CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
malaczarna07 wrote:boże to ja takiego endometrium to nigdy nie miałam, 8,5 mm max...
zobacz pierwszy cykl, jak będzie za mało to weźmiesz estrofem
Moje endometrium w najlepszym przypadku 8,62 w 14 dc:) i to wspomagany progynova,teraz miałam estrofem wiec może on lepiej podziała bo ostatnio gin mówił ze spoko jest -
dziewczyny czy ktoras z was ma naturalnie wysokie LH? czy ono "sila" wywiera pekniecie pecherzyka nawet przy za malej wielkosci?
test na owu wyszeld dzis pozytywnie (2 grube krechy), na USG tez babeczka mowila, ze widac, ze byla owu, ale pecherzyk 13,5 mm. patrzala na wydruk i dumala, nic mi nie powiedziala -
Witaj Aniu,moja imienniczko
Niestety nie wiem jakie było endo przy ciąży gdyż z córką zaszłam młodo (19lat) i wtedy nie potrzebne były monitoringi, wiedziałam że będą problemy przy zajsciu, bo już miałam stwierdzone pco, wysoka Tarczyce i diagnozę że jeśli do 25 roku nie zajde to nie będe mieć dzieci. Udało die w drugim cyklu po odstawieniu tabletek anty. Natomiast cykl z poronieniem był naturalnym ostatnim cyklem jaki miałam u prawdopodobnie endo było za cienkie i to była przyczyną,bo w kolejnych cyklach po poronieniu endo było ok 3,2-3,5 w połowie cyklu i przestały rosnąć pęcherzyki. Ba Estrofemie były ok 6mm, teraz w styczniu nie brałam estrofemu ale podobno nie było zle endo ale nie powiedziała mi jakieStarania od września 2014r.
Mama 7letniej Magdalenki.
PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017 -
AniaStaraczka85 wrote:Moje endometrium w najlepszym przypadku 8,62 w 14 dc:) i to wspomagany progynova,teraz miałam estrofem wiec może on lepiej podziała bo ostatnio gin mówił ze spoko jest
-
AniaStaraczka85 wrote:Twojas historia daje nadzieje! Ja na podobnym zestawie tyle ze zamiast Dupka luteina. U mnie może być problem z zagnieżdżenie bo endometrium bez szału jak zwykle,zwłaszcza po clo,pamiętasz jakie miałaś Ty jak się udało? ? I objawy!!! Konieczne opowiedz o objawach jeszcze przed spodziewaną @ jeśli takie byly:)
Objawy tak jak większosc,po CLO pobolewaly jajniki,po zastrzyku szczypał troche brzuch raczej bez objawów,zaraz bralam dupka i po trzech dniach juz zacząl dziwnie pobolewac brzuch i doszly cholernie bolace cycki ale ponoc to normalne przy dupku.I tak sobie to bolalo jeszcze z tydzien po tescie pozytywnym.Raczej objawów ze jestem w ciazy nie mialam,kilka dni po becie zaczęlam szybciej sie męczyc,wczesniej zaczęlam chodzic spac,szybko głod mnie dopadał i duuuzo pilam i nadal tak jest.
Endo kolo 10 bylo,dokladnie nie pamietam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:52
Antoś IVF,Julisia natural
-
Witam nowe staraczki i oczywiście powodzenia życzę. Każdej z nas się uda
Laskotka cieszę się że @ przyszla. Jaka dawkę będziesz brac?
Ja wczoraj wzięłam ostatnia tabletke. Jajnik czuje lewy i jakby prawy co mi się nie zdarza. Boję się trochę i czekam na niedzielę -
Dzis rano powtorka z bety,po 16 wynik,jednak rano mialam ból brzucha i lekko plamilam przez moment ale nie czystà krwià,taki ciemno zólty,rudawy kolor,pare plamek i koniec,teraz czysto..coraz bardziej oswajam sie z myslà ze sie tym razem nie uda.
Ale to nie znaczy ze odpuszcze,nie nie nie myslcie,teraz juz tym bardziej bede walczycAntoś IVF,Julisia natural
-
Dzięki za wszystkie odpowiedzi:) no clo jest antyestrogenem niestety dlatego endometrium nie rośnie za szybko,to jest właśnie ta rozbieżność w clo między efektami jako daje czyli owulacja a efektem ubocznym jako cienkie endo,ale to ponoć nie u wszystkich tak jest,zależy jak endo wyjściowe rosło, tkaże nie obawiajcie się tak bardzo clo,po to się chodzi na monitoring żeby lekarz sprawdził jak to na Was działa i w razie cienkiego endo przepisał od kolejnego cyklu estrogeny
-
Misia 69 wrote:Kurcze moja gin.nic nie mowila o mionitoringu. Zapiala clo na dwa cykle.
-
Jagna to trzymam kciuki mocno żeby wszystko było ok,widzę że Ty z Chrzanowa,ja Kraków:)
Mnie narazie nic w sumie nie boli,17 dc,od jutra lutka -
Ladybird ja biorę pół tabletki CLO, i ładnie wyhodowalam peherzyk,zobaczymy jak teraz będzie, kusi mnie jeszcze wziąć Estrofem by to endo podhodowac.
Jagna,może to tylko brak progesteronu tzn niedobor!Starania od września 2014r.
Mama 7letniej Magdalenki.
PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017 -
Misia 69 wrote:Kurcze moja gin.nic nie mowila o mionitoringu. Zapiala clo na dwa cykle.
Kurcze pogadaj z ta gin bo nawet w ulotce jest napisane że clo musi być podawane pod kontrolą lekarza,bo można przestymulowac jajniki,po to robią usg żeby zobaczyć jak u konkretnej osoby sprawa wyglada -
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Długo się nie odzywałam, bo już byłam tak wykończona, że nie miałam siły pisać. Oczywiście cały czas wszystko czytałam.
Jestem w 36dc. Na 02.02. umówiłam się na laparoskopię. Martwiłam się, że jeszcze nie mam miesiączki i nie zdążę się wyrobić do laparoskopii. Rano zrobiłam test-pozytywny. Tłuste dwie krechy. Beta 2622. Jadę na 19.30 do lekarza.
Na pewno nie zapomnę o tym forum. Jestem dowodem na to, że nawet po prawie 4 latach walki się zwycięża. Myślę, że nie muszę pisać, że trzymam mocno za Was kciuki!
Mój szczęśliwy cykl z clo nr 5.Ladybird:), cookiemonster, Pani Olka, Opolanka 85, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ladybird:) wrote:Czy któraś z was miała więcej niż jeden pęcherzyka po 1 tabl?
Tak ja miałam 4 w tym cyklu,brałam 1 tabletkę clo od 3 do 9,wcześniej jak brałam pół to góra dwa pecherzyki -
Dziewczyny, ja jutro zaczynam znowu Clo (2 cykl). Biorę po pół tabletki przez 5 dni i w poprzednim cyklu wyhodowałam 2 pęcherzyki, ale niestety nic z tego nie wyszło. Najgorzej ze moja gin wyjeżdża na 2 tyg i chyba będę musiała monitoringi mieć u jakiegoś innego speca, a tylko do mojej dr mam zaufanie. Ale co ma byc to będzie
powodzenia, trzymam kciuki za wszystkie starające się, a zdrówka życzę ciężarnym
gogo19 gratulacje!!!!! Dużo zdrowia dla Ciebie i maleństwaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 14:47