CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Weszlam przed chwilà na wątek poronienia choc więcej tam zaciązonych niz po stracie,tez niezły wirus tam panuje...przeczytałam ze jedna z dziewczyn straciła kolejne dzieciątko w 9tc,tak mi smutno...pamiètam jak bolą testy negatywne,kolejne przychodzące @ i nie udane cykle ale kiedy zobaczy sie te dwie krechy wtedy dopiero czlowiek ma stracha tak bardzo boi sie własnie tego,ze nasz wyczekany cud stanie siè aniołkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:26
Elina lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dzien dobry,urlop a ja tak wczesnie wstaje
lece do lekarza ogólnego po skierowanie,chce zmienic endoktynologa bo z obecnego nie jestem zadowolona,zmienie ginekologa na nfz(choc lecze sie w klinice) i uprosze skierowanie na czesc badań które chce zrobic po poronieniu no i tez musze potem do jakiegos reumatologa z wynikami isc.
Dzis mam taką wędrówke po lekarzach.Trzymsjcie kciuki by mi sie udało duzo załatwic,miłego dzionka
Elina lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Dzien dobry,urlop a ja tak wczesnie wstaje
lece do lekarza ogólnego po skierowanie,chce zmienic endoktynologa bo z obecnego nie jestem zadowolona,zmienie ginekologa na nfz(choc lecze sie w klinice) i uprosze skierowanie na czesc badań które chce zrobic po poronieniu no i tez musze potem do jakiegos reumatologa z wynikami isc.
Dzis mam taką wędrówke po lekarzach.Trzymsjcie kciuki by mi sie udało duzo załatwic,miłego dzionka
No kciuki Ci się przydadzą i cierpliwości dużooooooo;-)
mam nadzieję że trafisz na fajnych lekarzy ❤,lecę do pracy i życzę miłego dnia:-)
Starania od marca 2014
4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
Niski progesteron,niedobór wit.d3
09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
10.07.20016 [ *] -
Jagna 75 wrote:Weszlam przed chwilà na wątek poronienia choc więcej tam zaciązonych niz po stracie,tez niezły wirus tam panuje...przeczytałam ze jedna z dziewczyn straciła kolejne dzieciątko w 9tc,tak mi smutno...pamiètam jak bolą testy negatywne,kolejne przychodzące @ i nie udane cykle ale kiedy zobaczy sie te dwie krechy wtedy dopiero czlowiek ma stracha tak bardzo boi sie własnie tego,ze nasz wyczekany cud stanie siè aniołkiem
Ja znam dziewczynę której ciąża obumarła w 11 tc:((( nie wyobrażam sobie jak można to przeżyć -
Tak poza tym to dzień dobry:)
Ja też wcześnie wstaje pomimo l4,ale maz do pracy to się budzę, poza tym pół nocy nie spałam bo mnie ten brzuch tak boli i będę dzwonić do gina zanim jeszcze zacznie operowac,zapytać czy to normalne -
Jagna 75 wrote:Weszlam przed chwilà na wątek poronienia choc więcej tam zaciązonych niz po stracie,tez niezły wirus tam panuje...przeczytałam ze jedna z dziewczyn straciła kolejne dzieciątko w 9tc,tak mi smutno...pamiètam jak bolą testy negatywne,kolejne przychodzące @ i nie udane cykle ale kiedy zobaczy sie te dwie krechy wtedy dopiero czlowiek ma stracha tak bardzo boi sie własnie tego,ze nasz wyczekany cud stanie siè aniołkiem
ta dziewczyna byłą z nami na fioletowej straszne nieszczęście wszystkie jej współczujemy ale jak można pocieszyć w takiej chwili??4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
AniaStaraczka85 wrote:Tak poza tym to dzień dobry:)
Ja też wcześnie wstaje pomimo l4,ale maz do pracy to się budzę, poza tym pół nocy nie spałam bo mnie ten brzuch tak boli i będę dzwonić do gina zanim jeszcze zacznie operowac,zapytać czy to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:32
-
Dzwoniłam do lekarza i pierwsze co się spytał to czy brałam czopki które mi przepisami w szpitalu,bo dostałam antybiotyk i czopki przeciwbólowe,ja ich nie brałam bo myślałam że to tylko doraźnie a gin mówi ze przez tydzień od zabiegu powinnam brac;( a przy wypicie jeden lekarz mnie zapytał czy wypisać mi środki przeciwbólowe i tym mnie zmylil,zrozumialam ze to tylko doraźnie w razie bólu.i teraz dziewczyny mam mega schize ze przez to ze odrazu tych czopkow nie brałam to ze sobie zaszkodziłamożna albo zaprzepascilam efekty zabiegu:(((
Gin pow,ze spokojnie może boleć jeszcze ale ze właśnie te czopki powinnam wybrać wszystkie -
Dziewczyny mam pytanie - trochę z innej beczki ale gnębi mnie to bardzo.
jestem w trakcie pierwszego cyklu starań po poronieniu. do 25 dnia cyklu nie mialam zadnego dominującego pęcherzyka. zaczęlam brac duphaston na skrócenie cyklu i mialam startowac znowu z clo. po tygodniu brania dupka poszłam na monit bo cos nie dawalo mi spokoju. okazalo sie ze na lewym jajniku mam pecherzyk 18 mm. ginka kazala odstawic dupka - i sa dwa wyjascia bedzie owulka i ewent. ciaza albo okres. boje sie ze jak odstawie dupka to przyjdzie okres i wtedy z ciązy nici... nie wiem co robic ;(Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Daktylku chyba najrozsadniej byłoby posłuchać lekarza...ja czasami robiłam po swojemu "jak czuje" a potem obracało się to przeciwko mnie:)
-
Jeszcze Daktylku cykli przed Tobą mnóstwo, ja w zeszłym miesiącu jak dowiedziałam się że nie zaszłam w ciążę postanowiłam pominąć ostatnia tabletkę luteiny bo pomyślałam sobie ze okres przyjdzie wcześniej i zacznę nowy cykl,tymczasem lekarz szybko podjął decyzję o laparoskopii i kazał mi iść na posiew i właśnie dlatego ze pominąłem ta ostatnia tabletkę luteiny,okres przyszedł jeden dzień wcześniej, lEdwin ledwo a w zasadzie w ostatniej chwili pędzac na złamanie karku zdążyłam na posiew juz z zaczynający się okresem,gdybym nie zdązyla zrobić posiewu to nici z zabiegu,także lepiej słuchać mądrzejszych w tej materii:)
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Pozwolicie , że dołacze do Waszego wątku?
Staramy się o dzidzie od 8 mcy, 7 cykl z ovu a z racji mojego wieku, lekarz wczoraj przepisał mi clo i dupka poki co ma 3 mce. Tak więc nowy cykl zacznę z nowymi lekami.
Clo kazal brac od 2 do 7 dc a Dupka - pierszy miesiąc 2x1 tabl, a kolejny 1x1 tabl.
Stwierdził, ze mam wąskie endometrium i torbiel na jajniku 3cm - powstały najprawdopodniej z niepęknietego pęcherzyka.
Kazał również postarać sie tak bardzo nie stresować bo to tylko pogarsza sprawę no ale wiadomo - łatwo powiedzieć....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:38