CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
odkąd lekarz przepisał mi CLO i duphaston to Was tak sobie podczytuję
... a że w podobnym temacie jesteśmy to czasem się wbiję w Wasze rozmówki
mam nadz. że nie macie nic przeciwko.
ja duhast. mam brać od 16 do 25 dc. a Clo od 5 do 10.
Dziś mój 19 dc więc branie CLO jeszcze przede Mną....
Wiecie tylko Mnie tak zastanawia że Wy wszystkie miałyście tyle wyników robionych.... a ja praktycznie nic. od pół roku nie mogę zajść w ciąże..poszłam teraz na usg ... brak dominującego pęcherzyka i od razu przepisał mi CLO.... lekarz nie zlecił mi żadnych badań. sama na własną rękę zbijam TSH od listopada i z 4 spadło mi teraz do 3,3 ..... nie miałam robionych wyników progesteronu ,estradiolu... i wielu innych......
Elina lubi tę wiadomość
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
michasia-K wrote:Moj progesteron wczorajszy to 58 ng/ml
Luteiny lekarz nie kazal mi brac po ostatnim monitoringu.
Ja jak go wczoraj zapytałam czy brać luteine albo duphaston to dostałam odpowiedz : "a po co?"03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Elina wrote:tak jagna mi lekarz powiedział że będę brać do 9tygodnia albo 12 tygodnia zależy jak to wszystko będzie wyglądać. ja 9 marca mam kolejną wizytę. jak będę wiedzieć co i jak to wam napisze.
czyli tak jak pisałam w pierwszym trymestrze tylko dupek...oczywiscie czekamy na wiesci,moze juz wkleisz pierwszą fote z usgElina lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Alutka82 wrote:Ja mam tylko pregnyl nigdy nie slyszalam o ovitrell nawet gin nie wspomniala . Musze z nia pogadac. A jak tam endo bylo u was przy stymulacji ? Bo mnie troche straszyli ze po Clo jest zle.
kochana nie denerwój się na mnie clo też nie zadziałał i wszystko jest ok teraz. głowa do góry nie przejmuj się mi lekarz mówił że czasami też tak jest że clo nie działa na każdą kobietę.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
moniaaa_1988 wrote:Ja jak go wczoraj zapytałam czy brać luteine albo duphaston to dostałam odpowiedz : "a po co?"
Bo mnie nie, a za kazdym razem zapominalam sie go zapytać.
Gabryska- ja bym zrobila sobie dla wlasnego spokoju badania hormonow. Dziwne, ze lekarz Ci nie zalecił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:40
-
Alutka82 wrote:Ja mam tylko pregnyl nigdy nie slyszalam o ovitrell nawet gin nie wspomniala . Musze z nia pogadac. A jak tam endo bylo u was przy stymulacji ? Bo mnie troche straszyli ze po Clo jest zle.
wypijesz z nami troszke winka to i endo bedzie zawsze dobre,nie martw sie na zapasAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:czyli tak jak pisałam w pierwszym trymestrze tylko dupek...oczywiscie czekamy na wiesci,moze juz wkleisz pierwszą fote z usg
kochana nie umiem wstawiać zdjęć tutaj z kompa nigdy tego nie robiłam. powiedz jak to zrobić.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
gabryśka wrote:hej dziewczyny
Wiecie tylko Mnie tak zastanawia że Wy wszystkie miałyście tyle wyników robionych.... a ja praktycznie nic. od pół roku nie mogę zajść w ciąże..poszłam teraz na usg ... brak dominującego pęcherzyka i od razu przepisał mi CLO.... lekarz nie zlecił mi żadnych badań. sama na własną rękę zbijam TSH od listopada i z 4 spadło mi teraz do 3,3 ..... nie miałam robionych wyników progesteronu ,estradiolu... i wielu innych......[/QUOTE
Witaj na watku
Bardzo dziwne to podejście lekarza. Przede wszystkim nie daje się clo po jednym cyklu monitorowanym bo jak można na podstawie jednego cyklu założyć ze cykle są bezowulacyjne. Clo to nie cukierki i powinny być przepisywane po uprzedniej, chcoby wstepnej diagnostyce tzn. badania hormonów, przynajmniej dwa-trzy cykle naturalne monitorowane przez lekarza, bardzo często lekarze nie przepisują clo bez badań nasienia faceta żeby wiedzieć czy nie będą niepotrzebne faszerowane kobiety tabletkami.
Szczerze mówiąc to zastanawialabym się na Twoim miejscu nad zmianą lekarza, myślę że koleżanki się ze mną zgodząWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:42
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElina wrote:kochana nie denerwój się na mnie clo też nie zadziałał i wszystko jest ok teraz. głowa do góry nie przejmuj się mi lekarz mówił że czasami też tak jest że clo nie działa na każdą kobietę.
-
Wiecie tylko Mnie tak zastanawia że Wy wszystkie miałyście tyle wyników robionych.... a ja praktycznie nic. od pół roku nie mogę zajść w ciąże..poszłam teraz na usg ... brak dominującego pęcherzyka i od razu przepisał mi CLO.... lekarz nie zlecił mi żadnych badań. sama na własną rękę zbijam TSH od listopada i z 4 spadło mi teraz do 3,3 ..... nie miałam robionych wyników progesteronu ,estradiolu... i wielu innych......
kochana ja robiłam takie badania jak:
estradiol
rubella virus igG
cytomegalovirus IgM
AMH
progesteron
testosteron
FSH
LH
prolaktyna z testem MCP
toxoplazmoza gondii IgG oraz IgM
wymazy to:
m.hominis
u.urealyticum
chlamydia
i to chyba tyle kochana co robiłam a teraz będę robić
karte grupe krwi
poc
morfologia
mocz
glukoza4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nick nieaktualnygabryśka wrote:hej dziewczyny
Wiecie tylko Mnie tak zastanawia że Wy wszystkie miałyście tyle wyników robionych.... a ja praktycznie nic. od pół roku nie mogę zajść w ciąże..poszłam teraz na usg ... brak dominującego pęcherzyka i od razu przepisał mi CLO.... lekarz nie zlecił mi żadnych badań. sama na własną rękę zbijam TSH od listopada i z 4 spadło mi teraz do 3,3 ..... nie miałam robionych wyników progesteronu ,estradiolu... i wielu innych...... -
Elina wrote:ja nie robiłam progesteronu lekarz kazał mi brać może dlatego że przed ciążą miałam niski poziom progesteronu.
mozliwe choc w czasie ciązy czasem progesteron winduje w góre i utrzymuje sie na prawidłowym poziomie,dlatego zbędna jest jego aplikacja,tak własnie moja bratówka miała,przed ciąża starania z dupkiem a jak zaszła to nie było potrzebyElina lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Alutka82 wrote:To moze lepiej razem z beta zrobie progesteron . Tylko jaki wynik powinien byc pod kobiec cyklu?
normalnie progesteron po owulacji to norma 1,7-27
a do 12 tygodnia ciąży progesteron 9-47
12-28 tydzień ciąży 17-146
powyżej 28 tygodnia 55-200
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Elina wrote:kochana nie umiem wstawiać zdjęć tutaj z kompa nigdy tego nie robiłam. powiedz jak to zrobić.
tez nie robiłam ale Dea swoje usg wstawiła przy suwaczku...
są tez stronki gdzie wstawiasz zdjęcie np. http://www.fotosik.pl/ i jakos kopiuje sie link i wkleja do postu,dziewczyny testy ciązowe wklejały własnie tak wiec tyle wiem co przeczytałam,ale musze to tez sprawdzicAntoś IVF,Julisia natural
-
albo wez skierowanie od gina albo sama zrób,progesteron 7dni po ovu,2-3 dc LH,FSH,Estradiol to takie podstawyAntoś IVF,Julisia natural