X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    I jak po laparo wszystko ok? Mialas tez droznosc?

Tak wszystko sprawdzili, jajowody drozne,odkrył jakieś ogniska endometriozy i zrosty jakieś które uwolnił i pobrał do badania wycinek na biopsje prawego jajnika bo mówił ze jakiś zapalony czy coś i czekam na wyniki

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Moja się gdzieś szlaja już 58 dni nadal jej na horyzoncie nie widać ;-)

Moze moja z twojà polazły gdzies razem...jak wróci to jej pokaze! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:52

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, miłego dnia :-), lecę do pracy. ..

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • roma Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Moze moja z twojà polazły gdzies razem...jak wróci to jej pokaze! :-)
    Hahaha dwie @ na gigancie :-D

Alutka82 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim milego dnia:) lece na badanie Estradiolu i na usg jak tylko cos sie dowiem dam znac :) trzymajcie kobitki kciuki za re jajca :) aby byly duzzzzze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stresa. Wczoraj zobaczylam bardzo delikatne plamienie. Poszłam do lekarza, na usg widać pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym, zarodka jeszcze nie widać. Pan doktor uspokoił, że na tym etapie ciąży jest to prawidłowe. Jedyne co to mówi, że kształt pęcherzyka mógłby być bardziej okrągły, ale żebym się nie martwiła, że może jeszcze się wyreguluje. Do 15.03 mam zwolnienie. Oczywiście dr google poszedł w ruch i dodatkowo się nakręciłam..

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Ojej przykro mi ze tak wyszlo:( nie fajna sytuacja ale widze ze mocno stapasz po ziemi i dajesz rade :) super:) to wszystko nas wzmacnia. No to czekamy z Toba oby jak najszybciej zaczelas starania i zaczelas nowy cykl:) w zyciu.

Nic nie szkodzi,niestety jedni majà prostą droge do macierzynstwa a inni krętą,my mamy te drugà.Mialam teraz ogromną góre przed sobą ale juz po wszystkim więc mkne przed siebie mijajàc jeden zakręt,drugi...takie zycie jednak nie mozna sie smucic tylko zebrac sie z tego upadku,otrzepac zakrwawione kolanka i biec dalej,kazda rana sie zagoi a ja nie mam czasu na łzy.
    Piękna zima za oknem,mam kilka dni urlopu,trzeba odpocząc.Jutro skocze do lekarza rodzinnego po skierowania do dwóch lekarzy,wyłudze jakies badania od niego,zmienie sobie endokrynologa i gina zwykłego choc nadal leczyc sie bede w klinice,ogarne dom,moze do rodzinki pojade a weeken moze w Zakopanem.Zobaczymy co wyjdzie z moich planów he he.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Moja się gdzieś szlaja już 58 dni nadal jej na horyzoncie nie widać ;-)

Roma wypadaloby isc do gina po jakàs lutke na wywołanie tej małpy,zbyt długo juz czekasz,ja max do 45 dni poczekam i ide cos z tym zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:05

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Ja mam stresa. Wczoraj zobaczylam bardzo delikatne plamienie. Poszłam do lekarza, na usg widać pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym, zarodka jeszcze nie widać. Pan doktor uspokoił, że na tym etapie ciąży jest to prawidłowe. Jedyne co to mówi, że kształt pęcherzyka mógłby być bardziej okrągły, ale żebym się nie martwiła, że może jeszcze się wyreguluje. Do 15.03 mam zwolnienie. Oczywiście dr google poszedł w ruch i dodatkowo się nakręciłam..

Wyłącz ten komputer i wez ksiązke do ręki albo wez sie za malowanie obrazków albo serwetki na szydelku,najgorsze co mozesz zrobic to czytac o czyms co moze cie nie dotyczyc.Nie martw sie,bo stres jeszcze pogorszy samopoczucie a to nie wskazane.Bedzie dobrze,nie wszystko czasem pièknie widac na monitorze,to tylko sprzęt,na tym etapie jeszcze wiele sie zmieni.Juz za dwa tygodnie bedzie pięknie widac twojà fasolke i wszystko bedzie dobrze,trzeba w to wierzyc.
    A to zwolnienie masz po to by leźec i pachniec i trzeba sie dostosowac do zalecen lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:24

Alutka82, Amc lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Hej nie martw sie lez w lozeczku i odpoczywaj ja tak mialam w pierwszej ciazy po tygodniu wszystko sie poukladalo :) moj pecherzyk z tego co sie dowiedzialam nie chcial sie przykleic :( ale teraz ma 11 lat :)))

Amc lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na wyniki niestety usg na tym moim wygwizdowie nie mam szans dzisiaj zrobic:( ale mam nadzieje ze wynik bedzie mega duzy i pozniej zastrzyk i weekend sexu :))))

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w trakcie 2 cyklu z CLO, dzisiaj dokładnie 3 dzień z magicznymi tabsami - i jajniki w ogóle mnie nie kłują, tak jak w poprzednim cyklu, a teraz mam zwiększoną dawkę (3x1).
    Też tak miałyście? Czy czułyście coś podczas brania CLO?

W przyszłym miesiącu są urodziny mojego męża i mam nadzieję, że będę mogła dać mu w prezencie pozytywny test. Trzymajcie kciuki za mnie.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Życzę Wam miłego dnia!!!

Amc proszę wyłączyć komputer,ja też na zwolnieniu do końca tygodnia,u nas dziś słońce i kapie roztapiajacy się śnieg, może się przejdę na spacer do parku.

Alutka to nie wiedziałam że Ty już masz pocieche:)

Jagna trzymam kciuki za ta @,popatrz jak to jest jak nie trzeba to przychodzi a jak trzeba żeby przyszła to człowiek czeka zawieszony w starym cyklu...ech

Mnie dziś brzuch bolał znów w nocy jakoś tak mocniej,potem przeszło, wzielam na noc nospe,teraz jest ok

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki za słowa otuchy :) właśnie maluję z synkiem koparki, wywrotki, leżeć za bardzo mi nie pozwala, ale odpoczywam.

silvia lubi tę wiadomość

• silvia Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    no wiesz,jestem 32dni po poronieniu i czekam z utęsknieniem na pierwszą @ dzieki której znów bede na CLO i znów moze doczekam pozytywu...zebym jeszcze wiedziała gdzie ona polazła,miała juz przyjsc a tu d...a

Jagna kochana ty nasze słoneczko nie martw się na pewno niedługo będziesz działać

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Jestem w trakcie 2 cyklu z CLO, dzisiaj dokładnie 3 dzień z magicznymi tabsami - i jajniki w ogóle mnie nie kłują, tak jak w poprzednim cyklu, a teraz mam zwiększoną dawkę (3x1).
    Też tak miałyście? Czy czułyście coś podczas brania CLO?

W przyszłym miesiącu są urodziny mojego męża i mam nadzieję, że będę mogła dać mu w prezencie pozytywny test. Trzymajcie kciuki za mnie.
    Ja w poprzednich cyklach nic nie czulam teraz mam 3*1 i prawie od samego poczatku czuje lewy jajnik bardziej, jednak slyszalam ze to indywidualna sprawa:))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi kiedys gin powiedzial ze jak @ nie przychodzi to wziasc goraca kompiel , czerwone winko i sie odprezyc :) jeszcze inny sposob to niby aspiryne brac ale nie stosowalam;) kapiel zawsze hihihi

Elina lubi tę wiadomość

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziwczyny :D troche opusciłam się w pisaniu bo był szał w pracy i pare dni mi wycięło z życiorysu. Mój wykres mnie załamuje. Same doliny. A śluż hm... rozciągliwy i wgl uczuie ze mam mokreo jest ale nie jest przejrzysty.... i nie amm pojecia co zaznaczać. dostałam sie do dobrego lekarza u mnie na nfz choć pewnie pójdę do niego prywatnie szybciej bo termin mam na 5 maja ;/. no cóż zostaje isc mi w tyg po recepte na luteine by dostać okresu i zaczynać cykl z clo ::D

Jagna wiem co czujesz też już chce zacząć brać clo mam nadzieje że szybko zleci :)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć dziewczyny! Życzę Wam miłego dnia!!!

Amc proszę wyłączyć komputer,ja też na zwolnieniu do końca tygodnia,u nas dziś słońce i kapie roztapiajacy się śnieg, może się przejdę na spacer do parku.

Alutka to nie wiedziałam że Ty już masz pocieche:)

Jagna trzymam kciuki za ta @,popatrz jak to jest jak nie trzeba to przychodzi a jak trzeba żeby przyszła to człowiek czeka zawieszony w starym cyklu...ech

Mnie dziś brzuch bolał znów w nocy jakoś tak mocniej,potem przeszło, wzielam na noc nospe,teraz jest ok
    Nic nie szkodzi,przyjdzie pózniej moja małpeczka,kazdy dzien zwloki to dodatkowy czas na regeneracje organizmu,ten tsm na górze wszystkim tak kieruje by było dobrze Aneczko..
    Tymczasem demoluje dom,wietrze,piore,sprzątam,gotuje i ogladam tv w koncu urlop mam he he.U mnie tez powoli snieg topnieje,cos ta zima tak kuleje w ty roku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Dziewczyny mi kiedys gin powiedzial ze jak @ nie przychodzi to wziasc goraca kompiel , czerwone winko i sie odprezyc :) jeszcze inny sposob to niby aspiryne brac ale nie stosowalam;) kapiel zawsze hihihi

Goràca kąpiel to codziennie bo uwielbiam gorącà wode,a co do wina...mam kilka butelek moze rozbijemy dzis jedną wieczorem z moim (prawie)męzem.

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ