CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:do 6 tygodni po por. mozna zrobic czesc badan,wiec ostatni moment by je zrobic...czy mam czekac na drugie i trzecie poronienie?Jesli cos wyjdzie to przynajmniej mozna podszepnąc lekarzowi.
a na krzepliwosc jakie robisz?
Mi lekarka kazała zrobić dopiero po 6 tygodniach także znowu co lekarz to inna opinia.
Oprócz tych co wymienilam robiłam antytrombina III, czynnik v Leiden, czynnik mthfr, białko s, białko c. Chyba wszystkie wymienilam ale jeszcze sprawdzę, jak coś to dopisze.
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Karollka wrote:Dokładnie, miałam monitoring w 12 i 14 dc , pęcherzyk w 14 dc 13,7 mm, więc pani doktor powiedziała, że nic z tego nie będzie, a jak widać musiałam mieć później owulacje.
Ja niedawno wrociłam z pracy jutro postarm sie nadrobi forum Dobrej nocki
-
ana1122 wrote:Dziewczyny czy przed badanie fsh lh i estradiolu mogę wziąć na noc Bromergon na prolaktyne?
jesli bierzesz go codziennie to i tak stęzenie bedzie jednakowe rano czy go wezmiesz czy nie,zatem nic to nie da jesli go wezmiesz wieczorem a rano zrobisz badania.Antoś IVF,Julisia natural
-
Biorę codziennie na wieczór Ale różnica jest bez tabletki prl wychodzi 36 A z tabletka 10. Nie wpłynie to na te hormony?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 22:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moniaaa_1988 wrote:Ja zrobiłam i nie żałuję. Nie przyswajam kwasu foliowego a następna ciąże będę mieć na heparynie bo trzech lekarzy mi potwierdziło ze to wskazane w moim przypadku. Ale koszt badam dobija - wszystkie kosztowały nie 900zl.
a to przysfajanie kwasu foliowego to inaczej stęzenie?Antoś IVF,Julisia natural
-
Hej dziewczyny.
Jestem po pierwszej części cyklu z CLO. Po przymusowej antykoncepcji moje jajniki ładnie się zmniejszyły i lekarz był zadowolony. Po CLO nie mam generalnie żadnych skutków ubocznych, czego bardzo się bałam. Czuję jajniki, raz lewy, raz prawy, raz oba, ale dość delikatnie. Podczas wcześniejszych cykli, kiedy nie wiedziałam, że ma PCOS bolały mnie dużo bardziej - ale to chyba nic dziwnego, skoro jajcory były dwa razy większe
Dziś mam 15 dc i kolejny dzień będziemy działać z mężem. Ciekawe, jaki będzie tego efekt
Jagna podzielam zdanie wielu forumowiczek, jesteś niemożliwą optymistką, przynajmniej dla nasja niestety zapuszczona pesymistka i bardzo rzadko mam optymistyczny nastrój. Walczę z Hashimoto, oraz ze skutkami odstawienia przez męża palenia. Nerwowy bardzoooo.... Ale chyba damy radę
Mam ogromną nadzieję związaną z CLO, choć zdaję sobie sprawę, że może i przez 6 cykli nie wyjść. Znowu będzie wypatrywanie najmniejszej oznaki ciąży, wsłuchiwanie się w organizm, ech...
I tak, ja też myślę, jak będzie wyglądać pokój czy łóżeczko dziecka, jakie będzie miało ubranka, oglądam się za wózkami, wymyślam imiona... Pocieszam tym samym inne forumowiczki, które też tak robią
Nie umiem pisać optymistycznych postów, także liczę bardzo na Was, kochanebędę zaglądać tak często, jak się da, postaram się także udzielać częściej.
Przyjmiecie mnie do swojego grona? -
Cześć Sayuri:) zapraszamy serdecznie:)
Nasza Jagna to faktycznie urodzona optymistka:))) dobrze ja poczytać,jak odpisze,odrazu się robi lepiej!sayuri lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, Sorrki że Weekand mnie nie było Ale gości zwaliło do nas trochę i zgadnijcie jaki był temat przewodni (dramat)nic mnie tak nie dołuje jak imprezy i ciotki wpadające na kawkę i jak słyszę no wiesz ty to już stara jesteś pi co ci drugie dziecko ,wiesz zegar tyka lepiej się pośpiesz itp.Mam wtedy taki obraz jak z kreskówki jak pluto dostaje w twarz z patelni i pada- to ja to patelnia a ciotka to plutoStarania od marca 2014
4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
Niski progesteron,niedobór wit.d3
09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
10.07.20016 [ *] -
Witaj Sayuri☺
ScarlettKate nie martw się z clo tak bywa czasem ,może organizm się może się zresetować i w następnym cyklu możesz mieć piękną owulacje.sayuri lubi tę wiadomość
Starania od marca 2014
10.07.20016 [ *] -
U mnie po clo nie było owulacji wogóle i cykl 46 dni kosmicznie długi a teraz nie kazała brać i mam ładny wykresami nigdy wiec wszystko jest możliwe
Zobaczysz będzie dobrze.Starania od marca 2014
10.07.20016 [ *] -
sayuri wrote:Hej dziewczyny.
Jestem po pierwszej części cyklu z CLO. Po przymusowej antykoncepcji moje jajniki ładnie się zmniejszyły i lekarz był zadowolony. Po CLO nie mam generalnie żadnych skutków ubocznych, czego bardzo się bałam. Czuję jajniki, raz lewy, raz prawy, raz oba, ale dość delikatnie. Podczas wcześniejszych cykli, kiedy nie wiedziałam, że ma PCOS bolały mnie dużo bardziej - ale to chyba nic dziwnego, skoro jajcory były dwa razy większe
Dziś mam 15 dc i kolejny dzień będziemy działać z mężem. Ciekawe, jaki będzie tego efekt
Jagna podzielam zdanie wielu forumowiczek, jesteś niemożliwą optymistką, przynajmniej dla nasja niestety zapuszczona pesymistka i bardzo rzadko mam optymistyczny nastrój. Walczę z Hashimoto, oraz ze skutkami odstawienia przez męża palenia. Nerwowy bardzoooo.... Ale chyba damy radę
Mam ogromną nadzieję związaną z CLO, choć zdaję sobie sprawę, że może i przez 6 cykli nie wyjść. Znowu będzie wypatrywanie najmniejszej oznaki ciąży, wsłuchiwanie się w organizm, ech...
I tak, ja też myślę, jak będzie wyglądać pokój czy łóżeczko dziecka, jakie będzie miało ubranka, oglądam się za wózkami, wymyślam imiona... Pocieszam tym samym inne forumowiczki, które też tak robią
Nie umiem pisać optymistycznych postów, także liczę bardzo na Was, kochanebędę zaglądać tak często, jak się da, postaram się także udzielać częściej.
Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Kochana trzymam kciuki,a jeśli chodzi o szukanie najmniejszej oznaki ciąży to chyba wszystkie to przerabiamy non stopsayuri lubi tę wiadomość
Starania od marca 2014
10.07.20016 [ *] -
Dziewczyny czy przed badaniem czystości pochwy są jakieś zalecenia czego nie wolno?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:40
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian