X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Dotyczy tego samego genu w którym ja mam mutacje. Są heterozygotyczne albo homozygotyczne. Ale jeśli chodzi o te drugie to nie za bardzo się orientuje a nie chciałabym nikogo wprowadzać w błąd. Ja nie był u genetyka, konsultowalam wszystko z ginekologiem.

a z jakiego badania mozna dowiedziec sie o takiej mutacji?
    własciwie to jakie genetyczne badania robi sie po poronieniu?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka a jeśli chodzi o zastrzyki czy pregnyl czy ovitrelle to chyba zależy od lekarza co jest wg niego lepsze,poprzedni gin raz mi zalecił pregnyl a obecny ovitrelle

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Kurcze ja nawet nie wiem jakie mam endo ale kiedys bralam Estrofem tylko wtedy nie bralam Clo tylko sam. Teraz mam Clo ale o Estrofem sie nie pytalam :/ moze jak bede pisac jej o wyniku Estradiolu to sie zapytam , myslisz ze w 12dc jak zaczne brac to cos jeszcze moze pomoc?

z pewnoscią jesli endo byłoby złe lekarz by powiedział,nie panikuj

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Poza tym alutka nie denerwuj się, lekarz jak zauważy ze cos mogloby być lepsze to napewno Ci o tym powie:)
    Dziekuje :) napewno w koncu jak mowi stara sie razem ze mna :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    z pewnoscią jesli endo byłoby złe lekarz by powiedział,nie panikuj
    Dziekuje za slowa otuchy :) faktycznie juz swiruje :) dobrze ze ten moj m ma wiecej fantazji w weekend dla odprezenia zabiera mnie nad morze :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Alutka a jeśli chodzi o zastrzyki czy pregnyl czy ovitrelle to chyba zależy od lekarza co jest wg niego lepsze,poprzedni gin raz mi zalecił pregnyl a obecny ovitrelle
    Chyba tak wlasnie jest kazdy lekarz swoja metoda najwazniejsze aby byla dobra:)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania po castagnusie to moje kupki są bardzo ciemne he he ale biore go i witaminki cały czas....zeby jeszcze ta @ przyszła

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Dziekuje za slowa otuchy :) faktycznie juz swiruje :) dobrze ze ten moj m ma wiecej fantazji w weekend dla odprezenia zabiera mnie nad morze :))))

mój tez fantazje ma,nie powiem ...a my wybieramy sie w góry :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jak dobrze to odczytuje czekasz na szczesliwe zakonczenie cyklu:) a kiedy ma przyjsc ta @?

Wysłany: 1 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna,Alutka fajnie fajnie!!! Super weekendy się Wam szykują, ja teraz l4 do końca tygodnia po tym zabiegu ale w sumie w sobotę tez jadę na pol dnia w gorsię rejony to znaczy w Beskidy konkretnie,mam bardzo blisko,oby pogoda była sprzyjająca :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    a z jakiego badania mozna dowiedziec sie o takiej mutacji?
    własciwie to jakie genetyczne badania robi sie po poronieniu?

Badanie mutacji genu mthfr. Ja nie robiłam typowo genetycznych badań, owszem badanie mutacji mthfr i v Leiden to badania genów ale dotyczą trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego czyli wszystkie kręci się wokół krzepnięcia krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:31

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna,Alutka fajnie fajnie!!! Super weekendy się Wam szykują, ja teraz l4 do końca tygodnia po tym zabiegu ale w sumie w sobotę tez jadę na pol dnia w gorsię rejony to znaczy w Beskidy konkretnie,mam bardzo blisko,oby pogoda była sprzyjająca :)
    A jak sie czujesz po laparoskopii?? Ja po 8 dobie mialam zciagniete szwy i dopiero zrobila sie masakra przy pepku ale po 2 tygodniach biegalam juz jak mloda sarna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze ze weekend bedzie dla wszystkich cudowny:))) wlasnie miejmy nadzieje ze pogoda bedzie dopisywac:)

Wysłany: 1 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka dobrze się czuje,w pierwszych dobach trochę mnie ciągnęło w brzuchu a teraz już nie,tylko brzuch mnie pobolewa jak na @,podejrzewam ze wszystko rozruszane i dlatego a szwy mam takie co się same rozpuszcza:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Alutka dobrze się czuje,w pierwszych dobach trochę mnie ciągnęło w brzuchu a teraz już nie,tylko brzuch mnie pobolewa jak na @,podejrzewam ze wszystko rozruszane i dlatego a szwy mam takie co się same rozpuszcza:)
    I jak po laparo wszystko ok? Mialas tez droznosc?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Jagna jak dobrze to odczytuje czekasz na szczesliwe zakonczenie cyklu:) a kiedy ma przyjsc ta @?

no wiesz,jestem 32dni po poronieniu i czekam z utęsknieniem na pierwszą @ dzieki której znów bede na CLO i znów moze doczekam pozytywu...zebym jeszcze wiedziała gdzie ona polazła,miała juz przyjsc a tu d...a

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

jesli tylko pogodnie bedzie,bo inaczej wole jakies kino

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Badanie mutacji genu mthfr. Ja nie robiłam typowo genetycznych badań, owszem badanie mutacji mthfr i v Leiden to badania genów ale dotyczą trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego czyli wszystkie kręci się wokół krzepnięcia krwi.
    doczytałam juz ze dotyczą trombofilii ale dzieki za wyjasnienie,fajnie ze tyle mozna sie tu dowiedziec

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    no wiesz,jestem 32dni po poronieniu i czekam z utęsknieniem na pierwszą @ dzieki której znów bede na CLO i znów moze doczekam pozytywu...zebym jeszcze wiedziała gdzie ona polazła,miała juz przyjsc a tu d...a
    Moja się gdzieś szlaja już 58 dni nadal jej na horyzoncie nie widać ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ojej przykro mi ze tak wyszlo:( nie fajna sytuacja ale widze ze mocno stapasz po ziemi i dajesz rade :) super:) to wszystko nas wzmacnia. No to czekamy z Toba oby jak najszybciej zaczelas starania i zaczelas nowy cykl:) w zyciu.

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ