzice się przytulają i w chwili największego szczęścia tata wysyła do brzucha mamy plemniki... i młody chodził i się pytał kilka razy na dzień: Tatoo a czy w tej chwili jesteś super szczęśliwy??

Młody bardzo chce mieć rodzeństwo, małą siostrzyczkę albo czworaczki... bo będzie miał wtedy piętrowe łózko... tak to sobie wymyślił :D

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Przecież ciałko żółte krwotoczne to wynik owulacji. Lekarz ci powiedział, że to cos złego? Nic nie rozumiem :(. Ja mam tak co miesiąc i mój lekarz się z tego cieszy.

Teraz zgłupiałam. To jak powinien wyglądać pęcherzyk po pęknięciu?
    Mi gin powiedziała, że pęcherzyk nie pękł ma 45mm i zmienił się w ciałko krwotoczne czyli torbiel i przez to może mi się teraz okres przesunąć.[/QUOTE]
    No jeśli jest taki duży to trochę zmienia postać rzeczy. A poza tym piszesz, że powiedziała cialko krwotoczne a nie żółte krwotoczne, to może tu tkwi różnica.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ja ze śmieszniejszych to miałam kiedy nie był to ten dzień ale mężowi zebrało się na amory. A ja do niego - proszę Cię to będzie strata nasienia. Poczekaj dwa dni. Obraził sie. Teraz to mnie już bawi.
    Albo TEN dzień wypadł kiedy bylismy u teściowej. I jakoś tak się próbujemy odizolować na chwilę ale nie ma jak. W końcu ja powiedziałam teściowej że dziś wypada mi owulacja i chcielibysmy zostać sami, bo musimy sie poprzytulać. A ona z kamienna twarzą - wystarczy jak wyjde do sklepu czy mam jeszcze do babci pojechać?
    Prawie komputer poplułam ;p
    Boska teściowa!
    My ostatnio też już na wesoło do tego podchodzimy, zdarza się, że głupawki dostaniemy w "najbardziej romantycznym momencie" a potem próbujemy się opanować i skupić na właściwej części :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    My raz mielismy sytuacje, że moja mam zatrzymała się u nas w weekend. Nic nie wie o naszych problemach, więc serduszkowanie było baardzo pocichutku. Jak was czytam to pocieszam się, że nie tylko my mamy z tym problem. Zastanawiam się czy my kiedyś jeszcze wrócimy do normalności z tym seksem. Teraz wszystko jest na czas, tęsknię za tym, żeby było spontanicznie.

• Kendra Balwanera Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zaczelam moja ponowna przygode z Clo, ehh boje sie ze czekaja mnie kolejne dwa lata walki.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 16dc jakieś 6dpo i od 3 godzin okropny ból jak na @ :-( wzięłam nospe i leżę. Za godzinę na nockę 12 godzin pracy mnie czeka:-( ojj kiedy to się skończy :-(

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 18 dc, w sobote mialam zastrzyk z pregnylu, a wczoraj mowie Wam, w zyciu mnie tak jajnik nie bolal jak wczoraj.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny ponawiam pytanie. A wynika ono z faktu ze w przedostatnim cyklu zastrzyk dostalam 30.10 a @ byla 10.11. A w obecnym zastrzyk 30.11 i @narazie nie ma.Co prawda od pewnego czasu boli brzuch...nie chce robic zludnych nadzieji..
    Asiasia wrote:
    hejka dziewczyny!pytanko mam do Was, czy Wasze fazy lutealne po Clo sa zawsze takie same? maja rowna liczbe dni? z gory dziekuje za odpowiedz

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziwczyny ponawiam pytanie. A wynika ono z faktu ze w przedostatnim cyklu zastrzyk dostalam 30.10 a @ byla 10.11. A w obecnym zastrzyk 30.11 i @narazie nie ma.Co prawda od pewnego czasu boli brzuch...nie chce robic zludnych nadzieji..
    U mnie wahaja sie plus minus trzy dni.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat! To jest genialny pomysł z tą książką! ja już po kilku postach się uśmiałam, a co dopiero po całej książce:)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    I Michalina i ja odpowiedzialysmy.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czar prysł. Tempka rano spadła i nawet nie sięgałam po test. Wiem, że jutro na bank pojawi się wredota.
    Trzymam mocno kciuki za pozostałe dziewczęta.

P.S.
    Z tą książką to super pomysł. Wystarczy, żeby każda z nas dodała swój jeden wątek to dopiero byłaby komedia!
    Jak będziemy tu tkwiły tyle lat to coś wyskrobiemy.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dzisiaj jest 15 wiec mysle, ze mozesz testowac. Moze prezent na swieta.
    Mysle, ze tak :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie, bo jestem trochę zielona w temacie - jestem w trakcie pierwszego cyklu z clo, wczoraj był mój 10 dc, robiłam usg, wyhodowałam 3 jajka w prawym jajniku -16, 24, 25 mm. Nie za duże trochę jak na 10 dc?? Do tego endo słabe -6,7. Mam iść jutro znowu na monitoring, lekarz ma zadecydować, czy i kiedy podać pregnyl. Ehh, miałam mieć w tym cyklu inseminację, ale przez to endo odpada :( Za ewentualne odpowiedzi z góry dziękuję :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo tak mi przykro, że jednak się nie udało, ściskam Cię mocno!

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    gogo tak mi przykro, że jednak się nie udało, ściskam Cię mocno!
    Chyba sobie odpuszczę wszystko choćby na jeden cykl. Rano miałam ochotę cisnąć tym termometrem o ścianę. Co noc śnią mi się jakieś kocoboły związane z tym całym starańczym cyrkiem.
    Widzę, że to już za dużo.
    Jestem z tych co się otrzepią i wstaną choćby na jednej nodze! Dam radę. Trudno, czas się pogodzić z porażką.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Dzisiaj jest 15 wiec mysle, ze mozesz testowac. Moze prezent na swieta.
    Mysle, ze tak :-)
    Kochana jestes!ja poczekam do pt,mam nadzieje ze @nie przyjdzie do tego czasu

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia u mnie endo miało 6 i zaszłam w ciążę więc nie jest najgorsze :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ