X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna07 jeszcze mi się przypomniało ze przez 3 cykle brałam pół tbl clo i pęcherzyki rosły tak do dwóch max,po czym 4 cykl nic nie urosło co mnie załamało,potem miałam miesiąc przerwy i teraz brałam 1 tabletkę i 4 pęcherzyki byly

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry drogie panie :)
    Jagna ja cały czas wierze ze bedzie dobrze! Nadzieja umiera ostatnia, to jest napęd który pcha nas do przodu a wierze ze nasze życie pomimo tego ze rożnie sie toczy nie jest kwestią przypadku i rzeczy ktore nas spotykają dzieją sie z jakiegoś powodu. Sama tego czasem nie rozumiem ale mam nadzieje ze te wszystkie doświadczenia maja na celu zrobic ze mnie lepszego człowieka bo moj charakterek pozostawia wiele do zyczenia :)
    Laskotka przykro mi ze musiałaś w te kiecę wskoczyć :( ja tez juz z szafy wyciągałam i powiem ze na rękę by mi było dostać @ jutro lub w sobotę bo 4 lutego mam miec usg w szpitalu takie kontrolne a muszę byc juz po @
    Pyati trzymam kciuki by clo ładnie pobudziło twoje jajniki i byś wychodowala pereleczki :)
    Cookiemonster no kurczę mi tez jedna ginka próbowała wcisnąć ze mam PCOS ale w końcu sie okazało ze jednak nie. Czasami warto sie z kimś innym skonsultować bo z tymi lekarzami czasem ciężka sprawa !
    Miłego dnia zycze !

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć dziewczyny,chetnie do Was dołączę, mam na imię Ania i staram się o dziecko od roku,od mniej więcej połowy na lekach w różnych kombinacjach z miesięczna przerwa,obecnie brałam clostilbegyt potem miałam zastrzyk ovitrelle i od jutra biorę luteine,mam nadzieje ze w końcu się uda,urosły my 4 pęcherzyki które wg usg pekly po zastrzyku,jestem już zmęczona tymi lekami i tak bardzo bym chciała żeby wreszcie się udało, ale z miesiąca na miesiąc coraz bardziej się dystansuje,pamiętam jak w pierwszym stymulowanie cyklu byłam pewna na 100 proc ze się uda,ależ był zawód jak przyszła @...dlatego mam wrażenie ze się dystansuje i cały czas mam w głowie ze jeszcze trochę przede mną czekania.oczywiscie jak pewne u Was wszyscy naokolo są w ciazy:)
    Witaj Aniu w naszym gronie :) strasznie duzo tych pęcherzyków ! No szansa jest 4x większa wiec mam nadzieje ze sie uda :)

34bwugpje1vo91cp.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 - to masz super.... ja od początku biorę po 2 tabletki CLO na dzień, 2 cykle miałam po jednym pęcherzyku a ostatnio nic... CLO na mnie słabo działa.... potrzebuję coś mocniejszego chyba...

a tak w ogóle to przed chwilą rozmawiałam z moją koleżanką, która starała się ponad 3 lata o dziecko, była u trzech różnych lekarzy i dopiero ten trzeci kazał jej zrobić HSG, okazało się, że oba jajowody ma niedrożne, ma też endometriozę, powiedział jej, że albo nastąpi jakiś cud albo in vitro i miesiąc po HSG zaszła w ciążę, a mówili jej, że nie ma szans na dziecko, już nawet byli w ośrodku adopcyjnym i kompletowali dokumenty...

jej synek ma teraz 3 latka i jest prześliczny...

Biedronka7 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym by i mnie taki cud spotkał !

34bwugpje1vo91cp.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 - a jaka jest Twoja historia?

16udqqmz4ckx0a7e.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam taką znajoma która bujala się 2 lata ze stymulacja i lekarz jej w końcu powiedział ze tylko inseminacja pomoże, zmienila lekarza i pierwsze co zapytał o prolaktyne której oczywiście nie miała zbadanej,okazało się ze podwyższona, d dostala ten cały bromergon i w następnym cyklu zaszła w ciążę, ma już 3 dzieci tak poza tym:) nie wiem czy niektórzy lekarze juz tak działają rutynowo ze zapominaja o takich ważnych rzeczach??
    Ja też po zmianie dr,ten przynajmniej sprawdza czy pęcherzyki pekly bo się okazuje ze może być taka sytuacja ze rosną ale potem nie pękają o czym nie wiedziałam

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ci lekarze.. szkoda gadać....
    myślę, żeby może pogadać, żeby dali mi coś innego niż CLO, podobno ta femara albo aromek jest mocniejsza..

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna a ile miałaś tych pęcherzyków?[/QUOTE

Jeden duzy i jeden maly

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Jagna 75 - starałaś się ponad 3 lata a dopiero teraz zaczęłaś brać CLO? na pierwszym cyklu z nim zaszłaś? brałaś wcześniej jakieś inne leki pobudzające owulację itp? jak wyglądało Twoje wcześniejsze leczenie?
    oprócz TSH i prolaktyny wszystkie pozostałe miałaś w normie?
    z góry dziękuję za odpowiedź :)

Kiedys bylam na CLO ale gin nie dowidzial jajeczek,mysle ze sprzęt miał przestarzały albo sam nie dowidział.
    W klinice pierwszy cykl z CLO,ovitrelle plus dupek i poszło
    Progesteron niski,resztt badan nie zdązylam zrobic bo byly dwie kreski
    Nic innego nie brałam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kiedys bylam na CLO ale gin nie dowidzial jajeczek,mysle ze sprzęt miał przestarzały albo sam nie dowidział.
    Nic innego nie brałam
    Reszte leczenia to w zasadzie od jednego mędrca do drugiego,kazdego przerazała moja prolaktyna i tsh,tylko zbijali i czekali na cud a ja wpadalam w dołki.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Olka wrote:
    ja wczoraj w meczarniach zasypialam pod 3 koldrami, goraczka 39,5. ale po zimnym prysznicu spadla do 38,5. cos mi chyba nowy lek nie sluzy. za godz mam usg, ciekawe co wyjdzie :) moze chociaz 1 pecherzyk wyrosnie.

Ladybird podziwiam Cie za wytrwalosc i odwage :)

Jagna jak sie czujesz dzisiaj?

Trzymam kciuki,cos sie z pewnosciś urodziło

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myslicie jest sens brac w tym cyklu luteine? ( ten cykl mialam bezowulacykny) za dwa tygodnie startuje z clo.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja bym wzięła bo ja jak nie miałam miesiąc temu owulacji to cykl mi się strasznie ciągnął... dopiero luteina go przyspieszyła. w tym od razu zaczęłam brać luteinę, szkoda czasu na długie cykle.
    a co lepiej brać luteinę (ja akurat mam dopochwową) czy duphaston??

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pco i wysoka prolaktyne i chyba nie mam wcale owulacji :( dlatego biore bromergon i matformax. Ja mam luteine podjezykowa,ale czytalam ze duphostan jest niby lepszy.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka dziękuje :*

Dziewczyny mój gin też się boi ciąży mnogiej...ale ja mu mówię, że nie ma co się czarować, jak mi usunął polipy to też mówił że za miesiąc wracam z pozytywną betą- a to było w lipcu, także niech wyluzuje :P przecież jak będą trojaczki to będą moje a nie jego :D więc o co chodzi.

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja miałam zawsze endometrium 15-17 mm w czasie owu, myślicie że clo mi je mocno zeżre? Brać coś na w razie "W"?

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże to ja takiego endometrium to nigdy nie miałam, 8,5 mm max...
    zobacz pierwszy cykl, jak będzie za mało to weźmiesz estrofem

16udqqmz4ckx0a7e.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nic innego nie brałam

Twojas historia daje nadzieje! Ja na podobnym zestawie tyle ze zamiast Dupka luteina. U mnie może być problem z zagnieżdżenie bo endometrium bez szału jak zwykle,zwłaszcza po clo,pamiętasz jakie miałaś Ty jak się udało? ? I objawy!!! Konieczne opowiedz o objawach jeszcze przed spodziewaną @ jeśli takie byly:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Dziewczyny jak myslicie jest sens brac w tym cyklu luteine? ( ten cykl mialam bezowulacykny) za dwa tygodnie startuje z clo.

Lepiej wziąć bo ja jak przerwałam stymulację i właśnie luteiny nie wzięłam to nie dostałam okresu i musiałam go wywoływać właśnie luteina:) a progesteron w 22 dc miałam 0,7 wiec @ nie miała jak przyjść, cykl był właśnie bezowulacyjny

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ