CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
moniaaa_1988 wrote:Dotyczy tego samego genu w którym ja mam mutacje. Są heterozygotyczne albo homozygotyczne. Ale jeśli chodzi o te drugie to nie za bardzo się orientuje a nie chciałabym nikogo wprowadzać w błąd. Ja nie był u genetyka, konsultowalam wszystko z ginekologiem.
a z jakiego badania mozna dowiedziec sie o takiej mutacji?
własciwie to jakie genetyczne badania robi sie po poronieniu?Antoś IVF,Julisia natural
-
Alutka a jeśli chodzi o zastrzyki czy pregnyl czy ovitrelle to chyba zależy od lekarza co jest wg niego lepsze,poprzedni gin raz mi zalecił pregnyl a obecny ovitrelle
Alutka82 lubi tę wiadomość
-
Alutka82 wrote:Kurcze ja nawet nie wiem jakie mam endo ale kiedys bralam Estrofem tylko wtedy nie bralam Clo tylko sam. Teraz mam Clo ale o Estrofem sie nie pytalam
moze jak bede pisac jej o wyniku Estradiolu to sie zapytam , myslisz ze w 12dc jak zaczne brac to cos jeszcze moze pomoc?
z pewnoscią jesli endo byłoby złe lekarz by powiedział,nie panikujAlutka82 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniaStaraczka85 wrote:Alutka a jeśli chodzi o zastrzyki czy pregnyl czy ovitrelle to chyba zależy od lekarza co jest wg niego lepsze,poprzedni gin raz mi zalecił pregnyl a obecny ovitrelle
-
Alutka82 wrote:Dziekuje za slowa otuchy
faktycznie juz swiruje
dobrze ze ten moj m ma wiecej fantazji w weekend dla odprezenia zabiera mnie nad morze
)))
mój tez fantazje ma,nie powiem ...a my wybieramy sie w góryAlutka82 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
Jagna,Alutka fajnie fajnie!!! Super weekendy się Wam szykują, ja teraz l4 do końca tygodnia po tym zabiegu ale w sumie w sobotę tez jadę na pol dnia w gorsię rejony to znaczy w Beskidy konkretnie,mam bardzo blisko,oby pogoda była sprzyjająca
-
Jagna 75 wrote:a z jakiego badania mozna dowiedziec sie o takiej mutacji?
własciwie to jakie genetyczne badania robi sie po poronieniu?
Badanie mutacji genu mthfr. Ja nie robiłam typowo genetycznych badań, owszem badanie mutacji mthfr i v Leiden to badania genów ale dotyczą trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego czyli wszystkie kręci się wokół krzepnięcia krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:31
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualnyAniaStaraczka85 wrote:Jagna,Alutka fajnie fajnie!!! Super weekendy się Wam szykują, ja teraz l4 do końca tygodnia po tym zabiegu ale w sumie w sobotę tez jadę na pol dnia w gorsię rejony to znaczy w Beskidy konkretnie,mam bardzo blisko,oby pogoda była sprzyjająca
-
nick nieaktualny
-
Alutka dobrze się czuje,w pierwszych dobach trochę mnie ciągnęło w brzuchu a teraz już nie,tylko brzuch mnie pobolewa jak na @,podejrzewam ze wszystko rozruszane i dlatego a szwy mam takie co się same rozpuszcza:)
-
nick nieaktualnyAniaStaraczka85 wrote:Alutka dobrze się czuje,w pierwszych dobach trochę mnie ciągnęło w brzuchu a teraz już nie,tylko brzuch mnie pobolewa jak na @,podejrzewam ze wszystko rozruszane i dlatego a szwy mam takie co się same rozpuszcza:)
-
Alutka82 wrote:Jagna jak dobrze to odczytuje czekasz na szczesliwe zakonczenie cyklu:) a kiedy ma przyjsc ta @?
no wiesz,jestem 32dni po poronieniu i czekam z utęsknieniem na pierwszą @ dzieki której znów bede na CLO i znów moze doczekam pozytywu...zebym jeszcze wiedziała gdzie ona polazła,miała juz przyjsc a tu d...aAntoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:Jagna,Alutka fajnie fajnie!!! Super weekendy się Wam szykują, ja teraz l4 do końca tygodnia po tym zabiegu ale w sumie w sobotę tez jadę na pol dnia w gorsię rejony to znaczy w Beskidy konkretnie,mam bardzo blisko,oby pogoda była sprzyjająca
jesli tylko pogodnie bedzie,bo inaczej wole jakies kinoAntoś IVF,Julisia natural
-
moniaaa_1988 wrote:Badanie mutacji genu mthfr. Ja nie robiłam typowo genetycznych badań, owszem badanie mutacji mthfr i v Leiden to badania genów ale dotyczą trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego czyli wszystkie kręci się wokół krzepnięcia krwi.Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:no wiesz,jestem 32dni po poronieniu i czekam z utęsknieniem na pierwszą @ dzieki której znów bede na CLO i znów moze doczekam pozytywu...zebym jeszcze wiedziała gdzie ona polazła,miała juz przyjsc a tu d...a25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:no wiesz,jestem 32dni po poronieniu i czekam z utęsknieniem na pierwszą @ dzieki której znów bede na CLO i znów moze doczekam pozytywu...zebym jeszcze wiedziała gdzie ona polazła,miała juz przyjsc a tu d...a
super:) to wszystko nas wzmacnia. No to czekamy z Toba oby jak najszybciej zaczelas starania i zaczelas nowy cykl:) w zyciu.