X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    No niby testy owulacyjne takie popularne są, a z drugiej strony dziewczyny piszą, że pozytywny test wcale nie musi oznaczać owulacji, więc po kiego grzybka się je robi? Ja do tej pory nie miałam z nimi do czynienia, więc może ktoś mi wyjaśni.

Testy owulacyjne opierają się na skoku hormonu Lh, jeśli wyjdą pozytywne to owulacji można się spodziewać kilka do kilkunastu godzin. Ale to tylko teoria bo w praktyce może się okazać że skok Lh był a pecherzyk z jakiś innych powodów nie pękł. U kobiet z PCO wynik testu tez może być fałszywy bo zazwyczaj lh jest podwyższone. I testy nie są zbyt dobre dla osób które mają nieregularne cykle. Ja jak zaczęłam starania to robiłam dwa miesiące testy owulacyjne i nigdy nie wyszły mi pozytywne ale to akurat potwierdza mój brak naturalnych owulacji. W jednym cyklu robiłam testy codziennie przez 20 dni :) także nawet ze względów finansowych lepiej umówić się na usg :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie testy owulacyjne to porażka - nic nie zastąpi USG, a jeszcze przy stymulacji mniej więcej wiadomo kiedy się czego spodziewać także ja mam pół szuflady i mam je głęboko w nosie :-)

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Cześć dziewczyny:-D zwracam się do Was z poradą, gdyż od jakiegoś czasu śledzę wątek i wiem że dużo wiecie na temat Clo. Obecnie jestem po 2 cyklach stymulowanych Clo 0.5 tabletki na noc od 5-9 dc plus duphaston. Myślałam że teraz się udało, ale temperatura poleciała sobie ze mną w kulki, zawsze fazę lutealną miałam 13dni, na 14 pojawiała się @, a teraz przyszła 3 dni później (a ja głupia miałam nadzieję że się udało) postanowiłam że muszę zrobić sobie miesiąc przerwy od starań - teraz jest 10cykl. W związku z tym czy mogę sobie odpuścić stymulację w tym miesiącu i zacząć brać tabletki znowu od przyszłego czy lepiej zrobić ciągłość, mimo że starań nie będzie? Jeśli ktoś może, proszę o radę ;-)
    Spokojnie mozesz zrobic przerwe w stymulacji a od kolejnego znów zacząc.Są przypadki ze dziewczyny odstawily stymulacje i zaraz zaszły w ciąze,jajniki tak szybko nie odpoczywają od clo wiec te skutki mogą byc odczuwalne dla jajec jeszcze w cyklu bez clo.
    Ale czasem ciąglosc clo moze okazac sie lepsza, nikt z nas nie wie który cykl z clo bedzie tym szczesliwym,ciàglosc moze tez oznaczac lepszy efekt dzialania leku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:07

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź

syy26iye928jhyb7.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne, a ja mam pytanie, czy Wy po CLO +ovitrelle+duphaston miałyście wzdęty brzuch, taki jak balonik, że go za cholerę nie da się wciągnąć?
    Normalnie masakra, i ciągnie mnie wszystko i kłuje, do doooooopy te wspomagacze....
    a nastrój mam, ze bez siekiery nie podchodź!
    Poradźcie coś, czy to normalne? Któraś z Was doświadczonych tak miała?

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Mamakejti, ja mam brzuch-balonik od początku zażywania hormonów. Cały czas jestem wzdęta;/ Masakra, jutro mam to nieszczęsne hsg, dziś cały dzień się nie mogłam skupić. Jedno pismo poprawiałam 5 razy, bo ciągle popełniałam durne gafy;/ Ale się boję:( Jedna pani z pracy przyniosła mi nawet ketonal na poratowanie, żebym jutro sobie zażyła. :(

mamakejti lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Piękne, a ja mam pytanie, czy Wy po CLO +ovitrelle+duphaston miałyście wzdęty brzuch, taki jak balonik, że go za cholerę nie da się wciągnąć?
    Normalnie masakra, i ciągnie mnie wszystko i kłuje, do doooooopy te wspomagacze....
    a nastrój mam, ze bez siekiery nie podchodź!
    Poradźcie coś, czy to normalne? Któraś z Was doświadczonych tak miała?
    Ciezko odroznic objawy okresowe od ciazowych :-)
    Ja tak prawie zawsze mialam przed okoresem: wzdety brzuch, biegunki itd.
    Dlatego w cyklu w ktorym sie udalo w zyciu nie pomyslalabym, ze to objawy ciąży!
    Bylam pewna, ze sie nie udalo, ze znowu okres. Tym bardziej, ze piersi nie bolaly...

mamakejti lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko85, dzięki za pocieszenie, ze nie tylko ja tak świruję, hsg się nie bój, nieważne czy będzie sono czy zwykłe, miliony kobiet przez to przechodziły, Ty też!
    Cel uświęca środki!
    A robota mi też wybitnie nie idzie...
    Daj znać jak odczucia po;) Trzymam kciuki!

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Ciezko odroznic objawy okresowe od ciazowych :-)
    Ja tak prawie zawsze mialam przed okoresem: wzdety brzuch, biegunki itd.
    Dlatego w cyklu w ktorym sie udalo w zyciu nie pomyslalabym, ze to objawy ciąży!
    Bylam pewna, ze sie nie udalo, ze znowu okres. Tym bardziej, ze piersi nie bolaly...

To prawda Michasiu, ciężko odróżnić, oj hormony bawią się jak chcą....
    Cudownego 6 tygodnia ciąży!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki Wasi partnerowie, mężowie mają w tym wszystkim udział? Pomocni, wyrozumiali, interesują się, czy może zupełnie na odwrót?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    To prawda Michasiu, ciężko odróżnić, oj hormony bawią się jak chcą....
    Cudownego 6 tygodnia ciąży!
    Kiedy testujesz?

Dziękuję.
    Oby tych tygodni przybywalo.
    Czasami boje sie, ze to tylko sen...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:14

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym dniu po clo magiczna owulacja mniej więcej się powinna pojawić?? bo już zwariowałam

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Kiedy testujesz?

Dziękuję.
    Oby tych tygodni przybywalo.
    Czasami boje sie, ze to tylko sen...

Ja dopiero za tydzień, aaaaaa szału dostanę!
    Dla mnie tydzień 6 był zawsze przełomowy, ale nie będę nic więcej pisać na ten temat, żeby nikogo nie stresować.

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziewczyny a jaki Wasi partnerowie, mężowie mają w tym wszystkim udział? Pomocni, wyrozumiali, interesują się, czy może zupełnie na odwrót?
    Jest na każdej wizycie i słyszy tylko dobre rzeczy. Na tak na co dzień, nie wspomina o staraniach. Ewentualnie truje mi dupkę, że chce takie buciki dostać jak pan w reklamie DPD :D

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Dziewczyny w którym dniu po clo magiczna owulacja mniej więcej się powinna pojawić?? bo już zwariowałam

to jest tak, że musisz iść na monitoring
    mój przykład CLO 3-7 dc - a 9 dc pęcherzyk 22 mm i 10 dc zastrzyk z ovitrelle przyspieszający pęknięcie, także pewnie musisz się pokazać ginowi 2-3 dni po ostatniej tabletce

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

Mój się śmieje, że zostanie etatowym "koniobijcą" (sorry, musiałam zacytować) w klinikach niepłodności i że należy mu się odznaka złotej ręki......

MonaLiza, Biedronka7 lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti właśnie jestem zapisana ale dopiero na 18 dzień mojego cyklu wcześniej mój ginekolog nie miał już miejsca... i teraz kombinuje kiedy mam się wstrzelić i oby nie przegapić ;) a jakoś nie daje wiary w testy owulacyjne mimo tego i tak będę je namiętnie stosowała w tym tygodniu.

Mój mąż to na razie nic nie ogarnia... nie łapie się totalnie, jak patrzy na nasz kalendarz kuchenny gdzi emam wszystko porozpisywane to twierdzi że powinnam zostać logistykiem spedytorem :D jest ok, bodaj nie przeszkadza i działa jak mu zapowiem ;P

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że ma poczucie humoru. Moj mnoe też wspiera i przypomina o tabetkach i mniej wiecej sam wie kiedy musimy <3

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Dobrze że ma poczucie humoru. Moj mnoe też wspiera i przypomina o tabetkach i mniej wiecej sam wie kiedy musimy <3

Dziewczyny, ale jak się zastanowicie z czyjej inicjatywy cała ta zabawa w diagnozowanie, to wyjdzie, że z naszej, chyba w większości wypadków tak jest...

Najważniejsze, żeby nie przeszkadzali i poddawali się naszym planom bez szemrania!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mi ostatnio powiedział, że jestem jakąś lekomanką :/

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ