CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny bo co miesiąc te maleństwo próbuje się tam werznac i zostać ale "ono"tez biedne toczy ogromną walkę tam w nas. Tyle komórek musi się wyksztalcic żeby mogło w życiu sobie poradzić.
Bo życie to nie bajka.
Jeśli malenstwu się nie uda to nie placzmy dziewczyny. Tak musiało być.
A my jako kobiety musimy temu malenstwu dać szansę powrócić i znowu toczyć tą walkę!
Ono chce!
Takze dziewczyny nie poddawać się!
Maleństwo czeka gotowe do walki!
To my też!
Owulowac!
Kopulowac!
Uda się nam wam i naszym malenstwom!
❤gogo19, Miśkowa, Martek32 lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Płatek szkarłatny wrote:A jeszcze wam się "pochwalę", że od ostatnich dni płodnych już kompletnie straciłam ochotę na seks. Zastanawiam się jak my zrobimy tego dzieciaka...chyba jakieś niepokalane poczęcie...
W sumie to grudzień miesiacem cudów...
Ty weź platek nie fiksuj tylko chlapnij sobie cos na rozgrzewkę zapodaj jakąś sexy halinke na siebie i działaj. Rozgrzej męża a potem chlapnij sie na plecy i będzie gitara!
Trzymam kciuki!230515, gogo19, Miśkowa, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Kizia mizia wrote:Wiecie co mi się przydarzyło? Uwaga będzie obrzydliwie. Mam mega bolesna @ i wyleciał mi wczoraj ogromny kawałek endometrium... Cały dzień bolał mnie brzuch, nawet tabletki niespecjalnie pomagały. Nie muszę chyba dodawać, ze dotychczas miałam prawie bezbolesne @? Nie mam zamiaru się tak więcej męczyć, mój organizm aż krzyczy, ze nie chce clo....
-
Hej! Kizia Mizia, masakra, mam podobnie, mialam 3 pecherzyki po clo - piekne, duze, dostalam zastrzyk na pekniecie i... nie zaskoczylo, ale okresu takiego jak teraz nie mialam od nastoletnich lat - myslalam, ze sie wykrwawie... co najgorsze dostalam przed okresem plamienie, wzielam clo w 3 dniu i obawiam sie, ze za szybko i nie zadziala, bo prawdziwy okres przyszedl jakies 5 dni pozniej:( a moj luby wyjezdza na swieta, wiec chcialabym zastrzyk 21 grudnia, ale... czy pecherzyk jakis do tego czasu wyrosnie...? Eh, jakos mnie nie ciesza w tym roku te swieta!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 23:20
Razu -
Gogo jak możesz to zrób bete... ona wszystko wyjaśni.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Płatek szkarłatny wrote:Co do stresu, to coś w tym jest. Czasem jak termin @ się zbliża nad ranem już nie mogę spać bo boję się, że temperatura spadła. Paranoja po prostu.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Martek32 wrote:Gogo daj nam znać co wyszło
trzymam kciuki. Ja w tamtym cyklu mierzyłam rano i wieczorem, temp różniły się o ok 2-3 stopnie. Kombinowałam też z miejscem pomiaru - waginalnie mierzone temp są wyższe niż oralnie.
Z tego co czytałam, to metoda Rotzera (objawowo-termiczna) zakłada mierzenie temp o innej porze, tylko po co najmniej godzinnym odpoczynku, no i zawsze o tej samej porze (on zakładał róznicę do 1,5 godz). Ale fakt, jest wiele przyczyn które zaburzyć mogą pomiar.. ja mierzę 3 cykl, 2 cykl się badam... W sumie zaczęłam z ciekawości co to się w tym ciele dzieje, a wcześniej to jechałam tylko na testach owu.
Rozwiązań zaczęłam szukać, bo w zeszłym roku pracowałam w innych godzinach niż obecnie i wykresy były po nałożeniu na siebie inne, tzn te wcześniejsze miały niższe temp, a od kilku miesięcy są wyższe. Natomiast niemalże co miesiąc mam bardzo podobne i raczej mało co na nie wpływa. Nawet stres nad ranem związany z pomiarem -
Dziewczyny mam problem: po pregnylu (11 dc) robiłam test owu i był pozytywny wiec wydawało mi się, że jest to oczywiste i owulacja była... Natomiast w 21 dniu cyklu zrobiłam progesteron a tam ku mojemu zdziwieniu 2,33 ng/ml gdzie norma przy fazie lutealnej to u nich 3,34- 25,56.... Od 16 dc biore duphaston... wiec tez to chyba powinno podniesc progesteron...
-
Pika_F3 wrote:Dziewczyny mam problem: po pregnylu (11 dc) robiłam test owu i był pozytywny wiec wydawało mi się, że jest to oczywiste i owulacja była... Natomiast w 21 dniu cyklu zrobiłam progesteron a tam ku mojemu zdziwieniu 2,33 ng/ml gdzie norma przy fazie lutealnej to u nich 3,34- 25,56.... Od 16 dc biore duphaston... wiec tez to chyba powinno podniesc progesteron...
-
Szczerze? Tak naprawdę już dziś poleciałabym na bete ale mam zajebistego stracha. W lipcu przeszłam ciąże biochemiczną i boję się, że to powtórka z historii.
Mam w domu Luteine. Chyba nie zaszkodzi jak sobie wezmę?
Ten czas jest najgorszy. Daje tyle nadziei a później taki ból rozczarowania. -
Gogo nie smutaj ja cię proszę. Jeszcze jest nadzieja.
Ja mam dziś 27dc 11dpo wg tempki 13dpo i też tłusta jedna krecha. Z tą tempka to jakaś masakra wogole jest.
Decydujacy test robię w piątek.
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
gogo19 wrote:Szczerze? Tak naprawdę już dziś poleciałabym na bete ale mam zajebistego stracha. W lipcu przeszłam ciąże biochemiczną i boję się, że to powtórka z historii.
Mam w domu Luteine. Chyba nie zaszkodzi jak sobie wezmę?
Ten czas jest najgorszy. Daje tyle nadziei a później taki ból rozczarowania.
Idź na tą betę! Ja ci karze!
Jakbym miała możliwość już by mnie kuli zamiast czekać jeszcze dwa trzy dni. To gorzej stresuje
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
gogo19 wrote:Mam bardzo nieregularne cykle. Mam PCO, większość cykli bezowulacyjnych. Wg temperatury owu była 15dc.
Nie sugeruj się aż tak mocno tempką, owulacja może być od 2 dni przed skokiem do 2 dni po skoku temperaturypóki nie ma @ jest nadzieja
Mierzenie temperatury za bardzo mnie stresowało, olałam mierzenie po 3 cyklachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 10:27
gogo19 lubi tę wiadomość