X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że masz rację. Lepiej by safe niż sorry jak to mówią;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    do 6 tygodni po por. mozna zrobic czesc badan,wiec ostatni moment by je zrobic...czy mam czekac na drugie i trzecie poronienie?Jesli cos wyjdzie to przynajmniej mozna podszepnąc lekarzowi.

a na krzepliwosc jakie robisz?

Mi lekarka kazała zrobić dopiero po 6 tygodniach także znowu co lekarz to inna opinia.
    Oprócz tych co wymienilam robiłam antytrombina III, czynnik v Leiden, czynnik mthfr, białko s, białko c. Chyba wszystkie wymienilam ale jeszcze sprawdzę, jak coś to dopisze.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przed badanie fsh lh i estradiolu mogę wziąć na noc Bromergon na prolaktyne?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka wrote:
    Dokładnie, miałam monitoring w 12 i 14 dc , pęcherzyk w 14 dc 13,7 mm, więc pani doktor powiedziała, że nic z tego nie będzie, a jak widać musiałam mieć później owulacje.
    Oby tak było
    :D
    Ja niedawno wrociłam z pracy jutro postarm sie nadrobi forum Dobrej nocki :)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny czy przed badanie fsh lh i estradiolu mogę wziąć na noc Bromergon na prolaktyne?

jesli bierzesz go codziennie to i tak stęzenie bedzie jednakowe rano czy go wezmiesz czy nie,zatem nic to nie da jesli go wezmiesz wieczorem a rano zrobisz badania.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę codziennie na wieczór Ale różnica jest bez tabletki prl wychodzi 36 A z tabletka 10. Nie wpłynie to na te hormony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 22:51

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:54

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Biorę codziennie na wieczór Ale różnica jest bez tabletki prl wychodzi 36 A z tabletka 10. Nie wpłynie to na te hormony?

nie powinno,bo przeciez na tamte hormony on nie działa

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    wiec do 6x sztuka :)
    dzieki

ewentualnie robią przerwe i próbują letrozole :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja zrobiłam i nie żałuję. Nie przyswajam kwasu foliowego a następna ciąże będę mieć na heparynie bo trzech lekarzy mi potwierdziło ze to wskazane w moim przypadku. Ale koszt badam dobija - wszystkie kosztowały nie 900zl.

a to przysfajanie kwasu foliowego to inaczej stęzenie?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Jestem po pierwszej części cyklu z CLO. Po przymusowej antykoncepcji moje jajniki ładnie się zmniejszyły i lekarz był zadowolony. Po CLO nie mam generalnie żadnych skutków ubocznych, czego bardzo się bałam. Czuję jajniki, raz lewy, raz prawy, raz oba, ale dość delikatnie. Podczas wcześniejszych cykli, kiedy nie wiedziałam, że ma PCOS bolały mnie dużo bardziej - ale to chyba nic dziwnego, skoro jajcory były dwa razy większe :D

Dziś mam 15 dc i kolejny dzień będziemy działać z mężem. Ciekawe, jaki będzie tego efekt :D

Jagna podzielam zdanie wielu forumowiczek, jesteś niemożliwą optymistką, przynajmniej dla nas :) ja niestety zapuszczona pesymistka i bardzo rzadko mam optymistyczny nastrój. Walczę z Hashimoto, oraz ze skutkami odstawienia przez męża palenia. Nerwowy bardzoooo.... Ale chyba damy radę :)

Mam ogromną nadzieję związaną z CLO, choć zdaję sobie sprawę, że może i przez 6 cykli nie wyjść. Znowu będzie wypatrywanie najmniejszej oznaki ciąży, wsłuchiwanie się w organizm, ech...

I tak, ja też myślę, jak będzie wyglądać pokój czy łóżeczko dziecka, jakie będzie miało ubranka, oglądam się za wózkami, wymyślam imiona... Pocieszam tym samym inne forumowiczki, które też tak robią :D

Nie umiem pisać optymistycznych postów, także liczę bardzo na Was, kochane :) będę zaglądać tak często, jak się da, postaram się także udzielać częściej.

Przyjmiecie mnie do swojego grona?

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sayuri:) zapraszamy serdecznie:)
    Nasza Jagna to faktycznie urodzona optymistka:))) dobrze ja poczytać,jak odpisze,odrazu się robi lepiej!

sayuri lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Sayuri :-)
    Ten cykl jednak bedzie chyba bez ovu. Tempcoraz niżej eh... Ale nast cykl z clo wwiec wtedy zobaczymy ;-)
    Trochę mi smutno ale cóż trzeba dalej walczyć ;-)

sayuri lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Sorrki że Weekand mnie nie było Ale gości zwaliło do nas trochę i zgadnijcie jaki był temat przewodni (dramat)nic mnie tak nie dołuje jak imprezy i ciotki wpadające na kawkę i jak słyszę no wiesz ty to już stara jesteś pi co ci drugie dziecko ,wiesz zegar tyka lepiej się pośpiesz itp.Mam wtedy taki obraz jak z kreskówki jak pluto dostaje w twarz z patelni i pada- to ja to patelnia a ciotka to pluto

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sayuri☺

ScarlettKate nie martw się z clo tak bywa czasem ,może organizm się może się zresetować i w następnym cyklu możesz mieć piękną owulacje.

sayuri lubi tę wiadomość

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po clo nie było owulacji wogóle i cykl 46 dni kosmicznie długi a teraz nie kazała brać i mam ładny wykresami nigdy wiec wszystko jest możliwe
    Zobaczysz będzie dobrze.

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Hej dziewczyny.

Jestem po pierwszej części cyklu z CLO. Po przymusowej antykoncepcji moje jajniki ładnie się zmniejszyły i lekarz był zadowolony. Po CLO nie mam generalnie żadnych skutków ubocznych, czego bardzo się bałam. Czuję jajniki, raz lewy, raz prawy, raz oba, ale dość delikatnie. Podczas wcześniejszych cykli, kiedy nie wiedziałam, że ma PCOS bolały mnie dużo bardziej - ale to chyba nic dziwnego, skoro jajcory były dwa razy większe :D

Dziś mam 15 dc i kolejny dzień będziemy działać z mężem. Ciekawe, jaki będzie tego efekt :D

Jagna podzielam zdanie wielu forumowiczek, jesteś niemożliwą optymistką, przynajmniej dla nas :) ja niestety zapuszczona pesymistka i bardzo rzadko mam optymistyczny nastrój. Walczę z Hashimoto, oraz ze skutkami odstawienia przez męża palenia. Nerwowy bardzoooo.... Ale chyba damy radę :)

Mam ogromną nadzieję związaną z CLO, choć zdaję sobie sprawę, że może i przez 6 cykli nie wyjść. Znowu będzie wypatrywanie najmniejszej oznaki ciąży, wsłuchiwanie się w organizm, ech...

I tak, ja też myślę, jak będzie wyglądać pokój czy łóżeczko dziecka, jakie będzie miało ubranka, oglądam się za wózkami, wymyślam imiona... Pocieszam tym samym inne forumowiczki, które też tak robią :D

Nie umiem pisać optymistycznych postów, także liczę bardzo na Was, kochane :) będę zaglądać tak często, jak się da, postaram się także udzielać częściej.

Przyjmiecie mnie do swojego grona?

Kochana trzymam kciuki,a jeśli chodzi o szukanie najmniejszej oznaki ciąży to chyba wszystkie to przerabiamy non stop

sayuri lubi tę wiadomość

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przed badaniem czystości pochwy są jakieś zalecenia czego nie wolno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:40

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1985 - u mnie jedyne co powiedział gin, to że mam być po miesiączce. Pobrał próbkę na pierwszej wizycie na monitoringu.

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ