CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Czytalam ze czasem komus nie wychodzily dlugo testy plytkowe wiec i wynik bety dopiero potwierdzil ciaze...moze czas bete zrobic
Dziękuję za życzenia ☺ no w poniedziałek zatestuje rano jak nic nie wyjdzie to lece na betę.
Starania od marca 2014
4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
Niski progesteron,niedobór wit.d3
09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
10.07.20016 [ *] -
Elina wrote:ja braam clo ale nie zadziałał i potem dostałam dwa zastrzyki pregnyl zastrzyki samemu się robi i potem zastrzyk ovitrelle.
w sumie to najważniejsze, że kombinacja zadziałała i jesteś w ciąży
zastanawia mnie jednak, po co pregnyl i ovitrelle jednocześnie, skoro mają na celu pęknięcie pęcherzyka, a CLO - czyli lek na dojrzewanie pęcherzyków nie zadziałał....
może miałaś całkowicie "swoje" niestymulowane pęcherzyki bardzo ładnie rozwinięte, a tylko pęknąć nie chciały i stąd pregnyl i ovitrelle po sobie
Elina lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
pregnyl i ovitrelle to leki na rośnięcie pęcherzyka a nie pękanie. pęcherzyki nie pękają zazwyczaj dlatego że nie moga dojrzeć. nie ma leków na pękanie ovitrelle to lek ostatecznie doprowadzające do dojrzenia pęcherzyka. mam nadzieje że rozwiałam wątpliwości.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nadrobiłam Was i odpisuje
AniaStaraczka 85, Zdesperowana to był mój 6 cykl z CLO miał być jeszcze jeden z pojedynczą dawką.
agnes87, Ladybird teraz miałam podwójną dawke, a brałam jeszcze wiesiołka i ovarin.
minions biłya bakterie w moczu i ja mam i gin mówił, że to norma u kobiet w ciąży i żeby się tym nie przejmować
cookie dziękuję :*
roma ja przy CLO jadłam słodkie i popatrz co mam
moniaaa mógł to być pękający pęcherzyk
Elina Pregnyl jest na wzrost jak i na pęknięcie pęcherzyka a często podaje się go również po owulacji by wzmocnić ciałko żółte. to są słowa mojego gina.mamakejti, moniaaa_1988, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
silvia wrote:No powiem ci Jagna że zgłupiałam już aż boję się dalej testować, dla mnie ta temperatura to też kosmos jakiś a dziś dalej 37,1
wykres cud miód i malina!!! -
Dziewczyny, piję za Was (Wasze i moje powodzenie) winko! Zdrówko i życzenia zaciążenia:) Mam nadzieję, że jutro dostanę @. Modlę się o nią normalnie:)
mamakejti, ScarlettKate lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka85 - dołączam do winka, wszak endo samo o siebie nie zadba;)
Bajm miał modlitwę o złoty deszcz, a my czasami mamy o karmazynowy cholercia.....
silvia - oczywiście sto lat! i fasolki pod sercem;)Opolanka 85 lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti, dzięki za przypomnienie Bajmu, zaraz sobie włączę
"Pomóż mi, pomóż, niech spadnie z nieba złoty deszcz..." Dalej tam jest w piosence "...taki nasz durny los", oj durny on...widać to po tym wątku:)
mamakejti lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, ja dziś starałam się nie schizować, co nie jest łatwe w moim przypadku, bo ciągle myślę schematem 'okres-clo-serduszkowanie-progesteron-ciąża'. Jednak mężuś kochany dziś zabrał mnie na buszowanie po galeriach handlowychi obiadek. A najlepsze były jego słowa: "masz tu stówkę, kup sobie coś ładnego" haha, oczywiście wydałam dużo więcej;/ Mam nadzieję, że nie wywalą mnie z tego forum, za niepisanie w temacie:)
AniaStaraczka85, ja myślałam, że laparoskopia i hsg to synonimy, ale już poczytałam i wiem, że nie:) Przepraszam za błąd, kochana!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 21:33
cookiemonster lubi tę wiadomość
-
A ja jestem chora
tak mnie gardło boli i mam straszny kaszel
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, piję za Was (Wasze i moje powodzenie) winko! Zdrówko i życzenia zaciążenia:) Mam nadzieję, że jutro dostanę @. Modlę się o nią normalnie:)
Kurcze masz jeszcze to wino?Chètnie sie przyłacze i pomodle sie zeby i do mnie juz przyszlaOpolanka 85, cookiemonster, ScarlettKate lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Opolanka 85 wrote:Dziewczynki, ja dziś starałam się nie schizować, co nie jest łatwe w moim przypadku, bo ciągle myślę schematem 'okres-clo-serduszkowanie-progesteron-ciąża'. Jednak mężuś kochany dziś zabrał mnie na buszowanie po galeriach handlowychi obiadek. A najlepsze były jego słowa: "masz tu stówkę, kup sobie coś ładnego" haha, oczywiście wydałam dużo więcej;/ Mam nadzieję, że nie wywalą mnie z tego forum, za niepisanie w temacie:)
AniaStaraczka85, ja myślałam, że laparoskopia i hsg to synonimy, ale już poczytałam i wiem, że nie:) Przepraszam za błąd, kochana!
Gdybysmy pisaly tylko na temat CLO to wątek szybko by umarł,dlatego ciàze,laparoskopie,monitoring i inne badania to temat codzienny,dobrze jest pisac o tym o tamtym i o niczym,jest wtedy wesolo,ciekawie i czlowiek wiele sie nauczy.Dobrze jest czasem napisac byle co,byle o niczym,pała ci nie grozi za pisanie "nie" w temacieAntoś IVF,Julisia natural