X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    A ja bije się z myślami czy bety nie zrobić... i będzie wszystko wiadomo bez nakręcania się...
    zrób,nie bedziesz sie męczys myslenicami,a my sobie poczekamy...

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    to jest dobry moment na serduszkowania,blisko ovu jestes

Za godzinkę jadę do gina zobaczyć moje pęcherzyki :)

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    Ja dzis zmacalam kolejna ciężarną ;-) a stazystka ktora tylko przyszla do pracy i usiadla na krzesle po ciezarnej juz w ciąży. Masakracja.
    Jakiegos dola dzis czuje
    to zamieniaj to krzesło i tez posiedz na nim

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Wróciłam ze szpitala bez badania :( podczas badania czystości pochwy moja @ postanowiła wrócić. Ehh nigdy tak nie miałam. Mam przyjechać w środę. Ogólnie mam dobre wrażenie ze szpitala, jedynie lekarka trochę dziwna bo pytała się czy jestem świadoma że to badanie bardzo boli i że wg niej 8mies starań to krótko.
    wredna baba,jednego boli drugiego nie...ból to sprawa indywidualna no i podejscie lekarza do niego.Nie przejmuj sie,wazne ze @ wróciła bo endo prawidłowo sie złuszczy i w nowym cyklu prawidłowo sie odbuduje,poza tym badanie masz przed ovu wiec cykl nie bedzie stracony.Po takim badaniu lubi sie cos zagniezdzic :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Cześć kochane, odzywam się w przerwie w pracy. Noc miałam fatalną. Najpierw nie mogłam spać. Potem o godz. 3 pobudka ze straszliwym bólem brzucha, aż łzy wyciskało. Poleciałam do łazienki a tam mnóstwo krwi. Stwierdziłam,że nie ma co i wzięłam garść przeciwbólowych. Na betę dziś już nie poszłam. Czekam do 15 na koniec pracy, bo czuję się fatalnie i głowa boli. Tylko położna mnie pocieszyła, że jak będzie intensywna @, to nie będzie trzeba brać tych leków na wchłonięcie się pęcherzyków. Idę umierać dalej. pa
    mam nadzieje ze wszystko ładnie zejdzie z @ i szansa tuz tuz.
    Jeszcze nawet zdązysz zatestowac w kwietniu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Mnie pytają znajomi ci co wiedzą że się staramy, po co ci jeszcze jedno jak już dwójkę mam. Mówią że zwariowałam. Ale mam to gdzieś i nawet jakby wyszły bliźniaki to i tak pragnę tej ciąży, a gadanie ludzi mam gdzieś :)
    ja juz dawno przestałam reagowac na teksty w moim kierunku,zupełnie mam w "D" kto co o mnie mysli

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczyny, byłam u lekarza i okazało się, że jednak nie ma torbieli, a śluzówka się złuszcza, czyli to moje plamienie, to jednak bardzo skąpiutki okres. Nic z tego nie kumam:( Lekarz mnie namawiał, żebym jeszcze dała szansę 3 cyklom z clo, żeby teraz nie odpuszczać, jak wiemy, że jajowody są drożne, a mąż ma "wielomilionowe" nasienie (serio, tak powiedział, hhi). Uważa, że w cyklach stymulowanych nie można mówić o krótkiej fazie lutealnej, bo cały cykl jest na prochach, od początku do końca. Chyba powinnam mu zaufać. No i od jutra mam brać clo, bo śluzówka się już prawie złuszczyła, a lekarz twierdzi, że nie ma co tracić cyklu. Ja dalej jestem na antybiotyku, ale mogę go brać razem z clo. Mam lekki mętlik w głowie, ale nie jestem medykiem, więc chyba nie powinnam podważać opinii lekarza, jak myślicie?
    daj raz jeszcze szanse,potem zadecydujecie co dalej :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,

serce rośnie, jak tak podczytuję sobie, że tak dzielnie walczycie o fasolki!

Ja wczoraj zrobiłam sobie zastrzyk z Gonalu, oczywiście nie wyszło za pierwszym razem, zamiast 50 jednostek, wstrzyknęłam 12,5, więc musiałam zmienić igłe i dodać 37,5 i znów sie kłuć, jak na złość, bo ze mnie niezły cykor.... oczywiście zapomniałam kupić wacików do odkażania, więc odkażałam się białym rumem, niestety od zewnątrz....;)

trzymajcie kciuki!

Ja mocno Wam kibicuję!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Za godzinkę jadę do gina zobaczyć moje pęcherzyki :)
    trzymam kciuki,ale wydaje mi sie ze ovu prawie puka do drzwi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć Kochane,

serce rośnie, jak tak podczytuję sobie, że tak dzielnie walczycie o fasolki!

Ja wczoraj zrobiłam sobie zastrzyk z Gonalu, oczywiście nie wyszło za pierwszym razem, zamiast 50 jednostek, wstrzyknęłam 12,5, więc musiałam zmienić igłe i dodać 37,5 i znów sie kłuć, jak na złość, bo ze mnie niezły cykor.... oczywiście zapomniałam kupić wacików do odkażania, więc odkażałam się białym rumem, niestety od zewnątrz....;)

trzymajcie kciuki!

Ja mocno Wam kibicuję!
    kibicuje i tobie,tym razem musi sie udac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pomimo że wiem ze te pęcherzyki nie pekly to biorę luteine do końca żeby nic nie namieszać. We wtorek powinna przyjść @ a między 3-5 dc mam się zgłosić na usg do kliniki i wtedy się dowiem co dalej,jeśli clo prEd inseminacja to już będzie mój 7 cykl;) matko niedługo chyba zacznę swiecic:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti jesteś dzielna!!! Jasne że trzymamy!!!

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w tym cyklu nie był problem z clo bo pęcherzyki urosły piękne po tej laparo tylko france nie pekly,ale ja myślę że to kwestia pregnylu,bo po ovitrelle pekly kiedyś

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    daj raz jeszcze szanse,potem zadecydujecie co dalej :-)
    Tak zrobię:) A słuchajcie, czy prolaktynę z obciążeniem można sobie zbadać prywatnie, bez żadnej recepty i skierowania? Bo bym sobie zbadała po owulacji, może coś wyjdzie.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja tez pomimo że wiem ze te pęcherzyki nie pekly to biorę luteine do końca żeby nic nie namieszać. We wtorek powinna przyjść @ a między 3-5 dc mam się zgłosić na usg do kliniki i wtedy się dowiem co dalej,jeśli clo prEd inseminacja to już będzie mój 7 cykl;) matko niedługo chyba zacznę swiecic:)
    Aniu, a co na to lekarz? Czy twierdzi, że warto brać tyle cykli jeden lek? Ile w ogóle jest % szans w cyklu stymulowanym?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko w tym cyklu poszłam pierwszy raz do kliniki niepłodności bo chcemy zrobić inseminacje i nie wiem co zadecyduje ten lekarz który będzie to wykonywał, i de na usg między 3-5 dc i wtedy mi powie czy clo dalej,dostałam tez bromergon na zbicie prolaktyny bo mam trochę powyżej normy, m one to tez pomoże żeby ta owulka zaszła bo pęcherzyki po clo ładnie rosną i to nie jest problem w samym clo,ale rzeczywiście mówi się że teoretycznie 6 mSC to max ale słyszałam o przypadkach co i ro czasu brały dziewczyny

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochanienkie:D
    Jesteście wszystkie dzielne i was podziwiam :D
    JA byłam na pierwszej wizycie w 4 tyg i 3 dniu ale lekarz oprócz ładnej ciążowej macicy nic nie widział. Teraz nast wizytę mam 11 kwietnia ale martwię się że nie było nic widać choć lekarz powiedział że raczej nic nie zobaczymy bo to wcześnie, i maja stary sprzęt w przychodni. Oczywiscie powtarzam bete wyniki dopero w pon... eh ale testy wychodza ciemniejsze wiec chyba ok....

Kochane pozdrawim cieplutko was i zarażam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate fajnie że tu zaglądasz :) Życzę WAM zdrówka, to Twój czas ;) Wszystko będzie dobrze :)

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Tylko w tym cyklu nie był problem z clo bo pęcherzyki urosły piękne po tej laparo tylko france nie pekly,ale ja myślę że to kwestia pregnylu,bo po ovitrelle pekly kiedyś
    To wazna sugestia,powiedz przed stymulacją ze z ovitrelle nie było problemu z pęknieciem a po pregnylu nie zareagowały.Mnie tez pytał lekarz z czym mi sie udało zajsc,dlatego znów na ovitrelle jestem

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Tak zrobię:) A słuchajcie, czy prolaktynę z obciążeniem można sobie zbadać prywatnie, bez żadnej recepty i skierowania? Bo bym sobie zbadała po owulacji, może coś wyjdzie.
    tak,mozesz sobie zrobic,jak płacisz to wszystko mozesz badac

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ