CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
agatkaa wrote:Na wchłonięcie torbiela dał mi duphaston....a monitoring bedzie więc chyba bedzie wiadomo co i jak....rozmawialam dzis z kolezanka i miala podobna syt do mnie i po 2 mcach nie miala sladu po torbielach więc chyba nie bedzie tragedii.
Gorzej jak będzie tragedia i torbiel będzie Ci rosła razem z pęcherzykami- bo to właśnie powoduje CLO- rośnięcie pęcherzykow, a jak sama napisałaś ta torbiel jest z niepękniętego pęcherzyka. Jak Ci rozerwie jajnik to będzie po ptakach. Ja bym w życiu nie wzięła CLO z torbielą.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Nie chce straszyć, bo to nie o to chodzi. Raczej chodzi o maksymalna ostroznosc.
Ale rosniecie torbieli to jedno. Drugie to to, ze CLO zwieksza ryzyko nowotworu jajnika, ktory jest hormonozalezny. I jesli jest juz torbiel, rozumiem, ze nie do konca znana jest jej struktura to moze zrobic sie z niej cos zlego.
Powiedz obawy lekarzowi. I zacznij brac CLO dopiero jak zniknie.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Jagna 75 wrote:Idz 9dnia cyklu lepiej wczesniej skoro masz krótkie cykle
Witajcie Piękne i Dzielne Dziewczęta! Miałam krótką przerwę w związku z delegacjąale już nadrobiłam wątek;)
Witam nowe koleżanki! Życzę Wam wysokich temperatur, płodnego śluzu i walecznej armii;)
Jestem w 8 dc i CLO przyjmowałam 3-7d.c. , a jutro biegnę na 20:00 na monitoring, bo też miałam sprawdzić 10-11 d.c., a tu cholera weekend;) więc 9 d.c. wieczorem idę
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Jagna a jak tam weekend w zakopcu? Jedziesz? A jak tam @ są jakieś symptomy?
Mi gin pow.ze @ może się pojawić wcześniej niż zwykle,oby,to mnie uspokoi -
Jagna 75 wrote:moje AMH to 3,3 jak to Ania pisała du..y nie urywa ale jak na mój wiek to i tak rezerwe mam piec lat młodszą
Jesli chodzi o moją @ to jakos nie moge powiedziec ze wielkimi krokami podąza,raczej zgubiła droge,czekam z utęsknieniem.Udanego cyklu zycze
Hejka, ja mam AMH 2,7 więc niby jest na czym pracować....
Jagna, mam nadzieję, że klimat górski podziała na Twoją @ i że jaśniepani w końcu się pojawi!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Hejka, ja mam AMH 2,7 więc niby jest na czym pracować....
Jagna, mam nadzieję, że klimat górski podziała na Twoją @ i że jaśniepani w końcu się pojawi!
Ja dziewczynki jestem dokładnie 3 tydzień przeziębiona, wkurza mnie to strasznie i jutro wzięłam urlop na wygrzanie i czytanie:)
Jagna, może na wyjeździe weekendowym przy zmianie klimatu przyszłaby @? Poleż dzisiaj w wannie z cieplutką wodą, to może cholera się skusi?
Mama kejti, obczajam właśnie na necie to winko i jest na stronie ze zdrową żywnością - toż to cud, nie wino!
Ania Staraczka, może faktycznie cykl się szybciej zacznie i można będzie za chwilę działać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 17:56
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Jestem po pracy
Bardzo Wam dziękuję za zainteresowanieLekarz się odezwał pisząc ze lepszy będzie 12 dc. Na pewno będę już po owu.
My staramy się dokładnie od roku. Wyniki badań męża idealne. Ja niby mam owulację, za każdym razem pęcherzyk dominujący był więc tak naprawdę nie wiem na co to CLO ?
WIECZOREM prześledze kilka stron wstecz żeby się czegoś o Was dowiedzieć. Oczywiście już teraz trzymam kciuki za Wasze wizyty, testy i Kropki02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Opolanka85 wino jest naprawdę zaskakujące, można go duuużo wypić, a działać zaczyna z opóźnieniem, więc radzę ostrożnie;)
co do AMH to mi gin powiedział, że jest zaskakując dobre;)
podam Wam medianę dla poszczególnych grup wiekowych z Diagnostyki
18-25 lat - 3,71
26-30 lat - 2,27
31-35 lat - 1,88
36-40 lat - 1,62
41-45 lat - 0,29
> 46 lat - 0,01
w moich przedziale babeczki mają 1,62, więc moje 2,7 to nieźle;)
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Opolanka85 wino jest naprawdę zaskakujące, można go duuużo wypić, a działać zaczyna z opóźnieniem, więc radzę ostrożnie;)
co do AMH to mi gin powiedział, że jest zaskakując dobre;)
podam Wam medianę dla poszczególnych grup wiekowych z Diagnostyki
18-25 lat - 3,71
26-30 lat - 2,27
31-35 lat - 1,88
36-40 lat - 1,62
41-45 lat - 0,29
> 46 lat - 0,01
w moich przedziale babeczki mają 1,62, więc moje 2,7 to nieźle;) -
michasia-K wrote:Nie wiem czy kazde laboratorium nie ma swoich norm.
Moje amh bylo 4,52 i mialam pod wynikiem tabelke z normami
Dzieki dziewczyny za wsparcie.
Nic mi innego nie pozostalo jak czekac na wtorkowe usg. Moze rzeczywiscie bylam za wczesniej(18 dpo)
Oczywiście, że każde labortrium ma swoje normy, dlatego podałam, że chodzi o Diagnostykę (nazwa lab.)
Michasiu, m.zd. za wcześnie, ok. 6 tyg., czasem później nawet widać colokwiek poza pęcherzykiem płodowym, spokojnie, będzie dobrze"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."