X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile mamy tu wróżek hehe ;-) oby wszystkie wróżby się spełniły
    U mnie temp zaczęła rosnąć sluz plodny i duuuuzo go. wielkich nadzieji nie mam Mimo że lek stwierdzil w czwartek ze jest dominujący pęcherzyk w lj 14m ale nie wiem czy urósł na tyle by byl dobrej jakości i pękł to i tak sie staramy ;-)
    Cieszę sie ze bolą mnie piersi bo tak dawno nie miałam tego objawu. Z parę ładnych lat temu. I powiem ze czulam się przez to trochę wybrakowana.
    Jutro ide na badania znowu. Progest. Estrofem, ijeszcze parę innych. I zobaczymy co gin zleci dalej
    Eh wczoraj byłam u siostry ona jest w ciazy z 3 dzieckiem juz w 36 tygodniu A że niestety jest sama bo facet ja zoatawil to zadeklarowałam siejej pomóc. :-) już się nie mogę doczekać mojego siostrzenca ;-) . Woczaraj dotykalam brzuszka i czułam ruchy jakie to cudowne uczucie. Podobno to przynosi szczęście ;-) i można sie Zarazić. Obym byla podatna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:35

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę miłego dnia wszystkim :-)
    Oraz pozdrawiam nasze ciężarowe damy. Przesylajcie nam wiruski :-)

mamakejti lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć Piękne!

Opolanka85 - poproszę o taki sen proroczy! ;)

Ja dopiero za tydzień testuje po IUI i trochę mi już psychika siada, bo nie mogę się na niczym innym skupić tylko cholera na obserwowaniu i wyszukiwaniu objawów, paranoja jakaś, ale już Wy doskonale wiecie o czym piszę.....

Życzę Wam wspaniałej niedzieli, na wschodzie PL słoneczko!
    Tak to czekanie na test jest czasem nie do zniesienia. Trzymam kciuki za zielona kropkę oraz zyczw by szybko zlecial czas ;-)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Tak Opolanko, Katowce. U dr. N wytrzymalam tylko dwa miesiace :) nie dlatego ze byl niemily, czy cos, ale uważam że trochę probowal mnie naciagnac ( ja tez na etapie kiedy zawiatalm do jego kliniki nie bylam zielona, duzo wiedzialam i nie dalam sobie wcisnac ciemnoty)
    Zaczelam leczenie w Provicie w maju. W czerwcu juz bylam zdiagnozowana, w zasadzie moj maz, a ja umowiony termin laparoskopii. W tak zwanym miedzyczasie maz byl u urologa ( wszytsko ok), a ja bylam ogladana pod wzgledem owulacj, pecherzykow, endometrium, stymulowana bylam letrozolem ze wzgledu na to ze clo uposledza endometrium.
    W laparoskopii wyszlo ze mam niedrozny jeden jajowod, nie dalo sie go udroznic - pewnie jakas niedoleczona, lub zbagatelizowana infekcja. Bardzo mnie to przybiło.
    Jestem po pierwszym in vitro. Teraz wlasnie zmienilam klinikę na Gync. Tam skierowano nas jeszcze na konsultacje z genetykiem i immunologiem i pozniej mam nadzieje podejdziemy znowu do procedury oby z pozytywnym zakonczeniem <3
    A dlaczego odczułaś, że próbował Cię naciągnąć? Pytam z ciekawości:) Powiedz proszę, co było dla Ciebie niepokojące, bo może ja nie widzę pewnych rzeczy. Jeśli nie chcesz tu pisać, to zapraszam na priv. U nas nasienie wyszło super, hormony w sumie ok, bardzo się boję hsg, bo niejedną infekcję w życiu przeszłam. Wskazaniem do in vitro jest u Was nasienie?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate, siostra w ciąży i facet ją zostawił? Masakra!!! A ja rosół przesoliłam...f*ck!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody dolej : )))

ScarlettKate lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    ScarlettKate, siostra w ciąży i facet ją zostawił? Masakra!!! A ja rosół przesoliłam...f*ck!

ziemniaka wrzuć! przyjmie sól;)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Mamakejti, dziś też poczytam forum przed snem i zobaczymy, co mi się przyśni:) A tak z ciekawości, ile wydałaś na IUI? Jaki to koszt ze wszystkim - leki i monitoringi?

Koszty mojego IUI:

wizyta monitorująca cykl - 70 pln
    leki - clo +ovitrelle - ok. 100 pln
    600 za zabieg (preparatyka nasienia, usg)

czyli jakoś szczególnie dużo nie wychodzi, oczywiście w porównaniu do IVF, ale to inna bajka
    zobaczymy jaka będzie skuteczność

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby uściślić, teraz miałam 1 wizytę monitorującą, jak lekarz zobaczył 1 9 dc, że pęcherzyk ma 22 mm to od razu ustalił kiedy ovitrelle i IUI, potem tuż przed zabiegiem sprawdził, czy pęchęrzyk pękł i to już było wliczone w koszt zabiegu

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    ona po rozwodzie jest i ma z małżeństwa dwie córeczki. Mąż po 16 latach jak się okazało zdradzał ją a jak miała depresję to chciał zrobić z niej wariatkę debil jeden i odebrać dzieci ale mu się udało. To było jakieś 3 lata temu no a jakoś przed rokiem związała się z innym nieco młodszym jakieś 4 lata no i ok wszystko było. Aż do momentu gdy wpadli. A wpadli bo powiedział mojej siostrze ze miał wypadek jak był młody i nie może mieć dzieci, co jak się później okazało było kłamstwem.a siostra już nie planowała więcej a on zwiał do Austrii.

To tak w skrócie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 13:22

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

A propos snów , to mi się już kilka razy śniło, że mam dziecko tak około pół roku, rok. I tym dzieckiem moim we śnie byłam ja sama , jak byłam mała. Dziwne co ?:) Ale jaka szcześliwa byłam gdy dziecko pierwszy raz usiadło. Aż się obudziłam taka szczęśliwa.

Ja dziś mam 29 dzień cyklu. 3 testy zrobiłam w tym ostatni w piątek i nic. Ale @ nadal nie ma. Zobaczymy.

ScarlettKate lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Cześć,

A propos snów , to mi się już kilka razy śniło, że mam dziecko tak około pół roku, rok. I tym dzieckiem moim we śnie byłam ja sama , jak byłam mała. Dziwne co ?:) Ale jaka szcześliwa byłam gdy dziecko pierwszy raz usiadło. Aż się obudziłam taka szczęśliwa.

Ja dziś mam 29 dzień cyklu. 3 testy zrobiłam w tym ostatni w piątek i nic. Ale @ nadal nie ma. Zobaczymy.
    Trzymam kciuki :D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 33 dzien cyklu 8 dni od odstawienia luteiny. Test w piatek wyszedl negatywny. Bole miesiaczkowe sobie chyba odeszły hmm
    Dzis bylam u nas w sklepie i zakrecilo mi sie w głowie aż slabo mi sie zrobiło. Chcialam isc jutro na betę ale corka jest chora. 3 tygodnie temu skonczylysmy leczenie szkarlatyny a dzis znowu temp:(

f2w33e3k5idkv34t.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    U mnie dzis 33 dzien cyklu 8 dni od odstawienia luteiny. Test w piatek wyszedl negatywny. Bole miesiaczkowe sobie chyba odeszły hmm
    Dzis bylam u nas w sklepie i zakrecilo mi sie w głowie aż slabo mi sie zrobiło. Chcialam isc jutro na betę ale corka jest chora. 3 tygodnie temu skonczylysmy leczenie szkarlatyny a dzis znowu temp:(

Misiu69! Ja 3 tygdnie siedziałam z córką w domu, poszła na dzień do przedszkola (to był na szczęście ten dzień, w którym miałam zaplanowaną IUI;) a wieczorem znów 39 C, masakra, cały tydzień w domu znowu, od wczoraj antybiotyk i kolejny tydzień z bańki....

głowa do góry, i tak damy radę!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdróweczka dla dzieciaczków :*

mamakejti, Misia 69, ScarlettKate lubią tę wiadomość

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witam sie wieczorkowo :)
    Tak naprodukowalyscie ze nie mogłam nadrobić ;)
    Co do snów to mnie ostatnio prześladuje koszmar. Śnil mi sie juz dwa razy, dokładnie to samo. Ja w sny nie wierzę zabardzo ale jak jeszcze raz sie obudzę z tym samym snem to chyba zacznę sie bać :/

Mamakejti to trzymam kciuki za dwie kreseczki na teście ! Co do kosztów tego iui to nie az tak źle, myslalam ze wiecej to wyjdzie.

Amc a ty jak sie czujesz ? Masz juz jakieś objawy ?

Scarlrtt strasznie mi przykro z powodu twojej siostry. Kurczę ja tez mam w rodzinie taka osobę co z deszczu pod rynnę wpadła, jak sie to popularnie mówi. Szkoda mi takich kobitek, a te wredne zołzy często maja fajnych facetów i nie doceniają sobie :(

Olcia ja w cyklach z clo nie miałam jakis wielkich objawów tylko jajniki czułam juz duzo szybciej, ale za to moje endo było slaaaabiutkie :(

MonaLiza, Misia nie ma @ to jest nadzieja a jak jeszcze brzuch nie boli to jeszcze lepiej. Niektórym dziewczyna z jakiegoś powodu bardzo późno testy wychodzą pozytywne, wiec trzymam kciuki :)

Misia 69 lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett patrzyłam na twoj wykres. Tempka idzie do góry ? Ile trwają twoje cykle ? Ale powiem ci szczerze ze byłam w szoku :) u mnie to tyle przytulanek ❤️ to chyba nawet w całym roku nie ma ;) no moj maz to byłby w niebo wzięty :) Szacun :)

34bwugpje1vo91cp.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno chciałam was zapytac. Dzis w nocy chyba ewidentnie miałam ovu, tak mnie bolały jajniki ze az mnie to obudziło i przez trzy godziny nie mogłam spać. Chciałam zagonić męża jeszcze do roboty ale był jak kłoda a ostatnie ❤️ było w piatek wieczorem. Myślicie ze starczy ? Heh jestem zła na niego, bo zawsze taki chętny a jak trzeba to sie go dobudzić nie da :(

34bwugpje1vo91cp.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jeszcze jedno chciałam was zapytac. Dzis w nocy chyba ewidentnie miałam ovu, tak mnie bolały jajniki ze az mnie to obudziło i przez trzy godziny nie mogłam spać. Chciałam zagonić męża jeszcze do roboty ale był jak kłoda a ostatnie ❤️ było w piatek wieczorem. Myślicie ze starczy ? Heh jestem zła na niego, bo zawsze taki chętny a jak trzeba to sie go dobudzić nie da :(

Biedronko7, mam ten sam kłopot z IUI, czy nie za późno podeszłam;)
    Myślę, że u Ciebie "temporalnie" wszystko jest ok, tzn. wojsko przezywa do 72 godzin, ale jajo "tylko" 10-12 godz. powinno wystarczyć na złoty strzał!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Scarlett patrzyłam na twoj wykres. Tempka idzie do góry ? Ile trwają twoje cykle ? Ale powiem ci szczerze ze byłam w szoku :) u mnie to tyle przytulanek ❤️ to chyba nawet w całym roku nie ma ;) no moj maz to byłby w niebo wzięty :) Szacun :)[

Dziekuję :D Wiesz jakoś tak wychodzi :P ale wiekszość wynika ze spontanicznej chęci poatym pracujemy na r óżnych zmianach i chwitamy każdą chwilę :) A mój m ąż ma wysokie wymagania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:46

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ