CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja trochę z innej bajki.
Czy Wasi lekarze mówili Wam jak długo partner ma mieć abstynencje przed owulacj?
Mi ostatni gin powiedział, ze 2 - 4 tygodni tworzy sie dobra sperma. i tyle nie nalezy współżyć przed owulacja. W dniach około owulacyjnych to juz mozna jak kroliki.
i sobie przypomnialam ze to juz ktorys z kolei gin mi tak powiedzial. Ten wytlumaczyl, że inaczej sperma nie jest dobrej jakosci, stad problemy z zajsciem i wczesne poronienia moga byc.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
I.Ana.I wrote:No my tez robilismy kilka razy i tez zawsze inne. Ale lekarz dal witaminki mojemu i zawsze bylo lepiej. Moze w 100% nie ma idealnie ale ma dobre 86% zywych i zdrowych tylko troche malo ma bo 15milionow na ml
-
I ten gin jeszcze sie mnie pyta czy nie zastanawial sie nad tym ile jest par, które mowia, ze nie wiedza jak zaszly bo praktycznie nie wspolzyli. I on mi tlumaczy, ze wlasnie tak, bo wtedy plemnik ma szanse sie w pelni rozwinac, jesli abstynencja u mezczyzny trwa minimum 2 tygodnie.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:I ten gin jeszcze sie mnie pyta czy nie zastanawial sie nad tym ile jest par, które mowia, ze nie wiedza jak zaszly bo praktycznie nie wspolzyli. I on mi tlumaczy, ze wlasnie tak, bo wtedy plemnik ma szanse sie w pelni rozwinac, jesli abstynencja u mezczyzny trwa minimum 2 tygodnie.
ScarlettKate lubi tę wiadomość
-
I.Ana.I wrote:Moj naszczescie czeka. I jakos tak wychodzi ze 2 tyg przed owulacja czekamy na serduszkowanie
-
Przecież proces spermogenezy trwa nieprzerywanie, a nie cyklicznie co jakiś czas. Dlatego też, żeby uzyskać miarodajne wyniki badań nasienia okres abstynencji to max 5 dni. Trzeba na bieżąco usuwać stare plemniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:26
ScarlettKate lubi tę wiadomość
-
Biedronka7 wrote:Scarlett patrzyłam na twoj wykres. Tempka idzie do góry ? Ile trwają twoje cykle ? Ale powiem ci szczerze ze byłam w szoku
u mnie to tyle przytulanek ❤️ to chyba nawet w całym roku nie ma
no moj maz to byłby w niebo wzięty
Szacun
-
Bella93 wrote:Przecież proces spermogenezy trwa nieprzerywanie, a nie cyklicznie co jakiś czas. Dlatego też, żeby uzyskać miarodajne wyniki badań nasienia okres abstynencji to max 5 dni. Trzeba na bieżąco usuwać stare plemniki.
pełen cykl wymiany trwa 72 dni...
Ale skoro juz kilku lekarzy tak mowilo cos w tym musi byc.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1