X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Olka ten zastrzyk to się chyba w brzuch robi ;)

A mnie mdli jak cholera . Coraz gorzej. ..czuję się jak na kacu

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani_Olka masz wróżby od Angie więc bd super cykl ;-)

Jagna ja jestem mega przesądna właśnie, my do 2msc przed planowanym porodem nie kupowalismy nic heh. Ale kalendarz pierwszych wspomnień prowadziłam :-)

Ja się okropnie dziś czuje..głowa mi pęka, w głowie mi się kręci, brzuch czasem zaboli,plamienie minimalne,humor okropny... Byle do jutra..

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Olka wrote:
    intryguje mnie kwestia leku na pekniecie. Mi jajca same pekaja zawsze, ale ze tu mamy cisnienie to pewnie trzeba bedzie zastosowac drastyczne metody. przyznac sie, ktora z was dostala w siedzenie strzykawka? :) jestem antyfanem zastrzykow ( w dziecisnstwie bopilam pielegniarke wrotka, hahah ), no ale jak mus to mus.

No kurde Angie 3 mam Cie za slowo i upomne sie w czw o moje mm :P

Jagna mysl tylko pozytywnie! No stress :D :D :D Fotke twojej fasolki tym bardziej chce zobaczyc, pewnie nie tylko ja.

Ja znow gdy bylam dzieckiem bardzo lubilam zastrzyki,moze tylek bolał ale gabinet zabiegowy byl taki ciekawy...

Za tydzien chce moja pierwszą fotke usg do kalendarza

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy najlepiej iść na monitoring po ostatniej tabletce clo ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Kiedy najlepiej iść na monitoring po ostatniej tabletce clo ?

Mi na początku kazała w 8 i 12 dniu. Potem w 22.

Ale teraz chodze tylko w okolicy 12- 14 i ewentualnie po 20.

Ladybird:) lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, biore to CLO, ta @ co przyszła na 25 dzien jest bardzo obfita i prawie niebolesna. Ale juz 6dc a ona nadal jest. Co u mnie jest raczej dziwne.
    Jakos czarno widze ten cykl, do tego ten zoladek. Stan zapalny i ta bakteria.
    Martwie sie czy nic gorszego tam nie ma i jak to wplynie na starania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:44

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Zdesperowana85 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster ja niemoge cierpliwie czekać bo kurcze to mnie pobolewa raz jeden jajnik raz drugi no i mam takie bóle mieśni jak na miesiączkę a to dopiero 21 dc
    I powem Wam te wszystkie ojawy pewnie mówią, że już nie ma co mieć nadziei a kurczę pomimo wszystko ją mam i nawet od tego cyklu zaczęłam mierzyć temp. no i od wczoraj mam już spadek co prawda o 0,09C ale może no już faktycznie zacznie być tendencja spadkowa , a jak jest u Was kiedy zaczyna lecieć temp??

atat ja miałam bakterie i miałam antybiotyk i wtedy gig powiedział zebym nie brałam CLO ale to tez dlatego ze nie mogłam w tym okresie się starać o fasolkę, gdyż to była infekcja intymna
    Podrawiam

1. 19.02.2017 IUI :(
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta:)
    Na wstępie - Jagna super, że u Ciebie wszystko dobrze:) Za nim się obejrzysz to brzuszek urośnie i poczujesz się bezpieczniej:)

Która z dziewczyn jeszcze w tym miesiącu testuje?
    Mi lekarz powiedział, że test mogę zrobić 27 - czyli jutro...
    Raczej nie zamierzam wykonywać testu już jutro, tylko odczekać jakieś dwa dni, bo strasznie się boję. Tym bardziej, że zawsze jak lekarz wyznaczał mi datę wykonania testu, to dostawałam @ dwa dni po wyznaczonym terminie...
    Objawów brak, czuje się tak jak przed @:(

Trzymam za Was wszystkie kciuki:) szczególnie za te, które będą teraz testować:)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po konsultacji z lekarzem. Trochę mnie uspokoił. Powiedział, żebym jutro powtórzyła badanie i jeśli wynik będzie podobny to nie mam się czym martwić.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• minions Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały wykonane badanie HSG. Jakie dodatkowe badania musiałyście zrobić przed HFG? Mój lekarz zrobił mi jakieś badanie (podobne do cytologii) i z jego wynikiem miałam udać się do szpitala, ale tam odprawili mnie z kwitkiem, że powinnam mieć wyniki OB, CRP i wynik cytologii.
    Przez to wszystko się wydłuża, bo na wynik cytologii czeka się 3 tygodnie... jednak mam cichą nadzieję, że nie będę musiała robić HSG....

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały wykonane badanie HSG. Jakie dodatkowe badania musiałyście zrobić przed HFG? Mój lekarz zrobił mi jakieś badanie (podobne do cytologii) i z jego wynikiem miałam udać się do szpitala, ale tam odprawili mnie z kwitkiem, że powinnam mieć wyniki OB, CRP i wynik cytologii.
    Przez to wszystko się wydłuża, bo na wynik cytologii czeka się 3 tygodnie... jednak mam cichą nadzieję, że nie będę musiała robić HSG....
    Co lekarz to inaczej. ja miałam robiona cytologie 2 miesiące przed badanie I wyszła mi bakteria I dostałam antybiotyk po 2 miesiącach zgłosiłam się aby ze skierowanie na hsg i mi zrobili bez żadnych badań. Trochę się bałam że dostanę jakaś infekcje I na własna rękę przed badanie 4 dni brałam globuki ginalgin i jestem już tydzień po badaniu . narazie jest ok

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 czy badanie bolało?

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minions ja miałam testować ale sensu nie widzę, w niedzielę był negatyw,czuje się na @ i jutro pewnie przyjdzie "z grubej rury" i wreszcie napięcie zejdzie ze mnie, będę mogła rozpocząć nową walkę..

Atat,nie wiem co Ci poradzić :-( może skontaktuj się z lekarzem by oblukał co to może być.

Zdesperowana, Tobie niestety też nie pomogę bo u mnie temp byla jednostajna prawie że ze względu na zbyt niski progesteron, a odkąd biorę luteine w 2połowie cyklu to też nie ma sensu jej niestety mierzyć..

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laskotka wrote:
    Minions ja miałam testować ale sensu nie widzę, w niedzielę był negatyw,czuje się na @ i jutro pewnie przyjdzie "z grubej rury" i wreszcie napięcie zejdzie ze mnie, będę mogła rozpocząć nową walkę..

Atat,nie wiem co Ci poradzić :-( może skontaktuj się z lekarzem by oblukał co to może być.

Zdesperowana, Tobie niestety też nie pomogę bo u mnie temp byla jednostajna prawie że ze względu na zbyt niski progesteron, a odkąd biorę luteine w 2połowie cyklu to też nie ma sensu jej niestety mierzyć..

Hmmm mimo wszystko trzymam kciuki:)
    Ponoć dużo dziewczyn, które zajdą czują się jak przed okresem:)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minions ja tez przy końcówce ale testować bede dopierowcponiedzialek o ile @ nie przyjdzie wczesniej :) a raczej przyjdzie bo juz tez mnie brzuch boli.
    Minions ja niestety nie miałam żadnych badań i strasznie sie bałam ze cos mi sie tam porobi po tym badaniu ale chyba jest ok. Tylko cytologię musiałam miec zrobiona

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka mocno mocno trzymam kciukasy:)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minions dzięki za kciukasy :) no i nie bój sie badania bo naprawdę to nie takie straszne jak myslalam a mi 2 tabletki ibupromu max wystarczyły.
    Laskotka póki nie ma @ jest nadzieja ja cały czas sobie to wmawiam :) powodzenia dziewczyny oby ta małpa nie przyszła.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby @ do was nie przyszły. ..no do żadnej z nas ;)

Czy odzywały się Wam jajniki podczas brania clo ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Minions dzięki za kciukasy :) no i nie bój sie badania bo naprawdę to nie takie straszne jak myslalam a mi 2 tabletki ibupromu max wystarczyły.
    Laskotka póki nie ma @ jest nadzieja ja cały czas sobie to wmawiam :) powodzenia dziewczyny oby ta małpa nie przyszła.

oby wam te małpy odpusciły...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    Hej dziewczęta:)
    Na wstępie - Jagna super, że u Ciebie wszystko dobrze:) Za nim się obejrzysz to brzuszek urośnie i poczujesz się bezpieczniej:)

Która z dziewczyn jeszcze w tym miesiącu testuje?
    Mi lekarz powiedział, że test mogę zrobić 27 - czyli jutro...
    Raczej nie zamierzam wykonywać testu już jutro, tylko odczekać jakieś dwa dni, bo strasznie się boję. Tym bardziej, że zawsze jak lekarz wyznaczał mi datę wykonania testu, to dostawałam @ dwa dni po wyznaczonym terminie...
    Objawów brak, czuje się tak jak przed @:(

Trzymam za Was wszystkie kciuki:) szczególnie za te, które będą teraz testować:)

mądra decyzja,lepiej dwa dni pózniej....trzymam za ciebie,oby sie udało,znów dałoby to nadzieje dziewczynom

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ