CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
moi mowili ze w okolicy owu to juz rybka, mozna isc na ilosc albo jakosc.
Czyli mozna i 3 rzy dziennie, mozna co 2 dzien. Wazne, zeby zaliczyc w abstynencji pelen cykl powstania plemnikow. I okazuje sie, ze o meskich narządach nie wiem nic!!ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:pełen cykl wymiany trwa 72 dni...
Ale skoro juz kilku lekarzy tak mowilo cos w tym musi byc.
Większość lekarzy zaleca, żeby nawet przed IUI i IVF nie było dłużej przerwy niż 5dni, bo armia będzie osłabiona... -
atat wrote:moi mowili ze w okolicy owu to juz rybka, mozna isc na ilosc albo jakosc.
Czyli mozna i 3 rzy dziennie, mozna co 2 dzien. Wazne, zeby zaliczyc w abstynencji pelen cykl powstania plemnikow. I okazuje sie, ze o meskich narządach nie wiem nic!! -
Jeśli dobrze zrozumiałam to chodzi o to, żeby zaszedł minimum jeden pełny cykl (więc minimum 16 dni abstynencji). Wtedy zamyka sie cykl spermatogenezy. Nastepnie każdy wytrysk jest tego cyklu, ale swiezej spermy. Czyli na mój rozum pierwszy wytrysk bo tak dlugiej abstynencji jest na straty. Ale kazdy nastepny nie.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
I.Ana.I wrote:Kurcze. Jeden mowi tak inny inaczej i kogo tu słuchac.... Ah:/
-
atat wrote:Jeśli dobrze zrozumiałam to chodzi o to, żeby zaszedł minimum jeden pełny cykl (więc minimum 16 dni abstynencji). Wtedy zamyka sie cykl spermatogenezy. Nastepnie każdy wytrysk jest tego cyklu, ale swiezej spermy. Czyli na mój rozum pierwszy wytrysk bo tak dlugiej abstynencji jest na straty. Ale kazdy nastepny nie.
To nadal jest nie tak, cały proces trwa 72dni i nie zaczyna się co 16. Idąc tym tokiem możesz trafić w połowę cyklu, wytrysk i znowu 16dni i znowu trafiasz w połowę. Do ejakulatu dostają się plemniki, które przeszły ten proces. Jeśli byłoby to 16dni to co jakiś czas w badaniu wychodziłby brak jakichkolwiek żołnierzy. -
I.Ana.I wrote:Sprawdzalam sobie kalendarzyk i 4 dni przed owu bylo
wiec ok? Bo juz nie wiem. No i w czasie ovu kolejne
-
Hello a mnie gin mówi co 2-3 dni ogólnie ale jak byłam stymulowana miesiąc temu to jak w 11 dc byłam na monicie to zalecal współżycie właśnie w tym 11 dc i 13 dc,zastrzyk kazał zrobić w 12 dc,w 14 na stowke była owu bo mnie bolał jeden jajnik
-
Bella93 wrote:A skąd wiesz kiedy cykl się zaczyna a kiedy kończy? Zgodnie z tą radą powinniście się starać co 72 dni, to co piszesz trochę nie ma sensu:)
Nie rozumiesz. 72 dni trwa pełna wymiana, np. po przebytej chorobie, leczeniu.
średnio 16 dni to jeden cykl u mężczyzny, najcześciej liczony w zaokrągleniu od ostatniego wytrysku.
Ejakulat to nie to samo co sperma/nasienie/plemniki
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Nie rozumiesz. 72 dni trwa pełna wymiana, np. po przebytej chorobie, leczeniu.
średnio 16 dni to jeden cykl u mężczyzny, najcześciej liczony w zaokrągleniu od ostatniego wytrysku.
Ejakulat to nie to samo co sperma/nasienie/plemniki
Masz rację, nie rozumiem bo to nie ma sensu:)
Ejakulat to porcja spermy a w spermie (nasieniu) są plemniki.
Plemniki tworzą się niezależnie od wytrysku.
Edit: znalazłam taką info "Jeden cykl spermatogenezy trwa około 16 dni. Do wytworzenia w całości dojrzałej spermy potrzebne jest około 5 cykli, czyli ponad 2 miesiące."
Nadal nie ma informacji jak ustalić kiedy zaczyna się "cykl", bo nie jest to związane z wytryskiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:08
-
I.Ana.I wrote:Chyba nie mialam sprawdzanego tego ph. Kurcze ... Jak to lekarz sprawdza?
-
Biedronka7 wrote:Jeszcze jedno chciałam was zapytac. Dzis w nocy chyba ewidentnie miałam ovu, tak mnie bolały jajniki ze az mnie to obudziło i przez trzy godziny nie mogłam spać. Chciałam zagonić męża jeszcze do roboty ale był jak kłoda a ostatnie ❤️ było w piatek wieczorem. Myślicie ze starczy ? Heh jestem zła na niego, bo zawsze taki chętny a jak trzeba to sie go dobudzić nie da
Z tego co wiem ból owulacyjny mize byc dzien przed w trakcie lub dzien po ovu. Tak więc na spokojnie dzis jeszcze sie poprzytulajcienowy początek 12-2015
03-2016 pierwszy cykl z Clo
04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia -
nick nieaktualnyBiedronka7 wrote:Amc a ty jak sie czujesz ? Masz juz jakieś objawy ?
-
ScarlettKate wrote:Mój tak ma
I max to 5 dni bez było bo badania robił
Bella93 lubi tę wiadomość