X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna Ty jesteś normalnie jak dobry psychoterapeuta :)) od razu robi się lepiej jak się czyta co piszesz:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna Ty jesteś normalnie jak dobry psychoterapeuta :)) od razu robi się lepiej jak się czyta co piszesz:)

To chyba dlatego ze zycie mam ciągle pod górke,nie potrafie prosic o pomoc,zaciskam zęby i pruje do przodu.
    Czesto gdy jestem sama w domu,czy ide sama z psem na spacer,rozmyslam nad wieloma rzeczami,duzo sobie tłumacze dlaczego coś sie dzieje,pocieszam samà siebie,poza tym ciekawa jestem wiec czytam wszèdzie i wszystko,troche to wycisza.
    Milo mi ze tak mnie odbieracie,ja rowniez czerpie od was siłe,przezywam razem z wami te zle momenty,ale jak kazda z nas da odrobine wiary i sily to razem stajemy sie silniejsze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Opolanka nie załamuj sie kochana, ja zaszłam w 6 cyklu z CLO :)

Dea28, dajesz mi nadzieję:) Teraz łamię się tylko tym, że moja faza lutealna przy clo ma 9 -10 dni... Zobaczymy, co jutro lekarz powie, bo bardzo się wystraszyłam...

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie i są piękne ciałka żółte :) Sztuk dwie albo trzy bo nie zrozumiałam pani dr czy dwa z jednej i jedno z drugiej czy jak a byłam taka zaaferowana że nie zapytałam drugi raz. Endometrium piękne. jestem w 18 dc, 4dpo.

minions lubi tę wiadomość

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyati świetne wieści!! Trzymamy kciuki za ten cykl.
    Ja się musze zaopatrzyć w tego niepokalanka swansona,może i ja kiedyś usłyszę o swoim endometrium "piekne" a nie tylko ze "dupy nie urywa";)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie i są piękne ciałka żółte :) Sztuk dwie albo trzy bo nie zrozumiałam pani dr czy dwa z jednej i jedno z drugiej czy jak a byłam taka zaaferowana że nie zapytałam drugi raz. Endometrium piękne. jestem w 18 dc, 4dpo.

Się bedzie dzialo,trzymam podwójnie kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dea28: jesteś teraz na zwolnieniu? mi niestety gardło nie odpuszcza i doszedł ból głowy. Byłam dzisiaj u lekarza i dostałam zwolnienie i zakaz brania leków, tylko naturalne środki. Co stosujesz?

Poleca któraś z Was jakieś magiczne sposoby na gardło?
    Dotychczas piłam herbatę z miodem i cytryną. Wieczorem zacznę płukać gardło wodą z solą, ale jak często się to robi? I czy gardło po tym nie piecze?

Jagna podziwiam Cię, naprawdę masz w sobie tyle siły i empatii w stosunku do drugiego człowieka. Bardzo trzymam za Ciebie kciuki tym bardziej, że mam wrażenie, że to właśnie TY przekazałaś mi swoją dobrą energię ciążową, dziękuję:). Jak założyłam profil na tym forum to byłam wręcz zaskoczona, że świeżo co do Was dołączyłam a Ty dodałaś wpis, że jesteś w ciąży... Jakoś był to dla mnie znak... dlatego jeszcze bardziej jest mi przykro, że straciłaś swoje dzieciątko. Który to był Twój cykl na clo? Coś mi się kojarzy, że pierwszy?

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, 13 dni po ovitrelle dziś zrobiłam test, jest pozytywny, czy to jeszcze zastrzyk? Zrobiłam dziś bete dodatkowo ale nie mam jeszcze wyniku. Czy ovitrelle fałszuje tez wynik beta hcg?

Drugiraz
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna u mnie w pracy niestety się nie da ukryć że jestem w ciązy bo w komputerze im wyskoczyło że mam zwolnienie ciążowe. staram się ograniczać ludzi wiedzących do minimum ale nie zawsze się da.

Opolanka ja też nie miałam za długiej fazy lutealnej czy to z CLO czy bez niego zwykle 9-10-12 dni to chyba z raz się zdarzyło a jednak stał się cud :)

pyatii trzymamy zatem kciuki :)

AniaStaraczka jak się przejmowałam tym endometrium i piłam wińsko i jadłam orzechy to miałam po 6-8 mm a przestałam się przejmować i 10,2mm :)

minions od początku jestem na zwolnieniu ponieważ pracowałam ciężko fizycznie 8h na nogach, mi gardło samo po 1 dniu przeszło ale zatoki mnie od tamtej środy trzymają troche przeszło ale szału nie ma. pije herbate z miodem i cytryną i psikam nos xylorinem i biore rutinoscorbin i to wszystko, na razie to wyszło mi milion siwych włosów od strachu przed 22.02.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    Hej dziewczyny
    Dea28: jesteś teraz na zwolnieniu? mi niestety gardło nie odpuszcza i doszedł ból głowy. Byłam dzisiaj u lekarza i dostałam zwolnienie i zakaz brania leków, tylko naturalne środki. Co stosujesz?

Dotychczas piłam herbatę z miodem i cytryną. Wieczorem zacznę płukać gardło wodą z solą, ale jak często się to robi? I czy gardło po tym nie piecze?

Jagna podziwiam Cię, naprawdę masz w sobie tyle siły i empatii w stosunku do drugiego człowieka. Bardzo trzymam za Ciebie kciuki tym bardziej, że mam wrażenie, że to właśnie TY przekazałaś mi swoją dobrą energię ciążową, dziękuję:). Jak założyłam profil na tym forum to byłam wręcz zaskoczona, że świeżo co do Was dołączyłam a Ty dodałaś wpis, że jesteś w ciąży... Jakoś był to dla mnie znak... dlatego jeszcze bardziej jest mi przykro, że straciłaś swoje dzieciątko. Który to był Twój cykl na clo? Coś mi się kojarzy, że pierwszy?

Na gardlo polecam płukanie woda z dodatkiem wody utlenionej,mnie zawsze pomaga :)
    Jak ostatnio byłam chora i nie wiedziałam czy mogę coś brać czy nie,do do łóżka kanapki z pokrojony w plasterki czosnkiem,potem na zabicie zapachu czosnku wyciśniety sok z połowy cytryny i herbata z sokiem z cytryny,miodem i imbirem,

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:
    Hej dziewczyny, 13 dni po ovitrelle dziś zrobiłam test, jest pozytywny, czy to jeszcze zastrzyk? Zrobiłam dziś bete dodatkowo ale nie mam jeszcze wyniku. Czy ovitrelle fałszuje tez wynik beta hcg?

Mi lekarz po ovitrelle kazał zrobić bete dokładnie po 14 dniach,u mnie wypadało to w 26 dc,wiec 13 dni po to chyba niewielka roznica; )) beta wyjaśni wszystko,ale pozytywny tescik?zapowiada się ze się udalo:))) trzymam kciuki,dziewczyny dajecie nadzieje!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Jagna u mnie w pracy niestety się nie da ukryć że jestem w ciązy bo w komputerze im wyskoczyło że mam zwolnienie ciążowe. staram się ograniczać ludzi wiedzących do minimum ale nie zawsze się da.

Opolanka ja też nie miałam za długiej fazy lutealnej czy to z CLO czy bez niego zwykle 9-10-12 dni to chyba z raz się zdarzyło a jednak stał się cud :)

pyatii trzymamy zatem kciuki :)

AniaStaraczka jak się przejmowałam tym endometrium i piłam wińsko i jadłam orzechy to miałam po 6-8 mm a przestałam się przejmować i 10,2mm :)

minions od początku jestem na zwolnieniu ponieważ pracowałam ciężko fizycznie 8h na nogach, mi gardło samo po 1 dniu przeszło ale zatoki mnie od tamtej środy trzymają troche przeszło ale szału nie ma. pije herbate z miodem i cytryną i psikam nos xylorinem i biore rutinoscorbin i to wszystko, na razie to wyszło mi milion siwych włosów od strachu przed 22.02.

To może faktycznie przestanę się przejmować, ale wiesiolek kupiła tzn oeparol femina jak na pierwszy dzień cyklu przystało! Ale z winem próbowałam kiedyś i tez niewiele sie żmienilo;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:

Tak naprawdę wszystko teraz zależy od wyniku bety, jeśli będzie maleńka to pewnie zastrzyk. Ważne też czy będzie rosła. W każdym razie w 13dpo zastrzyk nie powinien już aż tak bardzo falszowac wyniku. Trzymam kciuki :*

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, odebrałam wynik bety. To 85. Dziś powinnam dostać okres. To 24 dzień cyklu. Jakby to było ovitrelle to jakiej wysokości mógłby być wynik? Boję się nawet cieszyć. .......; (

Drugiraz
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:
    Kobietki, odebrałam wynik bety. To 85. Dziś powinnam dostać okres. To 24 dzień cyklu. Jakby to było ovitrelle to jakiej wysokości mógłby być wynik? Boję się nawet cieszyć. .......; (

Według mnie powinnaś zacząć się cieszyć. Według lekarzy i ulotki ovitrelle utrzymuje się do 14 dni po podaniu ale nie sądzę żeby 13dpo utrzymywalo wartość 85. Bo to wartość niemała :) najlepiej gdybyś powtórzyła za dwa dni, jeśli będzie rosła to wszystko jasne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 22:06

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:

Ja miałam w 26 dc 0,12, zawsze miałam 0,po wiec może u mnie było od zastrzyku

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:

Piękny wynik!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    Hej dziewczyny

Tak pierwszy cykl...ale nie ostatni he he.Dzièki za cieple słowa,kibicuje wam,szczęsliwej ciàzy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:

Mysle ze to nie wygrana w totka,mysle ze wygrałas swoje szczęscie własnie,jestes szczèsliwà posiadaczką fasolki...zrób bete za dwa dni,wszystko bedzie wtedy wiadome.Po cichu gratki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa dni zrobię powtórkę. ...boję się. ...ostatnio straciłam fasolkę w 8 tygodniu. ...; ( nie umiem nic więcej napisać ale same pewnie mnie zrozumiecie

Drugiraz
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ