CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Malaczarna07 jeszcze mi się przypomniało ze przez 3 cykle brałam pół tbl clo i pęcherzyki rosły tak do dwóch max,po czym 4 cykl nic nie urosło co mnie załamało,potem miałam miesiąc przerwy i teraz brałam 1 tabletkę i 4 pęcherzyki byly
-
Dzien dobry drogie panie
Jagna ja cały czas wierze ze bedzie dobrze! Nadzieja umiera ostatnia, to jest napęd który pcha nas do przodu a wierze ze nasze życie pomimo tego ze rożnie sie toczy nie jest kwestią przypadku i rzeczy ktore nas spotykają dzieją sie z jakiegoś powodu. Sama tego czasem nie rozumiem ale mam nadzieje ze te wszystkie doświadczenia maja na celu zrobic ze mnie lepszego człowieka bo moj charakterek pozostawia wiele do zyczenia
Laskotka przykro mi ze musiałaś w te kiecę wskoczyćja tez juz z szafy wyciągałam i powiem ze na rękę by mi było dostać @ jutro lub w sobotę bo 4 lutego mam miec usg w szpitalu takie kontrolne a muszę byc juz po @
Pyati trzymam kciuki by clo ładnie pobudziło twoje jajniki i byś wychodowala pereleczki
Cookiemonster no kurczę mi tez jedna ginka próbowała wcisnąć ze mam PCOS ale w końcu sie okazało ze jednak nie. Czasami warto sie z kimś innym skonsultować bo z tymi lekarzami czasem ciężka sprawa !
Miłego dnia zycze !
Będzie córeczka -
AniaStaraczka85 wrote:Cześć dziewczyny,chetnie do Was dołączę, mam na imię Ania i staram się o dziecko od roku,od mniej więcej połowy na lekach w różnych kombinacjach z miesięczna przerwa,obecnie brałam clostilbegyt potem miałam zastrzyk ovitrelle i od jutra biorę luteine,mam nadzieje ze w końcu się uda,urosły my 4 pęcherzyki które wg usg pekly po zastrzyku,jestem już zmęczona tymi lekami i tak bardzo bym chciała żeby wreszcie się udało, ale z miesiąca na miesiąc coraz bardziej się dystansuje,pamiętam jak w pierwszym stymulowanie cyklu byłam pewna na 100 proc ze się uda,ależ był zawód jak przyszła @...dlatego mam wrażenie ze się dystansuje i cały czas mam w głowie ze jeszcze trochę przede mną czekania.oczywiscie jak pewne u Was wszyscy naokolo są w ciazy:)
strasznie duzo tych pęcherzyków ! No szansa jest 4x większa wiec mam nadzieje ze sie uda
Będzie córeczka -
AniaStaraczka85 - to masz super.... ja od początku biorę po 2 tabletki CLO na dzień, 2 cykle miałam po jednym pęcherzyku a ostatnio nic... CLO na mnie słabo działa.... potrzebuję coś mocniejszego chyba...
a tak w ogóle to przed chwilą rozmawiałam z moją koleżanką, która starała się ponad 3 lata o dziecko, była u trzech różnych lekarzy i dopiero ten trzeci kazał jej zrobić HSG, okazało się, że oba jajowody ma niedrożne, ma też endometriozę, powiedział jej, że albo nastąpi jakiś cud albo in vitro i miesiąc po HSG zaszła w ciążę, a mówili jej, że nie ma szans na dziecko, już nawet byli w ośrodku adopcyjnym i kompletowali dokumenty...
jej synek ma teraz 3 latka i jest prześliczny...Biedronka7 lubi tę wiadomość
Dominik
-
No ja też mam taką znajoma która bujala się 2 lata ze stymulacja i lekarz jej w końcu powiedział ze tylko inseminacja pomoże, zmienila lekarza i pierwsze co zapytał o prolaktyne której oczywiście nie miała zbadanej,okazało się ze podwyższona, d dostala ten cały bromergon i w następnym cyklu zaszła w ciążę, ma już 3 dzieci tak poza tym:) nie wiem czy niektórzy lekarze juz tak działają rutynowo ze zapominaja o takich ważnych rzeczach??
Ja też po zmianie dr,ten przynajmniej sprawdza czy pęcherzyki pekly bo się okazuje ze może być taka sytuacja ze rosną ale potem nie pękają o czym nie wiedziałam
-
malaczarna07 wrote:Jagna 75 - starałaś się ponad 3 lata a dopiero teraz zaczęłaś brać CLO? na pierwszym cyklu z nim zaszłaś? brałaś wcześniej jakieś inne leki pobudzające owulację itp? jak wyglądało Twoje wcześniejsze leczenie?
oprócz TSH i prolaktyny wszystkie pozostałe miałaś w normie?
z góry dziękuję za odpowiedź
Kiedys bylam na CLO ale gin nie dowidzial jajeczek,mysle ze sprzęt miał przestarzały albo sam nie dowidział.
W klinice pierwszy cykl z CLO,ovitrelle plus dupek i poszło
Progesteron niski,resztt badan nie zdązylam zrobic bo byly dwie kreski
Nic innego nie brałamAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Kiedys bylam na CLO ale gin nie dowidzial jajeczek,mysle ze sprzęt miał przestarzały albo sam nie dowidział.
Nic innego nie brałam
Antoś IVF,Julisia natural
-
Pani Olka wrote:ja wczoraj w meczarniach zasypialam pod 3 koldrami, goraczka 39,5. ale po zimnym prysznicu spadla do 38,5. cos mi chyba nowy lek nie sluzy. za godz mam usg, ciekawe co wyjdzie
moze chociaz 1 pecherzyk wyrosnie.
Ladybird podziwiam Cie za wytrwalosc i odwage
Jagna jak sie czujesz dzisiaj?
Trzymam kciuki,cos sie z pewnosciś urodziłoAntoś IVF,Julisia natural
-
no ja bym wzięła bo ja jak nie miałam miesiąc temu owulacji to cykl mi się strasznie ciągnął... dopiero luteina go przyspieszyła. w tym od razu zaczęłam brać luteinę, szkoda czasu na długie cykle.
a co lepiej brać luteinę (ja akurat mam dopochwową) czy duphaston??Dominik
-
Biedronka dziękuje :*
Dziewczyny mój gin też się boi ciąży mnogiej...ale ja mu mówię, że nie ma co się czarować, jak mi usunął polipy to też mówił że za miesiąc wracam z pozytywną betą- a to było w lipcu, także niech wyluzujeprzecież jak będą trojaczki to będą moje a nie jego
więc o co chodzi.
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
A i ja miałam zawsze endometrium 15-17 mm w czasie owu, myślicie że clo mi je mocno zeżre? Brać coś na w razie "W"?07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Jagna 75 wrote:Kiedys bylam na CLO ale gin nie dowidzial jajeczek,mysle ze sprzęt miał przestarzały albo sam nie dowidział.
Nic innego nie brałam
Twojas historia daje nadzieje! Ja na podobnym zestawie tyle ze zamiast Dupka luteina. U mnie może być problem z zagnieżdżenie bo endometrium bez szału jak zwykle,zwłaszcza po clo,pamiętasz jakie miałaś Ty jak się udało? ? I objawy!!! Konieczne opowiedz o objawach jeszcze przed spodziewaną @ jeśli takie byly:) -
Misia 69 wrote:Dziewczyny jak myslicie jest sens brac w tym cyklu luteine? ( ten cykl mialam bezowulacykny) za dwa tygodnie startuje z clo.
Lepiej wziąć bo ja jak przerwałam stymulację i właśnie luteiny nie wzięłam to nie dostałam okresu i musiałam go wywoływać właśnie luteina:) a progesteron w 22 dc miałam 0,7 wiec @ nie miała jak przyjść, cykl był właśnie bezowulacyjny