CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
pyatii wrote:A ja jestem 1 dpo właśnie
Co do endometrium to mi CLO go nie "zeżarło" a mój gin się bał bardzo, że "zepsujemy pani takie ładne endometrium". Tak jak miałam ładne ponad 15 mm tak teraz też mam.
Ale za to w tym cyklu śluzu mniej...
i o ile ja złapałam jakiś luz typu co ma być to będzie, to z kolei mojego męża złapało mega ciśnienie żeby się udało... Nie podoba mi się to, teraz widzę jak on się czuje jak ja świruje.
Antoś IVF,Julisia natural
-
Hej dziewczyny nie wytrzymałam I zrobiliśmy ponowne badania nasienia. Wynik 7 800 000 mln/ml norma 40 do 120. Czy to jest podany wynik W ml czy w calosci (bo norma Tak jakby dla całego ejakulatu)
-
doty22 wrote:To nie jest moja decyzja, ja się na tym nie znam
mam nadzieję że doświadczenie mojego lekarza zaprocentuje
Więc jesli sie nie zgadzasz a ufasz mu to zrób to dla siebie i umów sie na wizyte,chocby po ovu sprawdzic czy pèkły jajca czy w ogóle doszlo do ovu,ewentualnie od następnego cyklu umów sie na monitoring.Ja tez ufam lekarzowi,ale jesli z czyms sie nie zgadzam to mówie mu to,w koncu on jest dla mnie a nie ja dla niego
doty22 lubi tę wiadomość
-
gabryśka wrote:a CLO można przyjmować tylko 6 miesięcy?? i już potem nigdy więcej ? czy przerwa jakaś i znowu można???? .... bo nie orientuje się za bardzo w tym temacie.
ja tak trochę przerażona jestem że bez żadnych konkretnych badań i wyników gin. przepisał mi CLO .. .// mam już córkę która ma 8 lat... //i chodzę do ginekologa - tego samego od wielu lat...... więc zaufałam mu ....// postanowiłam że przejdę ten cykl z CLO... jak będę widziała efekty to super.... może się uda...a jak nie to zmienię lekarza....
dziewczyny a te wyniki i badania co Wy robicie...jejku ile tego....
Wydawałoby się że zajście w ciążę to żaden problem.... a jednak.... OBY Nam zdrówko dopisało i wszystkim się udało
Podstawowe to progesteron,estradiol,LH,FSH,cytologia,tsh,prolaktyna i potem to
AMH,Mycoplazma,ureaplazma,bakteriologia-mykologia i potem na te choroby jak cytomegalia,toksoplazmoza,rózyczka to takie podstawy....z czasem jesli nie bedzie sie udawalo to juz badan stopniowo bedzie przybywac..
Spokojnie,ja tylko prócz tsh,prolaktyny i progrsteronu oraz cytologi i tych bakterilogicznych nic nie mialam zrobione i do tej pory nie mam bo w pierwszym cyklu z clo zaciazylamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:52
gabryśka lubi tę wiadomość
-
Kobitki miała któraś endoskopie macicy?
Moja @ też chyba drogę zgubiła ani +, ani @ zwariować można wszystkoStarania od marca 2014
4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
Niski progesteron,niedobór wit.d3
09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
10.07.20016 [ *] -
Własnie przeczytałam ze to chyba to samo co endoskopia,no to mnie to czeka jak za miesiąc się nie uda
Starania od marca 2014
10.07.20016 [ *] -
Coś tam mi ginegolog nakreśliła ze sprawdzą czy zrostów nie ma ,czy drozne wszystko czy endometriozy nie widać ,polipów,mięśniaków itp
zastanawiam się tylko czy to inwazyjne mocno itp
Starania od marca 2014
10.07.20016 [ *] -
AniaStaraczka ja zawsze takie endo mam
rekord to był 17 mm w 14 dc
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
SilvIa no właśnie sprawdzają wnętrze macicy,i to jest od dołu, a laparoskipia to przez brzuch i sprawdzają jajniki,jajowody itp.
Mi właśnie wyszły ogniska małe endometriozy,zrosty w miednicy mniejszej i z jajnikiem coś, czekam na wyniki badania histopatologicznego.jajowody przedmuchali i były drozne -
AniaStaraczka85 wrote:SilvIa no właśnie sprawdzają wnętrze macicy,i to jest od dołu, a laparoskipia to przez brzuch i sprawdzają jajniki,jajowody itp.
Mi właśnie wyszły ogniska małe endometriozy,zrosty w miednicy mniejszej i z jajnikiem coś, czekam na wyniki badania histopatologicznego.jajowody przedmuchali i były drozne
u mnie podejzewają zrosty po cesarce 8 lat temu ,w sumie to sie ciesze bo mam problem z zagniezdzeniem stąd miedzyinnymi biochemiczne ciąże niech mnie porzadnie oglądną moze wkoncu znajdą przyczynęStarania od marca 2014
10.07.20016 [ *] -
AniaStaraczka85 wrote:Silvia ja nigdy w ciąży nie byłam, tez wiąże ogromne nadzieje z ta laparoskopią
Starania od marca 2014
10.07.20016 [ *]