CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia 69 wrote:Ja od wczoraj jestem na clo
zobaczymy co przyniesie ten cykl?
a co do Acsrdu ja raz wzielam acard i myślałam,ze zejde z tego swiata. Serce mi waliło i czulam sie po nim fatalnie. Nigdy wiecej.
To spróbuję, zobacze jak się będę czuła, j a raczej nie mam żadnych nigdy efektów ubocznych lekow:) -
Dea28 wrote:AniaStaraczka nie zaszkodzi a może pomóc
ja tam jadłam duuuużo orzechów bo gdzieś wyczytałam że pomagają ale w szczęśliwym cyklu ich nie jadłam więc nie wiem jak to naprawdę jest.
A jakie miałaś endo przed ciążą?o ile Ci się zwiększyło pamiętasz może? -
rano ze dwie-trzy malutkie kropeczki takie różowe/łososiowe, i koniec, od tego czasu czysto
pisałam nawet smsa do gina, ale napisał mi że go nie ma w mieście i będzie dopiero w poniedziałek, a ja w poniedziałek nie mogę do niego jechać bo mam egzamin a dojezdzam do niego 150 km
zobaczymy
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
AniaStaraczka85 wrote:To spróbuję, zobacze jak się będę czuła, j a raczej nie mam żadnych nigdy efektów ubocznych lekow:)
co do acardu to lepiej zapytaj lekarza,Ewentualnie bierz jedną tabletke co drugi dzien,w razie ciązy lekarz bedzie musiał wiedziec o tym leku,nie mozna go sobie tak brac i nagle przerwac.Z lekami przeciwzakrzepowymi nie ma zartów,to nie witaminy i oczywiscie w trakcie miesiączki nie bierze sieAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:tez witam i zmykam...do pracy,moze popołudniu wskocze na wątek...tyle znów sie dzieje,tylko smutno bez dziewczyn Angie,Atat,Elina,Cookie,Laskotka..nie wiem kogo nie wymieniłam,ale brak wielki daje sie odczuc
Ja jestem po wizycie u nowego ginekologa i wg niego wszystko (poza prolaktyną) jest super. Kazał mi zrobić badania z wymazu, ale (chlamydia, mycoplasma i coś jeszcze) jak byłam u niego w 11dc pęcherzyka dominującego brak - i to jest pierwszy pełny cykl z bromergonem i kurcze dziś jest 14dc i testy owu dalej negatywne - mało tego, nigdy nie miałam takich dziwnych testów - ta druga kreska prawie jest niewidoczna, a zawsze była bardzo dobrze widoczna (nawet przy neg.teście). Także cykl pewnie na straty, a liczyłam, że bromergon pomoże i skróci cykl. Nic to, trzeba czekać.
Gratuluję Dea i Drugiraz i Minions!
Jagna, to dobrze, że dni płodne przyszłe, to znaczy, że organizm doszedł do siebie.
Atat, rozumiem Twoją bezsilnośćtrzeba wierzyć.
-
pyatii wrote:rano ze dwie-trzy malutkie kropeczki takie różowe/łososiowe, i koniec, od tego czasu czysto
pisałam nawet smsa do gina, ale napisał mi że go nie ma w mieście i będzie dopiero w poniedziałek, a ja w poniedziałek nie mogę do niego jechać bo mam egzamin a dojezdzam do niego 150 km
zobaczymymoniaaa_1988 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
cookiemonster wrote:Żyję Jagna, podczytuję Was, ale trochę się gubię, dużo nowych twarzy
Ja jestem po wizycie u nowego ginekologa i wg niego wszystko (poza prolaktyną) jest super. Kazał mi zrobić badania z wymazu, ale (chlamydia, mycoplasma i coś jeszcze) jak byłam u niego w 11dc pęcherzyka dominującego brak - i to jest pierwszy pełny cykl z bromergonem i kurcze dziś jest 14dc i testy owu dalej negatywne - mało tego, nigdy nie miałam takich dziwnych testów - ta druga kreska prawie jest niewidoczna, a zawsze była bardzo dobrze widoczna (nawet przy neg.teście). Także cykl pewnie na straty, a liczyłam, że bromergon pomoże i skróci cykl. Nic to, trzeba czekać.
Gratuluję Dea i Drugiraz i Minions!
Jagna, to dobrze, że dni płodne przyszłe, to znaczy, że organizm doszedł do siebie.
Atat, rozumiem Twoją bezsilnośćtrzeba wierzyć.
ja miałam zawsze cykl 27-28 dniowy,od jesieni ktos cos namieszał i miałam 30-31 dniowy a ovu z 14 dnia przesunęły sie na 18-19 dzien.Moze jeszcze jestes przed?Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Słuchaj, jak potrafisz się uzbroić w cierpliwość to poczekaj jeszcze. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana wiec poleciałabym na betę, która powinna po dwóch dniach po implantacji już wyjść we krwi podwyższona.
może zrobię w poniedziałek, ale muszę się zastanowić czy warto
tez jestem raptus ale tym razem ćwiczę cierpliwość07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
Jagna super wiadomości, wszystko zaczyna już dochodzić do siebie:)
Co do wina piłam lampkę dziennie-wiesz praca i jazda autem co rano,nie miałam więcej, myslalam o tym accardzie juz odrazu ale nie wiem czy przed tym hsg to dobry pomysł. .. zresztą powinnam faktycznie zapytać lekarza -
mi się raz nawet zdarzyło zrobić test 8dpo
taka niecierpliwa jestem
ale teraz już tak nie robię07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
AniaStaraczka85 wrote:Pyati i Roma witam w klubie raptusow i niecierpliwych:)
mąż mnie opieprza, że się nakręcam a potem wylewam potoki łez, wiec sikam w tajemnicy przed nim
a co najlepsze, o ironio, dwie moje ostatnie ciąże były z cykli, w których byłam pewna, że nic nie wyszło i w których zrobiłam od niechcenia jeden test po terminie miesiączki. Wyszły negatywnie, a jak się okazywało owulacja była później.
cookiemonster lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
AniaStaraczka85 wrote:Jagna super wiadomości, wszystko zaczyna już dochodzić do siebie:)
Co do wina piłam lampkę dziennie-wiesz praca i jazda autem co rano,nie miałam więcej, myslalam o tym accardzie juz odrazu ale nie wiem czy przed tym hsg to dobry pomysł. .. zresztą powinnam faktycznie zapytać lekarza
moze przed hsg to nie dobry pomysł,a z winem zartowałam he he,kieliszek dziennie to w sam razAntoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Ja sobie zawsze obiecuję, że tym razem grzecznie poczekam ale w konsekwencji obsikuję z dziką pasją tuziny testów co dziennie począwszy od 6 dpo. Oczywiście na każdym potrafię dopatrzeć się jakiegoś cienia drugiej kreski
mąż mnie opieprza, że się nakręcam a potem wylewam potoki łez, wiec sikam w tajemnicy przed nim
a co najlepsze, o ironio, dwie moje ostatnie ciąże były z cykli, w których byłam pewna, że nic nie wyszło i w których zrobiłam od niechcenia jeden test po terminie miesiączki. Wyszły negatywnie, a jak się okazywało owulacja była później.
Jak ja dobrze to znamroma lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Jagna 75 wrote:niestety ja tylko niedoczynnosc,przeciwciała mam zawsze ok ale w necie pełno o tej chorobie.Mam nadzieje ze uda ci się rozgryzc ten temat z dobrymi skutkami,dobry endokrynolog by sie przydał....w klinikach lecz.niepłodnosci mają endokrynologów,moze jesli nie masz dobrego to moze pomysl nad wizytom..
Jagna 75 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy