X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ale to wtedy inny wyniki wyjdzie. Nie wiem też już sama
    Ih dzieli sie przez fsh,wynik dobry to okolo 1

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    A ta mutacja z czego ci wyszla,jakie badanie wykazalo?
    Jagna, ja dzięki informacjom od moni poczytałam o tej mutacji i trafiłam na informację, że przy niej bardzo często podwyższona jest homocysteina. Pomyślałam więc, że łatwiej jest wydać 30 zł na to badanie niż kilka stówek na badanie mutacji. Wiadomo, że nie zawsze jak jest mutacja to homocysteina jest podwyższona, ale wujek Google twierdzi, że często. Jeśli wyjdzie podwyższona to jest to wskazane do badań na mutacje. U mnie wyszła podwyższona i tą drogą mam obiecane badania na NFZ zaraz po tym jak zrobią mi kariotyp - wiadomo, jak na NFZ to nie może być wszystko na raz żeby zwykłemu obywatelowi przypadkiem za łatwo nie było ;-) co do terminu badania - wydaje mi się, że przeciwciała mogą zaniknąć, ale mutacje chyba można robić w dowolnym momencie...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ih dzieli sie przez fsh,wynik dobry to okolo 1
    Jagna to wyniki 0.78 to chyba nie jest zły? trochę niski. Czytałam że może świadczyc o niskim progest. I niedomodze ciałka żółtego. mam często plamienia przed miesiączka I raz trafiło mi się że pani doktor powiedziała mi że nie widzi ciałka zoltego ale jakoś nigdy nie myślałam nad tym dokładniej.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    beta HCG: 551,50 mIU/ml
    Progesteron: 57,08 ng/ml

cookiemonster, Amc, 230515, Elina, mamakejti lubią tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Dziewczyny
    beta HCG: 551,50 mIU/ml
    Progesteron: 57,08 ng/ml

Gratuluję! U mnie dr Mańka potwierdził dzisiaj owulacje ;) trzymaj kciuki ;)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina, brawo! super wyniki!
    A wrócę do mojego wcześniejszego pytania: dlaczego tak szybko zdecydowaliście się na klinikę? bo rozumiem, że po niecałym roku starań?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań, ja miałam też V czynnik Leidena, zespół antyfosfolipidowy, układ krzepnięcia, antykoagulant tocznia, tarczycowe wszystkie. Na własną rękę FSH, LH, PRL, testosteron, estradiol, AMH, progesteron, wit.D, kwas foliowy, posiew moczu. Ostatnio wymaz z pochwy: mycoplasma, ureaplasma, chlamydia.
    I z tego wszystkiego wyszedł niski progesteron, hiperprolaktynemia, wit.D w dolnej granicy i paciorkowiec w moczu (dziś powt po dwóch tyg antybiotyków). Czyli niby jest dobrze, ale jednak dobrze nie jest. Fakt jest taki, że od jakiegoś czasu nasze wspólne działania nocne ograniczają się do owu/dzień po, bo potem mamy okres dłuższy bez seksu i może to jest błąd? Bo jeżeli owu się przesuwa, to wiadomo, ale kurcze, jesteśmy zwyczajnie chyba zmęczeni.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Gratuluję! U mnie dr Mańka potwierdził dzisiaj owulacje ;) trzymaj kciuki ;)
    wierze, że i Tobie przyniesie szczęście :)

cookiemonster Byłam u 3 lekarzy, który zbagatelizowali mój problem.
    6 cykli z clo bez monitoringu.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdy zapytałam lekarza o lek na pęknięcie pęcherzyka to usłyszałam, że " nie chce ingerować, aż tak bardzo w mój organizm"

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    wierze, że i Tobie przyniesie szczęście :)

cookiemonster Byłam u 3 lekarzy, który zbagatelizowali mój problem.
    6 cykli z clo bez monitoringu.
    No, ale własnie chodzi mi o to dlaczego tak szybko dostałas CLO? bo rozumiem, że po 5 miesiącach gdzieś starań? Były jakieś przesłanki? Bo normalnie powinno się około roku czekać i potem dopiero chyba, że wiadomo, że coś się dzieje.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, juz wiem:) pcos.
    Czyli cos co mialam wmawiane cale zycie:)

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jagna to wyniki 0.78 to chyba nie jest zły? trochę niski. Czytałam że może świadczyc o niskim progest. I niedomodze ciałka żółtego. mam często plamienia przed miesiączka I raz trafiło mi się że pani doktor powiedziała mi że nie widzi ciałka zoltego ale jakoś nigdy nie myślałam nad tym dokładniej.
    Nie wydaje mi sie by był za niski,lekarz jednak zna ocene tego wyniku,ja dopiero bede robic te badania wiec tyle wiem co wyczytałam,ale na moje oko jest ok

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle bezowulacyjne.
    Rok przed straniem stwierdzili pcos

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia gratulacje:) to normalnie jakiś szczęśliwy wątek!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa i chcialam powiedziec wam co i jak u mnie moze mi pomozecie w problemie:) rowniez mam Pcos i lecze sie Clo jednak problem w tym ze lek nie podzialal jak mial jestem teraz 3 cykl stymulowana i mam max dawke bo wczesniejsze cykle z mniejszymi dawkami nie pomogl owu nie bylo:( moze ktos tak mial? Ze na poczatku nie pomogl dopiero pozniej???

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Hej jestem tu nowa i chcialam powiedziec wam co i jak u mnie moze mi pomozecie w problemie:) rowniez mam Pcos i lecze sie Clo jednak problem w tym ze lek nie podzialal jak mial jestem teraz 3 cykl stymulowana i mam max dawke bo wczesniejsze cykle z mniejszymi dawkami nie pomogl owu nie bylo:( moze ktos tak mial? Ze na poczatku nie pomogl dopiero pozniej???

witaj cieplutko :-)
    jak długie masz cykle,w jakich dniach cyklu miałas monitoring,były jakies pęcherzyki i jakiej wielkosci?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) cykle mam ksiazkowe bo od sierpnia na Duphastonie takze 26,27,28 dniowe. A pecherzyki na coz w pierwszym m.cu to w 12dc 11mm i liczne mniejsze w drugim w podwojonej dawce Clo juz troszke wiekszy ale tez bez szalu teraz w srode bedzie moj 12dc w max dawce to zobacze czy cos sie ruszylo :))

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Hej :) cykle mam ksiazkowe bo od sierpnia na Duphastonie takze 26,27,28 dniowe. A pecherzyki na coz w pierwszym m.cu to w 12dc 11mm i liczne mniejsze w drugim w podwojonej dawce Clo juz troszke wiekszy ale tez bez szalu teraz w srode bedzie moj 12dc w max dawce to zobacze czy cos sie ruszylo :))

niom troszku małe te jajca,moze po tej max dawce urosną większe.
    CLO to róznie działa,albo działa od razu,albo efekty są po kilku cyklach albo wcale nie ma reakcji.
    Trudno powiedziec,trzeba czekac,moze te twoje leniwe jajeczka skuszą sie na lek i wreszcie cos na monitoringu bedzie mozna popodziwiac.
    Jesli CLO nie zadziała to moze letrozole pomogą,ponoc mają lepszą skutecznosc ale to juz lekarzowi podpowiedz,tymczasem czekamy na ten 12dc(sroda)juz trzymam kciuki by były piękne okazy albo choc jeden-ten najwazniejszy jajec :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak nic teraz nie wychoduje to musze pogadac o zmiane leku bo szkoda zdrowia jak nie dziala :) ale nadzieja jeszcze w tym cyklu jest :) juz tak sie zastanawiam moze zaczne gadac do moich jajnikow hihi dziekuje bardzo ze mnie przygarnelyscie do swojej gromadki :) zycze wszystkim powodzenia i dobranoc;)

silvia lubi tę wiadomość

• silvia Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień dobry wszystkim i miłego dnia ,a ja lecę do pracy.:-)

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ