X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam przed chwilà na wątek poronienia choc więcej tam zaciązonych niz po stracie,tez niezły wirus tam panuje...przeczytałam ze jedna z dziewczyn straciła kolejne dzieciątko w 9tc,tak mi smutno...pamiètam jak bolą testy negatywne,kolejne przychodzące @ i nie udane cykle ale kiedy zobaczy sie te dwie krechy wtedy dopiero czlowiek ma stracha tak bardzo boi sie własnie tego,ze nasz wyczekany cud stanie siè aniołkiem :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:26

Elina lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Silvia ja nigdy w ciąży nie byłam, tez wiąże ogromne nadzieje z ta laparoskopią

Tak Aneczko,ktos musi zaciązyc w marcu wiec jako pierwszà nominuje ciebie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,urlop a ja tak wczesnie wstaje :-( lece do lekarza ogólnego po skierowanie,chce zmienic endoktynologa bo z obecnego nie jestem zadowolona,zmienie ginekologa na nfz(choc lecze sie w klinice) i uprosze skierowanie na czesc badań które chce zrobic po poronieniu no i tez musze potem do jakiegos reumatologa z wynikami isc.
    Dzis mam taką wędrówke po lekarzach.Trzymsjcie kciuki by mi sie udało duzo załatwic :-) ,miłego dzionka

Elina lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dzien dobry,urlop a ja tak wczesnie wstaje :-( lece do lekarza ogólnego po skierowanie,chce zmienic endoktynologa bo z obecnego nie jestem zadowolona,zmienie ginekologa na nfz(choc lecze sie w klinice) i uprosze skierowanie na czesc badań które chce zrobic po poronieniu no i tez musze potem do jakiegos reumatologa z wynikami isc.
    Dzis mam taką wędrówke po lekarzach.Trzymsjcie kciuki by mi sie udało duzo załatwic :-) ,miłego dzionka

No kciuki Ci się przydadzą i cierpliwości dużooooooo;-)
    mam nadzieję że trafisz na fajnych lekarzy ❤,lecę do pracy i życzę miłego dnia:-)

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silvia wrote:
    No kciuki Ci się przydadzą i cierpliwości dużooooooo;-)
    mam nadzieję że trafisz na fajnych lekarzy ❤,lecę do pracy i życzę miłego dnia:-)
    No to szybkich tych godzin w pracy i miłego reszte

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Weszlam przed chwilà na wątek poronienia choc więcej tam zaciązonych niz po stracie,tez niezły wirus tam panuje...przeczytałam ze jedna z dziewczyn straciła kolejne dzieciątko w 9tc,tak mi smutno...pamiètam jak bolą testy negatywne,kolejne przychodzące @ i nie udane cykle ale kiedy zobaczy sie te dwie krechy wtedy dopiero czlowiek ma stracha tak bardzo boi sie własnie tego,ze nasz wyczekany cud stanie siè aniołkiem :-(

Ja znam dziewczynę której ciąża obumarła w 11 tc:((( nie wyobrażam sobie jak można to przeżyć

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 3 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym to dzień dobry:)
    Ja też wcześnie wstaje pomimo l4,ale maz do pracy to się budzę, poza tym pół nocy nie spałam bo mnie ten brzuch tak boli i będę dzwonić do gina zanim jeszcze zacznie operowac,zapytać czy to normalne

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 3 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna powodzenia na cały dzień wedrowki!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) miłego dnia :) :) :)

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 3 dpo, pierwszy cykl z CLO i luteiną, a mam mega śluz... normalnie kapie ze mnie :/ i taki biały... któraś tak miała? to normalne?

• Elina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

ta dziewczyna byłą z nami na fioletowej straszne nieszczęście wszystkie jej współczujemy ale jak można pocieszyć w takiej chwili??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Tak poza tym to dzień dobry:)
    Ja też wcześnie wstaje pomimo l4,ale maz do pracy to się budzę, poza tym pół nocy nie spałam bo mnie ten brzuch tak boli i będę dzwonić do gina zanim jeszcze zacznie operowac,zapytać czy to normalne
    Tak Aniu jak nadal boli to cos musi byc nie tak,licze jednak ze wszystko w porzàdku choc w zyciu tak bywa ze jak nie urok to sr.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:32

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Dziewczyny mam 3 dpo, pierwszy cykl z CLO i luteiną, a mam mega śluz... normalnie kapie ze mnie :/ i taki biały... któraś tak miała? to normalne?

Tak,normalny objaw,tez tak miałam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    ta dziewczyna byłą z nami na fioletowej straszne nieszczęście wszystkie jej współczujemy ale jak można pocieszyć w takiej chwili??
    Smutno i człowiek tez zaraz przypomina swoje nieszczęscie

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 3 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarza i pierwsze co się spytał to czy brałam czopki które mi przepisami w szpitalu,bo dostałam antybiotyk i czopki przeciwbólowe,ja ich nie brałam bo myślałam że to tylko doraźnie a gin mówi ze przez tydzień od zabiegu powinnam brac;( a przy wypicie jeden lekarz mnie zapytał czy wypisać mi środki przeciwbólowe i tym mnie zmylil,zrozumialam ze to tylko doraźnie w razie bólu.i teraz dziewczyny mam mega schize ze przez to ze odrazu tych czopkow nie brałam to ze sobie zaszkodziłamożna albo zaprzepascilam efekty zabiegu:(((
    Gin pow,ze spokojnie może boleć jeszcze ale ze właśnie te czopki powinnam wybrać wszystkie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie - trochę z innej beczki ale gnębi mnie to bardzo.

jestem w trakcie pierwszego cyklu starań po poronieniu. do 25 dnia cyklu nie mialam zadnego dominującego pęcherzyka. zaczęlam brac duphaston na skrócenie cyklu i mialam startowac znowu z clo. po tygodniu brania dupka poszłam na monit bo cos nie dawalo mi spokoju. okazalo sie ze na lewym jajniku mam pecherzyk 18 mm. ginka kazala odstawic dupka - i sa dwa wyjascia bedzie owulka i ewent. ciaza albo okres. boje sie ze jak odstawie dupka to przyjdzie okres i wtedy z ciązy nici... nie wiem co robic ;(

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png

Wysłany: 3 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylku chyba najrozsadniej byłoby posłuchać lekarza...ja czasami robiłam po swojemu "jak czuje" a potem obracało się to przeciwko mnie:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 3 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Daktylku cykli przed Tobą mnóstwo, ja w zeszłym miesiącu jak dowiedziałam się że nie zaszłam w ciążę postanowiłam pominąć ostatnia tabletkę luteiny bo pomyślałam sobie ze okres przyjdzie wcześniej i zacznę nowy cykl,tymczasem lekarz szybko podjął decyzję o laparoskopii i kazał mi iść na posiew i właśnie dlatego ze pominąłem ta ostatnia tabletkę luteiny,okres przyszedł jeden dzień wcześniej, lEdwin ledwo a w zasadzie w ostatniej chwili pędzac na złamanie karku zdążyłam na posiew juz z zaczynający się okresem,gdybym nie zdązyla zrobić posiewu to nici z zabiegu,także lepiej słuchać mądrzejszych w tej materii:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Pozwolicie , że dołacze do Waszego wątku?

Staramy się o dzidzie od 8 mcy, 7 cykl z ovu a z racji mojego wieku, lekarz wczoraj przepisał mi clo i dupka poki co ma 3 mce. Tak więc nowy cykl zacznę z nowymi lekami.
    Clo kazal brac od 2 do 7 dc a Dupka - pierszy miesiąc 2x1 tabl, a kolejny 1x1 tabl.

Stwierdził, ze mam wąskie endometrium i torbiel na jajniku 3cm - powstały najprawdopodniej z niepęknietego pęcherzyka.

Kazał również postarać sie tak bardzo nie stresować bo to tylko pogarsza sprawę no ale wiadomo - łatwo powiedzieć....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:38

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatkaa witaj i czuj się tutaj jak w domu :)

agatkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ