X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jesli nic nie czujesz to tez dobry znak,rosnie sobie w spokoju i juz.
    A co do mnie to raczej nie stresuje sie,lek zadziałał więc pewnie lekarz dalej pociągnie CLO i ovitrelle w nastepnym cyklu.Mam nadzieje ze jakis pęcherzyk bedzie bo u mnie to róznie moze byc,no ale co bedzie to bedzie,nie zamartwiam sie na przyszłosc,zresztą nigdy nie jestem myslami duzo do przodu,nie wybiegam w przyszłosc,zyje stanem obecnym i skupiam sie na tym.
    Do wizyty jeszcze troche czasu,warto czyms wypełnic mysli,bo myslenie o jednym rodzi złe mysli i człowiek sie stresuje

Tego mi właśnie Jagna brakuje-nie wybiegania w przyszłość,ja wszystko analizuje co będzie jeśli i tracę na tym mnóstwo energii nie mówiąc już o tym ze właśnie źle myśli rodzą kolejne zle

Jagna 75 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Tego mi właśnie Jagna brakuje-nie wybiegania w przyszłość,ja wszystko analizuje co będzie jeśli i tracę na tym mnóstwo energii nie mówiąc już o tym ze właśnie źle myśli rodzą kolejne zle

witaj Aniu,a masz juz termin badania?A wynik z posiewu juz czy jeszcze czekasz?
    Nie wybiegam w przyszłosc,bo bez sensu,kazdy dzisiejszy dzien i następny buduje droge do przyszłosci,nie przeskoczy sie tej dziury,nie da sie nic na zapas zaplanowac,zrobic,szkoda energi na wybieganie i myslenie co będzie,do tego czasu wiele jeszcze przyjdzie zmienic.

ciekawe co u naszj Angie,pewnie juz zdązyła wszystkie meble wyniesc z domu i na nowo je wniesc byle by nie myslec,mam nadzieje ze wizyta u androloga da nadzieje,wierze ze będzie jakies swiatełko w tunelu,brakuje jej tutaj,nie ma kto ubierac nas w spódnice,nie mówiąc juz ze ja z gołą pipą teraz latam

Elina jutro betuje i tez echo,gdzie one sie podziały?
    Atat kilka dni po ovu,za jakis tydzien pewnie tez bedzie testowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:48

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja jestem :) ale sie nie odzywam troszkę bo miałam ciężkie dwa tygodnie :( strasznie duzo pracy

Tak pozatym to bez zmian. Nie staramy sie w tym miesiącu bo jakos oboje zdecydowaliśmy ze nie mamy weny :(

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jagna ja jestem :) ale sie nie odzywam troszkę bo miałam ciężkie dwa tygodnie :( strasznie duzo pracy

Tak pozatym to bez zmian. Nie staramy sie w tym miesiącu bo jakos oboje zdecydowaliśmy ze nie mamy weny :(

nic na siłe,czasem taka mała przerwa dobrze robi,mimo wszystko trzymam za ciebie Biedrona,miesiąc zleci do wizyty,prawie odpoczniesz,naładujesz akumulatory,moze i nadejscie wiosny cos u ciebie zmieni.Trzymaj się,jestesmy z tobą i z innymi dziewczynami które chwilowo nie pojawiają sie na wątku,nie zapominamy o was,jestescie częscią nas

Biedronka7 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jeszcze nie mam,jutro będę dzwoniła do gina się umawiala , wyniki posiewu w poniedziałek:))
    Tak,mocno trzymamy kciuki za wszystkie dziewczyny:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin @ na 18.02, ale chyba nie będę testowała wcześniej bo czuje ze i tak dupens

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    ja mam termin @ na 18.02, ale chyba nie będę testowała wcześniej bo czuje ze i tak dupens

Wszystko jest mozliwe...wiec jesli @ nie przyjdzie 18ego-ruch nalezy do ciebie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    nic na siłe,czasem taka mała przerwa dobrze robi,mimo wszystko trzymam za ciebie Biedrona,miesiąc zleci do wizyty,prawie odpoczniesz,naładujesz akumulatory,moze i nadejscie wiosny cos u ciebie zmieni.Trzymaj się,jestesmy z tobą i z innymi dziewczynami które chwilowo nie pojawiają sie na wątku,nie zapominamy o was,jestescie częscią nas
    Ja też W tamtym cyklu robiłam miesiąc przerwy. I szybko minęło. Jutro kochane do kliniki lecę. Boję się trochę I jednocześnie ekscytuje. W niej ostatnia nadzieja.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, być może znalazłam przyczynę moich poronień. Moja gin mnie olała mówiąc, żeby się dalej starać, nie czekać na badanie kariotypu, które mam w marcu bo może moje poronienia były przypadkowe. No ku... 3 razy? Zleciła tylko toczeń i przeciwciała antykardiolipinowe i łaskę robi że podpowie co dalej. Dzięki dziewczynom z tego forum odkryłam że mam podwyższoną homocysteinę bo nakierowały mnie na to badanie, ale to już wiecie, a teraz poczytałam trochę w necie i wpadłam na trop hashimoto. Zrobiłam na własną rękę przeciwciała TPO, które występują przy tej chorobie no i wyszło 33 przy normie do 7... Może któraś w Was wie coś o tej chorobie?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, powtorzyłam bete po dwoch dniach.
    09/08 - 85,
    11/02- 332

mój gin na urlopie:(a ja na dodatek walczę z niedoczynnością tarczycy.

powiedzcie mi, czy ten przyrost nie za duży?Nie pobijcie mnie:(wiem, że zamiast się cieszyć to szukam dziury....ale wolę się miło zaskoczyć niż gorzko rozczarować.

Moja historia jest taka ze po owulacji poszlam do gina sprawdzic czy peklo jajeczko dominujace. Lekarz powiedzial ze na miejscu pekniecia zrobila sie torbiel. Ale to oznacza ze owulacja byla bo widzi cialko zolte i pecherzyk pekl - tylko czasem gdy peka kolo naczynka to robi sie takie cos. Dlatego nie wierzylam ze sie uda chociaz lekarz mowil ze prosze sie nie martwic jest szansa.......
    jak zobacze to uwierze

ostatnio mialam łyżeczkowanie w 8 tygodniu :(

roma lubi tę wiadomość

Drugiraz
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz gratuluję - przyrost przerzeprzepiękny! Duży nie zwiastuje nic złego - co najwyżej bliźniaki :-) Niech żadne niepokoje i obawy nie zagłuszają Twojej radości - rozkoszuj się szczęściem i nie daj sobie odebrać tych pięknych chwil!

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz beta bardzo ładna :) gratulacje :)

• amelka6956 Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie temperatura się utrzymuje wczoraj 37.4 dzisiaj 37.5 zobaczymy jak się rozwinie sytuacja oby do 19.02 :) i jeszcze do tego cholerna zgaga mnie męczy pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 23:10

Amelka6956
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

Ooooo, jakbym o sobie czytała... Mam wiele imion - analizator, myśliciel, hipochondryk :) I zawsze wszystko wiem lepiej od lekarza, bo wujek google mi podpowiada:)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:

No to kolejna ma przerwę miesięczną:) Czyli co dziewczyny, my wszystkie zachodzimy w następnym miesiącu, tak? Ja mam na miesiąc zleconą antykoncepcję hormonalną i mężuś mnie prosił żebyśmy w tym cyklu wcale się nie przytulali, bo on już nie ma siły, musi odpocząć:)))))))

Jagna 75 lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrugiRaz gratulacje!! Piękna beta,możesz chyba zacząć się cieszyć:)) trzymamy kciuki cały czas!!

Opolanko czasami słyszę tez ze kręcę sobie filmy lub ze rozbijać g... na atomy:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zauważyłam u siebie śluz kremowy zabarwiony na łososiowy/różowy, takie lekkie plamienie, myślicie że to jakaś infekcja? bo troche mnie tam na dole podszczypuje czasem... moze za czesto badam szyjke? nigdy mi się cos takiego nie zdarzyło... jestem 6 dpo. A może owu była szybcie i to zwiastun @?

ana1122 lubi tę wiadomość

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
  • Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i za odpowiedź. Dam znać jak dalej sytuacja

Drugiraz
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii 6 dpo to może być implantacja. Jeśli tak, to jutro, najpóźniej po jutrze nie będzie śladu po plamieniu. A jeśli to implantacja to nie pchaj tam paluchów, nie ćwicz i nie bzykaj się przez kilka dni ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok :P ale watpie ze to to :P

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ