CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
minions wrote:ana1122 czy badanie bolało?
-
Jagna, ciepło na serduchu czytając wieści od Ciebie
dbaj o siebie i maleństwo.
Mam pytanie do dziewczyn z podwyższoną prolaktyną. W którym dc należy zrobić badanie? Odkąd odstawiłam tabletki anty (na wyregulowanie cyklu) jakiś tydzień przed miesiączką zawsze mam plamienia. Wcześniej nigdy tak nie miałam, dopiero od jakiegoś roku. No a dzisiaj zauważyłam wyciek z piersi przy ucisku. Jak poszperałam w necie do dokonałam się do tej prolaktyny. Czy miałyście takie objawy? I co ważniejsze - z czym wiąże się wysoka prolaktyna: z problemami z zajściem w ciążę, czy też może być przyczyną poronień?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Mi pani endokrynolog powiedziała że najlepiej badać na początku cyklu tj 3-5 dzień. Mam 2 razy podwyższona I za każdym razem pyta O biała wydzieline Z piersi I sprawdza czy po naciśnięciu wypływa tylko ja akurat tego objawu nie mam. Wysoka PRL powoduje zaburzenia owulacji A nawet jej brak
Misia 69 lubi tę wiadomość
-
No to ja juz wszystko wiem, pokonsultowałam sie z gin i gastrologiem.
Niepotrzebnie bralam CLO.
Mam zakaz zachodzenia w ciaze dopoki sie nie wylecze. Z bakterii i silnego zapalenia żoladka.
Bo nawet jak zajde to przy stanie zapalnym ją stracę. Tak jak sie stało w listopadzie. Pisałam tu nawet że ciągle żołądek mnie boli, myslalam ze to od dufastonu...
Także teges... CLO zmarnowane, cykl w plecy. Ogólnie czuję się strasznie.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Ta bakteria to ten helikobacter cos tam.
Siemie pije caly czas, bo faktycznie pomaga. Ja myslalam ze te bole to stres, albo dufaston. A tu taka sytuacja.
Prawdopodobnie obie ciaze stracilam przez to, bo problemy z zoladkiem zaczely mi sie rok temu ale jakos w koncu ucichly - przeszlam na diete, troche schudlam. I wrocily wlasnie w listopadzie.
No nic tam, Dziewczyny, to moge przerwac branie CLO? zostały mi dwie tabletki, ktore mialam brac w tym cyklu, to juz odposcic? nie dopytalam lekarki czy przesac to brac.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Dziewczyny clo się bierze rano wieczorem czy bez różnicy?07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
atat wrote:Ta bakteria to ten helikobacter cos tam.
Siemie pije caly czas, bo faktycznie pomaga. Ja myslalam ze te bole to stres, albo dufaston. A tu taka sytuacja.
Prawdopodobnie obie ciaze stracilam przez to, bo problemy z zoladkiem zaczely mi sie rok temu ale jakos w koncu ucichly - przeszlam na diete, troche schudlam. I wrocily wlasnie w listopadzie.
No nic tam, Dziewczyny, to moge przerwac branie CLO? zostały mi dwie tabletki, ktore mialam brac w tym cyklu, to juz odposcic? nie dopytalam lekarki czy przesac to brac. -
atat wrote:No to ja juz wszystko wiem, pokonsultowałam sie z gin i gastrologiem.
Niepotrzebnie bralam CLO.
Mam zakaz zachodzenia w ciaze dopoki sie nie wylecze. Z bakterii i silnego zapalenia żoladka.
Bo nawet jak zajde to przy stanie zapalnym ją stracę. Tak jak sie stało w listopadzie. Pisałam tu nawet że ciągle żołądek mnie boli, myslalam ze to od dufastonu...
Także teges... CLO zmarnowane, cykl w plecy. Ogólnie czuję się strasznie.
Alez nic straconego,pobudziłas jajniki do lepszej pracy,po drugie to nie są chyba az tak zle wiesci bo byc moze to było powodem utraty ciàzy.Teraz ładnie wezmiesz sie za leczenie i byc moze rozwiazà sie twoje problemy.Dzialaj i nie martw sie,kolejny krok do przodu.
No i juz wez CLO do konca,niech se jaja rosnà,niech sie budzi co sie da
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:05
Antoś IVF,Julisia natural
-
ana1122 wrote:Zaciekawily mnie twoje wypowiedzi bo mnie często też boli żołądek, Ale zwalam to na fakt że przyjmuje trochę leków
Ja tez biore dosc sporo suplementow do tego clo, dufastony i inne takie. I do tej pory myslalam ze wszystko O, bo zawsz emialam wspanialy przewod pokarmowy.
Stres pewnie nie pomaga, ale ta bakteria to sieje spustoszenie! masakra.
Test do sprawdzenia czy sie ja ma mozna kupic w rossmanie. Mozna tez zrobic badanie krwi na przeciwciala - ale przeciwciala pokaza tez czy sie ją miało.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Ja tez biore dosc sporo suplementow do tego clo, dufastony i inne takie. I do tej pory myslalam ze wszystko O, bo zawsz emialam wspanialy przewod pokarmowy.
Stres pewnie nie pomaga, ale ta bakteria to sieje spustoszenie! masakra.
Test do sprawdzenia czy sie ja ma mozna kupic w rossmanie. Mozna tez zrobic badanie krwi na przeciwciala - ale przeciwciala pokaza tez czy sie ją miało. -
ana1122 wrote:A jakie masz objawy?
Ból w nadbrzuszu, przechodzi głównie po przeciwbólowych.
Ten ból potrafił mnie wybudzać w nocy i właśnie tuż przed poronienim były mega silne, ze tylko leżałam.
Żadnych innych nie miałam, tylko uporczywe bóle żoładka. Nigdy wczesniej nie miałam problemów z żołądkiem.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
ana1122 wrote:Ok dzięki. Ja też mam bóle. Ale takie skurcze I też bardziej wzdęcia I nabrzmiały brzuch...
idz tez do lekarza. Moze Ci sie wyjałowił przewód pokarmowy?
Pobierzesz probiotyk i przejdzie.
Skurczy nie mialam, wzdec raczej tez nie.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1