CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny,
Postanowiłam jeszcze przed pójściem do pracy napisać bo lubię czytać wasze posty i pisać do Was bo sie lepiej czuje a dziś miałam okropna noc ..właśnie i nie bez powodu dziś rano po przebudzeniu znów zmierzyłam temperaturę i znów jest spadek niewielki ale jest i zastanawiam sie czy mi spada bo juz do @ schodzi czy może to bez sensu ze mierze bo biorę dupka..i z taka myślą wczoraj zasnęłam i nic dziwnego ze miałam takie koszmary...wiem znów upadam psychicznie...a czytając wasze posty widzę jakie silne jesteście podziwiam Was bardzo za to ..ale mam przeczucie ze ja nawet nie dotrwam do testowania bo @ przyjdzie- bóe wciąż mam rutynowe jak przed każda @..a jednak temp spada pomału..i już postanowiłam wykupić receptę na następne CLO..1. 19.02.2017 IUI -
atat wrote:No to ja juz wszystko wiem, pokonsultowałam sie z gin i gastrologiem.
Niepotrzebnie bralam CLO.
Mam zakaz zachodzenia w ciaze dopoki sie nie wylecze. Z bakterii i silnego zapalenia żoladka.
Bo nawet jak zajde to przy stanie zapalnym ją stracę. Tak jak sie stało w listopadzie. Pisałam tu nawet że ciągle żołądek mnie boli, myslalam ze to od dufastonu...
Także teges... CLO zmarnowane, cykl w plecy. Ogólnie czuję się strasznie.
atat czy chorujesz przewlekle? czy od tak miewasz bóle żołądka?
trochę mnie wystraszyłaś bo ja właśnie mam nawrót wrzodziejącego zapalenia jelita, wizyta u gatsro - 3 luty:( teraz to się boję....
czy lekarz nie może przepisać Ci leków, które nie będą szkodzić dziecku jeżeli uda Ci się zajść? No i oczywiście takich, które nie będą przeszkadzać w próbowaniu zajść??? -
roma wrote:Jagna, ciepło na serduchu czytając wieści od Ciebie
dbaj o siebie i maleństwo.
Mam pytanie do dziewczyn z podwyższoną prolaktyną. W którym dc należy zrobić badanie? Odkąd odstawiłam tabletki anty (na wyregulowanie cyklu) jakiś tydzień przed miesiączką zawsze mam plamienia. Wcześniej nigdy tak nie miałam, dopiero od jakiegoś roku. No a dzisiaj zauważyłam wyciek z piersi przy ucisku. Jak poszperałam w necie do dokonałam się do tej prolaktyny. Czy miałyście takie objawy? I co ważniejsze - z czym wiąże się wysoka prolaktyna: z problemami z zajściem w ciążę, czy też może być przyczyną poronień?
Roma:
Ja mam, a może miałam podwyższoną prolaktynę i to strasznie dużo.
Odkąd leczę się u jednego wybranego przeze mnie lekarza - biorę dostinex, najpierw brałam 1/2 tabletki raz w tygodniu, potem jak spadła prolaktyna to biorę 1/4 tabletki też raz w tygodniu. ale powiem szczerze, że lepiej się czułam jak brałam większą dawkę... teraz miewam częste bóle głowy... więc zapewne zleci mi ponowne badanie.
ale najlepsze jest to, że ta podstawowa prolaktynę miałam w normie, tylko zły wynik był po podaniu tabletki.... -
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
minions, czyli robi się to badanie po obciążeniu? Ja robiłam juz kiedyś prolaktynę jak długo po skończeniu karmienia synka zauważyłam wyciek z piersi i wyszła w normie. Potem objawy ustały a teraz znów coś leci. Ale robiłam podstawową. Czy dobrze rozumiem, że należy zrobić podstawową i po obciążeniu?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
ana1122 wrote:Coś W tym jest bo ja też juz lecze ja od pół roku8 I jestem W normie, Ale dzidzi jeszcze nie ma
Witajcie kochane
nie zaprzątajcie sobie glowy tą prolaktyną,CLO przygotuje wasze jajca trzeba tylko potem przypilnowac aby pèkły,a jesli nie bedą chcialy to lekarz kaze zastrzyk podac.
Ja przez dwa lata nasluchalam sie i mojej wysokiej prolaktynie,ze brak ovu,malo tego rzadko którys widzial jakies jajo,tylko jedno potrafili mowic ze z takà prolaktynà to ja moge zapomniec o ciàzy.TSH tez podwyzszone ciagle,dolowaly mnie ich słowa..ale gdybym nie byla uparta,gdyby tak bardzo mi nie zalezalo to pewnie posluchalabym ich i odpusciła,bo ilez mozna sie faszerowac lekami bez rzadnego skótku.
Stymulacja Clo zrobila swoje,a ja ciesze sie ciàzą.Wam tez radze widziec w tym jakàs szanse.
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna, tak bardzo Cię podziwiam za ten optymizm, wiarę i upór. I cieszę się, że zostało Ci to w końcu wynagrodzone, bo to świadczy o tym, że ten świat nie jest do końca taki niesprawiedliwy. Rośnij zdrowo kochana25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
atat wrote:No to ja juz wszystko wiem, pokonsultowałam sie z gin i gastrologiem.
Niepotrzebnie bralam CLO.
Mam zakaz zachodzenia w ciaze dopoki sie nie wylecze. Z bakterii i silnego zapalenia żoladka.
Bo nawet jak zajde to przy stanie zapalnym ją stracę. Tak jak sie stało w listopadzie. Pisałam tu nawet że ciągle żołądek mnie boli, myslalam ze to od dufastonu...
Także teges... CLO zmarnowane, cykl w plecy. Ogólnie czuję się strasznie.
Atat słońce ... Słuchaj. Ta bateria wcale nie jest taka zła. Helicobakteri itd sprawdzę wieczorem jak to było. Oczywiście przy każdym przypadku bakterii itp każdy lekarz musi ostrzec przed najgorszym. Jednak antybiotykiem bardzo szybko się ją zwalcza. Właśnie ok tygodnia.
Ja miałam okropny ból brzucha i skurcze jakby ktoś włożył mi rękę do niego i ściskał jelita. Czasem bywało że nie mogłam chodzić. Myślałam ze jestem głodna kiedy zjadłam ból ustepywal i szybko się nawracal.
Ale ja się zaniedbałam. Na glodniaka leciałam do pracy pilam ok 3kawy red bulle itp kiepsko jadłam i zacisnelam sobie żołądek. Wdarła się bakteria. Do tego morfologia też kiepska. Wzięłam antybiotyk i całą resztę innych tabletek przeszło po ok 4dniach.juz nie powrocilo. Napiszę ci później jakie produkty trzeba jeść żeby szybko się wyleczyć. Pij kefi. Duże ilości. To zwalcza szybko każde bakterie w organizmie.
Jesteś przed owulka wyleczysz się do tego czasu i spokojnie bedziesz czekać na rozwój wydarzeń. Ta bakteria nie siedzi w organizmie wieki że masz zakaz. Dlaczego kobiety nie wiedzą że są po owulce biora antybiotyki okres im się spóźnia i zwalają to na antybiotyk a tam fasolinka się zagościła i wyszła po 9m_ach zdrowa jak rybka.
atat lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Jagna widzę że masz podobny staż jak ja. U ciebie pomogły tylko te tabletki na owulacje? Nasienie męża ok? ja też mam niedoczynność I prl. Mówisz że jest nadzieję po nawet I po 3 latach
-
Ladybird ja wgl nie czułam jajników podcZas brania, będąc przed usg mówię do gin że cisza więc i nic napewno nie uroslo bo ona mnie uprzedziła że mogą być straszne bóle podczas brania,a za chwilę na usg mówi że jest jeden pęcherzyk duży, drugi średni.
Atat, rozwiążą się problemy z baterią i będziesz się starać dalej,a tymczasem clo niech sobie działa i a nóż coś się wykluje i przetrwa! Trzymaj się Słońce :-*
U mnie kiecka czerwona leży naszykowana,brzuch pobolewał rano i ino latam i czekam na @, piersi już puściły. Karteczke z dniami na usg mam rozpisaną na lutowy cykl i czekam ino by dzwonićStarania od września 2014r.
Mama 7letniej Magdalenki.
PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017 -
atat glowa do gory. najwiecej zalezy od naszej glowy i nastawienia, niezaleznie od wynikow! trzeba myslec pozytywnie
ja mam dzis goraczke i jajca bola mnie jak choleraale biore sie ostro do pracy, zeby o tym nie myslec!
milego dzionka dziewczyny. -
minions wrote:atat czy chorujesz przewlekle? czy od tak miewasz bóle żołądka?
trochę mnie wystraszyłaś bo ja właśnie mam nawrót wrzodziejącego zapalenia jelita, wizyta u gatsro - 3 luty:( teraz to się boję....
czy lekarz nie może przepisać Ci leków, które nie będą szkodzić dziecku jeżeli uda Ci się zajść? No i oczywiście takich, które nie będą przeszkadzać w próbowaniu zajść???
No yeraz wyglada na to, ze przewlekle.
Nigdy wczesniej nie mialam problemow z zoladkiem. Bolal mnie co prawda przez jakis czas rok temu ale przeszedl. nasililo sie jak bylam w ciazy w listopadzie. Moze to byc prawda ze stan zapalny doprowadza do utraty ciazy. Kilka dni przed poronieniem duzo bardziej bolal mnie zoladek juz tylko lezalam. lekarze mowili ze w ciazy bol brzucha jest normalny.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Dziękuję dziewczyny.
Troche spojrzałam na to z innej strony - jest przyczyna można działac. Wylecze i bakterie i stan zapalny i jakos bedzie.
Ja na scislej diecie jestem juz dosc dlugo - nie jem cukrow, zwykłych węgli, pszenicy. Nie smazę prawie w ogole. Więc dieta pod wrzodowca.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
roma wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
minions, czyli robi się to badanie po obciążeniu? Ja robiłam juz kiedyś prolaktynę jak długo po skończeniu karmienia synka zauważyłam wyciek z piersi i wyszła w normie. Potem objawy ustały a teraz znów coś leci. Ale robiłam podstawową. Czy dobrze rozumiem, że należy zrobić podstawową i po obciążeniu?
Mi lekarz kazał zrobić podstawową prolaktynę i po obciążeniu.
Tak więc wykonaj dwie... tak jak pisałam wcześniej, ja tą pierwszą miałam w normie, no na granicy... a po obciążeniu wynik masakryczny... swoją drogą nie wiem od czego to zależy -
atat wrote:No yeraz wyglada na to, ze przewlekle.
Nigdy wczesniej nie mialam problemow z zoladkiem. Bolal mnie co prawda przez jakis czas rok temu ale przeszedl. nasililo sie jak bylam w ciazy w listopadzie. Moze to byc prawda ze stan zapalny doprowadza do utraty ciazy. Kilka dni przed poronieniem duzo bardziej bolal mnie zoladek juz tylko lezalam. lekarze mowili ze w ciazy bol brzucha jest normalny.
Hmm na pewno musisz to wyleczyć i pewnie będziesz brała leki profilaktyczne..
Ja chyba popełniłam błąd, że zaprzestałam brać swoje leki, bo zupełnie nie miałam żadnych dolegliwości, a teraz powróciło...
atat, wylecz się koniecznie i dbaj o zdrowie!! -
Dzięki,tak zrobię.
Co do helicobacter - też mam, wynik miałam coś ok. 9. Mi lekarz powiedział, że dopóki nie ma objawów, to nie leczy się tego. Ponoć kuracja antybiotykowa jest dość mocna i wyniszczająca organizm. Jakie miałyście wyniki?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Mi wykryli na gastroskopii.
Nie podali wyniku, bo z krwi nie robili tylko tym testem na obecność.
Biore dwa antybiotyki mega silne.
Ale moja znajoma tez ma i właśnie powiedzieli ze dopoki objawow brak nie leczyc.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1