X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Myslisz, ze jest za wysoki?

kochana jak jest to po owulacji to za wysoki chyba że jesteś w ciąży i jest taki wysoki, a może to być od tabletek nie umiem ci odpowiedzieć musisz się pytać lekarza.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Jagna, jak tam Twoja @, jest już czy zbliża się wielkimi krokami? Ja od dziś zaczęłam mój 3 cykl na clo 1X1. Cudnie, że już nie muszę brać tych nieszczęsnych antyków i w końcu cycki mnie przestały boleć i nie zalewają mnie nocne poty...ufff:) Dziewczyny, jakie macie wyniki AMH?

mamakejti lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    A mowil Ci ile ma endonetrium?
    Bo mnie nie, a za kazdym razem zapominalam sie go zapytać.

Gabryska- ja bym zrobila sobie dla wlasnego spokoju badania hormonow. Dziwne, ze lekarz Ci nie zalecił

Nie mówił a ja też nie zapytałam. Powiedział tylko ze wszystko jest prawidlowo.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    gabryśka wrote:
    hej dziewczyny :) odkąd lekarz przepisał mi CLO i duphaston to Was tak sobie podczytuję ;)... a że w podobnym temacie jesteśmy to czasem się wbiję w Wasze rozmówki :) mam nadz. że nie macie nic przeciwko.
    ja duhast. mam brać od 16 do 25 dc. a Clo od 5 do 10.

Dziś mój 19 dc więc branie CLO jeszcze przede Mną....

Wiecie tylko Mnie tak zastanawia że Wy wszystkie miałyście tyle wyników robionych.... a ja praktycznie nic. od pół roku nie mogę zajść w ciąże..poszłam teraz na usg ... brak dominującego pęcherzyka i od razu przepisał mi CLO.... lekarz nie zlecił mi żadnych badań. sama na własną rękę zbijam TSH od listopada i z 4 spadło mi teraz do 3,3 ..... nie miałam robionych wyników progesteronu ,estradiolu... i wielu innych......[/QUOTE

Witaj na watku ;)
    Bardzo dziwne to podejście lekarza. Przede wszystkim nie daje się clo po jednym cyklu monitorowanym bo jak można na podstawie jednego cyklu założyć ze cykle są bezowulacyjne. Clo to nie cukierki i powinny być przepisywane po uprzedniej, chcoby wstepnej diagnostyce tzn. badania hormonów, przynajmniej dwa-trzy cykle naturalne monitorowane przez lekarza, bardzo często lekarze nie przepisują clo bez badań nasienia faceta żeby wiedzieć czy nie będą niepotrzebne faszerowane kobiety tabletkami.
    Szczerze mówiąc to zastanawialabym się na Twoim miejscu nad zmianą lekarza, myślę że koleżanki się ze mną zgodzą :)

Kiedy ja trafiłam do kliniki to byłam akurat w okolicy ovu,ale lekarz nie widział nic,kazał mi zrobic progesteron i w czwartym dniu kolejnego cyklu przyjechac na wizyte.LH,FSH i Estradiol miałam zrobic 2-3 dniu cyklu co zapomniałam..Lekarz przepisał mi CLO i kazał przyjechac w 11dc a badania zrobic w kolejnym cyklu.Wizyta w 11dc potwierdziła odpowiednią wielkosc jednego pęcherzyka(drugi nieboraczek był za mały) dostałam ovitrelle i dupka (na dziesiec dni)po serduszkowych dniach....skonczyło sie ciążą a po siedmiu tygodniach poronieniem.
    Tak więc własciwie mnie podano od razu w drugim cyklu CLO

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kochana jak jest to po owulacji to za wysoki chyba że jesteś w ciąży i jest taki wysoki, a może to być od tabletek nie umiem ci odpowiedzieć musisz się pytać lekarza.
    Jestem w ciąży.
    Były dwa pęcherzyki, więc może będą bliźniaki, że taki wysoki progesteron

Elina lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Czyli lepiej nie odstawiac bez wynikow?

jesli lekarz kazał brac 10 dni to konczysz na dziesiątej tabletce i czekasz na @ ok. trzy dni ewentualnie robisz bete.Jesli pozytyw dzwonisz do gina co dalej i on ci powie,czy brac dalej czy nie

Elina lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Jestem w ciąży.
    Były dwa pęcherzyki, więc może będą bliźniaki, że taki wysoki progesteron

to progesteron w normie kochana nie masz się czym martwić.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    To moze lepiej razem z beta zrobie progesteron . Tylko jaki wynik powinien byc pod kobiec cyklu?

raczej juz w ciązy :-),niby norma od 4 do 50 w pierwszym trymestrze,jak bedzie 11 to juz sprawa dyskusyjna z lekarzem bo raczej dupka trzeba brac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    jesli lekarz kazał brac 10 dni to konczysz na dziesiątej tabletce i czekasz na @ ok. trzy dni ewentualnie robisz bete.Jesli pozytyw dzwonisz do gina co dalej i on ci powie,czy brac dalej czy nie

kochana ja miałam inaczej w dzień w którym miały być odstawione tabletki kazał zrobić badanie HCG żeby wynik był w tym samym dniu jak negatywny to przerwać a jak pozytywny to brać dalej.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Myslisz, ze jest za wysoki?
    wszystko zalezy jakie normy ma labolatorium,a ty masz super,progesteron i tak skacze wiec masz piekny wynik

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kochana ja miałam inaczej w dzień w którym miały być odstawione tabletki kazał zrobić badanie HCG żeby wynik był w tym samym dniu jak negatywny to przerwać a jak pozytywny to brać dalej.
    Wlasnie tak myslalam aby zrobic a decyzje podejmnie lekarz podam jej wyniki to powie co i jak :) najwazniejsze to zaufac swojej lekarce :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczyny:) Jagna, jak tam Twoja @, jest już czy zbliża się wielkimi krokami? Ja od dziś zaczęłam mój 3 cykl na clo 1X1. Cudnie, że już nie muszę brać tych nieszczęsnych antyków i w końcu cycki mnie przestały boleć i nie zalewają mnie nocne poty...ufff:) Dziewczyny, jakie macie wyniki AMH?

moje AMH to 3,3 jak to Ania pisała du..y nie urywa ale jak na mój wiek to i tak rezerwe mam piec lat młodszą :-)
    Jesli chodzi o moją @ to jakos nie moge powiedziec ze wielkimi krokami podąza,raczej zgubiła droge,czekam z utęsknieniem.Udanego cyklu zycze :-)

mamakejti lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:

ja miałam tak jak alutka na 10 dni,potem czekac na @ jesli nie przyszła zrobic test i wtedy tel. do gina...ja zamiast bety zrobiłam test ale pózniej przy becie zrobiłam od razu progesteron i był ok wiec bez dupka juz w ciązy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa1988 taka mutacja genu mthfr 677c>t homozygota tt
    to cos innego niz ty masz,znasz sie cos na temat tych mutacji?Do jakiego lekarza,do genetyka trzeba z takim wynikiem?To wynik kolezanki z watku poronienia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutko no więc z moim endometrium szału nie było nawet przed leczeniem,ale to prawda że clo jako antyestrogen niestety powoduje że endo nie przyrasta zbyt szybko i u mnie zawsze też jest ten sam problem,moje najlepsze endometrium po stymulacji to 8,72 w jakimś 11dc.
    Lekarz zawsze mi też zaleca branie estrofemu przez kilka dni przed owu na poprawę endo plus polecam oeparol femina z wiesiolkiem od pierwszego dc do owulacji oraz zioło niepokalanek które jest w ziołowym leku o nazwie castagnus,wszystko oczywiście konsultowałam z ginem

Alutka82 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 1 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kurcze dalej ten brzuch pobolewa jak na @ a nie ma jej,jestem w 22 dc zastanawiam się czy po prostu nie jest wszytko po tej laparoskopii i histeroskopia poruszane i dlatego czuje ten brzuch.
    W 11 dc były przytulanki ale zwykle bez stymulacji moja owu była kolo 17-18 dc,a w 17 dc miałam laparoskopie,chyba by zauważyli gdybym była w ciąży nie??? Hahahah byłyby jaja.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    moniaaa1988 taka mutacja genu mthfr 677c>t homozygota tt
    to cos innego niz ty masz,znasz sie cos na temat tych mutacji?Do jakiego lekarza,do genetyka trzeba z takim wynikiem?To wynik kolezanki z watku poronienia

Dotyczy tego samego genu w którym ja mam mutacje. Są heterozygotyczne albo homozygotyczne. Ale jeśli chodzi o te drugie to nie za bardzo się orientuje a nie chciałabym nikogo wprowadzać w błąd. Ja nie był u genetyka, konsultowalam wszystko z ginekologiem.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Alutko no więc z moim endometrium szału nie było nawet przed leczeniem,ale to prawda że clo jako antyestrogen niestety powoduje że endo nie przyrasta zbyt szybko i u mnie zawsze też jest ten sam problem,moje najlepsze endometrium po stymulacji to 8,72 w jakimś 11dc.
    Lekarz zawsze mi też zaleca branie estrofemu przez kilka dni przed owu na poprawę endo plus polecam oeparol femina z wiesiolkiem od pierwszego dc do owulacji oraz zioło niepokalanek które jest w ziołowym leku o nazwie castagnus,wszystko oczywiście konsultowałam z ginem
    Kurcze ja nawet nie wiem jakie mam endo ale kiedys bralam Estrofem tylko wtedy nie bralam Clo tylko sam. Teraz mam Clo ale o Estrofem sie nie pytalam :/ moze jak bede pisac jej o wyniku Estradiolu to sie zapytam , myslisz ze w 12dc jak zaczne brac to cos jeszcze moze pomoc?

Wysłany: 1 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wiesz każdy przypadek jest inny każdy cykl jest inny,ale możesz swojego gina zapytać jak endo.ja pamiętam byłam w 9 dc bo tak się akurat zapisałam i wtedy od tego samego dnia kazał estrofem,potem w 11 dc kolejne usg,decyzja o zastrzyku na następny dzień i do 13 dc miałam ten estrofem brać a potem w 15 dc się spotkaliśmy sprawdzić czy pekly pęcherzyki i potem od 17 dc luteina,zwykle chodzę rzadziej na usg ale tak się akurat złożyło ze mi wypadła wizyta na 9 dc wiec juz jej nie zmieniałam,musiałam się po prostu pofatygowac jeszcze raz.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 1 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym alutka nie denerwuj się, lekarz jak zauważy ze cos mogloby być lepsze to napewno Ci o tym powie:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ