CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
poziomkowa wrote:Dzień Dobry !!!
Nadszedł wielki dzień, po 40-dniowym cyklu mamy dzisiaj dzień pierwszy!
Pierwszy cykl z CLO właśnie się rozpoczyna - 16 oficjalny cykl starań, nowe nadzieje, nowe szanse, zaczynam kampanię umawiania daty monitoringu.
CLO mam zacząć miedzy 2 a 4 dniem cyklu (w każdym razie jak @ się rozkręci na maxa - ale przyszła od razu rozkręcona więc chyba jutro zaczynam), monitoring 12-14 dzień cyklu. Moja mama pracuje w szpitalu, przy którym jest poradnia NFZ do której chodzę więc ją właśnie tam nasłałam żeby rezerwowała mi jakiś termin miedzy 15 a 18 marca. Może wybłaga, bo państwowo tak się umówić to ciężko (a tyle kasy już prywatnie lekarce-kretynce zapłaciłam... ;( )
Macie jakieś uwagi do powyższego schematu ?
Może jakieś witaminki, inne cuda - cokolwiek? Jestem "na maxa" nakręcona
Niech moc będzie z Wami - życzę udanego marca - w końcu zbliża się dzień kobiet.
Hef a najs dej maj dijas
Gratuluje tej wredziochy,ciesze sie z twojego startu,co do clo to wez go od trzeciego dnia cyklu,pewniejsze dzialanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:53
Antoś IVF,Julisia natural
-
O to skoro z jakim przystajesz takim się stajesz to może do mnie też już przyjdzie juz @,mogłabym juz zacząć nowy cykl,może przyjdzie po tym zabiegu wcześniej.wtedy tez łatwiej by mi było te nocne boleści wytlumaczyc
-
AniaStaraczka85 wrote:O to skoro z jakim przystajesz takim się stajesz to może do mnie też już przyjdzie juz @,mogłabym juz zacząć nowy cykl,może przyjdzie po tym zabiegu wcześniej.wtedy tez łatwiej by mi było te nocne boleści wytlumaczyc
-
nick nieaktualnyHej, jestem tu nowa. Mam przed sobą 8 cykl starań w tym 3 z CLO. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Długo brałam tabsy, i dopiero po roku przerwy widzę, że mój organizm wraca do siebie (w lutym po stosowaniu wiesiołka pojawił się dopiero śluz płodny)
-
U mnie cisza,ale ciesze sie ze od wczoraj moja wkladka w majtkach juz czysciutka,to dobry znak i promyk nadziei ze to taka cisza przed @.
Dzis mam 35 dpp,jak ten czas leci...mam nadzieje ze juz niedlugo wredziocha przyjdzie i jeszcze w tym miesiacu uda sie posiać co nieco
-
Ines_Ban wrote:Hej, jestem tu nowa. Mam przed sobą 8 cykl starań w tym 3 z CLO. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Długo brałam tabsy, i dopiero po roku przerwy widzę, że mój organizm wraca do siebie (w lutym po stosowaniu wiesiołka pojawił się dopiero śluz płodny)
Witam i sciskam,fajnie ze dołączyłas
Napisz cos o sobie,w którym dniu cyklu jestes,czy leczysz sie na cos bedzie łatwiej nam zacząc znajomosc.
Wiesiołek jest super na sluzWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:32
-
Cześć dziewczyny, nie było mnie chwile a Wy tyle tego naprodukowałyście, że siedzę od wczoraj i czytam:)Witam nowe koleżanki i trzymam kciuki. Ja wczoraj byłam na wizycie u ginekologa. Ten cykl jestem bez clo moje pęcherzyki w 14dc maja po 11mm więc nici z tego. Dostałam skierowanie na hsg i pod koniec miesiąca idę. Napiszcie mi proszę jakie macie doświadczenie po tym badaniu i czego mogę się spodziewać. Jak dzwoniłam do szpitala to powiedział mi lekarz, że nie będzie narkozy tylko miejscowe znieczuleni.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
nick nieaktualny
-
Jagna no właśnie dziś w nocy pomimo czopka bolało aż mnie ze snu wybudzilo.potem do rana bylo juz ok i teraz tez ok.mam nadzieje ze następna noc będzie juz dobrze,gin mi pow.ze może tak być i ze mam brać te czopki,ze tez może @ wcześniejsza przyjść, trochę się martwię bo w pon do pracy planuje iść a tu takie rzeczy,a jak siedziałam cały tydzień w domu to było super:) ech nic, n ie nakręcam się, tRzymem się tego ze jest dobrze teraz,biorę grzecznie czopki choć czuje się po nich za każdym razem jak po lewatywie;)) musi być dobrze; )
-
nick nieaktualnyPoziomkowa ja brałam clo od 2dc do 5dc. U mnie pierwszy cykl 0,5tab, a drugi po 1 tab okazał się szczęśliwy
wczoraj robiłam badania zlecone przez endo tsh, kreatynine i jakieś tam jeszcze i wszystko ok. A dla siebie zrobiłam betę i jest już 28496
Opolanka 85, poziomkowa lubią tę wiadomość
-
Hej koleżanki, ja też się witam:) Mam dziś urlop, chciałam pospać, powygrzewać to moje cholerne przeziębienie - miało być extra, mąż w pracy, ciepły piesek u boku - a tu od 8 rano sąsiad u góry wierci non stop, ani chwili spokoju! Zaraz zwariuję od tej wiertary! Nasz wątek kwitnie, tyle nowych Dziewczyn! Niech kwitnie towarzysko, będziemy klikać już zaciążone:) Pozdrawiam!
Ania1985, a skierowanie na hsg dostałaś d lekarza w klinice, czy na nfz? Bo ja właśnie tak się zastanawiam, czy w klinice dostanę skierowanie do szpitala na nfz, czy odpłatnie. Mój lekarz robi histeroskopię (HSC), a to chyba jest coś innego?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Jagna 75 wrote:co do clo to wez go od trzeciego dnia cyklu,pewniejsze dzialanie
Jagienko, dziękuję za radę, posłucham się. Kurczę, na prawdę dawno nie byłam tak pozytywnie nastawiona do świataMoże to dobry znak - ostatnie miesiące to totalna załamka, jeszcze mój mąż jest średnio delikatny w doborze słów - bardziej techniczny, także tu nie ma co liczyć na "pocieszanki".
W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy
Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
Orzeł --> Ja wygrywam
Reszka --> Ty przegrywasz -
Opolanko hsg to sprawdzanie dróżności jajowodow i ewentualne udroznianie jeśli jest taka potrzeba, przeplukuje się je środkiem kontrastowym,a histeroskopia to badanie samej macicy i tez ewentualne usuwanie zrostów, miesniakow i polipów także w znieczuleniu ogolnym
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Amc wrote:Poziomkowa ja brałam clo od 2dc do 5dc. U mnie pierwszy cykl 0,5tab, a drugi po 1 tab okazał się szczęśliwy
wczoraj robiłam badania zlecone przez endo tsh, kreatynine i jakieś tam jeszcze i wszystko ok. A dla siebie zrobiłam betę i jest już 28496
ja mam od razu 2x1 - no nic, zobaczymy co wyhoduję, bardzo już czekamy na młodego pasożyta.
A Twoja beta cudowna - liczę na to że kiedyś też zobaczę taki wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:28
Amc lubi tę wiadomość
W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy
Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
Orzeł --> Ja wygrywam
Reszka --> Ty przegrywasz -
AMC gratuluję pięknej bety
Witam nowe koleżaki
W poniedziałek mam monitoring i już się nie mogę doczekać, by sprawdzić jakie cuda zdziałało CLO. Jestem dobrej myśli.
Czuję, że duża część z nas będzie miała piękne wiadomości na świętaOpolanka 85, Amc lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkich
a ja się znów źle czuję... do tego mam straszne mdłości... 15 dc... ovu planowane jest ok. poniedziałku...Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
agnes87 wrote:AMC gratuluję pięknej bety
Witam nowe koleżaki
W poniedziałek mam monitoring i już się nie mogę doczekać, by sprawdzić jakie cuda zdziałało CLO. Jestem dobrej myśli.
Czuję, że duża część z nas będzie miała piękne wiadomości na święta31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:Hej koleżanki, ja też się witam:) Mam dziś urlop, chciałam pospać, powygrzewać to moje cholerne przeziębienie - miało być extra, mąż w pracy, ciepły piesek u boku - a tu od 8 rano sąsiad u góry wierci non stop, ani chwili spokoju! Zaraz zwariuję od tej wiertary! Nasz wątek kwitnie, tyle nowych Dziewczyn! Niech kwitnie towarzysko, będziemy klikać już zaciążone:) Pozdrawiam!
Ania1985, a skierowanie na hsg dostałaś d lekarza w klinice, czy na nfz? Bo ja właśnie tak się zastanawiam, czy w klinice dostanę skierowanie do szpitala na nfz, czy odpłatnie. Mój lekarz robi histeroskopię (HSC), a to chyba jest coś innego?Opolanka 85 lubi tę wiadomość
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Lekarz z prywatnego gab. lub kliniki może wypisać skierowanie na badanie na NFZ.
Ja miałam skierowanie na laparo od prywatnego, a na HSG z kliniki.Opolanka 85 lubi tę wiadomość