X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelka_mis wrote:
    Ania1985 - u mnie jedyne co powiedział gin, to że mam być po miesiączce. Pobrał próbkę na pierwszej wizycie na monitoringu.
    Stelka_mis dzięki. Czyli wstrzemięźliwości nie trzeba robić:)

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• roma Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, ja robiłam toczeń i przeciwciała antykardiolipinowe. Wszystko wyszło u mnie ok, ale mimo to gin zapowiedziała, że kolejna ciąża na lekach będzie, tyle że nie będą refundowane. Znajoma z tego forum podpowiedziała mi natomiast, żeby iść do immunologa który może mimo dobrych badań wystawić zaświadczenie i masz wtedy refundowane leki. Moja gin kazała robić te badania zaraz po poronieniu, bo potem niektóre przeciwciała mogą zanika, ale jak pisały dziewczyny co lekarz to inna opinia. Ja też zapłaciłam za nie ok 150 zł. Warto zrobić tez homocysteinę - jest ona podwyższona przy trombofili, kosztuje ok. 30 zł i jak wyjdzie podwyższona to jest to znak, że warto iść tym tropem i zrobić bardziej szczegółowe a więc i dużo droższe badania. Mi genetyk obiecał skierowanie na badania w kierunku trombofili po badaniu kariotypu bo wyszła mi homocysteina podwyższona. I kochana - gdybym ja wiedziała że stracę aż 3 ciąże to szukałabym przyczyn od razu. Tym bardziej, że potem i tak za większość musisz sama sobie zapłacić.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • atat Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, ja robiłam, prawie wszystkie badania po poronieniach, oczywiście na własną ręke, po dopiero po 3 lekarze sami z siebie zapisują.
    Robilam:
    Przeciewciala ANA
    Białko C
    Białko S
    Toczeń
    homocysteina
    Krzepniecie
    Fibrynogen
    Wit D
    kwas foliowy
    pc antykardiolipinowe w obu klasach
    czynnik reumatoidalny w obu klasach

Nawet nie chce pamietac ile to kosztowało.
    Na część wyłudziłam skierowania. Większość niestety płatne. Ale za same badanie krwi chyba zamknelam sie w 1500.

Nadal niestety nie zrobiłam tych mutacji genow.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze czynnik v leiden i Waaler rose.
    Duże tego było, chyba jeszcze cos pominelam.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aisza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam do sprzedania jedno opakowanie clo, jak ktoś chętny poproszę priv ;) cena: 20zł z przesyłką, data ważności: kwiecień 2020 r.

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jagna, ja robiłam toczeń i przeciwciała antykardiolipinowe. Wszystko wyszło u mnie ok, ale mimo to gin zapowiedziała, że kolejna ciąża na lekach będzie, tyle że nie będą refundowane. Znajoma z tego forum podpowiedziała mi natomiast, żeby iść do immunologa który może mimo dobrych badań wystawić zaświadczenie i masz wtedy refundowane leki. Moja gin kazała robić te badania zaraz po poronieniu, bo potem niektóre przeciwciała mogą zanika, ale jak pisały dziewczyny co lekarz to inna opinia. Ja też zapłaciłam za nie ok 150 zł. Warto zrobić tez homocysteinę - jest ona podwyższona przy trombofili, kosztuje ok. 30 zł i jak wyjdzie podwyższona to jest to znak, że warto iść tym tropem i zrobić bardziej szczegółowe a więc i dużo droższe badania. Mi genetyk obiecał skierowanie na badania w kierunku trombofili po badaniu kariotypu bo wyszła mi homocysteina podwyższona. I kochana - gdybym ja wiedziała że stracę aż 3 ciąże to szukałabym przyczyn od razu. Tym bardziej, że potem i tak za większość musisz sama sobie zapłacić.

Anty TPO,TG
    przeciwjądrowe ANA,ANA2 ,tego tocznia,IgG IgM,krzepliwosc krwi,stęzenie kwasu foliowego,białko,CRP
    To badania które chce zrobic,dolącze jeszcze te homocysteine skoro tak radzisz.Wyjdzie jakies 550zl ale przynajmniej cos sprawdze,bede spac spokojniej ze swiadomoscią ze cos zrobiłam i cos wiem

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do immunologa trzeba miec skierowanie?
    Jesli tak,to czy gin wypisuje czy zwykly lekarz tez moze?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny czy przed badaniem czystości pochwy są jakieś zalecenia czego nie wolno?

Ja zawsze jeden dzien powstrzymywałam sie,ale jakie wskazania to nie wiem

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja bez problemu dostałam od rodzinnej. Idę w przyszły poniedziałek, zobaczymy co wywalczę:-) zależy mi na tym zaświadczeniu żeby mieć refundację i mam nadzieję, że dostanę skierowanie na jakieś badania.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• atat Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Ja byłam u hematologa - tylko w luxmedzie, więc bez skierowania.
    Ale niestety prawie żadne badania nie sa refundowane ze względu na poronienie.
    Gin też może sporo badań zlecić, jeśli masz z nim dobry kontakt to zapytaj wprost które może zlecić na NFZ.
    Ja po pierwszym poronieniu już sporo zrobiłam, oczywiście na własna ręke.
    Mało jest lekarzy, którzy sami się za to wezmą. U mnie wiek odegral duza role. Zrozumieli ze mi sie spieszy,

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silvia wrote:
    Dzień dobry, Sorrki że Weekand mnie nie było Ale gości zwaliło do nas trochę i zgadnijcie jaki był temat przewodni (dramat)nic mnie tak nie dołuje jak imprezy i ciotki wpadające na kawkę i jak słyszę no wiesz ty to już stara jesteś pi co ci drugie dziecko ,wiesz zegar tyka lepiej się pośpiesz itp.Mam wtedy taki obraz jak z kreskówki jak pluto dostaje w twarz z patelni i pada- to ja to patelnia a ciotka to pluto
    Trzeba bylo w realu taką patelnią przywalic ciotkom,moze wreszcie zaspokoiłyby swoją ciekawosc na dluzej :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Trzeba bylo w realu taką patelnią przywalic ciotkom,moze wreszcie zaspokoiłyby swoją ciekawosc na dluzej :-)
    Oj Taaaaak.... jaką miałam ochotę nawet nie wiesz wyobraźnia mi działała ze hej

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja bez problemu dostałam od rodzinnej. Idę w przyszły poniedziałek, zobaczymy co wywalczę:-) zależy mi na tym zaświadczeniu żeby mieć refundację i mam nadzieję, że dostanę skierowanie na jakieś badania.

To dobrze wiedziec bo chodze do rodzinnego takiego staruszka doktorka i co bym nie chciala to przepisuje,moze da mi to skierowanie.
    A co mówiłas zeby dostac skierowanie,tylko tyle ze poroniłas czy na podstawie juz jakichs badan?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ja byłam u hematologa - tylko w luxmedzie, więc bez skierowania.
    Ale niestety prawie żadne badania nie sa refundowane ze względu na poronienie.
    Gin też może sporo badań zlecić, jeśli masz z nim dobry kontakt to zapytaj wprost które może zlecić na NFZ.
    Ja po pierwszym poronieniu już sporo zrobiłam, oczywiście na własna ręke.
    Mało jest lekarzy, którzy sami się za to wezmą. U mnie wiek odegral duza role. Zrozumieli ze mi sie spieszy,

Raczej u nas z ginami na nfz to mozna sie umówic jedynie na wiz.prywatnà,nic dla czlowieka nie chcą zrobic bo dbajà o to by utrzymac osrodek przy zyciu,dlatego rok temu ucieklam z tamtąd bo nic nie szlo załatwic a moje wizyty robily sie zbyt uciàzliwe a takich pacjentów muszà unikac by nie zamknęli osrodka...kurczaczki,ale od srody mam urlop pare dni to pojade gdzies i obadam teren,moze kogos znajde

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:35

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to jest chore :/ ja z moja mutacja musze brać zastrzyki przeciwzakrzepowe całą ciążę, potwierdziło mi to trzech lekarzy ale nie należy mi się przy niej refundacja. Różnica w cenach - z refundacją 10 ampułek kosztuje 12 zł a bez refundacji 114 zł. Czyli miesięczny koszt zastrzyków prawie 350 zł. Ale bez nich prawdopodobnie znowu stracę ciąże.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Stelka_mis dzięki. Czyli wstrzemięźliwości nie trzeba robić:)

Nam lekarz nic nie mówił, więc się nie powstrzymywaliśmy :P Ogólnie jak raz zapytałam lekarza, ile przed oddaniem nasienia trzeba się powstrzymywać, to powiedział: jak się wam chce, to co się będziecie męczyć? :D Ale wiadomo, że czasem trzeba ;)

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
  • roma Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Bo to jest chore :/ ja z moja mutacja musze brać zastrzyki przeciwzakrzepowe całą ciążę, potwierdziło mi to trzech lekarzy ale nie należy mi się przy niej refundacja. Różnica w cenach - z refundacją 10 ampułek kosztuje 12 zł a bez refundacji 114 zł. Czyli miesięczny koszt zastrzyków prawie 350 zł. Ale bez nich prawdopodobnie znowu stracę ciąże.
    moniaaa a próbowałaś z tym zaświadczeniem? Znajoma, która poroniłam 2 razy z rzędu dostała takie zaświadczenie od hematologa / immunologa mimo dobrych badań na toczeń i przeciwciała antykardiolipinowe i na podstawie tego zaświadczenia będzie miała refundację. Taką mam informację od niej, sama będę w poniedziałek u lekarza to dam znać jakie efekty.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• roma Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To dobrze wiedziec bo chodze do rodzinnego takiego staruszka doktorka i co bym nie chciala to przepisuje,moze da mi to skierowanie.
    A co mówiłas zeby dostac skierowanie,tylko tyle ze poroniłas czy na podstawie juz jakichs badan?
    Ja poroniłam 2 razy z rzędu a w sumie 3 razy w życiu więc kwalifikuje się to pod poronienia nawykowe. Lekarka pytała co napisać na skierowaniu i kazałam jej napisać "diagnostyka poronień nawykowych". Twój może Ci napisać po prostu "diagnostyka poronienia". Żadnych badań jej nie przedstawiałam.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    moniaaa a próbowałaś z tym zaświadczeniem? Znajoma, która poroniłam 2 razy z rzędu dostała takie zaświadczenie od hematologa / immunologa mimo dobrych badań na toczeń i przeciwciała antykardiolipinowe i na podstawie tego zaświadczenia będzie miała refundację. Taką mam informację od niej, sama będę w poniedziałek u lekarza to dam znać jakie efekty.

Nie próbowałam bo przyznam szczerze że nie wiedziałam że istnieje taka możliwość. Stwierdziliśmy z mężem że po prostu musimy kupować te zastrzyki bo innego wyjścia nie mamy. Ale muszę się zainteresować tym hematologiem. Tylko ze jak mam iść do mojego ośrodka po jakieś skierowanie to mi się odechciewa.
    Ostatnio poszłam po receptę na leki na astmę, miałam zlecenie od pulmonologa. Raz że musiałam rodzinnemu przeczytać nazwę leku bo zamiast 160 przeczytał 16 chociaż było naprawdę wyraźnie napisane to 10 minut mi zajęło wytłumaczenie mu ze wyszłam mąż i zmieniłam nazwisko i ze recepty pani w rejestracji wydrukowala mi na nowe nazwisko ale on w karcie którą na na biurku będzie miał stare nazwisko bo pielęgniarka nie zdążyła go zmienić bo wyciągam kartę telefonicznie. Noo nie potrafił tego zrozumieć :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • roma Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrzymaj się do przyszłego poniedziałku, powiem Ci jak to wygląda po mojej wizycie. Chociaż pewnie też zależy od hematologa / immunologa czy wystawi czy nie...

25.05.2010 Aniołek 9 tc

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ