X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    hej kochanienkie:D
    Jesteście wszystkie dzielne i was podziwiam :D
    JA byłam na pierwszej wizycie w 4 tyg i 3 dniu ale lekarz oprócz ładnej ciążowej macicy nic nie widział. Teraz nast wizytę mam 11 kwietnia ale martwię się że nie było nic widać choć lekarz powiedział że raczej nic nie zobaczymy bo to wcześnie, i maja stary sprzęt w przychodni. Oczywiscie powtarzam bete wyniki dopero w pon... eh ale testy wychodza ciemniejsze wiec chyba ok....

Kochane pozdrawim cieplutko was i zarażam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    To jestes rowno tydzien dalej niz ja :-) w ktorym dc testowalas i czym?

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    JA byłam na pierwszej wizycie w 4 tyg i 3 dniu ale lekarz oprócz ładnej ciążowej macicy nic nie widział. Teraz nast wizytę mam 11 kwietnia ale martwię się że nie było nic widać choć lekarz powiedział że raczej nic nie zobaczymy bo to wcześnie, i maja stary sprzęt w przychodni. Oczywiscie powtarzam bete wyniki dopero w pon... eh ale testy wychodza ciemniejsze wiec chyba ok....

na tym zabytkowym sprzecie moze nie zobaczyc ale 11 kwietnia moze juz uwidzi...ja sie zdziwiłam ostatnio ze w przychodni lekarz uwidział moje 4mm jajco na tym przedpotopowym sprzecie,bo kiedy chodziłam przed kliniką to ani razu jajec nie był tam widziany.Ja byłam w 37 dniu cyklu to było widac plamke i mógł lekarz stwierdzic ze jest w macicy.Prawie fasolinka podrosnie do tego czasu i bedzie cos widac

ScarlettKate lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Razem z mężem staramy się o dzidziusia od 7 miesięcy i jak narazie bezskutecznie :( kilka lat temu jedna pani doktor podejrzewała u mnie PCO, ale powiedziała, że za konkretne leczenie tego to można się wziąć jak będę planowała ciążę i dała mi tabletki antykoncepcyjne, które brałam około rok... Z czasem zmieniłam lekarza, na najlepszego specjalistę w moim mieście. Stwierdził, że moje jajniki są lekko drobnotorbielowate, ale nie jest to PCO. Moje cykle trwały około 31 dni - raz na jakiś czas 33-34. Ale w lutym ostatnie 5 dni cyklu miałam plamienie, a sam cykl trwał 37 dni! Poszłam, wiec do ginekologa, bo bardzo się przestraszyłam - na USG wszystko ok. Pod wpływem mojego marudzenia skierowanie na badania m.in. FSH, LH i prolaktyna, wyniki LH około 10, FSH około 7, prolaktyna 630 przy normie 100-400 :( Teraz właśnie czekam na konsultację u ginekologa, która będę miała w poniedziałek... Zapomniałam wspomnieć, że od ostatniej wizyty u ginekologa zażywam Inofolic

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:

Kochana wogole sie tym nie stresuj. Mialam dokladnie tak samo.
    Tyle co ja sie nastresowalam, a bez podstawnie!
    Dokladnie bylam w tym samym tygodniu i dniu na usg co Ty!

Dziewczyny trzymam kciuki za Was caly czas!

ScarlettKate lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kamella nie ma co się stresować, rób wszystkie badania jakie zlecił lekarz, bierz co Ci przepisze i będzie dobrze. A kiedy? - tego nigdy nie wie nikt... :) Życzę Ci cierpliwości i zdrowia. Pamiętaj że prawie wszystko da się ustawić, wyciszyć czy wywołać lekami

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 jak tam się trzymasz?? u mnie będzie dupa blada już to czuje...

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam non stop huśtawki. Raz wierzę że może jednak się udalo a raz ze dupa blada. W niedziele zrobie zwykly test sikany bo u mnie w mieście tych czulych nie ma. Jak nie wyjdzie to czekam. Pon/wt powinna przyjsc @.

Ale zauwazylam dzis ze mam jakby wiecej zylek na cycuchach ale z kolei przestaly bolec sutki.

Nie wiem sama co myslec

nowy początek 12-2015
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Kochana wogole sie tym nie stresuj. Mialam dokladnie tak samo.
    Tyle co ja sie nastresowalam, a bez podstawnie!
    Dokladnie bylam w tym samym tygodniu i dniu na usg co Ty!

Dziewczyny trzymam kciuki za Was caly czas!

Michasia a co u Ciebie? Co z tym mniejszym pęcherzykiem ciążowy? Miałaś juz kolejna wizytę żeby sprawdzić?

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie wsłuchuje się w siebie bo to nie ma sensu :P w życiu w ciąży nie byłam więc nie wiem jak się czuje kobieta w ciąży a każda ciąża jest inna jak i kobieta każda też :P Więc idzie oszaleć... ja mam 2 sikańce za sobą ... i czuje się jak na @ Jutro pojadę na bete będzie najłatwiej chyba że mój mąż mnie opanuje i da mi jeszcze na wstrzymanie... bo jak na moją @ to jeszcze trochę przy wcześnie ale cholera wie...

• Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz u mnie ostatnio owulacyjne trwaly po 25dni. W miedzy czasie byl jeden bezowu itrwal 35dni. I teraz mi of wuliczylo ze 29dni bedzie cykl. Więc nie wiem czym sie kierowac.

W niedziele bedzie 12dpo wg owu a wg isg 13 wiec zobaczymy.

W tuch 25dniowych faza lut. Trwala po 11dni

nowy początek 12-2015
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamella wrote:
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Razem z mężem staramy się o dzidziusia od 7 miesięcy i jak narazie bezskutecznie :( kilka lat temu jedna pani doktor podejrzewała u mnie PCO, ale powiedziała, że za konkretne leczenie tego to można się wziąć jak będę planowała ciążę i dała mi tabletki antykoncepcyjne, które brałam około rok... Z czasem zmieniłam lekarza, na najlepszego specjalistę w moim mieście. Stwierdził, że moje jajniki są lekko drobnotorbielowate, ale nie jest to PCO. Moje cykle trwały około 31 dni - raz na jakiś czas 33-34. Ale w lutym ostatnie 5 dni cyklu miałam plamienie, a sam cykl trwał 37 dni! Poszłam, wiec do ginekologa, bo bardzo się przestraszyłam - na USG wszystko ok. Pod wpływem mojego marudzenia skierowanie na badania m.in. FSH, LH i prolaktyna, wyniki LH około 10, FSH około 7, prolaktyna 630 przy normie 100-400 :( Teraz właśnie czekam na konsultację u ginekologa, która będę miała w poniedziałek... Zapomniałam wspomnieć, że od ostatniej wizyty u ginekologa zażywam Inofolic
    Witaj :-)
    Ta przekroczona prolaktyna wiaze sie z cyklami bezowulacyjnymi...badalas TSH?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Ja to już nie wsłuchuje się w siebie bo to nie ma sensu :P w życiu w ciąży nie byłam więc nie wiem jak się czuje kobieta w ciąży a każda ciąża jest inna jak i kobieta każda też :P Więc idzie oszaleć... ja mam 2 sikańce za sobą ... i czuje się jak na @ Jutro pojadę na bete będzie najłatwiej chyba że mój mąż mnie opanuje i da mi jeszcze na wstrzymanie... bo jak na moją @ to jeszcze trochę przy wcześnie ale cholera wie...
    Ja chyba nie mialam zadnych objawów ciazy,raczej jak wiekszosc skutkow po dupku.Kazdy cykl po stymulacji przebiega inaczej,wiec mysle ze objawy inne tez mogà byc.Poza tym kobieta zmienną jest wiec i objawy tez nie muszà byc konkretnie ciązowe

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Michasia a co u Ciebie? Co z tym mniejszym pęcherzykiem ciążowy? Miałaś juz kolejna wizytę żeby sprawdzić?

Sa dwa pecherzyki, ale jeden pusty. W drugim bije serducho <3
    W przyszłym tyg mam kolejna wizytę, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
    Mdlosci powoli przechodzą.
    Tyle, ze np. Wczoraj rano byly wymioty.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    Ja mam non stop huśtawki. Raz wierzę że może jednak się udalo a raz ze dupa blada. W niedziele zrobie zwykly test sikany bo u mnie w mieście tych czulych nie ma. Jak nie wyjdzie to czekam. Pon/wt powinna przyjsc @.

Ale zauwazylam dzis ze mam jakby wiecej zylek na cycuchach ale z kolei przestaly bolec sutki.

Nie wiem sama co myslec

Generalnie moje objawy ciazowe byly takie same jak okresowe.
    -biegunki
    - nabrzmiale piersi ( mnie nie bolaly)
    - bolacy brzuch
    - wahania nastroju
    Dlatego zawsze trzeba miec nadzieje, ze okres nie przyjdzie!
    Sama przechodzilam przez wsluchiwanie sie w swoj organizm. Nic nam to nie daje, ale i tak to robimy.
    Pamiętam, ze tak bardzo chcialam miec jakis objaw, ktory wystepuje tylko w ciąży, ale takiego nie ma.
    Nie poddawajcie sie! A zobaczycie upragnione dwie kreski na tescie!

Olcia1988 lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K masz racje ja już tyle razy byłam święcie przekonana że to ciąża wszystko się ze mną działo co "na ciąże" tylko 2 kresek było brak i beta też nie bardzo ciążowa się okazywała :P i jak wylądowałam u gina okazywało się że ani ovulki nie było, endo nikłe... a o okresie to mogę pomarzyć dopiero po prochach... i tak to ze mną było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robiłam, mieści się w normie, ale około 3,7... Kilka miesięcy temu też robilam i było podobnie i wtedy dodatkowo robilam ft3 i ft4 i wszystko ok...

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3,7 trochę sporo to niby jest w normach referencyjnych ale jeszcze się patrzy na grupy wiekowe... ponoć idealna dla ciąży to do 1,5 ale ja znam przypadki co miały po 2.5 i też zachodziły.

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tarczyca to wredny hormon skacze z dnia na dzień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co to oznacza? Teraz to się podłamałam...

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Sa dwa pecherzyki, ale jeden pusty. W drugim bije serducho <3
    W przyszłym tyg mam kolejna wizytę, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
    Mdlosci powoli przechodzą.
    Tyle, ze np. Wczoraj rano byly wymioty.

W takim razie trzymam kciuki zeby wszystko było ok :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ