X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    hej nie wiem czy was nadrobie ale już tłumacze moją dłuższą nieobecność a mianowicie byłam w szpitalu.

na szczęście wszystko ok się skończyło i leże sobie w domciu :)

trzymam za wszystkie kciujki :*

już mi tu zdawać relacje co się u Was dzieje?

Tez sie zastanawiałam co z naszymi cięzarówkami,nie odwiedzają naszego wątku...napisalyby jak sie czują,jsk fasolka sie rozwija..
    Dzięki Dea ze ty jedna o nas nie zapomnialas.Uwazaj na siebie,na was..oby zdrówka wam nie brakowalo i szczęsliwie az do rozwiàzania.
    To opowiadaj,czemu w szpitalu wyladowałas..cos powaznego?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jestem pierwszy cykl na CLO (dziś trzecia tabletka) a już wzoraj miałam objawy niepożądane :/ do godziny 5 nie mogłam zasnąć. normalnie oczy jak 5zł; jak po kilku kawach. zastanawiam się czy z końcem brania CLO (w danym cyklu) objawy niepożądane znikają szybko czy ciągną się mimo braku kolejnych dawek?

teraz jest akurat weekend i można w razie czego odespać ale niedługo poniedziałek i nie wyobrażam sobie siedzenia do 5 jak muszę wstać o 5.30 :/

jak to było u Was?

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    hej dziewczyny :) jestem pierwszy cykl na CLO (dziś trzecia tabletka) a już wzoraj miałam objawy niepożądane :/ do godziny 5 nie mogłam zasnąć. normalnie oczy jak 5zł; jak po kilku kawach. zastanawiam się czy z końcem brania CLO (w danym cyklu) objawy niepożądane znikają szybko czy ciągną się mimo braku kolejnych dawek?

teraz jest akurat weekend i można w razie czego odespać ale niedługo poniedziałek i nie wyobrażam sobie siedzenia do 5 jak muszę wstać o 5.30 :/

jak to było u Was?

Witaj Olcia,ja ogolnie czulam sie pobudzona i jakos trudno bylo mi sie na czyms skoncetrowac,raczej ze snem nie mialam problem bo ja chodze b.pózno spac..Owocnych starań :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Domili Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, ja problemów ze spaniem nie miałam. Wręcz przeciwnie, tylko, że u mnie to norma ;-) Za to wydluzyly mi się plamienia po miesiączce i ciężkie do opisania bliżej nieokreślone "incydenty wzrokowe". Choć nie wiem czy to czysty zbieg okoliczności czy coś bylo na rzeczy związanego z Clo. Swoją drogą troszkę przeżywałam pierwszy cykl z tym lekiem, bo nigdy nie musiałam zażywać nic bardziej inwazyjnego niż gripex - więc doszukiwałam się wszystkich odstępstw od normy, a może to był tylko stres :-)

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedynym widocznym skutkiem przyjmowania clo były uderzenia gorąca. Serio w pracy czułam się jak kobitka w klimakterium ;)
    Ja od kilku dni podczytuję fioletowe forum, obie z Dea28 mamy termin na październik, tyle że ja sama końcówka. W każdym razie tam jeszcze nic nie odważyłam się napisać. Czekam na wtorkową wizytę, a że co jakiś czas plamię, to mam stresa.

• Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam do Was pytanko odnośnie CLO. W ostatnim tygodniu byłam u dwóch różnych ginekologów i jeden zlecił mi branie CLO od 2 dc a drugi od 5. Czy jeśli zacznę brać wcześniej to szybciej nastąpi u mnie owulacja? Zdąży mi urosnąć wtedy w tak krótkim czasie endo?

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam PCO i bez CLO nie mam właściwie wcale owulacji, a jeśli już raz na pół roku się zdarzy to dopiero koło 30dc, więc trudno powiedzieć jak to powinno u mnie być.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:

jak to było u Was?

ja od kiedy biorę clo to cały cykl spać nie mogę, przewracam się z boku na bok do 4 w nocy...

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • roma Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    mam do Was pytanko odnośnie CLO. W ostatnim tygodniu byłam u dwóch różnych ginekologów i jeden zlecił mi branie CLO od 2 dc a drugi od 5. Czy jeśli zacznę brać wcześniej to szybciej nastąpi u mnie owulacja? Zdąży mi urosnąć wtedy w tak krótkim czasie endo?
    Ja również mam PCO i owulacje jeszcze późniejsze od Twoich. Clo brałam od 3 dc.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej laseczki :* Przed samym snem jeszcze sobie czytałam forum i potem mi się przyśniło... że AniaStaraczka wrzuciła zdjęcie swojego testu ciążowego z drugą kreską bladziochem i napisała, że chyba się udało:) Ania, tak się składa, że ja mam intuicję:)

Jestem pod wrazeniem:))) czekam wiec na skutki tego cyklu:) heh ale mam banana na twarzy dzięki Tobie;)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 12 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko to dobrze ze masz intuicję bo ja za to wogole nie mam:)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kolejny wieczór/noc kiedy spać się nie chce :/ dodatkowo płaczliwa jestem. popłakałam się nawet przez to że mąż poszedł spać a mi się nie chce :D nie cierpię barć leków

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja też płakałam. Nawet bardzo. Okazało się, że nasi przyjaciele spodziewają się drugiego dziecka. Postanowili mieć drugie i wystarczył jeden raz..... płakałam nad niesprawiedliwością tego świata. Cieszę się że nie mają żadnych problemów, ale w sercu i tak kłuje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 09:41

Wysłany: 13 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaja,ja płakałam z kolei jak oglądałam kolejny odcinek "in vitro,czekając na dziecko", kurcze dziewczyny słowa lekarza tych ludzi którzy występują tak bardzo mnie wzruszają i tak bardzo się z nimi identyfikuje jeszcze jak bohaterka wczoraj powiedziała "mój problem był taki ze wszystkim się udawało a mnie nie",normalnie łzy mi ciekły jak grochy a potem jak się okazało ze transfer się przyjął i maja bliźniaki to tez beczalam,także widzę ze miałyśmy placzliwy wieczór hahahah

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej laseczki :* Przed samym snem jeszcze sobie czytałam forum i potem mi się przyśniło... że AniaStaraczka wrzuciła zdjęcie swojego testu ciążowego z drugą kreską bladziochem i napisała, że chyba się udało:) Ania, tak się składa, że ja mam intuicję:)

Hej hej u kogo się leczysz jesli mogę spytac :)?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh mi z kolei śniło się że mam atak histerii i też nie mogłam się uspokoić...musiałam obudzić się...co z nami robi psychika masakra...

Miłego dnia dziewczyny :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Hej hej u kogo się leczysz jesli mogę spytac :)?
    Standardowo w Opolu - doktor N. w GMW. Na razie jestem zadowolona, bo jest bardzo miły i dostępny pod telefonem praktycznie zawsze. Jest też szczegółowy i dobrze mi się z nim rozmawia. Za 2 dni robi mi hsg i zobaczymy jak to ze mną jest. Jestem na początkowym etapie diagnozowania, robię różne badania i próbuję uspokoić zszargane nerwy. Jest ciężko, bo z natury jestem panikarą i wydaje mi się, że lekarz też już to zauważył. A Ty pewnie Katowice?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!

Opolanka85 - poproszę o taki sen proroczy! ;)

Ja dopiero za tydzień testuje po IUI i trochę mi już psychika siada, bo nie mogę się na niczym innym skupić tylko cholera na obserwowaniu i wyszukiwaniu objawów, paranoja jakaś, ale już Wy doskonale wiecie o czym piszę.....

Życzę Wam wspaniałej niedzieli, na wschodzie PL słoneczko!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, dziś też poczytam forum przed snem i zobaczymy, co mi się przyśni:) A tak z ciekawości, ile wydałaś na IUI? Jaki to koszt ze wszystkim - leki i monitoringi?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Opolanko, Katowce. U dr. N wytrzymalam tylko dwa miesiace :) nie dlatego ze byl niemily, czy cos, ale uważam że trochę probowal mnie naciagnac ( ja tez na etapie kiedy zawiatalm do jego kliniki nie bylam zielona, duzo wiedzialam i nie dalam sobie wcisnac ciemnoty)
    Zaczelam leczenie w Provicie w maju. W czerwcu juz bylam zdiagnozowana, w zasadzie moj maz, a ja umowiony termin laparoskopii. W tak zwanym miedzyczasie maz byl u urologa ( wszytsko ok), a ja bylam ogladana pod wzgledem owulacj, pecherzykow, endometrium, stymulowana bylam letrozolem ze wzgledu na to ze clo uposledza endometrium.
    W laparoskopii wyszlo ze mam niedrozny jeden jajowod, nie dalo sie go udroznic - pewnie jakas niedoleczona, lub zbagatelizowana infekcja. Bardzo mnie to przybiło.
    Jestem po pierwszym in vitro. Teraz wlasnie zmienilam klinikę na Gync. Tam skierowano nas jeszcze na konsultacje z genetykiem i immunologiem i pozniej mam nadzieje podejdziemy znowu do procedury oby z pozytywnym zakonczeniem <3

‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ