Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie - trochę z innej beczki ale gnębi mnie to bardzo.

jestem w trakcie pierwszego cyklu starań po poronieniu. do 25 dnia cyklu nie mialam zadnego dominującego pęcherzyka. zaczęlam brac duphaston na skrócenie cyklu i mialam startowac znowu z clo. po tygodniu brania dupka poszłam na monit bo cos nie dawalo mi spokoju. okazalo sie ze na lewym jajniku mam pecherzyk 18 mm. ginka kazala odstawic dupka - i sa dwa wyjascia bedzie owulka i ewent. ciaza albo okres. boje sie ze jak odstawie dupka to przyjdzie okres i wtedy z ciązy nici... nie wiem co robic ;(

Mysle ze jezeli masz ten pęcherzyk to tak szybko nie dostaniesz @,tak więc albo bedzie ta ovu albo kolo tygodnia @ przyjdzie,dupek czasem blokuje ovu a czasem nie,wiec wszystko mozliwe.Nie martw sie jesli nie ten cykl to następny,my tutaj tez czasami cierpliwie czekamy,z nami bedzie razniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:09

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dzwoniłam do lekarza i pierwsze co się spytał to czy brałam czopki które mi przepisami w szpitalu,bo dostałam antybiotyk i czopki przeciwbólowe,ja ich nie brałam bo myślałam że to tylko doraźnie a gin mówi ze przez tydzień od zabiegu powinnam brac;( a przy wypicie jeden lekarz mnie zapytał czy wypisać mi środki przeciwbólowe i tym mnie zmylil,zrozumialam ze to tylko doraźnie w razie bólu.i teraz dziewczyny mam mega schize ze przez to ze odrazu tych czopkow nie brałam to ze sobie zaszkodziłamożna albo zaprzepascilam efekty zabiegu:(((
    Gin pow,ze spokojnie może boleć jeszcze ale ze właśnie te czopki powinnam wybrać wszystkie
    Oj Anulka,męczyłas sie niepotrzebnie,wazne ze załadujesz ładunek w "d" i po problemie będzie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Cześć dziewczyny :) Pozwolicie , że dołacze do Waszego wątku?

Staramy się o dzidzie od 8 mcy, 7 cykl z ovu a z racji mojego wieku, lekarz wczoraj przepisał mi clo i dupka poki co ma 3 mce. Tak więc nowy cykl zacznę z nowymi lekami.
    Clo kazal brac od 2 do 7 dc a Dupka - pierszy miesiąc 2x1 tabl, a kolejny 1x1 tabl.

Stwierdził, ze mam wąskie endometrium i torbiel na jajniku 3cm - powstały najprawdopodniej z niepęknietego pęcherzyka.

Kazał również postarać sie tak bardzo nie stresować bo to tylko pogarsza sprawę no ale wiadomo - łatwo powiedzieć....

..i z tym torbielem startujesz z CLo??
    Hm,raczej najpierw trzeba poczekac az sie on wchłonie jesli teraz sie zrobił,a skoro jest juz 3cm to powinien ci antykoncepcje przepisac na wyciszenie jajników zeby szybko sie go pozbyc bo z CLO to raczej moze nie zmalec a jeszcze urosnąc a z nim to nie wiem czy ciąza bedzie....nie wiem,niech mnie dziewczyny poprawią jesli pisze bzdury,a poza tym trzy cykle z clo bez monitoringu??Juz kolejna osoba,ci lekarze są nieodpowiedzialni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:28

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna Ty to potrafisz pocieszyc:)

Jagna 75, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Domili Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Szukałam informacji o CLO, z którym jutro zaczynam przygodę :-)
    Może przyjmiecie mnie w swoje progi ? :-)

I może poradźcie co zrobić. .. otóż 10-11 dc mam się stawić na kontrolę. Ale. .. to będzie weekend. Mój lekarz nie odpisuje i nie wiem czy pójść 9 dc czy 12? Jestem w ogóle pacjentka gamety gdynia i będę musiała pójść do innego lekarza bo mój na urlopie będzie. Ciekawe czy w ogóle się dostane ...

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblatalam lekarzy,lekarz ogólny dal tylko skierowanie na badania takie podstawowe,a do reumatologa mam na 27 kwiecien to prawie porobie badania;do nowego endkrynologa(sugerujac sie opiniami)termin 29sierpien he he a do nowej gin(nfz)mam na 9czerwca.Terminy szalenstwo ale choc mam lekarza w klinice to warto miec normalnà gin ktora moze co nieco pomoze chocby dac skierowanie na badania.W poniedzialek ide jeszcze do jednego gina w osrodku co mamy,prócz tego debila do którego chodziłam przyjèli nowego ale musze obczaic co to za jeden,przynajmniej zaluka czy juz wszystko sie wyczysciło i czy te bolace ostatnio jajniki czegos nie zostawily.Uf,nalatałam sie pól dnia ale mam z glowy i wszystko ustawione jak trzeba.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    Cześć dziewczyny :-)
    Szukałam informacji o CLO, z którym jutro zaczynam przygodę :-)
    Może przyjmiecie mnie w swoje progi ? :-)

I może poradźcie co zrobić. .. otóż 10-11 dc mam się stawić na kontrolę. Ale. .. to będzie weekend. Mój lekarz nie odpisuje i nie wiem czy pójść 9 dc czy 12? Jestem w ogóle pacjentka gamety gdynia i będę musiała pójść do innego lekarza bo mój na urlopie będzie. Ciekawe czy w ogóle się dostane ...

Jak dlugie masz cykle?
    Witam cieplutko

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 2 tyg i 3 dni po owulce. Niestety nie bylo nic widac na usg. Martwie sie, ze moze byc cos nie tak :-(

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po monitoringu lewy jajnik 15 mm a prawy 12mm. W niedzielę wizyta i prawdopodobnie wtedy pregnyl. Czy 15 mm na 10 dc to ok ? Endomrtrium 3 warstwowe 0.62 mm

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Dziewczyny jestem 2 tyg i 3 dni po owulce. Niestety nie bylo nic widac na usg. Martwie sie, ze moze byc cos nie tak :-(
    Za wcześnie poszłaś min o 2 dni . Idź w poniedziałek to będzie a jak poczekamy tydz to i serduszko powinno byc

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Domili Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, cykle 23 - max 26 dni.

Później napisze coś bliżej o sobie bo siedzę w pracy :)

Michasia, tez mi się wydaje ze za wcześnie...

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • atat Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Hm,raczej najpierw trzeba poczekac az sie on wchłonie jesli teraz sie zrobił,a skoro jest juz 3cm to powinien ci antykoncepcje przepisac na wyciszenie jajników zeby szybko sie go pozbyc bo z CLO to raczej moze nie zmalec a jeszcze urosnąc a z nim to nie wiem czy ciąza bedzie....nie wiem,niech mnie dziewczyny poprawią jesli pisze bzdury,a poza tym trzy cykle z clo bez monitoringu??Juz kolejna osoba,ci lekarze są nieodpowiedzialni

Absolutnie nie zaczynać CLO z torbielą.
    Dopytaj gina, powiedz że masz obawy.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Melduje po monitoringu lewy jajnik 15 mm a prawy 12mm. W niedzielę wizyta i prawdopodobnie wtedy pregnyl. Czy 15 mm na 10 dc to ok ? Endomrtrium 3 warstwowe 0.62 mm

no trzymam kciuki zeby ktosik tam zamieszkał:-)

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]

Wysłany: 3 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pewnie ze ok!
    Ja w 11 dc miałam po 16 mm a endometroum 6,5 mm i pęcherzyki gin stwierdził ze super,z endo mogłoby być lepiej,a Ty jesteś dzień wcześniej wiec spoko,urośnie,w 9 dc pęcherzyki miały po 11 mm i urosły przez 2 dni o 5 mmm

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Spoko spoko,trudno cos dostrzec jeszcze,za tydzien jak ujrzy ciemnà plamke to bedzie super

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    Jagna, cykle 23 - max 26 dni.

Później napisze coś bliżej o sobie bo siedzę w pracy :)

Michasia, tez mi się wydaje ze za wcześnie...

Idz 9dnia cyklu lepiej wczesniej skoro masz krótkie cykle

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 3 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili Jagna dobrze gada,mi też monit w zeszłym miesiącu wypadł w 9 dc,ale lekarz kazał mi znów przyjść w 11 dc bo w 12 wypadala sobota

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosną ok. 2mm na dzien wiec wszystko ok,trzymamy kciukasy tralalllala,marzec bedzie mega miesìącem,nie gorszym od lutego

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ladybird ja w 14 dniu pecherzyk 18-19 mm,a endo 9,8 miałam więc myślę ze u ciebie jest wporządku

Michasia kochana nie wolno ci sie denerwować i napewno fasolka jeszcze sie ukrywa i na nastepnym usg już zobaczysz swoje szczęscie :-)

Jagna rozumię ze ty czekasz jeszcz na @ ?

to sobie razem poczekamy amoja @ nadal nie przyszla czekam i czekam temp nie spada ,aż mnie poniosło i zrobiłam jeszcze jeden test ,ale biało jak w masarni nawet cienia ,więc jaka cholera znowu , moja macica urlop wzięła chyba
    A człowiek głupieje i zaczyna mysleć irracjonalnie ,ze może jest coś na rzeczy jest wredota muszę dostać zeby oddać krew znowu na hormony ach..
    a miesiąc leci....starość nie radość kurcze

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Na wchłonięcie torbiela dał mi duphaston....a monitoring bedzie więc chyba bedzie wiadomo co i jak....rozmawialam dzis z kolezanka i miala podobna syt do mnie i po 2 mcach nie miala sladu po torbielach więc chyba nie bedzie tragedii.

‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ