CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:Ja miałam laparoskopie i histeroskopie w 17 dc, albo się robi po miesiączce ale już nie może być krwawienia ani plamienia a jeśli jest po owu to ważne żeby zachować wstrzemięźliwośćStarania od marca 2014
4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
Niski progesteron,niedobór wit.d3
09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
10.07.20016 [ *] -
nick nieaktualny
-
Biedronka7 wrote:Hej dziewczyny dostałam wlasnie wyniki tarczycy. Powiedzcie mi proszę co o tym myślicie i czy powinnam do pl jechać
?
Tsh 2,98
Ft3 3,69
Ft4 1,25
Anty-tpo 135,80
Biedronko, ja bym jechała..
ja w najostrzejszym rzucie Hashimoto miałam anty-TPO 230,36, a tsh 2,08, FT4 16......
moja endo, której bardzo ufam, powiedziała mi, że tsh przy staraniach, a przede wszystkim przy utrzymaniu bardzo wczesnej ciąży powinno oscylować koło 1
biorę euthyrox 150 (no i Jodid) więc sporo, ale mam wyniki teraz 0,8
rzeczywiście w obrazie usg moja tarczyca jest po wielu stanach zapalnych, kontroluję, żeby żaden badziew nie urósł
musisz zadministrować swoją tarczycę, żeby nie fikała!
silvia lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
61 dni od poronienia, dotychczas bez @ i od wczoraj śluz płodny... Widziałyście takie cuda?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Pabelka nic nam tu nie piszesz ze ty juz po trasferze
,przypomnialas mi się i cofnèlam sie kilkanascie stron by zobaczyc twój pasek i do czytałam ze 2marca miałas transfer i nawet dwa mroźaczki masz..trzymam kciuki i sercem jestem z tobą,modle sie by ci sie udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 16:27
Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:61 dni od poronienia, dotychczas bez @ i od wczoraj śluz płodny... Widziałyście takie cuda?
Tu sie dzieją cuda,mam nadzieje na taki...a teraz sobie pomyslalam ze prawie cztery lata staran i lekarze nie dawali mi nadziei bo ciągle złe wyniki i jak w grudniu pierwszy raz napisałam na OF,na tym wątku to od razu test pozytywny w styczniu,to byl prawdziwy cud i to na tej naszej stronce a po mnie to juz fala przeszła.Tak wiec wiara czyni cuda,uwierzcie a bedzie wam dane,ja wciaz wierze
A jeszcze jak Roma,Biedronka,AniaStaraczka,Cookie,Atat i Angie zafasolkują to pójde do CzęstochowyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 16:37
roma, Opolanka 85 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
U mnie późne owulacje to norma, sykna mam z owulki ok 50 dc. Tyle, że jakość jajeczek po takim czasie jest raczej kiepska i szanse marne...25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Jagna 75 wrote:Tu sie dzieją cuda,mam nadzieje na taki...a teraz sobie pomyslalam ze prawie cztery lata staran i lekarze nie dawali mi nadziei bo ciągle złe wyniki i jak w grudniu pierwszy raz napisałam na OF,na tym wątku to od razu test pozytywny w styczniu,to byl prawdziwy cud i to na tej naszej stronce a po mnie to juz fala przeszła.Tak wiec wiara czyni cuda,uwierzcie a bedzie wam dane,ja wciaz wierze
A jeszcze jak Roma,Biedronka,AniaStaraczka,Cookie,Atat i Angie zafasolkują to pójde do Częstochowy31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
roma wrote:U mnie późne owulacje to norma, sykna mam z owulki ok 50 dc. Tyle, że jakość jajeczek po takim czasie jest raczej kiepska i szanse marne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 17:17
roma lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Dziękuję Wam kochane moje za wsparcie
nie jeden z naszych przypadków udowodnił że nauka i teoria swoje, a matka natura i tak robi co jej się podoba. Nie ma reguły... nic nie tracę więc na wszelki wypadek zwiększam łóżkową aktywność
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Biedronka7 wrote:Hej dziewczyny dostałam wlasnie wyniki tarczycy. Powiedzcie mi proszę co o tym myślicie i czy powinnam do pl jechać
?
Tsh 2,98
Ft3 3,69
Ft4 1,25
Anty-tpo 135,80
Nie podoba mi się Twoje TSH, przy staraniach powinien być poniżej 1.
Przyda się zwiększenie dawki euthyroxu. -
BIEDRONKA7
Umawiaj się czym prędzej do DOBREGO endokrynologa. Każdy dobry endokrynolog powie Ci, że dla staraczki TSH powinno oscylować w granicy 1. Masz podwyższone przeciwciała aTPO, zatem masz stan zapalny, co, jak pisała już jedna koleżanka, może oznaczać Hashimoto. Wysokość tego przeciwciała nie ma znaczenia dla istnienia choroby. USG tarczycy powinnaś zrobić. Nie podałaś norm dla FT3 i FT4, żeby sprawdzić, czy są na wystarczającym poziomie oblicza się ich wartość procentową w ramach ich norm.
Choruję na niedoczynność spowodowaną Hashimoto. Przyjmuję euthyrox 75 mg i po 6 miesiącach od rozpoczęcia przyjmowania tego leku (z niższą dawką od początku) moje TSH spadło z 3,57 do 0,66. Zbyt wysokie TSH nie pozwoli Ci utrzymać ciąży!!! weź to sobie do serca i umów się do dobrego endo. A jeśli chcesz zasięgnąć więcej informacji, znajdź na ovu koleżankę zwei_kresken, posiada obszerną wiedzę na temat niedoczynności tarczycy.
Trzymaj się cieplutko -
Hej dziewczyny,
od 3 dc mam brać clo. To moje pierwsze podejście do tego leku. Lekarz zalecił od 3 dc przez 5 dni.
Mam pytanko- jak liczycie 1 dc- dziś mam lekkie plamienie, właściwie to śluz podbarwiony na brązowo... czy to już liczyć jako 1 dc, czy raczej jutro będzie 1 dc jak sytuacja się trochę rozkręci? -
Biedronka, przed wizytą u endokrynologa koniecznie idź na usg tarczycy (chyba że znajdziesz takiego, który na wizycie zrobi).
Ellasi, pierwszy dzień cyklu to dzień krwawienia. Ja należę do tych, które właśnie mają plamienia i zawsze wg monitoringu mój stan pokrywa się z dniem cykluto także mój pierwszy cykl z CLO, właśnie łyknęłam i czekam co się stanie
Lekarz zalecił od 2 - 5 dc.
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Drogie, jestem po monitoringu, to mój 9 d.c. od 3 do 7 brałam CLO
wyniki: 22 mm pęcherzyk na lewym jajniku, endo - 9 mm (bez szaleństwa)
procedura: jutro o 20:00 ovitrelle, mam sama zrobić, boję się jak cholera, robiłyście same?
a w poniedziałek o 10:00 IUI;)
szybko poszło, dobrze, że nie zostawiłam monitoringu na 12 d.c. (pon.) choc cykl poprzedni miałam 33 dni
trzymajcie kciuki!
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Mamakejti 9 mm bez szaleństwa? ?? Matko mój rekord to 8,62 mm,w 9 dc miałam 48 mm i gin pow ze ok,ale za dwa dni było 6,5 to kręcił juz nosem ze mało przystanku, a le to widać Ciebie nie dotyka problem clo i cienkiego endo jednocześnie:)
Robiłam miesiąc temu zastrzyk z ovitrelle sama będąc na imprezie,bo gin kazał w konkretna godzinę, spoko dasz rade,zbierz fałdy skóry pod pepkiem i ładuj igielke prostopadle,kup sobie w aptece takie guziki nasączone spirytusem żeby odkazic.igła jest króciutka,będzie dobrze!mamakejti lubi tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Mamakejti 9 mm bez szaleństwa? ?? Matko mój rekord to 8,62 mm,w 9 dc miałam 48 mm i gin pow ze ok,ale za dwa dni było 6,5 to kręcił juz nosem ze mało przystanku, a le to widać Ciebie nie dotyka problem clo i cienkiego endo jednocześnie:)
Robiłam miesiąc temu zastrzyk z ovitrelle sama będąc na imprezie,bo gin kazał w konkretna godzinę, spoko dasz rade,zbierz fałdy skóry pod pepkiem i ładuj igielke prostopadle,kup sobie w aptece takie guziki nasączone spirytusem żeby odkazic.igła jest króciutka,będzie dobrze!
Dzięki Aniu, ja nigdy nie miałam problemów z endo, zobaczymy czy taki trend się utrzyma, a wcześniej miałam grubsze, więc dlatego napisałam, że bez szaleństwa
moja 4latka już zaoferowała, że mi zrobi zastrzyk, hehehe
dzięki za rady, gaziki nabędę na pewno!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."