X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) odkąd lekarz przepisał mi CLO i duphaston to Was tak sobie podczytuję ;)... a że w podobnym temacie jesteśmy to czasem się wbiję w Wasze rozmówki :) mam nadz. że nie macie nic przeciwko.
    ja duhast. mam brać od 16 do 25 dc. a Clo od 5 do 10.

Dziś mój 19 dc więc branie CLO jeszcze przede Mną....

Wiecie tylko Mnie tak zastanawia że Wy wszystkie miałyście tyle wyników robionych.... a ja praktycznie nic. od pół roku nie mogę zajść w ciąże..poszłam teraz na usg ... brak dominującego pęcherzyka i od razu przepisał mi CLO.... lekarz nie zlecił mi żadnych badań. sama na własną rękę zbijam TSH od listopada i z 4 spadło mi teraz do 3,3 ..... nie miałam robionych wyników progesteronu ,estradiolu... i wielu innych......

Elina lubi tę wiadomość

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Moj progesteron wczorajszy to 58 ng/ml
    Luteiny lekarz nie kazal mi brac po ostatnim monitoringu.

Ja jak go wczoraj zapytałam czy brać luteine albo duphaston to dostałam odpowiedz : "a po co?" :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Czyli lepiej nie odstawiac bez wynikow?
    kochana odstawienie leków ustala lekarz a nie my same bo zrobimy sobie badanie progesteronu najlepiej poradzić się lekarza.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    tak jagna mi lekarz powiedział że będę brać do 9tygodnia albo 12 tygodnia zależy jak to wszystko będzie wyglądać. ja 9 marca mam kolejną wizytę. jak będę wiedzieć co i jak to wam napisze.

czyli tak jak pisałam w pierwszym trymestrze tylko dupek...oczywiscie czekamy na wiesci,moze juz wkleisz pierwszą fote z usg

Elina lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Ja mam tylko pregnyl nigdy nie slyszalam o ovitrell nawet gin nie wspomniala . Musze z nia pogadac. A jak tam endo bylo u was przy stymulacji ? Bo mnie troche straszyli ze po Clo jest zle.

kochana nie denerwój się na mnie clo też nie zadziałał i wszystko jest ok teraz. głowa do góry nie przejmuj się mi lekarz mówił że czasami też tak jest że clo nie działa na każdą kobietę.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja jak go wczoraj zapytałam czy brać luteine albo duphaston to dostałam odpowiedz : "a po co?" :)
    A mowil Ci ile ma endonetrium?
    Bo mnie nie, a za kazdym razem zapominalam sie go zapytać.

Gabryska- ja bym zrobila sobie dla wlasnego spokoju badania hormonow. Dziwne, ze lekarz Ci nie zalecił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:40

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Ja mam tylko pregnyl nigdy nie slyszalam o ovitrell nawet gin nie wspomniala . Musze z nia pogadac. A jak tam endo bylo u was przy stymulacji ? Bo mnie troche straszyli ze po Clo jest zle.

wypijesz z nami troszke winka to i endo bedzie zawsze dobre,nie martw sie na zapas

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    czyli tak jak pisałam w pierwszym trymestrze tylko dupek...oczywiscie czekamy na wiesci,moze juz wkleisz pierwszą fote z usg

kochana nie umiem wstawiać zdjęć tutaj z kompa nigdy tego nie robiłam. powiedz jak to zrobić.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabryśka wrote:
    hej dziewczyny :) odkąd lekarz przepisał mi CLO i duphaston to Was tak sobie podczytuję ;)... a że w podobnym temacie jesteśmy to czasem się wbiję w Wasze rozmówki :) mam nadz. że nie macie nic przeciwko.

Wiecie tylko Mnie tak zastanawia że Wy wszystkie miałyście tyle wyników robionych.... a ja praktycznie nic. od pół roku nie mogę zajść w ciąże..poszłam teraz na usg ... brak dominującego pęcherzyka i od razu przepisał mi CLO.... lekarz nie zlecił mi żadnych badań. sama na własną rękę zbijam TSH od listopada i z 4 spadło mi teraz do 3,3 ..... nie miałam robionych wyników progesteronu ,estradiolu... i wielu innych......[/QUOTE

Witaj na watku ;)
    Bardzo dziwne to podejście lekarza. Przede wszystkim nie daje się clo po jednym cyklu monitorowanym bo jak można na podstawie jednego cyklu założyć ze cykle są bezowulacyjne. Clo to nie cukierki i powinny być przepisywane po uprzedniej, chcoby wstepnej diagnostyce tzn. badania hormonów, przynajmniej dwa-trzy cykle naturalne monitorowane przez lekarza, bardzo często lekarze nie przepisują clo bez badań nasienia faceta żeby wiedzieć czy nie będą niepotrzebne faszerowane kobiety tabletkami.
    Szczerze mówiąc to zastanawialabym się na Twoim miejscu nad zmianą lekarza, myślę że koleżanki się ze mną zgodzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:42

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea a jak tam twój dwupak?Jak sie czujecie,cos umilkłas,wszystko ok?Kiedy kolejna wizyta?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    To moze lepiej razem z beta zrobie progesteron . Tylko jaki wynik powinien byc pod kobiec cyklu?

Elina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kochana nie denerwój się na mnie clo też nie zadziałał i wszystko jest ok teraz. głowa do góry nie przejmuj się mi lekarz mówił że czasami też tak jest że clo nie działa na każdą kobietę.
    No tak , wiem wiem zdaje sobie sprawe ze nie zawsze ten lek jest lekatstwem na cale zlo ;)

• Elina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabryśka wrote:

Wiecie tylko Mnie tak zastanawia że Wy wszystkie miałyście tyle wyników robionych.... a ja praktycznie nic. od pół roku nie mogę zajść w ciąże..poszłam teraz na usg ... brak dominującego pęcherzyka i od razu przepisał mi CLO.... lekarz nie zlecił mi żadnych badań. sama na własną rękę zbijam TSH od listopada i z 4 spadło mi teraz do 3,3 ..... nie miałam robionych wyników progesteronu ,estradiolu... i wielu innych......

kochana ja robiłam takie badania jak:
    estradiol
    rubella virus igG
    cytomegalovirus IgM
    AMH
    progesteron
    testosteron
    FSH
    LH
    prolaktyna z testem MCP
    toxoplazmoza gondii IgG oraz IgM

wymazy to:
    m.hominis
    u.urealyticum
    chlamydia

i to chyba tyle kochana co robiłam a teraz będę robić
    karte grupe krwi
    poc
    morfologia
    mocz
    glukoza

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabryśka wrote:

Ja przez te wszystkie lata tez nie mialam zadnych badan ale od kad jestem leczona w klinice to mam komplet badan hsg i histerolaparoskopie a teraz Clo i czekam co bedzie :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    ja nie robiłam progesteronu lekarz kazał mi brać może dlatego że przed ciążą miałam niski poziom progesteronu.

mozliwe choc w czasie ciązy czasem progesteron winduje w góre i utrzymuje sie na prawidłowym poziomie,dlatego zbędna jest jego aplikacja,tak własnie moja bratówka miała,przed ciąża starania z dupkiem a jak zaszła to nie było potrzeby

Elina lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:

o tym własnie przed chwilą pisałam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    To moze lepiej razem z beta zrobie progesteron . Tylko jaki wynik powinien byc pod kobiec cyklu?

normalnie progesteron po owulacji to norma 1,7-27
    a do 12 tygodnia ciąży progesteron 9-47
    12-28 tydzień ciąży 17-146
    powyżej 28 tygodnia 55-200

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kochana nie umiem wstawiać zdjęć tutaj z kompa nigdy tego nie robiłam. powiedz jak to zrobić.

tez nie robiłam ale Dea swoje usg wstawiła przy suwaczku...
    są tez stronki gdzie wstawiasz zdjęcie np. http://www.fotosik.pl/ i jakos kopiuje sie link i wkleja do postu,dziewczyny testy ciązowe wklejały własnie tak wiec tyle wiem co przeczytałam,ale musze to tez sprawdzic

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    o tym własnie przed chwilą pisałam
    Myslisz, ze jest za wysoki?

Elina lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabryśka wrote:

albo wez skierowanie od gina albo sama zrób,progesteron 7dni po ovu,2-3 dc LH,FSH,Estradiol to takie podstawy

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ