CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
daktylek wrote:Dziewczyny mam pytanie - trochę z innej beczki ale gnębi mnie to bardzo.
jestem w trakcie pierwszego cyklu starań po poronieniu. do 25 dnia cyklu nie mialam zadnego dominującego pęcherzyka. zaczęlam brac duphaston na skrócenie cyklu i mialam startowac znowu z clo. po tygodniu brania dupka poszłam na monit bo cos nie dawalo mi spokoju. okazalo sie ze na lewym jajniku mam pecherzyk 18 mm. ginka kazala odstawic dupka - i sa dwa wyjascia bedzie owulka i ewent. ciaza albo okres. boje sie ze jak odstawie dupka to przyjdzie okres i wtedy z ciązy nici... nie wiem co robic ;(
Mysle ze jezeli masz ten pęcherzyk to tak szybko nie dostaniesz @,tak więc albo bedzie ta ovu albo kolo tygodnia @ przyjdzie,dupek czasem blokuje ovu a czasem nie,wiec wszystko mozliwe.Nie martw sie jesli nie ten cykl to następny,my tutaj tez czasami cierpliwie czekamy,z nami bedzie razniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:09
Antoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:Dzwoniłam do lekarza i pierwsze co się spytał to czy brałam czopki które mi przepisami w szpitalu,bo dostałam antybiotyk i czopki przeciwbólowe,ja ich nie brałam bo myślałam że to tylko doraźnie a gin mówi ze przez tydzień od zabiegu powinnam brac;( a przy wypicie jeden lekarz mnie zapytał czy wypisać mi środki przeciwbólowe i tym mnie zmylil,zrozumialam ze to tylko doraźnie w razie bólu.i teraz dziewczyny mam mega schize ze przez to ze odrazu tych czopkow nie brałam to ze sobie zaszkodziłamożna albo zaprzepascilam efekty zabiegu:(((
Gin pow,ze spokojnie może boleć jeszcze ale ze właśnie te czopki powinnam wybrać wszystkie
-
agatkaa wrote:Cześć dziewczyny
Pozwolicie , że dołacze do Waszego wątku?
Staramy się o dzidzie od 8 mcy, 7 cykl z ovu a z racji mojego wieku, lekarz wczoraj przepisał mi clo i dupka poki co ma 3 mce. Tak więc nowy cykl zacznę z nowymi lekami.
Clo kazal brac od 2 do 7 dc a Dupka - pierszy miesiąc 2x1 tabl, a kolejny 1x1 tabl.
Stwierdził, ze mam wąskie endometrium i torbiel na jajniku 3cm - powstały najprawdopodniej z niepęknietego pęcherzyka.
Kazał również postarać sie tak bardzo nie stresować bo to tylko pogarsza sprawę no ale wiadomo - łatwo powiedzieć....
..i z tym torbielem startujesz z CLo??
Hm,raczej najpierw trzeba poczekac az sie on wchłonie jesli teraz sie zrobił,a skoro jest juz 3cm to powinien ci antykoncepcje przepisac na wyciszenie jajników zeby szybko sie go pozbyc bo z CLO to raczej moze nie zmalec a jeszcze urosnąc a z nim to nie wiem czy ciąza bedzie....nie wiem,niech mnie dziewczyny poprawią jesli pisze bzdury,a poza tym trzy cykle z clo bez monitoringu??Juz kolejna osoba,ci lekarze są nieodpowiedzialniWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:28
-
Cześć dziewczyny
Szukałam informacji o CLO, z którym jutro zaczynam przygodę
Może przyjmiecie mnie w swoje progi ?
I może poradźcie co zrobić. .. otóż 10-11 dc mam się stawić na kontrolę. Ale. .. to będzie weekend. Mój lekarz nie odpisuje i nie wiem czy pójść 9 dc czy 12? Jestem w ogóle pacjentka gamety gdynia i będę musiała pójść do innego lekarza bo mój na urlopie będzie. Ciekawe czy w ogóle się dostane ...02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Oblatalam lekarzy,lekarz ogólny dal tylko skierowanie na badania takie podstawowe,a do reumatologa mam na 27 kwiecien to prawie porobie badania;do nowego endkrynologa(sugerujac sie opiniami)termin 29sierpien he he a do nowej gin(nfz)mam na 9czerwca.Terminy szalenstwo ale choc mam lekarza w klinice to warto miec normalnà gin ktora moze co nieco pomoze chocby dac skierowanie na badania.W poniedzialek ide jeszcze do jednego gina w osrodku co mamy,prócz tego debila do którego chodziłam przyjèli nowego ale musze obczaic co to za jeden,przynajmniej zaluka czy juz wszystko sie wyczysciło i czy te bolace ostatnio jajniki czegos nie zostawily.Uf,nalatałam sie pól dnia ale mam z glowy i wszystko ustawione jak trzeba.Antoś IVF,Julisia natural
-
Domili wrote:Cześć dziewczyny
Szukałam informacji o CLO, z którym jutro zaczynam przygodę
Może przyjmiecie mnie w swoje progi ?
I może poradźcie co zrobić. .. otóż 10-11 dc mam się stawić na kontrolę. Ale. .. to będzie weekend. Mój lekarz nie odpisuje i nie wiem czy pójść 9 dc czy 12? Jestem w ogóle pacjentka gamety gdynia i będę musiała pójść do innego lekarza bo mój na urlopie będzie. Ciekawe czy w ogóle się dostane ...
Jak dlugie masz cykle?
Witam cieplutkoAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna, cykle 23 - max 26 dni.
Później napisze coś bliżej o sobie bo siedzę w pracy
Michasia, tez mi się wydaje ze za wcześnie...02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Jagna 75 wrote:..i z tym torbielem startujesz z CLo??
Hm,raczej najpierw trzeba poczekac az sie on wchłonie jesli teraz sie zrobił,a skoro jest juz 3cm to powinien ci antykoncepcje przepisac na wyciszenie jajników zeby szybko sie go pozbyc bo z CLO to raczej moze nie zmalec a jeszcze urosnąc a z nim to nie wiem czy ciąza bedzie....nie wiem,niech mnie dziewczyny poprawią jesli pisze bzdury,a poza tym trzy cykle z clo bez monitoringu??Juz kolejna osoba,ci lekarze są nieodpowiedzialni
Absolutnie nie zaczynać CLO z torbielą.
Dopytaj gina, powiedz że masz obawy.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Ladybird:) wrote:Melduje po monitoringu lewy jajnik 15 mm a prawy 12mm. W niedzielę wizyta i prawdopodobnie wtedy pregnyl. Czy 15 mm na 10 dc to ok ? Endomrtrium 3 warstwowe 0.62 mm
no trzymam kciuki zeby ktosik tam zamieszkałStarania od marca 2014
4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
Niski progesteron,niedobór wit.d3
09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
10.07.20016 [ *] -
Ladybird:) wrote:Melduje po monitoringu lewy jajnik 15 mm a prawy 12mm. W niedzielę wizyta i prawdopodobnie wtedy pregnyl. Czy 15 mm na 10 dc to ok ? Endomrtrium 3 warstwowe 0.62 mm
Pewnie ze ok!
Ja w 11 dc miałam po 16 mm a endometroum 6,5 mm i pęcherzyki gin stwierdził ze super,z endo mogłoby być lepiej,a Ty jesteś dzień wcześniej wiec spoko,urośnie,w 9 dc pęcherzyki miały po 11 mm i urosły przez 2 dni o 5 mmm -
michasia-K wrote:Dziewczyny jestem 2 tyg i 3 dni po owulce. Niestety nie bylo nic widac na usg. Martwie sie, ze moze byc cos nie tak
-
Domili Jagna dobrze gada,mi też monit w zeszłym miesiącu wypadł w 9 dc,ale lekarz kazał mi znów przyjść w 11 dc bo w 12 wypadala sobota
-
-
Ladybird ja w 14 dniu pecherzyk 18-19 mm,a endo 9,8 miałam więc myślę ze u ciebie jest wporządku
Michasia kochana nie wolno ci sie denerwować i napewno fasolka jeszcze sie ukrywa i na nastepnym usg już zobaczysz swoje szczęscie
Jagna rozumię ze ty czekasz jeszcz na @ ?
to sobie razem poczekamy amoja @ nadal nie przyszla czekam i czekam temp nie spada ,aż mnie poniosło i zrobiłam jeszcze jeden test ,ale biało jak w masarni nawet cienia ,więc jaka cholera znowu , moja macica urlop wzięła chyba
A człowiek głupieje i zaczyna mysleć irracjonalnie ,ze może jest coś na rzeczy jest wredota muszę dostać zeby oddać krew znowu na hormony ach..
a miesiąc leci....starość nie radość kurczeStarania od marca 2014
4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
Niski progesteron,niedobór wit.d3
09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
10.07.20016 [ *] -
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:..i z tym torbielem startujesz z CLo??
Hm,raczej najpierw trzeba poczekac az sie on wchłonie jesli teraz sie zrobił,a skoro jest juz 3cm to powinien ci antykoncepcje przepisac na wyciszenie jajników zeby szybko sie go pozbyc bo z CLO to raczej moze nie zmalec a jeszcze urosnąc a z nim to nie wiem czy ciąza bedzie....nie wiem,niech mnie dziewczyny poprawią jesli pisze bzdury,a poza tym trzy cykle z clo bez monitoringu??Juz kolejna osoba,ci lekarze są nieodpowiedzialni
Na wchłonięcie torbiela dał mi duphaston....a monitoring bedzie więc chyba bedzie wiadomo co i jak....rozmawialam dzis z kolezanka i miala podobna syt do mnie i po 2 mcach nie miala sladu po torbielach więc chyba nie bedzie tragedii.