X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:
    Za dwa dni zrobię powtórkę. ...boję się. ...ostatnio straciłam fasolkę w 8 tygodniu. ...; ( nie umiem nic więcej napisać ale same pewnie mnie zrozumiecie

Nie ma co sie bac, moze jest w tym jakies ryzyko ale kazda z nas o tym wie a jednak dązymy do tego.Trzeba wierzyc ze sie uda.Zacznij pozytywnie myslec kochana,nie wracaj do tego co było,nie warto.Teraz masz nowà szanse,bedzie inaczej

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz kibicuje :) powtórz bete i sie pochwal :) ja mam 6 tydzień ciąży nie moge sie doczekać tego usg czy wszystko wporządku, osiwieje do tego czasu! :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz kibicuje Również :)

Dziewczynki chyba jednak jakoś zadziałał na mnie clo bo ovufriend zaznaczył mi owulacje 2 dni wcześniej niż mam normalnie. Także zawszelkie 2 dni do przodu. Niestety cykl i tak stracony ale mam nadzieję że te 2 tabl letrozole zadziałaja na mnie mocniej .czy 2 tabl letrozole można porównać z dwoma clo ? Czy mają podobna moc ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:56

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Drugiraz kibicuje :) powtórz bete i sie pochwal :) ja mam 6 tydzień ciąży nie moge sie doczekać tego usg czy wszystko wporządku, osiwieje do tego czasu! :(
    W szóstym juz ładnie widac,ale warto jeszcze poczekac tydzien,w siódmym jeszcze wièksza fasolinka i z serduszkiem...Zajadaj owoce,zieleninke soki warzywne pij,bedziecie rosnàc zdrowo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna już mam umówioną wizyte na 22.02 na usg a jak będzie wszystko ok to 23.02 mam podejść do przychodni do położnej i mi założy karte ciąży. jem jak na razie wszystko choć żywcem po wszystkim mi się odbija :D pije dużo soków i owoce też jem. a powiedzcie mi jak to jest z kawa? moge pić jedną dziennie? taką cienką rozpuszczalną?

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawę możesz nawet normalna jedna dziennie . Nie dajmy się zwariować;) tylko mleczko żeby żołądka nie drażnić

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuścić Was z oka na chwilę i już tyle do nadrobienia - przeczytania :-) Ja również witam wszystkie nowe koleżanki i trzymam mocno kciuki za dziewczyny, które czekają na efekty aktualnego cyklu.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Byłam u gina, okazało się, że mam 2 przerosłe pęcherzyki ponad 30mm po tym drugim cyklu na clo;/ Dlatego mam taki dziwny okres, a raczej czarne plamienia od 24 dc. Dostałam tabletki anty na "wyciszenie" jajników... Także miesiąc w plecki, ale może dzięki temu trochę się odstresuję, w końcu nie będę miała złudnej nadziei i może dla mojej psychiki dobrze to robi. Są jakieś inne sposoby na takie torbielki? Progesteron nie pomógł, choć brałam go po stwierdzonej owulacji. Mojego lekarza dziś nie było, musiałam pójść do jego kolegi - też specjalista od niepłodności. Zastanawiam się tylko, czy nie ma innego wyjścia niż antykoncepcja hormonalna. Lekarz powiedział, że gdyby to tak zostawić, to mogłabym plamić jeszcze i dwa tygodnie, a pęcherzyki mogłyby rosnąć i rosnąć. Miała któraś z Was wyciszanie jajników po stymulacji?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Jagna już mam umówioną wizyte na 22.02 na usg a jak będzie wszystko ok to 23.02 mam podejść do przychodni do położnej i mi założy karte ciąży. jem jak na razie wszystko choć żywcem po wszystkim mi się odbija :D pije dużo soków i owoce też jem. a powiedzcie mi jak to jest z kawa? moge pić jedną dziennie? taką cienką rozpuszczalną?

mnie tez sie odbijało,a jedzenie stawało w przełyku,musiałam jesc czesciej a mniej...a z kawą oczywiscie,jesli pijesz jedną dziennie to nie ma problemu,ciąza to nie choroba,wazne by tych używek przesadnie nie pochłaniac,bo co zjesz ty-tym dziecko karmisz.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczynki. Byłam u gina, okazało się, że mam 2 przerosłe pęcherzyki ponad 30mm po tym drugim cyklu na clo;/ Dlatego mam taki dziwny okres, a raczej czarne plamienia od 24 dc. Dostałam tabletki anty na "wyciszenie" jajników... Także miesiąc w plecki, ale może dzięki temu trochę się odstresuję, w końcu nie będę miała złudnej nadziei i może dla mojej psychiki dobrze to robi. Są jakieś inne sposoby na takie torbielki? Progesteron nie pomógł, choć brałam go po stwierdzonej owulacji. Mojego lekarza dziś nie było, musiałam pójść do jego kolegi - też specjalista od niepłodności. Zastanawiam się tylko, czy nie ma innego wyjścia niż antykoncepcja hormonalna. Lekarz powiedział, że gdyby to tak zostawić, to mogłabym plamić jeszcze i dwa tygodnie, a pęcherzyki mogłyby rosnąć i rosnąć. Miała któraś z Was wyciszanie jajników po stymulacji?

ja nie miałam,ale kolezanki z pracy siostra własnie przez trzy cykle dostała antykonc. bo jej sie zrobił duzy torbiel.Markery tez wysokie miała ale juz po jednym cyklu inaczej to wygląda a parametry troche spadły.Więc widocznie skutkuje

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, ja dostałam na 1 miesiąc. Po 14 dniach mam iść na usg, ale we wtorek będzie już mój ginek w pracy i chyba jeszcze do niego zadzwonię. Nie to żebym tamtemu nie ufała, ale tak jakoś wolę skonsultować.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka przyda się miesiąc odpoczynku chyba i spokoju,nie myślenia o tym,ja też w związku z hsg nie będę przyjmować leków na stymulacje teraz i tez myślę że to Hood idea:)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good idea miało byx

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Jagna, ja dostałam na 1 miesiąc. Po 14 dniach mam iść na usg, ale we wtorek będzie już mój ginek w pracy i chyba jeszcze do niego zadzwonię. Nie to żebym tamtemu nie ufała, ale tak jakoś wolę skonsultować.

Pewnie sama bym tak postąpiła :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • amelka6956 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Nawet nie wiecie jak nie mogę się doczekać testowania :) oby do 19.02 . Dzisiaj czuje się dziwnie temperatura dreszcze :( i nie wiem czy coś brać na to przeziębienie

Amelka6956
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelka6956 wrote:
    Hej dziewczyny
    Nawet nie wiecie jak nie mogę się doczekać testowania :) oby do 19.02 . Dzisiaj czuje się dziwnie temperatura dreszcze :( i nie wiem czy coś brać na to przeziębienie
    Taki okres teraz przeziębieniowy.. Może warto dla bezpieczeństwa spróbować domowych sposobów, miód, czosnek itp..

Trzymam kciuki za wszystkie fasolinki i ładne przyrosty bety :)

• amelka6956 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc Masz rację zaraz herbatka z cytrynka i miodem:)

Amelka6956
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Drugiraz kibicuje Również :)

Dziewczynki chyba jednak jakoś zadziałał na mnie clo bo ovufriend zaznaczył mi owulacje 2 dni wcześniej niż mam normalnie. Także zawszelkie 2 dni do przodu. Niestety cykl i tak stracony ale mam nadzieję że te 2 tabl letrozole zadziałaja na mnie mocniej .czy 2 tabl letrozole można porównać z dwoma clo ? Czy mają podobna moc ?
    Ja też widzę pozytywne skutki clo :) pierwszy cykl mimo że clo na jajka nie podziałało miał tylko 31 dni, a wcześniej cykle 37-40 dni. Teraz też cykl będzie 31-32dni chociaż liczę jednak,że @ nie przyjdzie. Owulka była teraz trzeba cierpliwie czekać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelka6956 wrote:
    Amc Masz rację zaraz herbatka z cytrynka i miodem:)
    I obowiązkowo pod kołderkę, dużo leżeć i odpoczywać ;)

• amelka6956 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cierpliwie czekam :) po jajnikach czułam ze coś się dzieje przed owulacja :)

Amelka6956
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ