WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Kochana jestes!ja poczekam do pt,mam nadzieje ze @nie przyjdzie do tego czasu
    Daj znac w piatek co na tescie wyszło, ale 4 dni poślizgu to duzo. Wiec mysle, ze bedzie pozytywny :-)

Z tym, ze ja nigdy nie dostalam leku na pekniecie, samo clo przez 6 cykli.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

jutro idę na badania i jeśli będzie wszystko ok to możemy działać dalej a jeśli okaże się coś nie tak to przerwa.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogo ty rób test a nie tempke sprawdzasz a nóż jest coś na rzeczy. No weź się nie wygłupiaj no!

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to z tymi snami to wiecie co mi się śniło? Ze grzebałam u jakiegoś chlopa w uchu i miał tak wieeelkie ze kuzwa resztki zarcia tam znalazłam. Przede wszystkim ogorki. Ja pierdziu!kto se chce teraz zygnac to proszę bardzo. Mnie do tej pory mdli. Bleeee

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Uwielbiam Cie Angie, chyba zbiorę twoje wpisy i wydam w formie książki :) Zyskami się podzielimy :)

Będę pierwszą, która kupi świeżo wydany egzemplarz:)z dedykacja rzecz jasna:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Chyba sobie odpuszczę wszystko choćby na jeden cykl. Rano miałam ochotę cisnąć tym termometrem o ścianę. Co noc śnią mi się jakieś kocoboły związane z tym całym starańczym cyrkiem.
    Widzę, że to już za dużo.
    Jestem z tych co się otrzepią i wstaną choćby na jednej nodze! Dam radę. Trudno, czas się pogodzić z porażką.
    Doskonale Cię rozumiem, tylko właśnie ja mam problem z odpuszczeniem ale chyba teraz nastąpi przymusowe...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescie najwspanialsze Dziewczyny!!!

Masz racje Angie31 że po tej fioletowej stronie jest trochę inaczej...ciagle tylko porównuja badania, piszą kiedy na jakie idą itd. Ale też duzo można się dowiedzieć jak lekarz nie jest zbytnio rozmowny i wylewny.
    Ja przymusowo muszę leniuchować więc siłą rzeczy sobie podczytuję to i owo...ale tez nie wiem do końca na czym stoje bo mam takiego a nie innego lekarza...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    A tak wogole to z tymi snami to wiecie co mi się śniło? Ze grzebałam u jakiegoś chlopa w uchu i miał tak wieeelkie ze kuzwa resztki zarcia tam znalazłam. Przede wszystkim ogorki. Ja pierdziu!kto se chce teraz zygnac to proszę bardzo. Mnie do tej pory mdli. Bleeee
    Tak, tak?
    A mi się śniło, że na schodach do Invicty wypadł mi płód w worku owodniowym z łożyskiem i schowałam go pod marynarkę i pędziłam do kliniki. W trakcie ten worek pękł, czułam jak woda mi kapie. To dziecko przytrzymywałam ręką a ono mnie drapało pazurkami. W końcu dotarłam na odział a tam taka stara wiedźmowata położna była. Powiedziała do mnie: "To co do śmietnika"? i wskazała obok stojący duży kosz na śmieci. A ja tylko skinęłam głową na to wszystko.
    Czy ja się nie nadaję do psychiatryka?

• gogo19 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Gogo ty rób test a nie tempke sprawdzasz a nóż jest coś na rzeczy. No weź się nie wygłupiaj no!
    Jak się zżygam ze trzy razy to może nabiorę odwagi.
    Co my tu byśmy bez Ciebie zrobiły?

Angie 31 lubi tę wiadomość

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem gogo, też już mam awersję do testów. Ale może rzeczywiście warto spróbować...

• gogo19 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jutro siknę z rańca. Naciągacie mnie na kase! Zmarnuje test za całe 13,90! Na następny będzie zrzutka na forum ok?

Angie 31, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Dobra jutro siknę z rańca. Naciągacie mnie na kase! Zmarnuje test za całe 13,90! Na następny będzie zrzutka na forum ok?

Tak jest!
    I jak na weselu Pomożecie? Pomożemy!

gogo19 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:

Gogo testuj nie gadaj! :) ja się tam temperaturami nie przejmuje, w sumie to nie wiem po co je mierze :) jestem cały czas przeziebiona i chyba dlatego tak wariują. Zresztą moja pani doktor uważa że mierzenie temperatury wcale nie jest takie dobre bo bardzo stresuje a wiele czynników bardzo łatwo może ja zaburzyć.

gogo19 lubi tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie za 100 punktów.
    Jaka może być różnica pomiędzy temperaturą mierzoną rano a wieczorem? Zastanawia mnie to bardzo.
    Napiszcie jakie np. Wy miałyście.

• Pika_F3 Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gogo19 wrote:
    Gogo damy radę!!! Firmy farmaceutyczne na nas zarabiają... Ja od podania pregnylu cały czas mam skurcze podbrzusza.... Boję się, że na tym głupim teście znowu będzie jedna kreska...

• Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogo ja po skoku wieczorem mam zawsze ok 37, rano koło 36,6 przed skokiem rano mam od 36 do 36,4 a wieczorem 36,6, ale to wiadomo rożnie.

Wiecie co mi się przydarzyło? Uwaga będzie obrzydliwie. Mam mega bolesna @ i wyleciał mi wczoraj ogromny kawałek endometrium... Cały dzień bolał mnie brzuch, nawet tabletki niespecjalnie pomagały. Nie muszę chyba dodawać, ze dotychczas miałam prawie bezbolesne @? Nie mam zamiaru się tak więcej męczyć, mój organizm aż krzyczy, ze nie chce clo....

A dla poprawy humoru mam coś dla was, z góry przepraszam za przekleństwa :D
    https://m.youtube.com/watch?v=O1qHblyWh_Y

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogo daj nam znać co wyszło :) trzymam kciuki. Ja w tamtym cyklu mierzyłam rano i wieczorem, temp różniły się o ok 2-3 stopnie. Kombinowałam też z miejscem pomiaru - waginalnie mierzone temp są wyższe niż oralnie.
    Z tego co czytałam, to metoda Rotzera (objawowo-termiczna) zakłada mierzenie temp o innej porze, tylko po co najmniej godzinnym odpoczynku, no i zawsze o tej samej porze (on zakładał róznicę do 1,5 godz). Ale fakt, jest wiele przyczyn które zaburzyć mogą pomiar.. ja mierzę 3 cykl, 2 cykl się badam... W sumie zaczęłam z ciekawości co to się w tym ciele dzieje, a wcześniej to jechałam tylko na testach owu.

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogo wsadziłam sobie termometr!jest zimny chudy i wogole nie lubię go. Rano 37,3 teraz 37,7 i tak od kilku dni roznica jakies0,4.
    A ty jak masz?
    Mi tez lekarz powiedział że to tylko stresuje

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę już duuużo cykli. Prawda jest taka, że wywnioskować mogę niewiele. Wykresy są bardzo różne. Zauważyłam też, że jak w październiku miałam kilka stresujących dni to temperatura podskoczyła na te kilka dni a potem spadła. Z tego wszystkiego program w ogóle mi nie wyznaczył owulacji a jak się okazało na USG była z dwóch jajników.
    Jedyne co obserwuję bez zmian to spadek temki przed @, który już na dwa, jeden dni przed odbiera mi nadzieję, że się udało i wpędza w comiesięcznego doła.
    Wieczorem nie mierzę. Kiedyś jak spóźniała mi się @ mierzyłam przez 3 dni wieczorem i była codziennie 37,4. dodam, że po terminie @. Tak sobie wkręciłam wtedy ciążę, że myślałam, że się nie pozbieram jak w końcu po tygodniu przyszła @.
    Po 17 nieudanych cyklach mogę napisać, że jak mam objawy przed @- brak ciąży i jak nie mam żadnych objawów, to też nie ma ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 21:42

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Gogo wsadziłam sobie termometr!jest zimny chudy i wogole nie lubię go. Rano 37,3 teraz 37,7 i tak od kilku dni roznica jakies0,4.
    A ty jak masz?
    Mi tez lekarz powiedział że to tylko stresuje
    Co do stresu, to coś w tym jest. Czasem jak termin @ się zbliża nad ranem już nie mogę spać bo boję się, że temperatura spadła. Paranoja po prostu.

‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ