WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam się "pochwalę", że od ostatnich dni płodnych już kompletnie straciłam ochotę na seks. Zastanawiam się jak my zrobimy tego dzieciaka...chyba jakieś niepokalane poczęcie...

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo co miesiąc te maleństwo próbuje się tam werznac i zostać ale "ono"tez biedne toczy ogromną walkę tam w nas. Tyle komórek musi się wyksztalcic żeby mogło w życiu sobie poradzić.
    Bo życie to nie bajka.
    Jeśli malenstwu się nie uda to nie placzmy dziewczyny. Tak musiało być.
    A my jako kobiety musimy temu malenstwu dać szansę powrócić i znowu toczyć tą walkę!
    Ono chce!
    Takze dziewczyny nie poddawać się!
    Maleństwo czeka gotowe do walki!
    To my też!
    Owulowac!
    Kopulowac!
    Uda się nam wam i naszym malenstwom!

gogo19, Miśkowa, Martek32 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takiej zachęty do kopulowania potrzebowałam Angie! :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    A jeszcze wam się "pochwalę", że od ostatnich dni płodnych już kompletnie straciłam ochotę na seks. Zastanawiam się jak my zrobimy tego dzieciaka...chyba jakieś niepokalane poczęcie...

W sumie to grudzień miesiacem cudów...
    Ty weź platek nie fiksuj tylko chlapnij sobie cos na rozgrzewkę zapodaj jakąś sexy halinke na siebie i działaj. Rozgrzej męża a potem chlapnij sie na plecy i będzie gitara!
    Trzymam kciuki!

230515, gogo19, Miśkowa, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Wiecie co mi się przydarzyło? Uwaga będzie obrzydliwie. Mam mega bolesna @ i wyleciał mi wczoraj ogromny kawałek endometrium... Cały dzień bolał mnie brzuch, nawet tabletki niespecjalnie pomagały. Nie muszę chyba dodawać, ze dotychczas miałam prawie bezbolesne @? Nie mam zamiaru się tak więcej męczyć, mój organizm aż krzyczy, ze nie chce clo....
    Kizia, a bierzesz luteinę? Bo ona może tak działać "oczyszczająco".

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Razu Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Kizia Mizia, masakra, mam podobnie, mialam 3 pecherzyki po clo - piekne, duze, dostalam zastrzyk na pekniecie i... nie zaskoczylo, ale okresu takiego jak teraz nie mialam od nastoletnich lat - myslalam, ze sie wykrwawie... co najgorsze dostalam przed okresem plamienie, wzielam clo w 3 dniu i obawiam sie, ze za szybko i nie zadziala, bo prawdziwy okres przyszedl jakies 5 dni pozniej:( a moj luby wyjezdza na swieta, wiec chcialabym zastrzyk 21 grudnia, ale... czy pecherzyk jakis do tego czasu wyrosnie...? Eh, jakos mnie nie ciesza w tym roku te swieta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 23:20

Razu
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28dc, 13dpo
    Jedna gruba tłusta krecha!
    I zrzutka teraz kochanieńkie!

Aha, tempka mi skoczyła rano do góry. Cyrk.

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 a jakie zazwyczaj masz długie cykle? Ja bym jeszcze nic nie przesądzała:) może owulacja była 17dc

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogo jak możesz to zrób bete... ona wszystko wyjaśni.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Co do stresu, to coś w tym jest. Czasem jak termin @ się zbliża nad ranem już nie mogę spać bo boję się, że temperatura spadła. Paranoja po prostu.
    Płatku mam dokładnie tak samo! Już chciałam wyrzucić ten termometr ale z drugiej strony to mi pomaga w rozmowie z lekarzem, bo wiem kiedy co i jak...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    gogo19 a jakie zazwyczaj masz długie cykle? Ja bym jeszcze nic nie przesądzała:) może owulacja była 17dc
    Mam bardzo nieregularne cykle. Mam PCO, większość cykli bezowulacyjnych. Wg temperatury owu była 15dc.

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Gogo daj nam znać co wyszło :) trzymam kciuki. Ja w tamtym cyklu mierzyłam rano i wieczorem, temp różniły się o ok 2-3 stopnie. Kombinowałam też z miejscem pomiaru - waginalnie mierzone temp są wyższe niż oralnie.
    Z tego co czytałam, to metoda Rotzera (objawowo-termiczna) zakłada mierzenie temp o innej porze, tylko po co najmniej godzinnym odpoczynku, no i zawsze o tej samej porze (on zakładał róznicę do 1,5 godz). Ale fakt, jest wiele przyczyn które zaburzyć mogą pomiar.. ja mierzę 3 cykl, 2 cykl się badam... W sumie zaczęłam z ciekawości co to się w tym ciele dzieje, a wcześniej to jechałam tylko na testach owu.
    Ja stosuję metodę, że za każdą godzinę odejmuję lub dodaję 0,1 i kilkakrotnie przetestowałam i u mnie działa idealnie.
    Rozwiązań zaczęłam szukać, bo w zeszłym roku pracowałam w innych godzinach niż obecnie i wykresy były po nałożeniu na siebie inne, tzn te wcześniejsze miały niższe temp, a od kilku miesięcy są wyższe. Natomiast niemalże co miesiąc mam bardzo podobne i raczej mało co na nie wpływa. Nawet stres nad ranem związany z pomiarem ;)

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Pika_F3 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem: po pregnylu (11 dc) robiłam test owu i był pozytywny wiec wydawało mi się, że jest to oczywiste i owulacja była... Natomiast w 21 dniu cyklu zrobiłam progesteron a tam ku mojemu zdziwieniu 2,33 ng/ml gdzie norma przy fazie lutealnej to u nich 3,34- 25,56.... Od 16 dc biore duphaston... wiec tez to chyba powinno podniesc progesteron...

• Pika_F3 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    28dc, 13dpo
    Jedna gruba tłusta krecha!
    I zrzutka teraz kochanieńkie!

Aha, tempka mi skoczyła rano do góry. Cyrk.
    Gogo ja też zrobiłabym bete albo jeszcze jeden test za jakies 3 dni jesli @ nie przyjdzie.

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pika_F3 wrote:
    Dziewczyny mam problem: po pregnylu (11 dc) robiłam test owu i był pozytywny wiec wydawało mi się, że jest to oczywiste i owulacja była... Natomiast w 21 dniu cyklu zrobiłam progesteron a tam ku mojemu zdziwieniu 2,33 ng/ml gdzie norma przy fazie lutealnej to u nich 3,34- 25,56.... Od 16 dc biore duphaston... wiec tez to chyba powinno podniesc progesteron...
    Duphaston jest formą doustną, nie na każdego działa. Pewniejsza jest luteina dopochwowa i/lub podjęzykowa.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? Tak naprawdę już dziś poleciałabym na bete ale mam zajebistego stracha. W lipcu przeszłam ciąże biochemiczną i boję się, że to powtórka z historii.
    Mam w domu Luteine. Chyba nie zaszkodzi jak sobie wezmę?
    Ten czas jest najgorszy. Daje tyle nadziei a później taki ból rozczarowania.

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogo nie smutaj ja cię proszę. Jeszcze jest nadzieja.
    Ja mam dziś 27dc 11dpo wg tempki 13dpo i też tłusta jedna krecha. Z tą tempka to jakaś masakra wogole jest.
    Decydujacy test robię w piątek.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Szczerze? Tak naprawdę już dziś poleciałabym na bete ale mam zajebistego stracha. W lipcu przeszłam ciąże biochemiczną i boję się, że to powtórka z historii.
    Mam w domu Luteine. Chyba nie zaszkodzi jak sobie wezmę?
    Ten czas jest najgorszy. Daje tyle nadziei a później taki ból rozczarowania.

Idź na tą betę! Ja ci karze!
    Jakbym miała możliwość już by mnie kuli zamiast czekać jeszcze dwa trzy dni. To gorzej stresuje

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Mam bardzo nieregularne cykle. Mam PCO, większość cykli bezowulacyjnych. Wg temperatury owu była 15dc.

Nie sugeruj się aż tak mocno tempką, owulacja może być od 2 dni przed skokiem do 2 dni po skoku temperatury :) póki nie ma @ jest nadzieja

Mierzenie temperatury za bardzo mnie stresowało, olałam mierzenie po 3 cyklach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 10:27

gogo19 lubi tę wiadomość

• Razu Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez redukuje juz stres do minimum - nie mierze temp, ie robie testow z moczu tylko biegam na bete, zamiast testow owu chodze na monitoring, to mi chyba pomaga troche;)

Razu
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ