X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Jagna a Ty sprawdzałas hcg?
    Teraz nie,ale z 3500 to chyba juz dawno na zero spadlo,dzis 31 dni po

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka wrote:
    Dzień dobry :)

Melduję, że moja pani doktor się pomyliła i jednak ten cykl nie był skazany na niepowodzenie :)
    Wczoraj ujrzałam dwie kreski na teście :) udało mi się też zrobić wczoraj betę -wynik 80, jutro powtarzam.

Przesyłam Wam wiruski :)

Serdeczne gratulacje :-))

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka wrote:
    Dzień dobry :)

Melduję, że moja pani doktor się pomyliła i jednak ten cykl nie był skazany na niepowodzenie :)
    Wczoraj ujrzałam dwie kreski na teście :) udało mi się też zrobić wczoraj betę -wynik 80, jutro powtarzam.

Przesyłam Wam wiruski :)
    Gratuluję! Wszystkiego najlepszego dla przyszłej mamy :)

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jutro startuję z nową dawką CLO (3x1). Mam ogromną nadzieję że zadziała i będę miała piękny wielkanocny prezent.
    Jak bierzecie CLO? Przed posiłkiem czy po?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Cześć dziewczyny, podpowiedzie mi, czy zwiększanie dawki clo po dwóch dniach ma coś na celu? Tzn domyślam się, że tak, ale może któraś z Was miała mniejsza dawkę clo przez 3 dni? Kiedyś brałam clo przez 5 cykli, po 2 tabl. Teraz miałam 1,1,2,2,2 i jakoś za szybko wszystko poszło. Teraz wymyślam co tu zrobić w następnym cyklu.

Dziewczyny odpowiedzcie na pytanie kolezanki,wiem ze niektóre z was braly wieksze dawki Clo,wiecej niz jedną tabl.dziennie,czym sie wasz lekarz sugerował ze taka dawka...wiem ze jest niedziela gotujecie rosoły ale moze któras cos wie wiecej na temat dzialania clo w wièkszej dawce

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dostałam zastrzyk :)

No to teraz tyko czekac...i testowac jak @ nie przyjdzie :-) zostan z nami na wàtku bo tu sie czary dzieją

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dziewczyny odpowiedzcie na pytanie kolezanki,wiem ze niektóre z was braly wieksze dawki Clo,wiecej niz jedną tabl.dziennie,czym sie wasz lekarz sugerował ze taka dawka...wiem ze jest niedziela gotujecie rosoły ale moze któras cos wie wiecej na temat dzialania clo w wièkszej dawce

O przepraszam, ja pomidorową dzisiaj ćwiczę;) właśnie wróciłam z filharmonii z moją pociechą, rozwijam się artystycznie, hehehehe

Monia85 - ja brałam i biorę przez 5 dni po jednej tabletce, przyznam, że biorę po śniadaniu (zawsze można wytłumaczyć, że to przed obiadem)

Karollka - congrats! dawaj te wirusy ciążowe!!!!!!!!
    Dobrej niedzieli, ja pracuję ciężko przy kompie;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    O przepraszam, ja pomidorową dzisiaj ćwiczę;) właśnie wróciłam z filharmonii z moją pociechą, rozwijam się artystycznie, hehehehe

Monia85 - ja brałam i biorę przez 5 dni po jednej tabletce, przyznam, że biorę po śniadaniu (zawsze można wytłumaczyć, że to przed obiadem)

Karollka - congrats! dawaj te wirusy ciążowe!!!!!!!!
    Dobrej niedzieli, ja pracuję ciężko przy kompie;)

No ja tez wlasnie po jednej mialam...
    Pomyrdołowa mniammmm moja ulubiona,ja niestety w pracy a za 1,5godz na obiad do tesciowej(czyli nic smacznego nie zjem :-()

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 13:23

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No ja tez wlasnie po jednej mialam...
    Pomyrdołowa mniammmm moja ulubiona,ja niestety w pracy a za 1,5godz ns obiad do tesciowe(czyli nic smacznego nie zjem :-()

Jagna, jesteśmy w okresie wielkopostnym, przyjmij pokutny charakter wizyty obiadowej;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dziewczyny różnie mają, na wątku lubelskim jest dziewczyna której utrzymało się prawie 2 miesiące, pod koniec było niewiele ponad 5, ale już prawie przestało spadać. W końcu wywoływała okres luteina.
    Poczekam jeszcze pare dni,jak @ nie przyjdzie to pójde do jakiegos gina

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Poczekam jeszcze pare dni,jak @ nie przyjdzie to pójde do jakiegos gina

Ja po poronieniu czekałam na @ 44 dni także nie zawsze przychodzi jak w zegarku.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jagna, jesteśmy w okresie wielkopostnym, przyjmij pokutny charakter wizyty obiadowej;)

Tak to wlasnie odbieram,za to będzie mi wynagrodzone :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja po poronieniu czekałam na @ 44 dni także nie zawsze przychodzi jak w zegarku.
    A jakie cykle mialas bez stymulki zanim poroniłas?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu od zabiegu licząc 46 dni czekałam na okres.

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie. Czy mimo stwierdzebia lek ze nie bedzie ovu po 1 monitoringu, moze jednak być? A jesli byla 2 dni wczesniej to zobaczyl by to i ile sie utrzymuje plyn w zatoce po ovu?

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie. Czy mimo stwierdzebia lek ze nie bedzie ovu po 1 monitoringu, moze jednak być? A jesli byla 2 dni wczesniej to zobaczyl by to i ile sie utrzymuje plyn w zatoce po ovu?
    Karollka dziś o tym pisała, że jej lekarka spisała cykl na straty, a teraz w ciąży jest ;)

ScarlettKate lubi tę wiadomość

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    A jakie cykle mialas bez stymulki zanim poroniłas?

Bez stymulacji są niezbyt regularne.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,co do jedzenia i obiadkow to ja po laparo tydzień na diecie beztluszczowej,wiec zero słodkiego,tłustego, że słodyczy to tylko biszkopty,ale powiem Wam ze daje rade.

A co do @ to tez się zastanawiam czy po laparoskopii może coś się opóźnić czy nie ma to znaczenia.

Gratuluję Karolce!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:

Oczywiście ze może być ja tak miałam dwa miesiące temu,gin powiedział ze nic nie będzie w tym cyklu, a ja sobie zgadalam poziom estrogenu i wyszedł taki jaki powinien być przy owu i test owu tego dnia pozytywny:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • atat Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Takie rozwiazanie 11222 to troche jest po prostu zwiekszeniem dawki. Jakbys brala po 1,5 dziennie. W ten sposob gin powoli zwiekszaja dawke.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ