Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    hej nie wiem czy was nadrobie ale już tłumacze moją dłuższą nieobecność a mianowicie byłam w szpitalu.

na szczęście wszystko ok się skończyło i leże sobie w domciu :)

trzymam za wszystkie kciujki :*

już mi tu zdawać relacje co się u Was dzieje?

Tez sie zastanawiałam co z naszymi cięzarówkami,nie odwiedzają naszego wątku...napisalyby jak sie czują,jsk fasolka sie rozwija..
    Dzięki Dea ze ty jedna o nas nie zapomnialas.Uwazaj na siebie,na was..oby zdrówka wam nie brakowalo i szczęsliwie az do rozwiàzania.
    To opowiadaj,czemu w szpitalu wyladowałas..cos powaznego?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jestem pierwszy cykl na CLO (dziś trzecia tabletka) a już wzoraj miałam objawy niepożądane :/ do godziny 5 nie mogłam zasnąć. normalnie oczy jak 5zł; jak po kilku kawach. zastanawiam się czy z końcem brania CLO (w danym cyklu) objawy niepożądane znikają szybko czy ciągną się mimo braku kolejnych dawek?

teraz jest akurat weekend i można w razie czego odespać ale niedługo poniedziałek i nie wyobrażam sobie siedzenia do 5 jak muszę wstać o 5.30 :/

jak to było u Was?

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    hej dziewczyny :) jestem pierwszy cykl na CLO (dziś trzecia tabletka) a już wzoraj miałam objawy niepożądane :/ do godziny 5 nie mogłam zasnąć. normalnie oczy jak 5zł; jak po kilku kawach. zastanawiam się czy z końcem brania CLO (w danym cyklu) objawy niepożądane znikają szybko czy ciągną się mimo braku kolejnych dawek?

teraz jest akurat weekend i można w razie czego odespać ale niedługo poniedziałek i nie wyobrażam sobie siedzenia do 5 jak muszę wstać o 5.30 :/

jak to było u Was?

Witaj Olcia,ja ogolnie czulam sie pobudzona i jakos trudno bylo mi sie na czyms skoncetrowac,raczej ze snem nie mialam problem bo ja chodze b.pózno spac..Owocnych starań :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Domili Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, ja problemów ze spaniem nie miałam. Wręcz przeciwnie, tylko, że u mnie to norma ;-) Za to wydluzyly mi się plamienia po miesiączce i ciężkie do opisania bliżej nieokreślone "incydenty wzrokowe". Choć nie wiem czy to czysty zbieg okoliczności czy coś bylo na rzeczy związanego z Clo. Swoją drogą troszkę przeżywałam pierwszy cykl z tym lekiem, bo nigdy nie musiałam zażywać nic bardziej inwazyjnego niż gripex - więc doszukiwałam się wszystkich odstępstw od normy, a może to był tylko stres :-)

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedynym widocznym skutkiem przyjmowania clo były uderzenia gorąca. Serio w pracy czułam się jak kobitka w klimakterium ;)
    Ja od kilku dni podczytuję fioletowe forum, obie z Dea28 mamy termin na październik, tyle że ja sama końcówka. W każdym razie tam jeszcze nic nie odważyłam się napisać. Czekam na wtorkową wizytę, a że co jakiś czas plamię, to mam stresa.

• Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam do Was pytanko odnośnie CLO. W ostatnim tygodniu byłam u dwóch różnych ginekologów i jeden zlecił mi branie CLO od 2 dc a drugi od 5. Czy jeśli zacznę brać wcześniej to szybciej nastąpi u mnie owulacja? Zdąży mi urosnąć wtedy w tak krótkim czasie endo?

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam PCO i bez CLO nie mam właściwie wcale owulacji, a jeśli już raz na pół roku się zdarzy to dopiero koło 30dc, więc trudno powiedzieć jak to powinno u mnie być.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:

jak to było u Was?

ja od kiedy biorę clo to cały cykl spać nie mogę, przewracam się z boku na bok do 4 w nocy...

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • roma Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    mam do Was pytanko odnośnie CLO. W ostatnim tygodniu byłam u dwóch różnych ginekologów i jeden zlecił mi branie CLO od 2 dc a drugi od 5. Czy jeśli zacznę brać wcześniej to szybciej nastąpi u mnie owulacja? Zdąży mi urosnąć wtedy w tak krótkim czasie endo?
    Ja również mam PCO i owulacje jeszcze późniejsze od Twoich. Clo brałam od 3 dc.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej laseczki :* Przed samym snem jeszcze sobie czytałam forum i potem mi się przyśniło... że AniaStaraczka wrzuciła zdjęcie swojego testu ciążowego z drugą kreską bladziochem i napisała, że chyba się udało:) Ania, tak się składa, że ja mam intuicję:)

Jestem pod wrazeniem:))) czekam wiec na skutki tego cyklu:) heh ale mam banana na twarzy dzięki Tobie;)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 12 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko to dobrze ze masz intuicję bo ja za to wogole nie mam:)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kolejny wieczór/noc kiedy spać się nie chce :/ dodatkowo płaczliwa jestem. popłakałam się nawet przez to że mąż poszedł spać a mi się nie chce :D nie cierpię barć leków

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja też płakałam. Nawet bardzo. Okazało się, że nasi przyjaciele spodziewają się drugiego dziecka. Postanowili mieć drugie i wystarczył jeden raz..... płakałam nad niesprawiedliwością tego świata. Cieszę się że nie mają żadnych problemów, ale w sercu i tak kłuje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 09:41

Wysłany: 13 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaja,ja płakałam z kolei jak oglądałam kolejny odcinek "in vitro,czekając na dziecko", kurcze dziewczyny słowa lekarza tych ludzi którzy występują tak bardzo mnie wzruszają i tak bardzo się z nimi identyfikuje jeszcze jak bohaterka wczoraj powiedziała "mój problem był taki ze wszystkim się udawało a mnie nie",normalnie łzy mi ciekły jak grochy a potem jak się okazało ze transfer się przyjął i maja bliźniaki to tez beczalam,także widzę ze miałyśmy placzliwy wieczór hahahah

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej laseczki :* Przed samym snem jeszcze sobie czytałam forum i potem mi się przyśniło... że AniaStaraczka wrzuciła zdjęcie swojego testu ciążowego z drugą kreską bladziochem i napisała, że chyba się udało:) Ania, tak się składa, że ja mam intuicję:)

Hej hej u kogo się leczysz jesli mogę spytac :)?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh mi z kolei śniło się że mam atak histerii i też nie mogłam się uspokoić...musiałam obudzić się...co z nami robi psychika masakra...

Miłego dnia dziewczyny :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Hej hej u kogo się leczysz jesli mogę spytac :)?
    Standardowo w Opolu - doktor N. w GMW. Na razie jestem zadowolona, bo jest bardzo miły i dostępny pod telefonem praktycznie zawsze. Jest też szczegółowy i dobrze mi się z nim rozmawia. Za 2 dni robi mi hsg i zobaczymy jak to ze mną jest. Jestem na początkowym etapie diagnozowania, robię różne badania i próbuję uspokoić zszargane nerwy. Jest ciężko, bo z natury jestem panikarą i wydaje mi się, że lekarz też już to zauważył. A Ty pewnie Katowice?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!

Opolanka85 - poproszę o taki sen proroczy! ;)

Ja dopiero za tydzień testuje po IUI i trochę mi już psychika siada, bo nie mogę się na niczym innym skupić tylko cholera na obserwowaniu i wyszukiwaniu objawów, paranoja jakaś, ale już Wy doskonale wiecie o czym piszę.....

Życzę Wam wspaniałej niedzieli, na wschodzie PL słoneczko!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, dziś też poczytam forum przed snem i zobaczymy, co mi się przyśni:) A tak z ciekawości, ile wydałaś na IUI? Jaki to koszt ze wszystkim - leki i monitoringi?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Opolanko, Katowce. U dr. N wytrzymalam tylko dwa miesiace :) nie dlatego ze byl niemily, czy cos, ale uważam że trochę probowal mnie naciagnac ( ja tez na etapie kiedy zawiatalm do jego kliniki nie bylam zielona, duzo wiedzialam i nie dalam sobie wcisnac ciemnoty)
    Zaczelam leczenie w Provicie w maju. W czerwcu juz bylam zdiagnozowana, w zasadzie moj maz, a ja umowiony termin laparoskopii. W tak zwanym miedzyczasie maz byl u urologa ( wszytsko ok), a ja bylam ogladana pod wzgledem owulacj, pecherzykow, endometrium, stymulowana bylam letrozolem ze wzgledu na to ze clo uposledza endometrium.
    W laparoskopii wyszlo ze mam niedrozny jeden jajowod, nie dalo sie go udroznic - pewnie jakas niedoleczona, lub zbagatelizowana infekcja. Bardzo mnie to przybiło.
    Jestem po pierwszym in vitro. Teraz wlasnie zmienilam klinikę na Gync. Tam skierowano nas jeszcze na konsultacje z genetykiem i immunologiem i pozniej mam nadzieje podejdziemy znowu do procedury oby z pozytywnym zakonczeniem <3

‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ