X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Zaczynałby się od tej pieknej historii wszystkich par, które na początku starań mówiły:
    - chodź zaczniemy sie starać ale tak na luzaku, po prostu sie nie zabezpieczajmy. Co ma byc to bedzie.
    Rok później z pewną dozą niesmiałości idą do lekarza bo może coś trzeba sprawdzić. A lekarz na to, to dopiero rok, prosze się rozluźnić, wyjechac gdzieś. Przestac się starać a na pewno się uda.
    Po kolejnym roku lekka panika, mierzenie temperatur, wykresy, monitoringi, szpital, zycie według cyklu. Sex już tylko podczas TYCH dni, który w praktyce wcale nie jest "serduszkowaniem".

gogo19 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze śmieszniejszych to miałam kiedy nie był to ten dzień ale mężowi zebrało się na amory. A ja do niego - proszę Cię to będzie strata nasienia. Poczekaj dwa dni. Obraził sie. Teraz to mnie już bawi.
    Albo TEN dzień wypadł kiedy bylismy u teściowej. I jakoś tak się próbujemy odizolować na chwilę ale nie ma jak. W końcu ja powiedziałam teściowej że dziś wypada mi owulacja i chcielibysmy zostać sami, bo musimy sie poprzytulać. A ona z kamienna twarzą - wystarczy jak wyjde do sklepu czy mam jeszcze do babci pojechać?

cookiemonster, Płatek szkarłatny, moniaaa_1988, ktosik, 230515, Angie 31, Miśkowa, gogo19, Dea28 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat hehe, spoko teściowa :)
    a faceci to fakt, są trochę wrażliwi w tych tematach... mój musiał przetrawić ostatnio potrzebę przebadania nasienia... jak mu powiedziałam, że niech nie porównuje się do dwudziestolatków, do tego fajeczki, piwko - to się też obraził.
    a w sumie to mnie to trochę wkurza, ja nawet z mojej ukochanej kawy zrezygnowałam, a on od siebie nic ;) hehe

u nas są jeszcze śmieszne syt związane z tym, że mamy jedno dziecko i trzeba czasem kombinować jak jest TEN czas... dobrze, że mamy dosyć sporą wannę ;)

u mnie swego czasu nas syn rozśmieszał, bo w jednej książce było opisane poczęcie dziecka w ten sposób: że rodzice się przytulają i w chwili największego szczęścia tata wysyła do brzucha mamy plemniki... i młody chodził i się pytał kilka razy na dzień: Tatoo a czy w tej chwili jesteś super szczęśliwy??

Młody bardzo chce mieć rodzeństwo, małą siostrzyczkę albo czworaczki... bo będzie miał wtedy piętrowe łózko... tak to sobie wymyślił :D

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Przecież ciałko żółte krwotoczne to wynik owulacji. Lekarz ci powiedział, że to cos złego? Nic nie rozumiem :(. Ja mam tak co miesiąc i mój lekarz się z tego cieszy.

Teraz zgłupiałam. To jak powinien wyglądać pęcherzyk po pęknięciu?
    Mi gin powiedziała, że pęcherzyk nie pękł ma 45mm i zmienił się w ciałko krwotoczne czyli torbiel i przez to może mi się teraz okres przesunąć.[/QUOTE]
    No jeśli jest taki duży to trochę zmienia postać rzeczy. A poza tym piszesz, że powiedziała cialko krwotoczne a nie żółte krwotoczne, to może tu tkwi różnica.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ja ze śmieszniejszych to miałam kiedy nie był to ten dzień ale mężowi zebrało się na amory. A ja do niego - proszę Cię to będzie strata nasienia. Poczekaj dwa dni. Obraził sie. Teraz to mnie już bawi.
    Albo TEN dzień wypadł kiedy bylismy u teściowej. I jakoś tak się próbujemy odizolować na chwilę ale nie ma jak. W końcu ja powiedziałam teściowej że dziś wypada mi owulacja i chcielibysmy zostać sami, bo musimy sie poprzytulać. A ona z kamienna twarzą - wystarczy jak wyjde do sklepu czy mam jeszcze do babci pojechać?
    Prawie komputer poplułam ;p
    Boska teściowa!
    My ostatnio też już na wesoło do tego podchodzimy, zdarza się, że głupawki dostaniemy w "najbardziej romantycznym momencie" a potem próbujemy się opanować i skupić na właściwej części :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    My raz mielismy sytuacje, że moja mam zatrzymała się u nas w weekend. Nic nie wie o naszych problemach, więc serduszkowanie było baardzo pocichutku. Jak was czytam to pocieszam się, że nie tylko my mamy z tym problem. Zastanawiam się czy my kiedyś jeszcze wrócimy do normalności z tym seksem. Teraz wszystko jest na czas, tęsknię za tym, żeby było spontanicznie.

• Kendra Balwanera Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zaczelam moja ponowna przygode z Clo, ehh boje sie ze czekaja mnie kolejne dwa lata walki.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 16dc jakieś 6dpo i od 3 godzin okropny ból jak na @ :-( wzięłam nospe i leżę. Za godzinę na nockę 12 godzin pracy mnie czeka:-( ojj kiedy to się skończy :-(

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 18 dc, w sobote mialam zastrzyk z pregnylu, a wczoraj mowie Wam, w zyciu mnie tak jajnik nie bolal jak wczoraj.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny ponawiam pytanie. A wynika ono z faktu ze w przedostatnim cyklu zastrzyk dostalam 30.10 a @ byla 10.11. A w obecnym zastrzyk 30.11 i @narazie nie ma.Co prawda od pewnego czasu boli brzuch...nie chce robic zludnych nadzieji..
    Asiasia wrote:
    hejka dziewczyny!pytanko mam do Was, czy Wasze fazy lutealne po Clo sa zawsze takie same? maja rowna liczbe dni? z gory dziekuje za odpowiedz

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziwczyny ponawiam pytanie. A wynika ono z faktu ze w przedostatnim cyklu zastrzyk dostalam 30.10 a @ byla 10.11. A w obecnym zastrzyk 30.11 i @narazie nie ma.Co prawda od pewnego czasu boli brzuch...nie chce robic zludnych nadzieji..
    U mnie wahaja sie plus minus trzy dni.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat! To jest genialny pomysł z tą książką! ja już po kilku postach się uśmiałam, a co dopiero po całej książce:)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    I Michalina i ja odpowiedzialysmy.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czar prysł. Tempka rano spadła i nawet nie sięgałam po test. Wiem, że jutro na bank pojawi się wredota.
    Trzymam mocno kciuki za pozostałe dziewczęta.

P.S.
    Z tą książką to super pomysł. Wystarczy, żeby każda z nas dodała swój jeden wątek to dopiero byłaby komedia!
    Jak będziemy tu tkwiły tyle lat to coś wyskrobiemy.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dzisiaj jest 15 wiec mysle, ze mozesz testowac. Moze prezent na swieta.
    Mysle, ze tak :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do Was pytanie, bo jestem trochę zielona w temacie - jestem w trakcie pierwszego cyklu z clo, wczoraj był mój 10 dc, robiłam usg, wyhodowałam 3 jajka w prawym jajniku -16, 24, 25 mm. Nie za duże trochę jak na 10 dc?? Do tego endo słabe -6,7. Mam iść jutro znowu na monitoring, lekarz ma zadecydować, czy i kiedy podać pregnyl. Ehh, miałam mieć w tym cyklu inseminację, ale przez to endo odpada :( Za ewentualne odpowiedzi z góry dziękuję :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo tak mi przykro, że jednak się nie udało, ściskam Cię mocno!

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    gogo tak mi przykro, że jednak się nie udało, ściskam Cię mocno!
    Chyba sobie odpuszczę wszystko choćby na jeden cykl. Rano miałam ochotę cisnąć tym termometrem o ścianę. Co noc śnią mi się jakieś kocoboły związane z tym całym starańczym cyrkiem.
    Widzę, że to już za dużo.
    Jestem z tych co się otrzepią i wstaną choćby na jednej nodze! Dam radę. Trudno, czas się pogodzić z porażką.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Dzisiaj jest 15 wiec mysle, ze mozesz testowac. Moze prezent na swieta.
    Mysle, ze tak :-)
    Kochana jestes!ja poczekam do pt,mam nadzieje ze @nie przyjdzie do tego czasu

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia u mnie endo miało 6 i zaszłam w ciążę więc nie jest najgorsze :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ