X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka jak byłam na monitoringu w 18dc to miałam endo 10,2mm i lekarz był zachwycony, szczerze ja też bo nigdy takiego endo nie miałam. no i ten cykl jest tym szczęśliwym i oby moje szczęście się potwierdziło 22.02

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja mam lekką niedoczynność ale przeciwciała pierwszy raz badałam. Mam bardzo dobrego endokrynologa, jadę w poniedziałek to zobaczymy co powie.

Koniecznie Sherlocku

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja sobie zawsze obiecuję, że tym razem grzecznie poczekam ale w konsekwencji obsikuję z dziką pasją tuziny testów co dziennie począwszy od 6 dpo. Oczywiście na każdym potrafię dopatrzeć się jakiegoś cienia drugiej kreski ;-) mąż mnie opieprza, że się nakręcam a potem wylewam potoki łez, wiec sikam w tajemnicy przed nim :-) a co najlepsze, o ironio, dwie moje ostatnie ciąże były z cykli, w których byłam pewna, że nic nie wyszło i w których zrobiłam od niechcenia jeden test po terminie miesiączki. Wyszły negatywnie, a jak się okazywało owulacja była później.

no znam to,w zeszłym cyklu po godzinie dopatrzyłam się pod światło dzienne cienia w miejscu drugiej kreski:))) ależ miałam wtedy galopkę:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj U lekarza I stwierdził że widzi piękny obraz tzn. ładne endometrium i dużo płynu po owulacji. Kazał migiem do domu się przytulac. Jak długo po owu utrzymuje się ten płyn?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Byłam dzisiaj U lekarza I stwierdził że widzi piękny obraz tzn. ładne endometrium i dużo płynu po owulacji. Kazał migiem do domu się przytulac. Jak długo po owu utrzymuje się ten płyn?

Niedługo wiec działania natychmiastowe

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Niedługo wiec działania natychmiastowe
    To chyba nie daliśmy rady bo nam ze 4 godziny się zeszło. Szkoda.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dołączam do Was jako staraczka z CLO. Czekam na pierwszy dzień cyklu po tabsach anty i 3-7 dc CLO. Druga połowa cyklu - luteina. Zapomniałam tylko dawkowania :D

A ja mam pytanie. Jak się czułyście po CLO? jakiekolwiek skutki uboczne? jestem strasznie podatna na różnego rodzaju "emocje" typu ból głowy, mdłości itp także strasznie się boję :(

Jagna 75 lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana jeszcze nic straconego kochana ;)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    ana jeszcze nic straconego kochana ;)
    Też mam nadzieję że moja komóreczka poczeka na jakiegoś przystojnego chłopaka... Ja nie miałam żadnych objawów. Po pierwszej tabletce miałam trochę kołatania serca ale nie wiem czy to od tego

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    To chyba nie daliśmy rady bo nam ze 4 godziny się zeszło. Szkoda.

Moze nic straconego,moze sie udało,wyjdzie w praniu za ok.dziesiec dni

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Hej dziewczyny :)

Dołączam do Was jako staraczka z CLO. Czekam na pierwszy dzień cyklu po tabsach anty i 3-7 dc CLO. Druga połowa cyklu - luteina. Zapomniałam tylko dawkowania :D

A ja mam pytanie. Jak się czułyście po CLO? jakiekolwiek skutki uboczne? jestem strasznie podatna na różnego rodzaju "emocje" typu ból głowy, mdłości itp także strasznie się boję :(

Róznie dziewczyny odczuwajà CLO,ja raczej CLO normalnie przeszlam,zaczeło mi sie dopiero przy dupku,ty masz lutke wiec pewnie pobolewanie brzucha i piersi dojdzie,standard

...no i witamy ciè na naszym goràcym wątku,oj dzieje sie u nas dzieje..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że się dzieje. Staram się poczytać wątek od początku, ale dużo stron :) no i nie zawsze posty na temat.

Na domiar złego zapomniałam, ile mam brać tego CLO, po jednej czy dwie tabletki.. przepisał mi 4 opakowania po 10 sztuk 50 mg. A mam przejść sześć cykli stymulowanych. Luteinę na pewno dwa razy dziennie po 100 mg dopochowowo.
    A na drugi domiar złego rozchorowałam się :(

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Widzę, że się dzieje. Staram się poczytać wątek od początku, ale dużo stron :) no i nie zawsze posty na temat.

Na domiar złego zapomniałam, ile mam brać tego CLO, po jednej czy dwie tabletki.. przepisał mi 4 opakowania po 10 sztuk 50 mg. A mam przejść sześć cykli stymulowanych. Luteinę na pewno dwa razy dziennie po 100 mg dopochowowo.

Dzwon do lekarza,to wazne ile ale jesli masz cztery op. na szesc cykli to wychodzi po jednej tabletce dziennie...
    Oczywiscie monitoring w trakcie?
    Mam nadzieje ze nie dotrwasz do tego szóstego cyklu i zarazisz sie wczesniej naszym wiruskiem ciązowym który ma tu mega stęzenie.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:

Witaj wśród nas:)
    Ja po clo czuje się normalnie,po lutce tez, j AK wcześniej zamiast linki brałam duphaston to miałam bardzo bolesne @@,
    Ja przeszłam juz 5 cykli z clo plus estrofem,ovitrelle i lutka,obecnie w tym cyklu nie mam stymulacji,bo prawdopodobnie będę miała hsg w przyszłym tygodniu, życzymy Ci powodzenia!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dwa dni z CLO myślałam że umieram- tak mnie głowa bolała. Później juz nic :) Zero objawów. No i od początku brania CLO czułam jajniki, mocno :)

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Ja pierwsze dwa dni z CLO myślałam że umieram- tak mnie głowa bolała. Później juz nic :) Zero objawów. No i od początku brania CLO czułam jajniki, mocno :)
    Tak,jajniki dajà czadu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie dostałam wiadomosc od przyjaciólki ze jest w ciązy,cieszę sie bardzo,choc ją pewnie to zaskoczyło.Brała antykoncepcje ale odstawiła bo zachorowała na zapalenie płatu tarczycy i okazalo sie ze kilka guzków w piersi sie utworzylo.Endokrynolog powiedzial ze to schorzenie troche poleczy,wiec antykoncepcje ma naturalną bo parametry tarczycowe przekroczone i troche potrwa zanim sie to unormuje...miesiàc temu wyleczyla sie z zapalenia ale wciàz na leku eutyrox,guzki z piersi sie wchlonèły ale antykoncepcje jeszcze odłozyła...
    I tak to jest kochane,tym którym nie zalezy albo nie chcà dostają od tak dzieciàtko a my musimy walczyc i przejsc trudnà droge do celu,niesprawiedliwe.
    Mimo to ciesze sie ze tak sie w jej sytuacji stało,a ja ciesze sie z jej szczescia.Moze jutro do niej pojade bo zapraszała,to moze tak bezposrednio sprezentuje mi wirusa :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś kochana zaraź się od niej tego Ci życze :) mnie kłuje w podbrzuszu ale tylko jak kichne...

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pisałam ale śledziłam Wasze wpisy na bieżącą. Umieram z niecierpliwości 16.02 będę testować. owulacje miałam 2.02 a od wczoraj mam wrażliwe sutki i biegunkę. Nie chce się nakręcać ale nie jest to łatwe zwłaszcza ze od 18 miesięcy widzę jedną kreskę na teście. Ten cykl jest szczególny bo na usg lekarz powiedział, że pękły dwa pęcherzyki i były dwa ciałka żółte.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• sayuri Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aniu coś tu bliźniakami pachnie;)

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Tego bólu głowy to się boję, ostatnio często nawiedzają mnie migreny.

Monitoring będę miała pod koniec każdego cyklu,czy torbiele się nie potworzyły. Monitoringu przed owu mój gin nie stosuje,wyznaczył tylko dni obowiązkowego seksu;) nawet na kartce zapisał haha;)

ania1985 lubi tę wiadomość

‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ