CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka witamy Cię
za mną juz 5 cykli z clo,u mnie było dziwnie bo zaczęłam od dawki minimalnej czyli pół tabletki i w pierwszym miesiącu wow jeden duży pęcherzyk, potem coraz mniejsze i w jednim cyklu juz wogole nic nie było. .. także jestem po 5 cyklu w którym brałam całą tabletkę i urosły 4,a teraz jestem w cyklu bez stymulacji bo miałam w czwartek laparoskopie bo jak się domyślasz nic znów nie wyszło.
Dziewczyny a mam pytanie-jestem w 22 dc i w zasadzie od soboty pobolewa mnie brzuch jak na @,nigdy mi się tak wcześnie nie zdarzało,myślicie że to moze być po laparoskopii? Histereskopia tez odrazu została zrobiona,na @ jeszcze za wcześnie, chyba że coś się przesunie? -
AniaStaraczka85 wrote:Alutka witamy Cię
za mną juz 5 cykli z clo,u mnie było dziwnie bo zaczęłam od dawki minimalnej czyli pół tabletki i w pierwszym miesiącu wow jeden duży pęcherzyk, potem coraz mniejsze i w jednim cyklu juz wogole nic nie było. .. także jestem po 5 cyklu w którym brałam całą tabletkę i urosły 4,a teraz jestem w cyklu bez stymulacji bo miałam w czwartek laparoskopie bo jak się domyślasz nic znów nie wyszło.
Dziewczyny a mam pytanie-jestem w 22 dc i w zasadzie od soboty pobolewa mnie brzuch jak na @,nigdy mi się tak wcześnie nie zdarzało,myślicie że to moze być po laparoskopii? Histereskopia tez odrazu została zrobiona,na @ jeszcze za wcześnie, chyba że coś się przesunie?
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dzień dobry!
Ja zaczynam nowy cykl, Ktoś ze mną?
EDIT: z optymistycznych rzeczy, cykl trwał 31 dni, faza lutealna równiutko 14 dni, pierwszy raz od roku. Może ten bromergon jednak pomaga?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:02
-
cookiemonster wrote:Dzień dobry!
Ja zaczynam nowy cykl, Ktoś ze mną?
EDIT: z optymistycznych rzeczy, cykl trwał 31 dni, faza lutealna równiutko 14 dni, pierwszy raz od roku. Może ten bromergon jednak pomaga?cookiemonster lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry wszystkim
dziekuje raz jeszcze za mile przyjecie
Aniastaraczka ja po histeroskopii nie czulam zadnych boli przed @ ale dziewczyna co byla ze mna to mowi ze po zabiegu wie juz ze @ nadchodzi a wczesniej nie bolalo ja nic.
Ale sniegiem posypalo -
nick nieaktualny
-
Hej.
Po pierwsze Jagna dzięki za link, który podałaś jakiś czas temu. Nigdzie nie widziałam tak dokładnie i kompletnie wyłożonego materiału o hormonach i cyklu.
Ja mam dziś 16 dc, nie wiem, czy owu była, jajniki czuję po CLO, ale dziś już jakby słabiej. Od dziś luteina 100 mg dwa razy dziennie dopochwowo.
Mój gin, ten sam, do którego chodzi Płatek szkarłatny, nie monitoruje przed owu. Uważa, że to niepotrzebny stres dla pacjentki, bo potem na siłę się bzyka i nie myśli o niczym innym. Mam do niego przyjść pod koniec cyklu i wtedy zobaczy, co się urodziło. Wiem, że wiele z was monitoruje się przed owu.
To mój pierwszy cykl z CLO, stchórzyłam przed dawką, jaką dał mi gin, czyli 100 mg, brałam tylko 50 mg. Miałam bardzo regularne cykle, aż nienormalne, jak na PCOS. I byłam święcie przekonana, że owulowałam... nawet wcześniejsze monitoringi u mojej byłej gin to potwierdzały.
Nowy gin wyjaśnił mi jednak, że regularny cykl miesięczny nie jest równoznaczny z wyregulowaniem gospodarki hormonalnej, i dopiero, jak hormony się wyrównają, będzie można mówić o regularnych cyklach. A to, że nawet owulacja była, nie znaczy, że uwolniła się dojrzała komórka jajowa. Także liczę na to CLO, że komórka jajowa będzie dojrzała, nie przylepi się do pęcherzyka i znajdzie najsilniejszego plemniczka -
Tak sayuri masz rację, moj gin. Tez mi mówił ze owulacja znaczy ze ta komórka zostanie uwolniona,a czasami jest tak ze rosną pęcherzyki wydaje się że będzie owulacja, jest pik lh i test owu pozytywny a komórka z jakichś powodów się nie wydostaje z jajnika...dlatego zawsze trąba sprawdzać po owulacji na usg jak wygląda sytuacja,mój poprzedni gin sprawdzał tylko czy pęcherzyki rosną i nic poza tym i tylko faszerowal mnie lekami i zmieniał dni ich podawania,ech szkoda gadać,dobrze że już jestem pod dobrą opieka i działanie przynajmniej jest konkretne,nie działa jedno to padamy dalej
-
nick nieaktualnyU mnie tez lekarz nie robi monitoringu tylko chce w 12dc zrobic wynik Estradiolu bo jemu to wiecej powie niz obraz , jednak sama chodze na monitoring bo chce wiedziec co i jak
jak bedzie dobry wynik mam wziasc Pregnyl i sie starac . Zobaczymy jak bedzie jutro monitoring i wynik
a wy dziewczyny podczas brania Clo czylyscie jajniki ??
Elina lubi tę wiadomość
-
Alutka82 wrote:U mnie tez lekarz nie robi monitoringu tylko chce w 12dc zrobic wynik Estradiolu bo jemu to wiecej powie niz obraz , jednak sama chodze na monitoring bo chce wiedziec co i jak
jak bedzie dobry wynik mam wziasc Pregnyl i sie starac . Zobaczymy jak bedzie jutro monitoring i wynik
a wy dziewczyny podczas brania Clo czylyscie jajniki ??
kochana wierzę że się uda ja też tak miałam jak ty clo pregnyl i potem ovitrelle. monitoringu nie miałam tylko sprawdzane było czy rosną jajeczka i się udało. a ile masz pregnylu bo ja miałam dwa zastrzyki.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
michasia-K wrote:Dziewczyny
beta HCG: 551,50 mIU/ml
Progesteron: 57,08 ng/ml
gratuluje kochana to wpadaj do nas na fioletową w ciąży ogólnie a dalej pażdziernikowe mamusie 2016. zapraszamy. ja wpadam do dziewczyn tutaj bo dzięki nim mi się udało nie podawałam się trzymały mnie w ryzach i bardzo jestem im wdzięczna. i teraz ja wpadam żeby je wesprzeć.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nick nieaktualnysayuri wrote:Ja bardzo czuję jajca. Oba. Na zmianę raz jeden, raz drugi. A do tego od samego początku brania CLO było mi bardzo wilgotno
aż mąż narzekał, że mnie wcale "nie czuje"
czuje bardziej jeden jaknik niz drugi ale lepiej ten niz wogole widze
Elina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElina wrote:kochana wierzę że się uda ja też tak miałam jak ty clo pregnyl i potem ovitrelle. monitoringu nie miałam tylko sprawdzane było czy rosną jajeczka i się udało. a ile masz pregnylu bo ja miałam dwa zastrzyki.
Elina lubi tę wiadomość
-
Alutka82 wrote:Hihihi no to moze nareszcie Clo mi pomoze bo tez tak czuje
czuje bardziej jeden jaknik niz drugi ale lepiej ten niz wogole widze
kochana a ile masz przepisanych tych pregnyl ?? u mnie też nie było monitoringu tylko lekarzkazał zrobić estriadol bo miałam 50 około przy clo a po pregnylu 467 i kazał wziąść wtedy mi ovitrelle i jeden dzień odczekać a potem przez pięć dni starać się 3 razy dziennie.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nick nieaktualnyElina wrote:kochana a ile masz przepisanych tych pregnyl ?? u mnie też nie było monitoringu tylko lekarzkazał zrobić estriadol bo miałam 50 około przy clo a po pregnylu 467 i kazał wziąść wtedy mi ovitrelle i jeden dzień odczekać a potem przez pięć dni starać się 3 razy dziennie.
Elina lubi tę wiadomość
-
Alutka ovitrelle to tak jak pregnyl zastrzyk który powoduje pęknięcie pęcherzyka i uwolnienie komórki jajowej.ja tez brałam kiedyś pregnyl a w ostatnim stymulowanym cyklu ovitrelle i wtedy czułam jajnik,od samego clo nic nie czulam:)
Elina lubi tę wiadomość
-
Alutka82 wrote:Mam 2 zastrzyki w sumie 10000 jednostek. Ile czasu sie staralas? Za ktorym razem udalo Ci sie? I bardzo bardzo gratuluje ze sie udalo
ja też miałam dwa tak jak ty straliśmy się ogólnie 3 lata i zdecydowaliśmy się na klinikę w klinice po 3 miesiącach się udało. dwa bez niczego tylko duphaston a trzeci styczeń to z clo pregnyl i ovitrelle.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]