CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
gogo19 wrote:Długo się nie odzywałam, bo już byłam tak wykończona, że nie miałam siły pisać. Oczywiście cały czas wszystko czytałam.
Jestem w 36dc. Na 02.02. umówiłam się na laparoskopię. Martwiłam się, że jeszcze nie mam miesiączki i nie zdążę się wyrobić do laparoskopii. Rano zrobiłam test-pozytywny. Tłuste dwie krechy. Beta 2622. Jadę na 19.30 do lekarza.
Na pewno nie zapomnę o tym forum. Jestem dowodem na to, że nawet po prawie 4 latach walki się zwycięża. Myślę, że nie muszę pisać, że trzymam mocno za Was kciuki!
Mój szczęśliwy cykl z clo nr 5. -
gogo19 wrote:Długo się nie odzywałam, bo już byłam tak wykończona, że nie miałam siły pisać. Oczywiście cały czas wszystko czytałam.
Jestem w 36dc. Na 02.02. umówiłam się na laparoskopię. Martwiłam się, że jeszcze nie mam miesiączki i nie zdążę się wyrobić do laparoskopii. Rano zrobiłam test-pozytywny. Tłuste dwie krechy. Beta 2622. Jadę na 19.30 do lekarza.
Na pewno nie zapomnę o tym forum. Jestem dowodem na to, że nawet po prawie 4 latach walki się zwycięża. Myślę, że nie muszę pisać, że trzymam mocno za Was kciuki!
Mój szczęśliwy cykl z clo nr 5.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Mój szczęśliwy cykl z clo nr 5.
a mialas przerwe po 3 pierwszych cyklach? i jak dluga byla ta przerwa?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
To mój 49 cykl starań, a drugi z CLO. Po ostatnim razie brałam po 1 tabletce przez 5 dni, ok 20 dc miałam jeden pęcherzyk 25 mm i podano mi zastrzyk Ovitrelle w brzuch na pęknięcie pęcherzyka. W 12 dpo, 13 dpo, 14 dpo test sikany pozytywny. W 15 dpo test z krwi negatywny, 16 dpo dostałam okres.
Wczoraj byłam na wizycie u mojego lekarza, okazało się że to w poprzednim cyklu była ciąża biochemiczna.
Od wczoraj biorę CLO 100 mg przez 5 dni (2 razy dziennie), w 12 dniu monitoring. Receptę na Ovitrelle już dostałam, zastrzyk kupiony czeka w lodówce.
Trochę się obawiam tych dużych dawek leku, ale mam zaufanie do mojego lekarza. Która z Was dziewczyny brała taką wysoką dawkę leku? Jak się czułyście? Czy którejś z Was pomogło? Jak sobie radzicie z wahaniami nastroju, uderzeniami gorąca?
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
bikini cholera to moze ja tez moglam byc w ciazy... tylko moje testy 15 dpo wychodzily negatywnie i tez te z krwii a sikanych nie robilam. po czym twoj ginekolog stwierdzil ciaze biochemiczna? 2 tabletki dziennie chyba moga byc bo niektore tak biora[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Gogo gratki,wiedzialam ze po mnie nim minie dwa tygodnie znów ktoras zafasolkuje,ciesze sie,oby bylo wszystko dobrze.
Ja znow plamie,dziwny rudy kolor,brzuch pobolewa,progesteron jest ok bo mimo iz lekarz nie kazal robilam systematycznie badanie.W poniedzialek upewnilam sie czy jest w normie.
Kurcze,ale was tutaj,az trudno komus odpowiedziec na pytanie,pytania prawie sie powtarzają,niesamowite bedzie kiedy zaczniecie testowac,luty moze byc faktycznie bardzo pozytywnym miesiacem
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jeny dziewczyny dajecie nadzieje. 4 lata, to tak jak u mnie. Tak bardzo bym chciała żeby to był ten cykl...07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
dziewczyny czy Wy też na CLO czułyście tak prace jajników? ja mam 2 dzień na clo i naprawdę czuję się jakbym czuła co tam się dzieje
czy to normalne?
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
pyatii wrote:dziewczyny czy Wy też na CLO czułyście tak prace jajników? ja mam 2 dzień na clo i naprawdę czuję się jakbym czuła co tam się dzieje
czy to normalne?
Ja czułam jajnik prawdopodobnie w trakcie owulacji,co rzadko mi się zdarzalo -
Jagna,daj znać jak coś będziesz wiedzieć. Mam ciągle nadzieję na happy end!
Gogo wow!!! super! Opowiadaj co i jak, bo każda historia z happy endem motywuje, a jest nas już tak wiele, że ciężko zapamiętać kto co i jak długo.
-
Pani Olka wrote:dziewczyny czy ktoras z was ma naturalnie wysokie LH? czy ono "sila" wywiera pekniecie pecherzyka nawet przy za malej wielkosci?
test na owu wyszeld dzis pozytywnie (2 grube krechy), na USG tez babeczka mowila, ze widac, ze byla owu, ale pecherzyk 13,5 mm. patrzala na wydruk i dumala, nic mi nie powiedziala
Kochana ja mam tak wysokie LH że im bliżej owu tym krecha na teście ciemniejsza od kontrolnej i malo tego na teście ciążowym też wychodzi druga kreska! Zaobserwowalam to już od 3cykli i w końcu znalazłam w internecie że jeżeli ktoś ma bardzo wysokie LH to wtedy jest to bardzo podobny hormon do hcg i testy je wykrywaja jednakże nie oznacza to ciąży.
W zeszłym cyklu tam mi temp latała że OF wyznaczyl mi ovulke w 12dc .10dpo czyli w 22dc zrobiłam test ciążowy a tam dwie krechy! Coś mi jednak mówiło że to niemożliwe... Kolejnego dnia znów zrobiłam test druga kreska się pojawiła ale była już bledsza (mowa o teście ciążowym ).następnego dnia kreska już dużo bledsza. Co się okazało własnie wtedy miałam owulacje!a ovufriend zmienił mi owulke z 12dc linia przerywana na 22dc jakoś tak linia ciągła.
Jestem dziwnym przypadkiem gdzie żeby wyczaić owulke muszę robic testy ciążowe a nie owulacyjne bo wykazuje mi 100% pewnosci.
Dziwne co?Ale mam dowody bo dziś zrobiłam test ciążowy i wyszła bladziutka kreseczka wczoraj był tylko cień. Mam zdjecia i zobaczymy co kolejne dni pokażą. Będę miała świetny dowód dla niejednego filozofa.
Aha a testy lh wychodzą prawie cały miesiąc pozytywne wiec je olewam
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Jagna!No kurde przecież to cipka w końcu to i wylatuje czasem to i tamto. Nie schizuj się kolorem. Urodzisz sliczne zdrowe rozowiutkie maleństwo a ciocia Angie wycaluje wirtualnie jak tylko potrafi.
Buziolki.aha no i niestety musisz się przyzwyczaić do tej zielonej kiecki. Na pewno pięknie wyglądasz ❤Jagna 75 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
moniaaa_1988 wrote:Jagna kiedy do lekarza idziesz? Ty bierzesz dupka albo luteine?
Mąz teraz dzwonił odebral wynik,beta przyrosla za dwa dni tyle co ostatnio przez cztery,idzie w góre,moze jest nadzieja
Badalam progestero w poniedz. byl ok,wizyte mam w poniedzialekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 16:29
cookiemonster, Misia 69 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
pyatii wrote:dziewczyny czy Wy też na CLO czułyście tak prace jajników? ja mam 2 dzień na clo i naprawdę czuję się jakbym czuła co tam się dzieje
czy to normalne?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]