X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u mnie nawet pecherzyka nie bylo widac.
    Lekarz przed usg mowił, ze moze byc to o dwa dni za wczesniej. A i tak sie martwie :-(

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia, 18dpo to naprawde wcześnie, policz sobie, nawet gdyby do zapłodnienia doszło w dniu owulacji, to 3 do 5 dni zygota zasuwa przez jajowód do macicy, zanim się zagnieździ i rozgości to trochę czasu mija;) a 18 dni to 2,5 tygodnia, tylko spokojnie, byle beta rosła, daj Potomkowi czas!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia nie schizuj,moja znajoma poszla za wcześnie to lekarz wogóle ją odesłał bo powiedział,że nawet pęchęrzyka jeszcze nie będzie widać, kazał jej przyjść dopiero w 6 tygodniu,także spokojnie. Z tego co liczę to jesteś dopiero około 32 dc??no to bardzo wcześnie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 3 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Michasia, 18dpo to naprawde wcześnie, policz sobie, nawet gdyby do zapłodnienia doszło w dniu owulacji, to 3 do 5 dni zygota zasuwa przez jajowód do macicy, zanim się zagnieździ i rozgości to trochę czasu mija;) a 18 dni to 2,5 tygodnia, tylko spokojnie, byle beta rosła, daj Potomkowi czas!

tak masz rację, ale z tą wędrówką z jajowodu do macicy to słyszałam,ze nawet może to trwać maksymalnie do 10 dni, na youtubie jest taki blog dziewczyny ciążowy i ona opowiada,że w 26 dc miała dopiero plamienie implantacyjne...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Oczywiście, że każde labortrium ma swoje normy, dlatego podałam, że chodzi o Diagnostykę (nazwa lab.)

Chodziło mi o to, że podałaś medianę, a myślałam, że wiesz jakie Diagnostyka ma do tego normy:)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Chodziło mi o to, że podałaś medianę, a myślałam, że wiesz jakie Diagnostyka ma do tego normy:)

niestety, przepisałam tylko to, co było na kartce;(

Bella93 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    tak masz rację, ale z tą wędrówką z jajowodu do macicy to słyszałam,ze nawet może to trwać maksymalnie do 10 dni, na youtubie jest taki blog dziewczyny ciążowy i ona opowiada,że w 26 dc miała dopiero plamienie implantacyjne...

ja z ostrożności procesowej te 3-5 dni podałam;), też słyszałam o wypadkach, że ponad tydzień to trwało.....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescie niezastapione!

Myslalam, ze wraz z zobaczeniem dwoch kresek nie bede az tak schizowac.
    Jest jeszcze gorzej :-(

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dasz linka :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

Wysłany: 3 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/lKYOCi2-eaA proszę bardzo:)dziewczyna chyba całą ciążę dala

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 3 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blog miesiąc po miesiącu chyba nagrywala

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki,nie bylo mnie całe popołudnie bo sis przyjechała,wiec musiałysmy sie nagadac.Taka moja mała siostrzyczka,mimo ze juz ma 26 lat to zawsze bedzie moją małą sis :-) w koncu jest młodsza o 15lat,prawie jakbym córke miała he he.
    Pisałam ze moje AMH 3,3 nie mialam podanych norm a badanie robiłam w klinice jednak lekarz powiedział ze mam rezerwy kobiety w wieku 35 lat,czyli ktos mi odjàl pièc lat z moich komóreczek.Oczywiscie normy kazde labo ma swoje i nie powinno sugerowac sie innymi wynikami.
    Jestem juz w łózeczku i bardzo zmèczona...co do wyjazdu hm,zobaczymy bo jeszcze w sobote mają nam przywiezc zmywarke a nie wiemy o której.Mam nadzieje ze gdzies wypadzik zrobimy,jesli nie Zakopiec to moze gdzie indziej.
    Na @ jeszcze chyba nie pora,w poniedzialek kolo poludnia wizyta u gin na nfz to zobaczymy czy cos zobaczy na tym przed potopowym sprzęcie,chyba ze w ciàgu roku zmienili cos na nowszy.
    Dobrej owocnej i spokojnej nocki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 00:04

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Jestescie niezastapione!

Myslalam, ze wraz z zobaczeniem dwoch kresek nie bede az tak schizowac.
    Jest jeszcze gorzej :-(
    Michasia niedługo zobaczysz swoja fasolkę

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia Lejdis! Przede mną ciężki piątek, który zakończę na monitoringu;) oczywiście zdam relację! Trzymajcie kciuki za moje osiągi;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry !!!

Nadszedł wielki dzień, po 40-dniowym cyklu mamy dzisiaj dzień pierwszy!

Pierwszy cykl z CLO właśnie się rozpoczyna - 16 oficjalny cykl starań, nowe nadzieje, nowe szanse, zaczynam kampanię umawiania daty monitoringu.

CLO mam zacząć miedzy 2 a 4 dniem cyklu (w każdym razie jak @ się rozkręci na maxa - ale przyszła od razu rozkręcona więc chyba jutro zaczynam), monitoring 12-14 dzień cyklu. Moja mama pracuje w szpitalu, przy którym jest poradnia NFZ do której chodzę więc ją właśnie tam nasłałam żeby rezerwowała mi jakiś termin miedzy 15 a 18 marca. Może wybłaga, bo państwowo tak się umówić to ciężko (a tyle kasy już prywatnie lekarce-kretynce zapłaciłam... ;( )

Macie jakieś uwagi do powyższego schematu ?

Może jakieś witaminki, inne cuda - cokolwiek? Jestem "na maxa" nakręcona

Niech moc będzie z Wami - życzę udanego marca - w końcu zbliża się dzień kobiet.

Hef a najs dej maj dijas :D

mamakejti, moniaaa_1988 lubią tę wiadomość

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz

Wysłany: 4 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewcztny;)) miłego dnia:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomkowa wrote:
    Dzień Dobry !!!

Nadszedł wielki dzień, po 40-dniowym cyklu mamy dzisiaj dzień pierwszy!

Pierwszy cykl z CLO właśnie się rozpoczyna - 16 oficjalny cykl starań, nowe nadzieje, nowe szanse, zaczynam kampanię umawiania daty monitoringu.

CLO mam zacząć miedzy 2 a 4 dniem cyklu (w każdym razie jak @ się rozkręci na maxa - ale przyszła od razu rozkręcona więc chyba jutro zaczynam), monitoring 12-14 dzień cyklu. Moja mama pracuje w szpitalu, przy którym jest poradnia NFZ do której chodzę więc ją właśnie tam nasłałam żeby rezerwowała mi jakiś termin miedzy 15 a 18 marca. Może wybłaga, bo państwowo tak się umówić to ciężko (a tyle kasy już prywatnie lekarce-kretynce zapłaciłam... ;( )

Macie jakieś uwagi do powyższego schematu ?

Może jakieś witaminki, inne cuda - cokolwiek? Jestem "na maxa" nakręcona

Niech moc będzie z Wami - życzę udanego marca - w końcu zbliża się dzień kobiet.

Hef a najs dej maj dijas :D

poziomkowa, congrats!
    ja mam zalecenie na CLO - od 3 do 7 d.c.
    z witaminek - wino czerwone na endo, które CLO lubi czasami trochę zdewastować
    płodnego marca!

poziomkowa lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 4 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem "niewinopijąca" :( jest wino w kapsułkach ? :D:D:D

Orzeł --> Ja wygrywam
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomkowa wrote:
    jestem "niewinopijąca" :( jest wino w kapsułkach ? :D:D:D

a wiesz, że jest;)
    zerknij: http://hanoju-sklep.pl/pl/antyoksydanty/89-ekstrakt-z-czerwonego-wina-250mg-90-kapsulek-wegetarianskich.html

poziomkowa lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 4 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    a wiesz, że jest;)
    zerknij: http://hanoju-sklep.pl/pl/antyoksydanty/89-ekstrakt-z-czerwonego-wina-250mg-90-kapsulek-wegetarianskich.html

a to ciekawostka!

ehh mój lekarz ma urlop do końca miesiąca... chociaż prywatnie pewnie przyjmuje no nic stówka w tę czy w tamtą już bez znaczenia. A jak nie to poszukam innego obserwatora, jak to mówi Jagna "jajec"

Orzeł --> Ja wygrywam
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ