CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymamy trzymamy02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
roma wrote:U mnie późne owulacje to norma, sykna mam z owulki ok 50 dc. Tyle, że jakość jajeczek po takim czasie jest raczej kiepska i szanse marne...
no skoro synek z tych marnych jajeczek to ja ci zycze tych marnychroma lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ellasi, pierwszy dzień cyklu to dzień krwawienia. Ja należę do tych, które właśnie mają plamienia i zawsze wg monitoringu mój stan pokrywa się z dniem cyklu
to także mój pierwszy cykl z CLO, właśnie łyknęłam i czekam co się stanie
Lekarz zalecił od 2 - 5 dc.[/QUOTE]
Domili,
Dzięki za odzew.
Ja zwykle nie mam plamień, właściwie to chyba pierwszy raz pojawiło się plamienie dlatego zadałam pytanie- jestem tym trochę zdezorientowana.
Ale z Twojej odp rozumiem, że 1 dc to krwawienie, które pewnie nastąpi jutro i to będzie mój 1 dc.
Trzymam kciuki za nasze 1 podejście do clo.
Daj znać jak się czujesz po clo bo jestem bardzo ciekawa -
Opolanka 85 wrote:A ja, a ja?? Ja też chcę z Wami fasolkować!
no to poprawka-
Tu sie dzieją cuda,mam nadzieje na taki...a teraz sobie pomyslalam ze prawie cztery lata staran i lekarze nie dawali mi nadziei bo ciągle złe wyniki i jak w grudniu pierwszy raz napisałam na OF,na tym wątku to od razu test pozytywny w styczniu,to byl prawdziwy cud i to na tej naszej stronce a po mnie to juz fala przeszła.Tak wiec wiara czyni cuda,uwierzcie a bedzie wam dane,ja wciaz wierze
A jeszcze jak Roma,Biedronka,AniaStaraczka,Cookie,Atat i Angie zafasolkują i doklejona w ostatnim momencie OPOLANKA85 to pójde do Częstochowy
POPRAWIONE!Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Ellasi wrote:Hej dziewczyny,
od 3 dc mam brać clo. To moje pierwsze podejście do tego leku. Lekarz zalecił od 3 dc przez 5 dni.
Mam pytanko- jak liczycie 1 dc- dziś mam lekkie plamienie, właściwie to śluz podbarwiony na brązowo... czy to już liczyć jako 1 dc, czy raczej jutro będzie 1 dc jak sytuacja się trochę rozkręci?
Jak sie rozkręci i duze krwawienie to 1dc jest nigdy plamienia
Witam serdecznieAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:no to poprawka-
Tu sie dzieją cuda,mam nadzieje na taki...a teraz sobie pomyslalam ze prawie cztery lata staran i lekarze nie dawali mi nadziei bo ciągle złe wyniki i jak w grudniu pierwszy raz napisałam na OF,na tym wątku to od razu test pozytywny w styczniu,to byl prawdziwy cud i to na tej naszej stronce a po mnie to juz fala przeszła.Tak wiec wiara czyni cuda,uwierzcie a bedzie wam dane,ja wciaz wierze
A jeszcze jak Roma,Biedronka,AniaStaraczka,Cookie,Atat i Angie zafasolkują i doklejona w ostatnim momencie OPOLANKA85 to pójde do Częstochowy
POPRAWIONE!
Ja też nieśmiało się doklejam
Mogę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 22:22
-
mamakejti wrote:Drogie, jestem po monitoringu, to mój 9 d.c. od 3 do 7 brałam CLO
wyniki: 22 mm pęcherzyk na lewym jajniku, endo - 9 mm (bez szaleństwa)
procedura: jutro o 20:00 ovitrelle, mam sama zrobić, boję się jak cholera, robiłyście same?
a w poniedziałek o 10:00 IUI;)
szybko poszło, dobrze, że nie zostawiłam monitoringu na 12 d.c. (pon.) choc cykl poprzedni miałam 33 dni
trzymajcie kciuki!
wow! insemka juz w poniedziałek?Kochana jestesmy razem,zastrzyku sie nie bój,delikatna cienka igiełka.Oj,cóż to sie dzieje w tym miesiącu,a jeszcze bedzie sie działo,tule sciskam i trzymam kciukiAntoś IVF,Julisia natural
-
Ellasi wrote:
Ja też nieśmiało się doklejam
Mogę?
no to poprawka raz jeszcze-
A jeszcze jak Roma,Biedronka,AniaStaraczka,Cookie,Atat i Angie zafasolkują i doklejona w ostatnim momencie OPOLANKA85 i na doczepke ELLASI to pójde do Częstochowy...
Chyba będe musiała isc ze dwa razy teraz:-)
Domili lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jesteście mega i wszystkim wam dziękuję strasznie mocno za zainteresowanie.
Sprubuje uderzyć z tymi wynikami do naszego angielskiego GP ale nie liczę zbytnio na ich zainteresowanie a jak się nie uda to może na konsultacji 8 marca pokaże im te moje wyniki.
Dziewczyny nie mam czasu zbytnio w tym tygodniu śledzić was bo dużo pracy ale trzymam za wszystkie mocno kciuki! Buziolki kochane!
Będzie córeczka -
Jagna 75 wrote:Jak sie rozkręci i duze krwawienie to 1dc jest nigdy plamienia
Witam serdecznie
Jagna,
Dzięki za odpowiedź.
Tak też myślałam, ale wolałam się dopytać i upewnić bo to będzie pierwszy cykl z clo i nie chcę nic pokręcić i namieszać.
A dodatkowo nigdy (jak sięgam pamięcią) nie miałam plamień przed @ ... i teraz kiedy mam brać clo pojawiły się te plamienia- to jest los!
Ale plamienia chyba oznaczają niski progesteron? Dobrze kojarzę? -
Kurcze ale się tu dzieje:-) aż się miło czyta. Gorący ten nasz marzec. No u mnie dziwne rezczy bo chyba długi cykl bedzie i pozna ovulka albo bezovulacyjny. W pon ide do gina zobaczymy ci zaleci.
Chciałabym już zacząć nowy cykl z clo nie mogę sie doczekać.
-
sayuri wrote:O mnie już nie pamiętacie.. a staram się pisać i udzielać...
Też chcę zafasolkować. W pierwszym cyklu z CLO.
Chyba jednak mnie nie polubiłyście
Oj tam,nie mysl ze nie polubiły,czasem jest tak ze cos sie napisze i bez odzewu bo ktos poruszy taki temat ze tylko on nabierze rozpędu i tylko o tym sie mówi.
Zdaje sie ze powoli konczysz cykl,ile dni po ovu,5?Za jakies dobry tydzien moznaby pomyslec o tescie ...
A w ogóle miałas monitoring bo nie przypominam sobie?
Kurcze,obudziłam sie godzine temu,dziwnie boląco drętwiąco cìągnàcy ból ràk i nóg,czasem cos takiego mnie budzi,kopie przewracam się...musiałam wstac i siedze w salonie,teraz nie czuje nic..dziwne dolegliwosciAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Oj tam,nie mysl ze nie polubiły,czasem jest tak ze cos sie napisze i bez odzewu bo ktos poruszy taki temat ze tylko on nabierze rozpędu i tylko o tym sie mówi.
Zdaje sie ze powoli konczysz cykl,ile dni po ovu,5?Za jakies dobry tydzien moznaby pomyslec o tescie ...
A w ogóle miałas monitoring bo nie przypominam sobie?
Kurcze,obudziłam sie godzine temu,dziwnie boląco drętwiąco cìągnàcy ból ràk i nóg,czasem cos takiego mnie budzi,kopie przewracam się...musiałam wstac i siedze w salonie,teraz nie czuje nic..dziwne dolegliwosci
Dzień dobry!
a wstałam dopiero teraz! Czyste weekendowe szaleństwo!
Jagna - a reumatologa nawiedziłaś? może to jakieś (a tfu!, odpukać) zapalenie stawów?
ewentualnie po nocnych wygibasach na tym urlopie masz zakwasy....
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Ladybird:) wrote:U nas chyba nici że starań w tym cyklu. Ja chora i mąż też. Ma praiwe 40 st gorączki więc plemniki szlag trafił
Biedna! powygrzewajcie się razem, a może jednak coś z tego będzie? Ty HOT, mąż HOT, w każdym razie zachowajcie czujność rewolucyjną, może jakiś partyzant trafi do bazy!Ladybird:) lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:wow! insemka juz w poniedziałek?Kochana jestesmy razem,zastrzyku sie nie bój,delikatna cienka igiełka.Oj,cóż to sie dzieje w tym miesiącu,a jeszcze bedzie sie działo,tule sciskam i trzymam kciuki
będę instruktaże na YT oglądać, muszę przełamać barierę w głowie...dzięki za kciuki!
ja trzymam właśnie bacik na d Twoją @, żeby się trochę ruszyła!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
sayuri wrote:O mnie już nie pamiętacie.. a staram się pisać i udzielać...
Też chcę zafasolkować. W pierwszym cyklu z CLO.
Chyba jednak mnie nie polubiłyście
Drogie Sayuri i Ellasi - to mój drugi cykl z CLO, w pierwszym wyhodowałam 3 megapęcherze, mój gin powiedział, że przy pierwszym razie z CLO taka reakcja jest możliwa, więc szykujcie się na ryzyko mnogie;) ja brałam co CLO dało, ale bez powodzenia
teraz mam drugie podejśie z CLO, 1 pęcherzyk i w pon. IUI
po CLO cykl miałam 33 dni zamiast 29, po samym CLO nie czułam się jakoś inaczej, dopiero zastrzyk z ovitrelle po 24 godz. sprawił iż poczułam, że mam jajniki;) heheheh, bolało nieźle, no ale co tam!
trzymam mocno kciuki za Wasze starania, poddanie się nie wchodzi w grę.
meldujcie postępy!
-
Hej dziewczyny! Udanej soboty! Jagna, dzięki za dopisanie do magicznej listy! Ja już sobie obiecałam, że jak tylko zajdę w ciążę, to bierzemy z mężem kościelny ślub (mamy tylko cywilny). Ale na razie Bóg nie daje się obiecankami przekupić, hehe:)31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
mamakejti wrote:Dzień dobry!
a wstałam dopiero teraz! Czyste weekendowe szaleństwo!
Jagna - a reumatologa nawiedziłaś? może to jakieś (a tfu!, odpukać) zapalenie stawów?
ewentualnie po nocnych wygibasach na tym urlopie masz zakwasy....
Udanego weekendu zycze
Do reumatologa ide 27kwietnia tak wiec z pewnoscià napomkne mu o swych dolegliwosciach bo to często mi sie przytrafia...poza tym troche nasciemniam zeby jakies badania porobił hi hi a w poniedzialek do zwyklego gina na nfz(jakis nowy w osrodku)pozwole mu se zobaczyc na moje ciacho,a co mi tammoze cos zobaczy na starym sprzęcie,chyba ze cos sie zmienilo w ciàgu roku i zakupili nowy.Chce tylko wiedziec czy wszystko ładnie zeszlo ale chyba raczej tak skoro plamien juz nie ma a trwaly ponad 30dni...własciwie licze ze moze jakies badania mi wypisze z tych konkretnych,zawsze to juz na waciki zostanie