X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Właśnie się zastanawiałam, czy przypadkiem Jagna75 nie zaginęła w akcji poszukiwawczej swojej@;)
    startuj, my tu wszystkie w blokach startowych, czekając na: @, owu albo <5 betaHcg

daje jej czas do następnej niedzieli,potem się wnerwiam i ide do gina po lutke-będzie zmuszona przyjsc..potem z nią pogadam powaznie by zniknęła gdzies na 9 miesięcy :-) takiz to mój plan

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    daje jej czas do następnej niedzieli,potem się wnerwiam i ide do gina po lutke-będzie zmuszona przyjsc..potem z nią pogadam powaznie by zniknęła gdzies na 9 miesięcy :-) takiz to mój plan

a więc wojna! ;)

Dobrego dnia wszystkim, ja właśnie swój zaczęłam;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry czesc i czołem. Ja tez juz swoj dzien zaczelam. Niestety niewyspana bo znów zasnac nie moglam. I nawet nie wiem czy dzisiejsza temp jest oki bo chyba nie bylo trzech godzin snu :-(

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Olcia1988, dobrego dnia pomimo niewyspania! Ja już z filiżanką kawy, żeby jakość życia podnieść;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfff filiżanka... ja mam kubek :-D
    Ale dzis sie zaopatrze w jakąś herbatke uspokajajaco usypiajaca... kolejnej takiej nocki nie wytrzymiem :-(
    Wziete juz ostatnie clo wiec moze bedzie lepiej

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki ;-) a u mnie of zaznaczyło ovu. Jestem w szoku normalnie.Ide zaraz na badania i sie zastanawiam czy nie zrobic Lh jak sprawdzic po hormonach czy ovu byla?

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro mam usg i zobaczymy czy ten pecherzyk dominujący jest czy nie ;-)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wiecie co, ja to w sumie nie wiem kiedy powinnam mieć dzień @. Tak jak niektóre dziewczyny piszą, że wiedzą co do dnia, kiedy powinno być. Nigdy nie miałam regularnych miesiaczek. Pozniej bralam tabletki anty no i teraz drugi cykl na aromku. W pierwszym owu miałam 19 dc i @ dostałam w 33 dniu. Teraz miałam w 15 dc, więc @ powinna być coś koło 30 dc, czyli dziś. Zobaczymy

uwo99n73lnbybmmo.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Ja w sumie tez nigdy nie jestem pewna kiedy dostane. Zalezy jakie tabsy bralam od lekarza. Byl okres gdzie dostawalam jak w zegarku ale to chyba po luteinie. Pozniej mi przeszlo i mialam cykl 32-35 dniowy. W 1 cyklu z CLO dostalam @w 29 dc. Wiec teraz licze na ppdobny czas trwania cyklu

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ależ się najechałam w mega korkach,na szczęście już jestem w pracy.wzięłam rano trzecia tableteczke clo i obliczam ze w przyszły pon będzie owu,ależ mam stresika żeby się udało.w piątek pewnie pójdę na monit bo to będzie 11 dc.
    Miłego dnia Wam zycze!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 14 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jak @ szybko Ci nie przyjdzie to już naprawdę będzie musiała odejść na dłużej czyli na 9 miesięcy! Bo to juz jest przegięcie!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odkad sie staram o dziecko o niczym innym nie jestem w stanie myśleć. Zwłaszcza o pracy :/

uwo99n73lnbybmmo.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie naszczescie praca odciaga od myślenia i czas szybciej leci. Jak wroce do domku to juz po 17.00 cos zjesc jakis filmik z mezem obejrze pogadamy i spac;) wiec jakos leci. Wczoraj mi sie strasznie dlużylo i jeszcze ten bol podbrzusza mnie dekoncentrowal

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie nie. Tym bardziej, że pracuję w domu, to nie mogę przestać myśleć. Chyba w jakąś depresję wpadam.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, też pracuję głównie w domu i ciężko mi się skupić;( teraz jestem oderwana, bo córa chora i siedzimy razem w domku;(

f2w3skjotzzbwk43.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem totalnym świeżakiem na OvuFriend po pierwszej serii inofem + duphaston + clo dziś 2 dzień po clo (2x1 od 5 dnia cyklu do 9 dnia cyklu) nie wiem czego mam się spodziewać, jak to będzie i czy w ogóle będzie... Do lekarza idę w 18 dniu cyklu czyli 21. 03 i magicznymi wynikami, których nie umiem czytać i nie umiem nic wywnioskować insuliny i prolaktyny (prolaktyna w normach referencyjnych a insulina niestety lekko nie) no i na usg, zobaczyć czy coś się zadziało... Pomyślałam że w grupie raźniej... wśród moich znajomych nikt takich perypetii nie miał, więc...
    Uff pierwszy post za mną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:30

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem totalnym świeżakiem na OvuFriend po pierwszej serii inofem + duphaston + clo dziś 2 dzień po clo (2x1 od 5 dnia cyklu do 9 dnia cyklu) nie wiem czego mam się spodziewać, jak to będzie i czy w ogóle będzie... Do lekarza idę w 18 dniu cyklu czyli 21. 03 i magicznymi wynikami, których nie umiem czytać i nie umiem nic wywnioskować insuliny i prolaktyny (prolaktyna w normach referencyjnych a insulina niestety lekko nie) no i na usg, zobaczyć czy coś się zadziało... Pomyślałam że w grupie raźniej... wśród moich znajomych nikt takich perypetii nie miał, więc...

Witaj Ateno87! Oczywiście, że w grupie raźniej! Problem podzielony to problem mniejszy;)

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 14 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:

Witamy Cię w naszym sympatycznym gronie,tak się składa że ja akurat tez w tym cyklu biorę clo od 5-9 dc tak jak Ty,tyle że to już moja 6 stymulacja,idziemy razem:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedzialkowo.
    U mnie nadal brak skoku m ciągnie jajnik. Jestem pewna ze torbiel się zrobiła. Jutro kontrola . Jakie jest leczenie w przypadku powstania torbieli?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia... oczywiście zwyłam się jak wariat ale wiem że od teraz będzie mi trochę lżej :)

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ