X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomkowa wrote:
    Dzień Dobry !!!

Nadszedł wielki dzień, po 40-dniowym cyklu mamy dzisiaj dzień pierwszy!

Pierwszy cykl z CLO właśnie się rozpoczyna - 16 oficjalny cykl starań, nowe nadzieje, nowe szanse, zaczynam kampanię umawiania daty monitoringu.

CLO mam zacząć miedzy 2 a 4 dniem cyklu (w każdym razie jak @ się rozkręci na maxa - ale przyszła od razu rozkręcona więc chyba jutro zaczynam), monitoring 12-14 dzień cyklu. Moja mama pracuje w szpitalu, przy którym jest poradnia NFZ do której chodzę więc ją właśnie tam nasłałam żeby rezerwowała mi jakiś termin miedzy 15 a 18 marca. Może wybłaga, bo państwowo tak się umówić to ciężko (a tyle kasy już prywatnie lekarce-kretynce zapłaciłam... ;( )

Macie jakieś uwagi do powyższego schematu ?

Może jakieś witaminki, inne cuda - cokolwiek? Jestem "na maxa" nakręcona

Niech moc będzie z Wami - życzę udanego marca - w końcu zbliża się dzień kobiet.

Hef a najs dej maj dijas :D

Gratuluje tej wredziochy,ciesze sie z twojego startu,co do clo to wez go od trzeciego dnia cyklu,pewniejsze dzialanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:53

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to skoro z jakim przystajesz takim się stajesz to może do mnie też już przyjdzie juz @,mogłabym juz zacząć nowy cykl,może przyjdzie po tym zabiegu wcześniej.wtedy tez łatwiej by mi było te nocne boleści wytlumaczyc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    O to skoro z jakim przystajesz takim się stajesz to może do mnie też już przyjdzie juz @,mogłabym juz zacząć nowy cykl,może przyjdzie po tym zabiegu wcześniej.wtedy tez łatwiej by mi było te nocne boleści wytlumaczyc
    I jak teraz sie czujesz,czopki dzialają?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa. Mam przed sobą 8 cykl starań w tym 3 z CLO. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Długo brałam tabsy, i dopiero po roku przerwy widzę, że mój organizm wraca do siebie (w lutym po stosowaniu wiesiołka pojawił się dopiero śluz płodny) :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza,ale ciesze sie ze od wczoraj moja wkladka w majtkach juz czysciutka,to dobry znak i promyk nadziei ze to taka cisza przed @.
    Dzis mam 35 dpp,jak ten czas leci...mam nadzieje ze juz niedlugo wredziocha przyjdzie i jeszcze w tym miesiacu uda sie posiać co nieco
    :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines_Ban wrote:
    Hej, jestem tu nowa. Mam przed sobą 8 cykl starań w tym 3 z CLO. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Długo brałam tabsy, i dopiero po roku przerwy widzę, że mój organizm wraca do siebie (w lutym po stosowaniu wiesiołka pojawił się dopiero śluz płodny) :)

Witam i sciskam,fajnie ze dołączyłas
    Napisz cos o sobie,w którym dniu cyklu jestes,czy leczysz sie na cos bedzie łatwiej nam zacząc znajomosc.

Wiesiołek jest super na sluz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:32

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie było mnie chwile a Wy tyle tego naprodukowałyście, że siedzę od wczoraj i czytam:)Witam nowe koleżanki i trzymam kciuki. Ja wczoraj byłam na wizycie u ginekologa. Ten cykl jestem bez clo moje pęcherzyki w 14dc maja po 11mm więc nici z tego. Dostałam skierowanie na hsg i pod koniec miesiąca idę. Napiszcie mi proszę jakie macie doświadczenie po tym badaniu i czego mogę się spodziewać. Jak dzwoniłam do szpitala to powiedział mi lekarz, że nie będzie narkozy tylko miejscowe znieczuleni.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się i ja :) Jesli chodzi o mnie to będę normalnie miala montoring i wszytsko bedzie pod kontrolą

Wysłany: 4 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna no właśnie dziś w nocy pomimo czopka bolało aż mnie ze snu wybudzilo.potem do rana bylo juz ok i teraz tez ok.mam nadzieje ze następna noc będzie juz dobrze,gin mi pow.ze może tak być i ze mam brać te czopki,ze tez może @ wcześniejsza przyjść, trochę się martwię bo w pon do pracy planuje iść a tu takie rzeczy,a jak siedziałam cały tydzień w domu to było super:) ech nic, n ie nakręcam się, tRzymem się tego ze jest dobrze teraz,biorę grzecznie czopki choć czuje się po nich za każdym razem jak po lewatywie;)) musi być dobrze; )

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomkowa ja brałam clo od 2dc do 5dc. U mnie pierwszy cykl 0,5tab, a drugi po 1 tab okazał się szczęśliwy :) wczoraj robiłam badania zlecone przez endo tsh, kreatynine i jakieś tam jeszcze i wszystko ok. A dla siebie zrobiłam betę i jest już 28496 :)

Opolanka 85, poziomkowa lubią tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej koleżanki, ja też się witam:) Mam dziś urlop, chciałam pospać, powygrzewać to moje cholerne przeziębienie - miało być extra, mąż w pracy, ciepły piesek u boku - a tu od 8 rano sąsiad u góry wierci non stop, ani chwili spokoju! Zaraz zwariuję od tej wiertary! Nasz wątek kwitnie, tyle nowych Dziewczyn! Niech kwitnie towarzysko, będziemy klikać już zaciążone:) Pozdrawiam!
    Ania1985, a skierowanie na hsg dostałaś d lekarza w klinice, czy na nfz? Bo ja właśnie tak się zastanawiam, czy w klinice dostanę skierowanie do szpitala na nfz, czy odpłatnie. Mój lekarz robi histeroskopię (HSC), a to chyba jest coś innego?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    co do clo to wez go od trzeciego dnia cyklu,pewniejsze dzialanie

Jagienko, dziękuję za radę, posłucham się. Kurczę, na prawdę dawno nie byłam tak pozytywnie nastawiona do świata :-) Może to dobry znak - ostatnie miesiące to totalna załamka, jeszcze mój mąż jest średnio delikatny w doborze słów - bardziej techniczny, także tu nie ma co liczyć na "pocieszanki".

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz

Wysłany: 4 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko hsg to sprawdzanie dróżności jajowodow i ewentualne udroznianie jeśli jest taka potrzeba, przeplukuje się je środkiem kontrastowym,a histeroskopia to badanie samej macicy i tez ewentualne usuwanie zrostów, miesniakow i polipów także w znieczuleniu ogolnym

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 4 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc piękna beta!!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Poziomkowa ja brałam clo od 2dc do 5dc. U mnie pierwszy cykl 0,5tab, a drugi po 1 tab okazał się szczęśliwy :) wczoraj robiłam badania zlecone przez endo tsh, kreatynine i jakieś tam jeszcze i wszystko ok. A dla siebie zrobiłam betę i jest już 28496 :)

ja mam od razu 2x1 - no nic, zobaczymy co wyhoduję, bardzo już czekamy na młodego pasożyta.

A Twoja beta cudowna - liczę na to że kiedyś też zobaczę taki wynik ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:28

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMC gratuluję pięknej bety :)

Witam nowe koleżaki :)

W poniedziałek mam monitoring i już się nie mogę doczekać, by sprawdzić jakie cuda zdziałało CLO. Jestem dobrej myśli.

Czuję, że duża część z nas będzie miała piękne wiadomości na święta :)

Opolanka 85, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• doty22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich ;)
    a ja się znów źle czuję... do tego mam straszne mdłości... 15 dc... ovu planowane jest ok. poniedziałku...

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    AMC gratuluję pięknej bety :)

Witam nowe koleżaki :)

W poniedziałek mam monitoring i już się nie mogę doczekać, by sprawdzić jakie cuda zdziałało CLO. Jestem dobrej myśli.

Czuję, że duża część z nas będzie miała piękne wiadomości na święta :)
    Ja też mam w poniedziałek monitoring a do soboty biorę clo! Jakoś nawet też jestem pozytywnie w tym cyklu nastawiona, chociaż durna naczytałam się w internecie o tym cholernym amh i trochę mi mina zrzedła.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej koleżanki, ja też się witam:) Mam dziś urlop, chciałam pospać, powygrzewać to moje cholerne przeziębienie - miało być extra, mąż w pracy, ciepły piesek u boku - a tu od 8 rano sąsiad u góry wierci non stop, ani chwili spokoju! Zaraz zwariuję od tej wiertary! Nasz wątek kwitnie, tyle nowych Dziewczyn! Niech kwitnie towarzysko, będziemy klikać już zaciążone:) Pozdrawiam!
    Ania1985, a skierowanie na hsg dostałaś d lekarza w klinice, czy na nfz? Bo ja właśnie tak się zastanawiam, czy w klinice dostanę skierowanie do szpitala na nfz, czy odpłatnie. Mój lekarz robi histeroskopię (HSC), a to chyba jest coś innego?
    Opolanka85 ja byłam na wizycie prywatnej ale mój lekarz dał mi skierowanie do szpitala i powiedział, że jak jestem ubezpieczona to będzie to na nfz. Fakt, że on tez pracuje w kliku przychodniach i może to skierowanie wypisał nie jako prywatnie tego nie wiem dokładnie.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz z prywatnego gab. lub kliniki może wypisać skierowanie na badanie na NFZ.
    Ja miałam skierowanie na laparo od prywatnego, a na HSG z kliniki.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ