X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna czy wrzucalas sobie wartości bety do kalkulatora ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Jagna!No kurde przecież to cipka w końcu to i wylatuje czasem to i tamto. Nie schizuj się kolorem. Urodzisz sliczne zdrowe rozowiutkie maleństwo a ciocia Angie wycaluje wirtualnie jak tylko potrafi.
    Buziolki.aha no i niestety musisz się przyzwyczaić do tej zielonej kiecki. Na pewno pięknie wyglądasz ❤

Jesli dotrwam to obiecuje sobie kupic w realu takà zieloną spodnice,bedzie mi przypominala ciebie i ten czas pelen strachu,obaw,szczescia

Angie 31 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna nie moge tego znaleźć ale owego czasu troche tych forum poobserwowalam i na którymś była dziewczyna co jej tez tak wolno beta przyrastala przez jakieś dwa tygodnie a pózniej poszła do góry i wiem ze wszystko było ok. Wiec moze u ciebie tez tak byc, no kurde no musi być!!!!

GoGo ale super az sie serce podnosi !!! Zycze Ci by fasolinka zdrowo rosła i gratuluje!!!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogo opowiadaj o objawach przed spodziewaną @:)))) hihi hu, jagna super wieści!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jagna nie moge tego znaleźć ale owego czasu troche tych forum poobserwowalam i na którymś była dziewczyna co jej tez tak wolno beta przyrastala przez jakieś dwa tygodnie a pózniej poszła do góry i wiem ze wszystko było ok. Wiec moze u ciebie tez tak byc, no kurde no musi być!!!!

GoGo ale super az sie serce podnosi !!! Zycze Ci by fasolinka zdrowo rosła i gratuluje!!!

Dlatego jestem pelna wątpliwosci,tez czytalam ze czasem przy malym wzroscie bywa ciàza ok a czasem przychodzi to najgorsze.Dzieki za wspsrcie,za slowa,czlowiek zagubiony kiedy taki bezradny.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam powtórne badanie na prolaktyne i teraz jest w normie (pierwsze badanie 22.01 - wynik 582 a normy do 490). drugie badanie 27.01. I teraz nie wiem. lekarz powiedział, że prolaktyna może skakać ze względu na stres i nic sie nie da z tym zrobić oprócz spokoju. A jeśli mi podnosi się właśnie w momencie zagnieżdżania to nici z tego i będę do śmierci sie starać:(

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z prolaktyna wygląda tak ze jak zrobiłam w 21 dc to mieściła się w normie i miałam 18,norma 23, a jak zrobiłam test z obciążeniem w 2 dc to wyszła 25 na czczo a po obciążeniu 177,czyli przekroczyła 6 krotnie ponad,miałam nadzieję że to będzie rewolucja w moim leczeniu i progres ale lekarz wogole nie patrzy na wynik po obciążeniu, a ze na czczo jest na granicy i nie ma potrzeby jej zbijac lekiem,ale kupiłam castagnus bez recepty,powiedział ze ok

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam powtórne badanie na prolaktyne i teraz jest w normie (pierwsze badanie 22.01 - wynik 582 a normy do 490). drugie badanie 27.01. I teraz nie wiem. lekarz powiedział, że prolaktyna może skakać ze względu na stres i nic sie nie da z tym zrobić oprócz spokoju. A jeśli mi podnosi się właśnie w momencie zagnieżdżania to nici z tego i będę do śmierci sie starać:([/QUOTE

Ale jesli jestes na CLO to nie stresuj sie,wazne by na monitoringu wylapac moment kiedy pècherzyki są odpoeiedniej wielkosci i zastosowac zastrzyk na pèkniecie,ewentualnie czekac az sam peknie a jesli nie to zastosowac zastrzyk,potem to juz natura zalatwi.

Kolejny raz powtarzam,nie ja jedna zaciazylam z przekroczonà prolaktyną

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam prolaktynę 55-62 przy normie do 19... i endokrynolog mi powiedziała, że do 30 to luz.
    Na wątku o prolaktynie niedawno dziewczyna zaciążyła z prolaktyną 75. Prolaktyna raz, że jest ciężka do oznaczenia, dwa MOŻE ale NIE MUSI zaburzać miesiączkowania. Także spokojnie :)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prolaktynę jakoś 34 chyba, po obciązeniu wzrosła 8 razy i mimo to ze nie zaburzala mi miesiączek to i tak biorę bromergon, bo gin mówi że to tak czy siak może blokować więc zapisał

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    75 prolaktyna i ciąża? Ale czad,kolejna już dzisiaj nadzieja:) widzicie dziewczyny jak to forum pozytywnie działa na głowę,a mówią zeby nie czytać,nie nakręcac się...
    Jak zapytałam kiedyś poprzedniego lekarza "co z dupkiem doktorze" to nie wiedział o co chodzi a jak mu wyjaśniłam to powiedział ze nie wie bo nie zagląda na fora ;))))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką propozycję, możecie dziewczyny przerzucić swoje prywatne rozmowy do innego tematu? Bo tu naprawdę trudno znaleźć konkretne informacje odnośnie Clostilbegyt...

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum jest poświęcone starającym się z pomocą medyczna i o clo,wszystkie tutaj bierzemy clo i wszystkie się staramy o ciaze,wiec myślę że jesteśmy w odpowiednim miejscu...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak trafiłam na ten wątek i chciałam się dowiedzieć konkretów o clo to zaczęłam go czytać od początku. Jest tyle stron i tyle dziewczyn się tu przewinęło że na pewno znajdziesz interesujące Cię informacje na temat Clostilbegytu :) Pozdrawiam :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie biorę w tym momencie clo a na forum jestem bo tu fajna atmosfera i dziewczyny :) ja tez zaczęłam czytać od początku i tam były konkretne informacje a zawsze można zapytac to dziewczyny odpowiedzą.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak Biedronka na CLO już nie jestem, ale na forum a i owszem, bo jest jedno z nielicznych miejsc, gdzie można w spokojny sposób porozmawiać z osobami, które przechodzą przez to samo, gdyż nie oszukujmy się, ale większość, o ile nie wszystkie mamy burzliwe historie ze staraniami i każda potrzebuje wsparcia, otuchy, rozmowy, bo w życiu realnym ciężko to uzyskać od osób nieoswojonym z tymi problemami.
    Tak jak Dziewczyny wspominały, poczytaj kilka(naście) stron wstecz lub od początku i znajdziesz odpowiedź.
    Mi lekarz zalecił branie CLO na noc, żeby zminimalizowac skutki uboczne. To jest hormon, przy większej dawce nic na to nie poradzisz, że działa tak, a nie inaczej...
    Powodzenia!

Laskotka lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 wrote:
    Mam taką propozycję, możecie dziewczyny przerzucić swoje prywatne rozmowy do innego tematu? Bo tu naprawdę trudno znaleźć konkretne informacje odnośnie Clostilbegyt...

A ja mam taka propozycje, masz pytanie to je zadaj. Tu wiele dziewczyn z dużym doświadczeniem Ci pomoże bo sa miłe i kulturalne.
    A jak ciezko pytać to użyj wyszukiwarki.

Laskotka, Angie 31 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 wrote:
    Mam taką propozycję, możecie dziewczyny przerzucić swoje prywatne rozmowy do innego tematu? Bo tu naprawdę trudno znaleźć konkretne informacje odnośnie Clostilbegyt.

Clo to nie tylko Forum ale też właśnie życie prywatne. Po to jest ten post żeby się wspierac I sobie pomagać. To nie tylko pytania I odpowiedzi to samo życie pisze scenariusze. Jak chcesz przeczytać suche informacje to poczytaj encyklopedie bo tu są ważne rzeczy plus wymiana doświadczeń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 21:04

lipa, Dea28 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się. Ja jestem tu chwilę ale się cieszę że zostałam do waszego grona przyjęta. Tsz czytałam od początku a jak potrzebowałam szybko odp to pytałam. Także wątek żywy;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow,mamy strone juz 1200!!
    Ja dopiero jestem tu od miesiąca,tez mimo iz juz nie jestem na CLO z wiadomych powodów to jakos nie spieszy mi sie opuszczac tej rózowej strony.Bylam na CLO,dlatego tutaj naleźe,poza tym ten wątek tętni zyciem

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ