SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Domili Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy trzymamy :-)

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    U mnie późne owulacje to norma, sykna mam z owulki ok 50 dc. Tyle, że jakość jajeczek po takim czasie jest raczej kiepska i szanse marne...

no skoro synek z tych marnych jajeczek to ja ci zycze tych marnych :-)

roma lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi, pierwszy dzień cyklu to dzień krwawienia. Ja należę do tych, które właśnie mają plamienia i zawsze wg monitoringu mój stan pokrywa się z dniem cyklu :) to także mój pierwszy cykl z CLO, właśnie łyknęłam i czekam co się stanie :) Lekarz zalecił od 2 - 5 dc.[/QUOTE]

Domili,
    Dzięki za odzew.
    Ja zwykle nie mam plamień, właściwie to chyba pierwszy raz pojawiło się plamienie dlatego zadałam pytanie- jestem tym trochę zdezorientowana.
    Ale z Twojej odp rozumiem, że 1 dc to krwawienie, które pewnie nastąpi jutro i to będzie mój 1 dc.
    Trzymam kciuki za nasze 1 podejście do clo.
    Daj znać jak się czujesz po clo bo jestem bardzo ciekawa :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    A ja, a ja?? Ja też chcę z Wami fasolkować!

no to poprawka-

Tu sie dzieją cuda,mam nadzieje na taki...a teraz sobie pomyslalam ze prawie cztery lata staran i lekarze nie dawali mi nadziei bo ciągle złe wyniki i jak w grudniu pierwszy raz napisałam na OF,na tym wątku to od razu test pozytywny w styczniu,to byl prawdziwy cud i to na tej naszej stronce a po mnie to juz fala przeszła.Tak wiec wiara czyni cuda,uwierzcie a bedzie wam dane,ja wciaz wierze :-)
    A jeszcze jak Roma,Biedronka,AniaStaraczka,Cookie,Atat i Angie zafasolkują i doklejona w ostatnim momencie OPOLANKA85 to pójde do Częstochowy

POPRAWIONE!

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Hej dziewczyny,
    od 3 dc mam brać clo. To moje pierwsze podejście do tego leku. Lekarz zalecił od 3 dc przez 5 dni.
    Mam pytanko- jak liczycie 1 dc- dziś mam lekkie plamienie, właściwie to śluz podbarwiony na brązowo... czy to już liczyć jako 1 dc, czy raczej jutro będzie 1 dc jak sytuacja się trochę rozkręci?

Jak sie rozkręci i duze krwawienie to 1dc jest nigdy plamienia
    Witam serdecznie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    no to poprawka-

Tu sie dzieją cuda,mam nadzieje na taki...a teraz sobie pomyslalam ze prawie cztery lata staran i lekarze nie dawali mi nadziei bo ciągle złe wyniki i jak w grudniu pierwszy raz napisałam na OF,na tym wątku to od razu test pozytywny w styczniu,to byl prawdziwy cud i to na tej naszej stronce a po mnie to juz fala przeszła.Tak wiec wiara czyni cuda,uwierzcie a bedzie wam dane,ja wciaz wierze :-)
    A jeszcze jak Roma,Biedronka,AniaStaraczka,Cookie,Atat i Angie zafasolkują i doklejona w ostatnim momencie OPOLANKA85 to pójde do Częstochowy

POPRAWIONE!

;) Ja też nieśmiało się doklejam :)
    Mogę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 22:22

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Drogie, jestem po monitoringu, to mój 9 d.c. od 3 do 7 brałam CLO
    wyniki: 22 mm pęcherzyk na lewym jajniku, endo - 9 mm (bez szaleństwa)
    procedura: jutro o 20:00 ovitrelle, mam sama zrobić, boję się jak cholera, robiłyście same?
    a w poniedziałek o 10:00 IUI;)

szybko poszło, dobrze, że nie zostawiłam monitoringu na 12 d.c. (pon.) choc cykl poprzedni miałam 33 dni

trzymajcie kciuki!

wow! insemka juz w poniedziałek?Kochana jestesmy razem,zastrzyku sie nie bój,delikatna cienka igiełka.Oj,cóż to sie dzieje w tym miesiącu,a jeszcze bedzie sie działo,tule sciskam i trzymam kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    ;) Ja też nieśmiało się doklejam :)
    Mogę?

no to poprawka raz jeszcze-

A jeszcze jak Roma,Biedronka,AniaStaraczka,Cookie,Atat i Angie zafasolkują i doklejona w ostatnim momencie OPOLANKA85 i na doczepke ELLASI to pójde do Częstochowy...
    Chyba będe musiała isc ze dwa razy teraz:-) :-)

Domili lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście mega i wszystkim wam dziękuję strasznie mocno za zainteresowanie.
    Sprubuje uderzyć z tymi wynikami do naszego angielskiego GP ale nie liczę zbytnio na ich zainteresowanie a jak się nie uda to może na konsultacji 8 marca pokaże im te moje wyniki.

Dziewczyny nie mam czasu zbytnio w tym tygodniu śledzić was bo dużo pracy ale trzymam za wszystkie mocno kciuki! Buziolki kochane!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba nici że starań w tym cyklu. Ja chora i mąż też. Ma praiwe 40 st gorączki więc plemniki szlag trafił

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jak sie rozkręci i duze krwawienie to 1dc jest nigdy plamienia
    Witam serdecznie :-)

Jagna,
    Dzięki za odpowiedź.
    Tak też myślałam, ale wolałam się dopytać i upewnić bo to będzie pierwszy cykl z clo i nie chcę nic pokręcić i namieszać.
    A dodatkowo nigdy (jak sięgam pamięcią) nie miałam plamień przed @ ... i teraz kiedy mam brać clo pojawiły się te plamienia- to jest los! ;)
    Ale plamienia chyba oznaczają niski progesteron? Dobrze kojarzę?

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale się tu dzieje:-) aż się miło czyta. Gorący ten nasz marzec. No u mnie dziwne rezczy bo chyba długi cykl bedzie i pozna ovulka albo bezovulacyjny. W pon ide do gina zobaczymy ci zaleci. :-)
    Chciałabym już zacząć nowy cykl z clo nie mogę sie doczekać.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• sayuri Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mnie już nie pamiętacie.. a staram się pisać i udzielać...

Też chcę zafasolkować. W pierwszym cyklu z CLO.

Chyba jednak mnie nie polubiłyście :(

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:

Oj tam,nie mysl ze nie polubiły,czasem jest tak ze cos sie napisze i bez odzewu bo ktos poruszy taki temat ze tylko on nabierze rozpędu i tylko o tym sie mówi.
    Zdaje sie ze powoli konczysz cykl,ile dni po ovu,5?Za jakies dobry tydzien moznaby pomyslec o tescie ...
    A w ogóle miałas monitoring bo nie przypominam sobie?

Kurcze,obudziłam sie godzine temu,dziwnie boląco drętwiąco cìągnàcy ból ràk i nóg,czasem cos takiego mnie budzi,kopie przewracam się...musiałam wstac i siedze w salonie,teraz nie czuje nic..dziwne dolegliwosci

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Oj tam,nie mysl ze nie polubiły,czasem jest tak ze cos sie napisze i bez odzewu bo ktos poruszy taki temat ze tylko on nabierze rozpędu i tylko o tym sie mówi.
    Zdaje sie ze powoli konczysz cykl,ile dni po ovu,5?Za jakies dobry tydzien moznaby pomyslec o tescie ...
    A w ogóle miałas monitoring bo nie przypominam sobie?

Kurcze,obudziłam sie godzine temu,dziwnie boląco drętwiąco cìągnàcy ból ràk i nóg,czasem cos takiego mnie budzi,kopie przewracam się...musiałam wstac i siedze w salonie,teraz nie czuje nic..dziwne dolegliwosci

Dzień dobry!
    a wstałam dopiero teraz! Czyste weekendowe szaleństwo!;)

Jagna - a reumatologa nawiedziłaś? może to jakieś (a tfu!, odpukać) zapalenie stawów?
    ewentualnie po nocnych wygibasach na tym urlopie masz zakwasy....;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    U nas chyba nici że starań w tym cyklu. Ja chora i mąż też. Ma praiwe 40 st gorączki więc plemniki szlag trafił

Biedna! powygrzewajcie się razem, a może jednak coś z tego będzie? Ty HOT, mąż HOT, w każdym razie zachowajcie czujność rewolucyjną, może jakiś partyzant trafi do bazy!

Ladybird:) lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    wow! insemka juz w poniedziałek?Kochana jestesmy razem,zastrzyku sie nie bój,delikatna cienka igiełka.Oj,cóż to sie dzieje w tym miesiącu,a jeszcze bedzie sie działo,tule sciskam i trzymam kciuki

będę instruktaże na YT oglądać, muszę przełamać barierę w głowie...dzięki za kciuki!
    ja trzymam właśnie bacik na d Twoją @, żeby się trochę ruszyła!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:

Drogie Sayuri i Ellasi - to mój drugi cykl z CLO, w pierwszym wyhodowałam 3 megapęcherze, mój gin powiedział, że przy pierwszym razie z CLO taka reakcja jest możliwa, więc szykujcie się na ryzyko mnogie;) ja brałam co CLO dało, ale bez powodzenia

teraz mam drugie podejśie z CLO, 1 pęcherzyk i w pon. IUI

po CLO cykl miałam 33 dni zamiast 29, po samym CLO nie czułam się jakoś inaczej, dopiero zastrzyk z ovitrelle po 24 godz. sprawił iż poczułam, że mam jajniki;) heheheh, bolało nieźle, no ale co tam!
    trzymam mocno kciuki za Wasze starania, poddanie się nie wchodzi w grę.
    meldujcie postępy!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Udanej soboty! Jagna, dzięki za dopisanie do magicznej listy! Ja już sobie obiecałam, że jak tylko zajdę w ciążę, to bierzemy z mężem kościelny ślub (mamy tylko cywilny). Ale na razie Bóg nie daje się obiecankami przekupić, hehe:)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzień dobry!
    a wstałam dopiero teraz! Czyste weekendowe szaleństwo!;)

Jagna - a reumatologa nawiedziłaś? może to jakieś (a tfu!, odpukać) zapalenie stawów?
    ewentualnie po nocnych wygibasach na tym urlopie masz zakwasy....;)

Udanego weekendu zycze :-)
    Do reumatologa ide 27kwietnia tak wiec z pewnoscià napomkne mu o swych dolegliwosciach bo to często mi sie przytrafia...poza tym troche nasciemniam zeby jakies badania porobił hi hi a w poniedzialek do zwyklego gina na nfz(jakis nowy w osrodku)pozwole mu se zobaczyc na moje ciacho,a co mi tam :-) moze cos zobaczy na starym sprzęcie,chyba ze cos sie zmienilo w ciàgu roku i zakupili nowy.Chce tylko wiedziec czy wszystko ładnie zeszlo ale chyba raczej tak skoro plamien juz nie ma a trwaly ponad 30dni...własciwie licze ze moze jakies badania mi wypisze z tych konkretnych,zawsze to juz na waciki zostanie

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ