CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
ScarlettKate wrote:hej kochanienkie:D
Jesteście wszystkie dzielne i was podziwiam
JA byłam na pierwszej wizycie w 4 tyg i 3 dniu ale lekarz oprócz ładnej ciążowej macicy nic nie widział. Teraz nast wizytę mam 11 kwietnia ale martwię się że nie było nic widać choć lekarz powiedział że raczej nic nie zobaczymy bo to wcześnie, i maja stary sprzęt w przychodni. Oczywiscie powtarzam bete wyniki dopero w pon... eh ale testy wychodza ciemniejsze wiec chyba ok....
Kochane pozdrawim cieplutko was i zarażam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&w ktorym dc testowalas i czym?
nowy początek 12-2015
03-2016 pierwszy cykl z Clo
04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia -
JA byłam na pierwszej wizycie w 4 tyg i 3 dniu ale lekarz oprócz ładnej ciążowej macicy nic nie widział. Teraz nast wizytę mam 11 kwietnia ale martwię się że nie było nic widać choć lekarz powiedział że raczej nic nie zobaczymy bo to wcześnie, i maja stary sprzęt w przychodni. Oczywiscie powtarzam bete wyniki dopero w pon... eh ale testy wychodza ciemniejsze wiec chyba ok....
Kochane pozdrawim cieplutko was i zarażam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&ScarlettKate lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, jestem tu nowa. Razem z mężem staramy się o dzidziusia od 7 miesięcy i jak narazie bezskutecznie
kilka lat temu jedna pani doktor podejrzewała u mnie PCO, ale powiedziała, że za konkretne leczenie tego to można się wziąć jak będę planowała ciążę i dała mi tabletki antykoncepcyjne, które brałam około rok... Z czasem zmieniłam lekarza, na najlepszego specjalistę w moim mieście. Stwierdził, że moje jajniki są lekko drobnotorbielowate, ale nie jest to PCO. Moje cykle trwały około 31 dni - raz na jakiś czas 33-34. Ale w lutym ostatnie 5 dni cyklu miałam plamienie, a sam cykl trwał 37 dni! Poszłam, wiec do ginekologa, bo bardzo się przestraszyłam - na USG wszystko ok. Pod wpływem mojego marudzenia skierowanie na badania m.in. FSH, LH i prolaktyna, wyniki LH około 10, FSH około 7, prolaktyna 630 przy normie 100-400
Teraz właśnie czekam na konsultację u ginekologa, która będę miała w poniedziałek... Zapomniałam wspomnieć, że od ostatniej wizyty u ginekologa zażywam Inofolic
-
Kochane pozdrawim cieplutko was i zarażam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Tyle co ja sie nastresowalam, a bez podstawnie!
Dokladnie bylam w tym samym tygodniu i dniu na usg co Ty!
Dziewczyny trzymam kciuki za Was caly czas!ScarlettKate lubi tę wiadomość
-
Cześć Kamella nie ma co się stresować, rób wszystkie badania jakie zlecił lekarz, bierz co Ci przepisze i będzie dobrze. A kiedy? - tego nigdy nie wie nikt...
Życzę Ci cierpliwości i zdrowia. Pamiętaj że prawie wszystko da się ustawić, wyciszyć czy wywołać lekami
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Ja mam non stop huśtawki. Raz wierzę że może jednak się udalo a raz ze dupa blada. W niedziele zrobie zwykly test sikany bo u mnie w mieście tych czulych nie ma. Jak nie wyjdzie to czekam. Pon/wt powinna przyjsc @.
Ale zauwazylam dzis ze mam jakby wiecej zylek na cycuchach ale z kolei przestaly bolec sutki.
Nie wiem sama co myslecnowy początek 12-2015
michasia-K wrote:Kochana wogole sie tym nie stresuj. Mialam dokladnie tak samo.
Tyle co ja sie nastresowalam, a bez podstawnie!
Dokladnie bylam w tym samym tygodniu i dniu na usg co Ty!
Dziewczyny trzymam kciuki za Was caly czas!
Michasia a co u Ciebie? Co z tym mniejszym pęcherzykiem ciążowy? Miałaś juz kolejna wizytę żeby sprawdzić?
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Ja to już nie wsłuchuje się w siebie bo to nie ma sensu
w życiu w ciąży nie byłam więc nie wiem jak się czuje kobieta w ciąży a każda ciąża jest inna jak i kobieta każda też
Więc idzie oszaleć... ja mam 2 sikańce za sobą ... i czuje się jak na @ Jutro pojadę na bete będzie najłatwiej chyba że mój mąż mnie opanuje i da mi jeszcze na wstrzymanie... bo jak na moją @ to jeszcze trochę przy wcześnie ale cholera wie...
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Wiesz u mnie ostatnio owulacyjne trwaly po 25dni. W miedzy czasie byl jeden bezowu itrwal 35dni. I teraz mi of wuliczylo ze 29dni bedzie cykl. Więc nie wiem czym sie kierowac.
W niedziele bedzie 12dpo wg owu a wg isg 13 wiec zobaczymy.
W tuch 25dniowych faza lut. Trwala po 11dninowy początek 12-2015
kamella wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Razem z mężem staramy się o dzidziusia od 7 miesięcy i jak narazie bezskutecznie
kilka lat temu jedna pani doktor podejrzewała u mnie PCO, ale powiedziała, że za konkretne leczenie tego to można się wziąć jak będę planowała ciążę i dała mi tabletki antykoncepcyjne, które brałam około rok... Z czasem zmieniłam lekarza, na najlepszego specjalistę w moim mieście. Stwierdził, że moje jajniki są lekko drobnotorbielowate, ale nie jest to PCO. Moje cykle trwały około 31 dni - raz na jakiś czas 33-34. Ale w lutym ostatnie 5 dni cyklu miałam plamienie, a sam cykl trwał 37 dni! Poszłam, wiec do ginekologa, bo bardzo się przestraszyłam - na USG wszystko ok. Pod wpływem mojego marudzenia skierowanie na badania m.in. FSH, LH i prolaktyna, wyniki LH około 10, FSH około 7, prolaktyna 630 przy normie 100-400
Teraz właśnie czekam na konsultację u ginekologa, która będę miała w poniedziałek... Zapomniałam wspomnieć, że od ostatniej wizyty u ginekologa zażywam Inofolic
Ta przekroczona prolaktyna wiaze sie z cyklami bezowulacyjnymi...badalas TSH?Antoś IVF,Julisia natural
-
atena87 wrote:Ja to już nie wsłuchuje się w siebie bo to nie ma sensu
w życiu w ciąży nie byłam więc nie wiem jak się czuje kobieta w ciąży a każda ciąża jest inna jak i kobieta każda też
Więc idzie oszaleć... ja mam 2 sikańce za sobą ... i czuje się jak na @ Jutro pojadę na bete będzie najłatwiej chyba że mój mąż mnie opanuje i da mi jeszcze na wstrzymanie... bo jak na moją @ to jeszcze trochę przy wcześnie ale cholera wie...
Antoś IVF,Julisia natural
-
moniaaa_1988 wrote:Michasia a co u Ciebie? Co z tym mniejszym pęcherzykiem ciążowy? Miałaś juz kolejna wizytę żeby sprawdzić?
Sa dwa pecherzyki, ale jeden pusty. W drugim bije serducho
W przyszłym tyg mam kolejna wizytę, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
Mdlosci powoli przechodzą.
Tyle, ze np. Wczoraj rano byly wymioty. -
Olcia1988 wrote:Ja mam non stop huśtawki. Raz wierzę że może jednak się udalo a raz ze dupa blada. W niedziele zrobie zwykly test sikany bo u mnie w mieście tych czulych nie ma. Jak nie wyjdzie to czekam. Pon/wt powinna przyjsc @.
Ale zauwazylam dzis ze mam jakby wiecej zylek na cycuchach ale z kolei przestaly bolec sutki.
Nie wiem sama co myslec
Generalnie moje objawy ciazowe byly takie same jak okresowe.
-biegunki
- nabrzmiale piersi ( mnie nie bolaly)
- bolacy brzuch
- wahania nastroju
Dlatego zawsze trzeba miec nadzieje, ze okres nie przyjdzie!
Sama przechodzilam przez wsluchiwanie sie w swoj organizm. Nic nam to nie daje, ale i tak to robimy.
Pamiętam, ze tak bardzo chcialam miec jakis objaw, ktory wystepuje tylko w ciąży, ale takiego nie ma.
Nie poddawajcie sie! A zobaczycie upragnione dwie kreski na tescie!
Olcia1988 lubi tę wiadomość
-
michasia-K masz racje ja już tyle razy byłam święcie przekonana że to ciąża wszystko się ze mną działo co "na ciąże" tylko 2 kresek było brak i beta też nie bardzo ciążowa się okazywała
i jak wylądowałam u gina okazywało się że ani ovulki nie było, endo nikłe... a o okresie to mogę pomarzyć dopiero po prochach... i tak to ze mną było
-
nick nieaktualny
-
3,7 trochę sporo to niby jest w normach referencyjnych ale jeszcze się patrzy na grupy wiekowe... ponoć idealna dla ciąży to do 1,5 ale ja znam przypadki co miały po 2.5 i też zachodziły.Co ma być to będzie!!! I już!!!
jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
nick nieaktualny
-
michasia-K wrote:Sa dwa pecherzyki, ale jeden pusty. W drugim bije serducho
W przyszłym tyg mam kolejna wizytę, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
Mdlosci powoli przechodzą.
Tyle, ze np. Wczoraj rano byly wymioty.
W takim razie trzymam kciuki zeby wszystko było ok
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta