CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Michasia, 18dpo to naprawde wcześnie, policz sobie, nawet gdyby do zapłodnienia doszło w dniu owulacji, to 3 do 5 dni zygota zasuwa przez jajowód do macicy, zanim się zagnieździ i rozgości to trochę czasu mija;) a 18 dni to 2,5 tygodnia, tylko spokojnie, byle beta rosła, daj Potomkowi czas!"nie spoczniemy, nim zajdziemy...
"
-
michasia nie schizuj,moja znajoma poszla za wcześnie to lekarz wogóle ją odesłał bo powiedział,że nawet pęchęrzyka jeszcze nie będzie widać, kazał jej przyjść dopiero w 6 tygodniu,także spokojnie. Z tego co liczę to jesteś dopiero około 32 dc??no to bardzo wcześnie
-
mamakejti wrote:Michasia, 18dpo to naprawde wcześnie, policz sobie, nawet gdyby do zapłodnienia doszło w dniu owulacji, to 3 do 5 dni zygota zasuwa przez jajowód do macicy, zanim się zagnieździ i rozgości to trochę czasu mija;) a 18 dni to 2,5 tygodnia, tylko spokojnie, byle beta rosła, daj Potomkowi czas!
tak masz rację, ale z tą wędrówką z jajowodu do macicy to słyszałam,ze nawet może to trwać maksymalnie do 10 dni, na youtubie jest taki blog dziewczyny ciążowy i ona opowiada,że w 26 dc miała dopiero plamienie implantacyjne... -
mamakejti wrote:Oczywiście, że każde labortrium ma swoje normy, dlatego podałam, że chodzi o Diagnostykę (nazwa lab.)
Chodziło mi o to, że podałaś medianę, a myślałam, że wiesz jakie Diagnostyka ma do tego normy:) -
AniaStaraczka85 wrote:tak masz rację, ale z tą wędrówką z jajowodu do macicy to słyszałam,ze nawet może to trwać maksymalnie do 10 dni, na youtubie jest taki blog dziewczyny ciążowy i ona opowiada,że w 26 dc miała dopiero plamienie implantacyjne...
ja z ostrożności procesowej te 3-5 dni podałam;), też słyszałam o wypadkach, że ponad tydzień to trwało.....
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
AniaStaraczka85 wrote:tak masz rację, ale z tą wędrówką z jajowodu do macicy to słyszałam,ze nawet może to trwać maksymalnie do 10 dni, na youtubie jest taki blog dziewczyny ciążowy i ona opowiada,że w 26 dc miała dopiero plamienie implantacyjne...
-
Hejka dziewczynki,nie bylo mnie całe popołudnie bo sis przyjechała,wiec musiałysmy sie nagadac.Taka moja mała siostrzyczka,mimo ze juz ma 26 lat to zawsze bedzie moją małą sis
w koncu jest młodsza o 15lat,prawie jakbym córke miała he he.
Pisałam ze moje AMH 3,3 nie mialam podanych norm a badanie robiłam w klinice jednak lekarz powiedział ze mam rezerwy kobiety w wieku 35 lat,czyli ktos mi odjàl pièc lat z moich komóreczek.Oczywiscie normy kazde labo ma swoje i nie powinno sugerowac sie innymi wynikami.
Jestem juz w łózeczku i bardzo zmèczona...co do wyjazdu hm,zobaczymy bo jeszcze w sobote mają nam przywiezc zmywarke a nie wiemy o której.Mam nadzieje ze gdzies wypadzik zrobimy,jesli nie Zakopiec to moze gdzie indziej.
Na @ jeszcze chyba nie pora,w poniedzialek kolo poludnia wizyta u gin na nfz to zobaczymy czy cos zobaczy na tym przed potopowym sprzęcie,chyba ze w ciàgu roku zmienili cos na nowszy.
Dobrej owocnej i spokojnej nockiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 00:04
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dzień Dobry !!!
Nadszedł wielki dzień, po 40-dniowym cyklu mamy dzisiaj dzień pierwszy!
Pierwszy cykl z CLO właśnie się rozpoczyna - 16 oficjalny cykl starań, nowe nadzieje, nowe szanse, zaczynam kampanię umawiania daty monitoringu.
CLO mam zacząć miedzy 2 a 4 dniem cyklu (w każdym razie jak @ się rozkręci na maxa - ale przyszła od razu rozkręcona więc chyba jutro zaczynam), monitoring 12-14 dzień cyklu. Moja mama pracuje w szpitalu, przy którym jest poradnia NFZ do której chodzę więc ją właśnie tam nasłałam żeby rezerwowała mi jakiś termin miedzy 15 a 18 marca. Może wybłaga, bo państwowo tak się umówić to ciężko (a tyle kasy już prywatnie lekarce-kretynce zapłaciłam... ;( )
Macie jakieś uwagi do powyższego schematu ?
Może jakieś witaminki, inne cuda - cokolwiek? Jestem "na maxa" nakręcona
Niech moc będzie z Wami - życzę udanego marca - w końcu zbliża się dzień kobiet.
Hef a najs dej maj dijasmamakejti, moniaaa_1988 lubią tę wiadomość
W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy
Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
Orzeł --> Ja wygrywam
Reszka --> Ty przegrywasz -
poziomkowa wrote:Dzień Dobry !!!
Nadszedł wielki dzień, po 40-dniowym cyklu mamy dzisiaj dzień pierwszy!
Pierwszy cykl z CLO właśnie się rozpoczyna - 16 oficjalny cykl starań, nowe nadzieje, nowe szanse, zaczynam kampanię umawiania daty monitoringu.
CLO mam zacząć miedzy 2 a 4 dniem cyklu (w każdym razie jak @ się rozkręci na maxa - ale przyszła od razu rozkręcona więc chyba jutro zaczynam), monitoring 12-14 dzień cyklu. Moja mama pracuje w szpitalu, przy którym jest poradnia NFZ do której chodzę więc ją właśnie tam nasłałam żeby rezerwowała mi jakiś termin miedzy 15 a 18 marca. Może wybłaga, bo państwowo tak się umówić to ciężko (a tyle kasy już prywatnie lekarce-kretynce zapłaciłam... ;( )
Macie jakieś uwagi do powyższego schematu ?
Może jakieś witaminki, inne cuda - cokolwiek? Jestem "na maxa" nakręcona
Niech moc będzie z Wami - życzę udanego marca - w końcu zbliża się dzień kobiet.
Hef a najs dej maj dijas
poziomkowa, congrats!
ja mam zalecenie na CLO - od 3 do 7 d.c.
z witaminek - wino czerwone na endo, które CLO lubi czasami trochę zdewastować
płodnego marca!poziomkowa lubi tę wiadomość
-
poziomkowa wrote:jestem "niewinopijąca"
jest wino w kapsułkach ?
:D:D
a wiesz, że jest;)
zerknij: http://hanoju-sklep.pl/pl/antyoksydanty/89-ekstrakt-z-czerwonego-wina-250mg-90-kapsulek-wegetarianskich.htmlpoziomkowa lubi tę wiadomość
-
mamakejti wrote:a wiesz, że jest;)
zerknij: http://hanoju-sklep.pl/pl/antyoksydanty/89-ekstrakt-z-czerwonego-wina-250mg-90-kapsulek-wegetarianskich.html
a to ciekawostka!
ehh mój lekarz ma urlop do końca miesiąca... chociaż prywatnie pewnie przyjmuje no nic stówka w tę czy w tamtą już bez znaczenia. A jak nie to poszukam innego obserwatora, jak to mówi Jagna "jajec"W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy
Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
Orzeł --> Ja wygrywam
Reszka --> Ty przegrywasz