X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Dotyczy tego samego genu w którym ja mam mutacje. Są heterozygotyczne albo homozygotyczne. Ale jeśli chodzi o te drugie to nie za bardzo się orientuje a nie chciałabym nikogo wprowadzać w błąd. Ja nie był u genetyka, konsultowalam wszystko z ginekologiem.

a z jakiego badania mozna dowiedziec sie o takiej mutacji?
    własciwie to jakie genetyczne badania robi sie po poronieniu?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka a jeśli chodzi o zastrzyki czy pregnyl czy ovitrelle to chyba zależy od lekarza co jest wg niego lepsze,poprzedni gin raz mi zalecił pregnyl a obecny ovitrelle

Alutka82 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Kurcze ja nawet nie wiem jakie mam endo ale kiedys bralam Estrofem tylko wtedy nie bralam Clo tylko sam. Teraz mam Clo ale o Estrofem sie nie pytalam :/ moze jak bede pisac jej o wyniku Estradiolu to sie zapytam , myslisz ze w 12dc jak zaczne brac to cos jeszcze moze pomoc?

z pewnoscią jesli endo byłoby złe lekarz by powiedział,nie panikuj

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Poza tym alutka nie denerwuj się, lekarz jak zauważy ze cos mogloby być lepsze to napewno Ci o tym powie:)
    Dziekuje :) napewno w koncu jak mowi stara sie razem ze mna :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    z pewnoscią jesli endo byłoby złe lekarz by powiedział,nie panikuj
    Dziekuje za slowa otuchy :) faktycznie juz swiruje :) dobrze ze ten moj m ma wiecej fantazji w weekend dla odprezenia zabiera mnie nad morze :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Alutka a jeśli chodzi o zastrzyki czy pregnyl czy ovitrelle to chyba zależy od lekarza co jest wg niego lepsze,poprzedni gin raz mi zalecił pregnyl a obecny ovitrelle
    Chyba tak wlasnie jest kazdy lekarz swoja metoda najwazniejsze aby byla dobra:)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania po castagnusie to moje kupki są bardzo ciemne he he ale biore go i witaminki cały czas....zeby jeszcze ta @ przyszła

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Dziekuje za slowa otuchy :) faktycznie juz swiruje :) dobrze ze ten moj m ma wiecej fantazji w weekend dla odprezenia zabiera mnie nad morze :))))

mój tez fantazje ma,nie powiem ...a my wybieramy sie w góry :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jak dobrze to odczytuje czekasz na szczesliwe zakonczenie cyklu:) a kiedy ma przyjsc ta @?

Wysłany: 1 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna,Alutka fajnie fajnie!!! Super weekendy się Wam szykują, ja teraz l4 do końca tygodnia po tym zabiegu ale w sumie w sobotę tez jadę na pol dnia w gorsię rejony to znaczy w Beskidy konkretnie,mam bardzo blisko,oby pogoda była sprzyjająca :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    a z jakiego badania mozna dowiedziec sie o takiej mutacji?
    własciwie to jakie genetyczne badania robi sie po poronieniu?

Badanie mutacji genu mthfr. Ja nie robiłam typowo genetycznych badań, owszem badanie mutacji mthfr i v Leiden to badania genów ale dotyczą trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego czyli wszystkie kręci się wokół krzepnięcia krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:31

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna,Alutka fajnie fajnie!!! Super weekendy się Wam szykują, ja teraz l4 do końca tygodnia po tym zabiegu ale w sumie w sobotę tez jadę na pol dnia w gorsię rejony to znaczy w Beskidy konkretnie,mam bardzo blisko,oby pogoda była sprzyjająca :)
    A jak sie czujesz po laparoskopii?? Ja po 8 dobie mialam zciagniete szwy i dopiero zrobila sie masakra przy pepku ale po 2 tygodniach biegalam juz jak mloda sarna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze ze weekend bedzie dla wszystkich cudowny:))) wlasnie miejmy nadzieje ze pogoda bedzie dopisywac:)

Wysłany: 1 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka dobrze się czuje,w pierwszych dobach trochę mnie ciągnęło w brzuchu a teraz już nie,tylko brzuch mnie pobolewa jak na @,podejrzewam ze wszystko rozruszane i dlatego a szwy mam takie co się same rozpuszcza:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Alutka dobrze się czuje,w pierwszych dobach trochę mnie ciągnęło w brzuchu a teraz już nie,tylko brzuch mnie pobolewa jak na @,podejrzewam ze wszystko rozruszane i dlatego a szwy mam takie co się same rozpuszcza:)
    I jak po laparo wszystko ok? Mialas tez droznosc?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka82 wrote:
    Jagna jak dobrze to odczytuje czekasz na szczesliwe zakonczenie cyklu:) a kiedy ma przyjsc ta @?

no wiesz,jestem 32dni po poronieniu i czekam z utęsknieniem na pierwszą @ dzieki której znów bede na CLO i znów moze doczekam pozytywu...zebym jeszcze wiedziała gdzie ona polazła,miała juz przyjsc a tu d...a

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

jesli tylko pogodnie bedzie,bo inaczej wole jakies kino

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Badanie mutacji genu mthfr. Ja nie robiłam typowo genetycznych badań, owszem badanie mutacji mthfr i v Leiden to badania genów ale dotyczą trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego czyli wszystkie kręci się wokół krzepnięcia krwi.
    doczytałam juz ze dotyczą trombofilii ale dzieki za wyjasnienie,fajnie ze tyle mozna sie tu dowiedziec

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    no wiesz,jestem 32dni po poronieniu i czekam z utęsknieniem na pierwszą @ dzieki której znów bede na CLO i znów moze doczekam pozytywu...zebym jeszcze wiedziała gdzie ona polazła,miała juz przyjsc a tu d...a
    Moja się gdzieś szlaja już 58 dni nadal jej na horyzoncie nie widać ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ojej przykro mi ze tak wyszlo:( nie fajna sytuacja ale widze ze mocno stapasz po ziemi i dajesz rade :) super:) to wszystko nas wzmacnia. No to czekamy z Toba oby jak najszybciej zaczelas starania i zaczelas nowy cykl:) w zyciu.

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ